Saturday, March 16, 2013

terlambat post : raya cina part2

Posted by mrs yaya at Saturday, March 16, 2013 0 comments
jam sekarang pukul 2.31 am dan aku still tak dapat nak tidur..bangun dari katil terus buka laptop..mood nak update blog sekarang ini sangat membuak-buak..haa! amik ko..haahhah!! oke..sambungg...


memandangkan dah 2 hari kiteorang kat kL..ye la..aku tengok muka ko..ko tengok muka aku,malam tu tengah lepak dekat bukit ampang,kiteorang cadang nak ke melaka..so hari isnin,mutamad ke melaka..macam biasa,janji gerak pukul 10am..terlanjak bangun.so pukul 11lebih macam itu la kiteorang gerak..buat-buat excited bagai..jalan babaknya jem..aku macam biasa berangan macam anak dato bandar duduk tidoo kat belakang..

dalam area pukul2,baru sampai melaka..nampak tak kat situ..betapa jem nye jalan..dah la jem..sampai sana..sesat pula..sesat itu perkara biasa ye koorangg..nasib zaman dah canggih,gps ada..tapi macam tak guna juga gps..hahahah!!! dalam kepala masing-masing ASAM PEDASsss!!!
GPS la sangat kiteorang nii..hadoiii..

tempat first kiteorang pergi..mahkota parade..pergi sana macam la tempat lain tak ada mall..galok sangat nak pergi kan...hahahah!! perot lapar,terus cari kedai makan..oke..fine..asam pedas kedai itu,sangat biasa..ye la..orang kata asam pedas melaka sangat kaww..so kiteorang nak la juga rasa kaw dia macamana..mungkin salah cari kedai KOT..maybe la kan..ceh! nak sedapkan hati leteww...

kalau tak pergi kat A-famosa memang tak sah kan..hahaha!!!macam pergi rombongan sekolah zaman-zaman dulu..turun dari bas sampai berebut-rebut..bile turun..waaa melaka..hahah!! oke..sambung..sebelum itu,kiteorang ada pergi satu tempat itu..alaa..sori lupa nama tempat.tapi dekat la dengan A-famosa..Jue macam biasa,,tabiat dia..shopping..iskh2..wahahahah!!


last tempat pergi, Melaka River Cruise..sebelum sampai..main duduk pusing-pusing cari parking..bila dah park kereta..kena paw dengan makcik india itu..aku dah agak dah..ni mesti kena paw..mentang-mentang kiteorang orang luar..last-last bagi juga..dah la u paw kiteorang..demand pula itu kena bayar RM5..hello..RM5 itu boleh minum cendol tauu..eeee..benci pula aku..

bila sampai,terasa macam kat mexico..sakit hati pasal kena paw tadi terus hilang..kalau yang tak mampu nak pergi mexico..koorang boleh je datang sini..ahakhakkk!!

sebelum balik kitaorang makan dekat malaca cafe..koorang tak payah nak pergi makan kat situ..sangat tak sedap..kesian kami..sangat SADISSSS...:(

pukul10 pulanggg...macam biasa,hampir-hampir nak sesat..itu normal.. sampai kL dalam pukul12 lebih..aku tak sure sebab dah sangat penat..henpon aku macam biasa,tak berbunyi sebab bopren majok..so tak kol tak msg..Jue tengah majok-majok manja dan lat tengah drive dalam keadaan yang penat..soooo kiteorang pulang dengan perasaan yang agak stress...begitu...

hasil kutipan untuk hari isnin

okey..dah boleh tidorr..nite!.. :)

Wednesday, March 13, 2013

terlambat post : raya cina part1

Posted by mrs yaya at Wednesday, March 13, 2013 0 comments
cerita pasal tahun baru cina 2013........ 

permulaan cerita bermula dengan gambar diatas

yea-yea tak payah koorang nak bagitahu..aku tahu sangat lambat nak post enrty kali ini..ahakhakk!!busy ker/.? sangat-sangat oke... ;p

macam biasa la kan..raya cina..orang melayu pula yang sibuk nak beraya..so,ada yang nak bercuti la..nak enjoy la..nak itu la..nak ini la..apply cuti raya,mengalahkan orang cina..kan kan kan..*sambil angkat kening...itu termasuk la aku..eh2..manja-manja aku sekali oke...*poyos sangat disitu nak bercuti bagai kan..berangan macam anak dato bandar gituu...

