Thursday, December 26, 2013

hyperventilation???

Posted by mrs yaya at Thursday, December 26, 2013 0 comments
"Hyperventilation is rapid and deep breathing that can occur with anxiety or panic. It is also called overbreathing, and may leave you feeling breathless."

bukan main kan..awat?paham ker? hehehe..walaupun macam "ek elehh dia ni..tu pun nak tulis kat blog, menyampah betol aku" tapi aku nak tahu kebenaran dan kenapa.. kalau koorang tak nak baca pun, tak boleh buat apa la kan..siot betol..heheh!

tadi aku pergi klinik sebab semput aku makin teruk..oke, aku pun tak pasti aku ni semput ke apa..ape yang aku boleh cakap, aku macam susah nak bernafas.kadang-kadang tu boleh sampai lemas.. scary kan..woooo...hahaha! mata ke atas.. macam biasa, tunggu giliran dengan penuh kesenyuman..sampai turn aku, aku pun duduk cerita masalah penyakit aku..blabla blaaaa dan blaaa... 

doktor ni pun terang la kat aku...blablablaa...yang jadi masalah pada aku, dia duk terang macam aku ni tengah praktikal jadi doktor je.. pening kepala gegirl tau.. *lap peluh
last sekali doktor bagi aku kertas ini dan suruh aku buka youtube..haa..engko ada? 

balik rumah,aku tanya en google dan ape yang aku paham,macam ada gangguan pernafasan..oke, aku sangat tak paham.hyper??hyper tu macam stress kot?kan..ni abg ainan cakap..kehkeh! ventilation??sudah la..stress pula aku..

ibu macam tak puas hati dengan doktor tu..first tak bagi aku ubat tapi bagi aku kertas..lepas tu suruh aku pergi buat xray, dah la tak check pape dan last sekali suruh aku buka youtube..dia cakap doktor tu tak betul.. dan esok suruh aku pergi jupa doktor lain.wahahahah!! meletop mulut ibu..

macam yang sebelum-sebelum ni, aku pernah update entry pasal sakit aku ni kan.ape yang doktor tu cakap,aku stress dan banyak angin..4,5 bulan lepas pun aku pernah jumpa doktor dan doktor tu cakap aku gastrik..kurang makan dan sekarang cakap aku hyperventilation..ape kaitannya??? ape kaitan dengan sesak nafas aku ni??

kawan aku pun alami macam aku rasa sekarang dan yang paling musykir..doktor sahkan dia lelah..hmm..ape yang terjadi sekarang ni??! nak hujan ke pe?

hmmmmm......
hmmm...

iskk! tak kisah la...
yang penting sekarang
aku begitu stress
dan
sangat stress..

ade yang nak kena LEMPANG tak?



Thursday, December 26, 2013

hyperventilation???

"Hyperventilation is rapid and deep breathing that can occur with anxiety or panic. It is also called overbreathing, and may leave you feeling breathless."

bukan main kan..awat?paham ker? hehehe..walaupun macam "ek elehh dia ni..tu pun nak tulis kat blog, menyampah betol aku" tapi aku nak tahu kebenaran dan kenapa.. kalau koorang tak nak baca pun, tak boleh buat apa la kan..siot betol..heheh!

tadi aku pergi klinik sebab semput aku makin teruk..oke, aku pun tak pasti aku ni semput ke apa..ape yang aku boleh cakap, aku macam susah nak bernafas.kadang-kadang tu boleh sampai lemas.. scary kan..woooo...hahaha! mata ke atas.. macam biasa, tunggu giliran dengan penuh kesenyuman..sampai turn aku, aku pun duduk cerita masalah penyakit aku..blabla blaaaa dan blaaa... 

doktor ni pun terang la kat aku...blablablaa...yang jadi masalah pada aku, dia duk terang macam aku ni tengah praktikal jadi doktor je.. pening kepala gegirl tau.. *lap peluh
last sekali doktor bagi aku kertas ini dan suruh aku buka youtube..haa..engko ada? 

balik rumah,aku tanya en google dan ape yang aku paham,macam ada gangguan pernafasan..oke, aku sangat tak paham.hyper??hyper tu macam stress kot?kan..ni abg ainan cakap..kehkeh! ventilation??sudah la..stress pula aku..

ibu macam tak puas hati dengan doktor tu..first tak bagi aku ubat tapi bagi aku kertas..lepas tu suruh aku pergi buat xray, dah la tak check pape dan last sekali suruh aku buka youtube..dia cakap doktor tu tak betul.. dan esok suruh aku pergi jupa doktor lain.wahahahah!! meletop mulut ibu..

macam yang sebelum-sebelum ni, aku pernah update entry pasal sakit aku ni kan.ape yang doktor tu cakap,aku stress dan banyak angin..4,5 bulan lepas pun aku pernah jumpa doktor dan doktor tu cakap aku gastrik..kurang makan dan sekarang cakap aku hyperventilation..ape kaitannya??? ape kaitan dengan sesak nafas aku ni??

kawan aku pun alami macam aku rasa sekarang dan yang paling musykir..doktor sahkan dia lelah..hmm..ape yang terjadi sekarang ni??! nak hujan ke pe?

hmmmmm......
hmmm...

iskk! tak kisah la...
yang penting sekarang
aku begitu stress
dan
sangat stress..

ade yang nak kena LEMPANG tak?