Wednesday, June 19, 2013

janji sekadar mimpi..

Posted by mrs yaya at Wednesday, June 19, 2013 0 comments
*amik ko entry..

memandangkan kita dah tak lama dah nak berpuasa, orang perempuan kompern tengah start nak cari tukang jahit untuk raya nanti kan..ok..mungkin ini melampau bagi lelaki..tetapii.....normal bagi perempuan..nak-nak jenis perempuan yang tak suka cari baju kurung yang dah siap..macam aku..

aku macam biasa,tiap-tipa tahun akan hantar baju kat akak ini..kirenya kami 1famliy ini pelanggan tetap akak ini..dari wan aku,makcik-makcik aku..boleh dikatakan pelanggan akak ini laa..so bila dah dicopkan sebagai pelanggan tetap,kalau hantar lambat pun dia still akan ambil tempahan..takde la lambat sangat..macam tahun-tahun yang lepas..konon la kann...tapi tahun ini,tetiba pula dia dah tak ambil tempahan..masalah kucing nak beranak ke apa akak ini..

arghhh!!!

yang aku nak marah sangat,ibu dah bagitahu awal-awal yang kiteorang maybe lambat hantar baju..macam biasa,datang dengan penuh semangat..kononnya dapat la akak tu jahit..sekali datang,akak tu cakap dah tak dapat nak amik tempahan da..what!!! apekah!/?

pujuk punye pujuk,sebab da janji kan..akak itu terima..tapi untuk sehelai kain ajee..haa!!? raya kedua,aku nak pakai ape??kain batik? akak ini pun,kalau dah tak boleh nak terima tempahan,rasanya boleh jer call..takpun sms ke kan..zaman dah canggih..tak ada nya kiteorang suruh datang rumah bagitahu..kalau tak janji tu,lain la cerita..salah kiteorang..ni dah janji ok..sekali lagi..dahhh janjiiii...

sekarang ini,apa aku nak buat??nak cari tukang jahit lain??diaorang terima ker?kedai repair seluar jeans pun dah tak terima tauu..jahit sendiri??aku memang pandai jahit..memang..sangat pandai.. :( sampai hati akak kan..:(

p/s : raya kedua tahun ini aku takde oke..balik paris..


luahan hati seorang perempuan ataupun wanita,
sadissss,,,, :(

Sunday, June 16, 2013

kemas : step 1

Posted by mrs yaya at Sunday, June 16, 2013 0 comments
ibu aku dah banyak kali potpet suruh aku kemas bilik aku tuu..buang apa yang patut..terutamanya..hehehe..bear..ok..aku paham..bukan ibu je yang suruh buang..abah..en adu pun sama..elehh..! en adu tu aku paham sangat kenapa dia suruh buang..wahahah!! turut perintah!

masuk bilik,tak tahu nak start yang mana..tengok barang-barang pun macam takde nafsu nak kemas..nampak tak kat situ..damm! sila salahkan keturunan..cari henpon,tanya en adu,bile tanya,jawapan dia..buang bear tu dulu..ok..mengertii..booooo!!!! 

mood dah malas nak layan..sesi mengemas bermula..tetiba aje keluar idea..first aku nak buang kertas-kertas zaman aku belajar dulu..aku pun tak tahu kenapa sampai sekarang aku masih simpan kertas-kertas,proposal,nota-nota bagai tuu..time tu mula la rindu duduk tengok nota-nota dulu..
colorful punya nota..konon-kononnya boleh masuk dalam kepala otak..hahaah!!gilooo..macam budak-budak tadika..tapi hampeh jugaa...study sambil letak botol mineral kat sebelah..bagi masuk oksigen skit..

subjek yang aku dengan roomate aku paling-paling tak suka..dan sampai sekarang..aku tak paham..ape ni,ape ni?? haahh!! masuk kelas pun,ambil syarat jer..pc buka facebook..
nota yang suci murni..
potong kecik-kecik..buat toyol ke ape aku time ni??