tahun ini kiteorang berkumpul kat kL...kL??? oke..kL..hahaha!! kali ini aku dan Jue tak pergi sekali..Jue dari kuantan dan aku dari terengganu..macam-macam hal la kalau nak jumpa itu..aku dengan masalah aku..Jue dengan masalah dia..Lat?? Lat duk lalalalalalal je kat rumah dia tu..bahagia sangat tuu...cehh!!

so hari sabtu tu,baru dapat berkumpul..bila dah berkumpul,mula la mata mengatal..diri itu rasa single dan sangat hot tanpa bodyguard..maaf ye en bf semua..kami harus begitu...hari sabtu,kiteorang just lepak kL..lepak SAHAJA ye.. dan ini hasil dari kami bertiga LEPAK....

malam itu,kami rasa tak sempat nak masak..hahahah!! tak sempat la sangat..sooo..makan luar aje la..makan area keramat je..makanan??not bad la..harga pun macam oke juga..kiranya semua oke,oke dan oke laa..

tak kire tempat mana pun..bab "berbincang" takkan lari..meja depan kiteorang pun,kiteorang boleh "berbincang"..habis makan,secara tak dirancang,pergi tengok wayang..kononnya nak pergi tengok husin mon dan jin pakai toncit..tengok-tengok tiket full la pula..kalau ada pun midnight..last-last wawa sempot..sempot-sempot pun jadi lah..ingatkan nak beli 2 tiket je sebab Jue kita nak tengok "kadal" punya filem..tapi takpe la..kesian pula..kan tengok sorang-sorang,ada yang usya..kan tak pasal-pasal enTunang dia marah kami..kami ini sensitip oke..hahahah!!!

takpe la Jue..nanti kiteorang download muvi ini untuk u erk darlingg..takmo jerit-jerit macam malam itu..sangat-sangat scary..

esok macam biasa..bangun di awal pagi..tengah hari baru masing-masing berebut nak mandi..kL hari ahad macam tak jem sangat..masing-masing balik kampung..macam biasa la..LEPAK-LEPAK kat mall lagi..LEPAK sampai malam..duit pun banyak habis..heaven kan..sangat-sangat..
kutipan aku dan julie..
permandangan dari bukit ampang..sangat-sangat cantik..

to be continue.......tq 
ye yangggg....!!! oke saya masak..hahaahahahah!!!





Saturday, March 16, 2013

terlambat post : raya cina part2

jam sekarang pukul 2.31 am dan aku still tak dapat nak tidur..bangun dari katil terus buka laptop..mood nak update blog sekarang ini sangat membuak-buak..haa! amik ko..haahhah!! oke..sambungg...


memandangkan dah 2 hari kiteorang kat kL..ye la..aku tengok muka ko..ko tengok muka aku,malam tu tengah lepak dekat bukit ampang,kiteorang cadang nak ke melaka..so hari isnin,mutamad ke melaka..macam biasa,janji gerak pukul 10am..terlanjak bangun.so pukul 11lebih macam itu la kiteorang gerak..buat-buat excited bagai..jalan babaknya jem..aku macam biasa berangan macam anak dato bandar duduk tidoo kat belakang..

dalam area pukul2,baru sampai melaka..nampak tak kat situ..betapa jem nye jalan..dah la jem..sampai sana..sesat pula..sesat itu perkara biasa ye koorangg..nasib zaman dah canggih,gps ada..tapi macam tak guna juga gps..hahahah!!! dalam kepala masing-masing ASAM PEDASsss!!!
GPS la sangat kiteorang nii..hadoiii..

tempat first kiteorang pergi..mahkota parade..pergi sana macam la tempat lain tak ada mall..galok sangat nak pergi kan...hahahah!! perot lapar,terus cari kedai makan..oke..fine..asam pedas kedai itu,sangat biasa..ye la..orang kata asam pedas melaka sangat kaww..so kiteorang nak la juga rasa kaw dia macamana..mungkin salah cari kedai KOT..maybe la kan..ceh! nak sedapkan hati leteww...

kalau tak pergi kat A-famosa memang tak sah kan..hahaha!!!macam pergi rombongan sekolah zaman-zaman dulu..turun dari bas sampai berebut-rebut..bile turun..waaa melaka..hahah!! oke..sambung..sebelum itu,kiteorang ada pergi satu tempat itu..alaa..sori lupa nama tempat.tapi dekat la dengan A-famosa..Jue macam biasa,,tabiat dia..shopping..iskh2..wahahahah!!