settle bahagian kertas..kemas meja study aku pula..ok..kalau aku bagitahu ini,kompem en adu marah..lepas tu merajuk sebulan..maklumla..sensitif sekarang..macam perempuan!huhh!!
surat cinta ko..wahahahah!!!!!! oke..next--- >

kertas dah buang,..barang-barang dalam meja study dah buang..bear??haa! dah buang..kotak-kotak kasut pun da buang..bagus!! mesti puas hati en adu kan..selalu suruh aku buang bear la,kotak kasut la..macam la bilik dia..

duduk kira-kirakan, plastik hitam macam kemas satu rumah..gile banyaknye aku tak buang sebelum ini.. haa?? gambar??ouch!minta dengan en adu.. ;) barang-barang dalam bilik pun dah ubah semua..habuk-habuk pun da takde..nice!..rasa heaven je bile duduk dalam bilik..huh!! berlagak! hahahah!! oke la..nak masuk bilik da..

bersambung...

Saturday, June 1, 2013

lama tak pergi

Posted by mrs yaya at Saturday, June 01, 2013 0 comments
rasa dah nak hampir seminggu aku tak join erobikk..eh! kejap..kalau tak silap,sebelum tuu macam pergi tak pergi jer..hmm..kalau dikire-kirekan..dah nak hampir sebulan la tak pergii..jantung tak berapa sihat..haa..amik ko jantung..hohoo..takde la..just tak berapa sihat jer..gimik je lebih..

en bodyguard..sile sayang saya lebih2 yee..
badan pun dah mula naik..perot pun dah nampak macam pregnant 4,5 bulan..asyik kena makan jer...apa cerita ini? kalau di biarkan..rasa sampai kot 9 bulan perot aku membesar..wah! rungsing2!!! dengan kesihatan tak ok ok lagi nii..dugaan betol kan..:( oh dunia.. sekali lagi ----> :(

bile la nak hilang semua ini..ayat dah mula sadiss bile teringat.. makcik-makcik komperm dah rindu aku..ok ----> :( 

memang seksa bile sakit mula datang..bukan aku je..semua orang..nak2 sakit yang berhari-hari..siang malam duduk sabar..nak menangis pun,masuk bilik..duduk sorang-sorang dalam gelap..wahahah!! manja kan.. 

hmm..... ok ini last ----> :(














Wednesday, June 19, 2013

janji sekadar mimpi..

*amik ko entry..

memandangkan kita dah tak lama dah nak berpuasa, orang perempuan kompern tengah start nak cari tukang jahit untuk raya nanti kan..ok..mungkin ini melampau bagi lelaki..tetapii.....normal bagi perempuan..nak-nak jenis perempuan yang tak suka cari baju kurung yang dah siap..macam aku..

aku macam biasa,tiap-tipa tahun akan hantar baju kat akak ini..kirenya kami 1famliy ini pelanggan tetap akak ini..dari wan aku,makcik-makcik aku..boleh dikatakan pelanggan akak ini laa..so bila dah dicopkan sebagai pelanggan tetap,kalau hantar lambat pun dia still akan ambil tempahan..takde la lambat sangat..macam tahun-tahun yang lepas..konon la kann...tapi tahun ini,tetiba pula dia dah tak ambil tempahan..masalah kucing nak beranak ke apa akak ini..

arghhh!!!

yang aku nak marah sangat,ibu dah bagitahu awal-awal yang kiteorang maybe lambat hantar baju..macam biasa,datang dengan penuh semangat..kononnya dapat la akak tu jahit..sekali datang,akak tu cakap dah tak dapat nak amik tempahan da..what!!! apekah!/?

pujuk punye pujuk,sebab da janji kan..akak itu terima..tapi untuk sehelai kain ajee..haa!!? raya kedua,aku nak pakai ape??kain batik? akak ini pun,kalau dah tak boleh nak terima tempahan,rasanya boleh jer call..takpun sms ke kan..zaman dah canggih..tak ada nya kiteorang suruh datang rumah bagitahu..kalau tak janji tu,lain la cerita..salah kiteorang..ni dah janji ok..sekali lagi..dahhh janjiiii...

sekarang ini,apa aku nak buat??nak cari tukang jahit lain??diaorang terima ker?kedai repair seluar jeans pun dah tak terima tauu..jahit sendiri??aku memang pandai jahit..memang..sangat pandai.. :( sampai hati akak kan..:(

p/s : raya kedua tahun ini aku takde oke..balik paris..


luahan hati seorang perempuan ataupun wanita,
sadissss,,,, :(

Sunday, June 16, 2013

kemas : step 1

ibu aku dah banyak kali potpet suruh aku kemas bilik aku tuu..buang apa yang patut..terutamanya..hehehe..bear..ok..aku paham..bukan ibu je yang suruh buang..abah..en adu pun sama..elehh..! en adu tu aku paham sangat kenapa dia suruh buang..wahahah!! turut perintah!

masuk bilik,tak tahu nak start yang mana..tengok barang-barang pun macam takde nafsu nak kemas..nampak tak kat situ..damm! sila salahkan keturunan..cari henpon,tanya en adu,bile tanya,jawapan dia..buang bear tu dulu..ok..mengertii..booooo!!!! 

mood dah malas nak layan..sesi mengemas bermula..tetiba aje keluar idea..first aku nak buang kertas-kertas zaman aku belajar dulu..aku pun tak tahu kenapa sampai sekarang aku masih simpan kertas-kertas,proposal,nota-nota bagai tuu..time tu mula la rindu duduk tengok nota-nota dulu..
colorful punya nota..konon-kononnya boleh masuk dalam kepala otak..hahaah!!gilooo..macam budak-budak tadika..tapi hampeh jugaa...study sambil letak botol mineral kat sebelah..bagi masuk oksigen skit..

subjek yang aku dengan roomate aku paling-paling tak suka..dan sampai sekarang..aku tak paham..ape ni,ape ni?? haahh!! masuk kelas pun,ambil syarat jer..pc buka facebook..
nota yang suci murni..
potong kecik-kecik..buat toyol ke ape aku time ni??

settle bahagian kertas..kemas meja study aku pula..ok..kalau aku bagitahu ini,kompem en adu marah..lepas tu merajuk sebulan..maklumla..sensitif sekarang..macam perempuan!huhh!!
surat cinta ko..wahahahah!!!!!! oke..next--- >

kertas dah buang,..barang-barang dalam meja study dah buang..bear??haa! dah buang..kotak-kotak kasut pun da buang..bagus!! mesti puas hati en adu kan..selalu suruh aku buang bear la,kotak kasut la..macam la bilik dia..

duduk kira-kirakan, plastik hitam macam kemas satu rumah..gile banyaknye aku tak buang sebelum ini.. haa?? gambar??ouch!minta dengan en adu.. ;) barang-barang dalam bilik pun dah ubah semua..habuk-habuk pun da takde..nice!..rasa heaven je bile duduk dalam bilik..huh!! berlagak! hahahah!! oke la..nak masuk bilik da..

bersambung...

Saturday, June 1, 2013

lama tak pergi

rasa dah nak hampir seminggu aku tak join erobikk..eh! kejap..kalau tak silap,sebelum tuu macam pergi tak pergi jer..hmm..kalau dikire-kirekan..dah nak hampir sebulan la tak pergii..jantung tak berapa sihat..haa..amik ko jantung..hohoo..takde la..just tak berapa sihat jer..gimik je lebih..

en bodyguard..sile sayang saya lebih2 yee..
badan pun dah mula naik..perot pun dah nampak macam pregnant 4,5 bulan..asyik kena makan jer...apa cerita ini? kalau di biarkan..rasa sampai kot 9 bulan perot aku membesar..wah! rungsing2!!! dengan kesihatan tak ok ok lagi nii..dugaan betol kan..:( oh dunia.. sekali lagi ----> :(

bile la nak hilang semua ini..ayat dah mula sadiss bile teringat.. makcik-makcik komperm dah rindu aku..ok ----> :( 

memang seksa bile sakit mula datang..bukan aku je..semua orang..nak2 sakit yang berhari-hari..siang malam duduk sabar..nak menangis pun,masuk bilik..duduk sorang-sorang dalam gelap..wahahah!! manja kan.. 

hmm..... ok ini last ----> :(