last tempat pergi, Melaka River Cruise..sebelum sampai..main duduk pusing-pusing cari parking..bila dah park kereta..kena paw dengan makcik india itu..aku dah agak dah..ni mesti kena paw..mentang-mentang kiteorang orang luar..last-last bagi juga..dah la u paw kiteorang..demand pula itu kena bayar RM5..hello..RM5 itu boleh minum cendol tauu..eeee..benci pula aku..

bila sampai,terasa macam kat mexico..sakit hati pasal kena paw tadi terus hilang..kalau yang tak mampu nak pergi mexico..koorang boleh je datang sini..ahakhakkk!!

sebelum balik kitaorang makan dekat malaca cafe..koorang tak payah nak pergi makan kat situ..sangat tak sedap..kesian kami..sangat SADISSSS...:(

pukul10 pulanggg...macam biasa,hampir-hampir nak sesat..itu normal.. sampai kL dalam pukul12 lebih..aku tak sure sebab dah sangat penat..henpon aku macam biasa,tak berbunyi sebab bopren majok..so tak kol tak msg..Jue tengah majok-majok manja dan lat tengah drive dalam keadaan yang penat..soooo kiteorang pulang dengan perasaan yang agak stress...begitu...

hasil kutipan untuk hari isnin

okey..dah boleh tidorr..nite!.. :)

Wednesday, March 13, 2013

terlambat post : raya cina part1

cerita pasal tahun baru cina 2013........ 

permulaan cerita bermula dengan gambar diatas

yea-yea tak payah koorang nak bagitahu..aku tahu sangat lambat nak post enrty kali ini..ahakhakk!!busy ker/.? sangat-sangat oke... ;p

macam biasa la kan..raya cina..orang melayu pula yang sibuk nak beraya..so,ada yang nak bercuti la..nak enjoy la..nak itu la..nak ini la..apply cuti raya,mengalahkan orang cina..kan kan kan..*sambil angkat kening...itu termasuk la aku..eh2..manja-manja aku sekali oke...*poyos sangat disitu nak bercuti bagai kan..berangan macam anak dato bandar gituu...

tahun ini kiteorang berkumpul kat kL...kL??? oke..kL..hahaha!! kali ini aku dan Jue tak pergi sekali..Jue dari kuantan dan aku dari terengganu..macam-macam hal la kalau nak jumpa itu..aku dengan masalah aku..Jue dengan masalah dia..Lat?? Lat duk lalalalalalal je kat rumah dia tu..bahagia sangat tuu...cehh!!

so hari sabtu tu,baru dapat berkumpul..bila dah berkumpul,mula la mata mengatal..diri itu rasa single dan sangat hot tanpa bodyguard..maaf ye en bf semua..kami harus begitu...hari sabtu,kiteorang just lepak kL..lepak SAHAJA ye.. dan ini hasil dari kami bertiga LEPAK....

malam itu,kami rasa tak sempat nak masak..hahahah!! tak sempat la sangat..sooo..makan luar aje la..makan area keramat je..makanan??not bad la..harga pun macam oke juga..kiranya semua oke,oke dan oke laa..

tak kire tempat mana pun..bab "berbincang" takkan lari..meja depan kiteorang pun,kiteorang boleh "berbincang"..habis makan,secara tak dirancang,pergi tengok wayang..kononnya nak pergi tengok husin mon dan jin pakai toncit..tengok-tengok tiket full la pula..kalau ada pun midnight..last-last wawa sempot..sempot-sempot pun jadi lah..ingatkan nak beli 2 tiket je sebab Jue kita nak tengok "kadal" punya filem..tapi takpe la..kesian pula..kan tengok sorang-sorang,ada yang usya..kan tak pasal-pasal enTunang dia marah kami..kami ini sensitip oke..hahahah!!!

takpe la Jue..nanti kiteorang download muvi ini untuk u erk darlingg..takmo jerit-jerit macam malam itu..sangat-sangat scary..

esok macam biasa..bangun di awal pagi..tengah hari baru masing-masing berebut nak mandi..kL hari ahad macam tak jem sangat..masing-masing balik kampung..macam biasa la..LEPAK-LEPAK kat mall lagi..LEPAK sampai malam..duit pun banyak habis..heaven kan..sangat-sangat..
kutipan aku dan julie..
permandangan dari bukit ampang..sangat-sangat cantik..

to be continue.......tq 
ye yangggg....!!! oke saya masak..hahaahahahah!!!