Thursday, March 31, 2011

... dalam botol

Posted by mrs yaya at Thursday, March 31, 2011 0 comments
saya dah tengok dah filem ... dalam botol, pendapat saya ...

i know ianya kisah benar, tapi aku tak tau la apa kene dengan aku, aku rasa nak gelak setiap kali dia marah gay dia tu...

'u ni macam sial, macam gampang'
'jangan tinggalkan i, i dah banyak berkorban untuk u'
'i sayang u b'
'kenapa u buat i macam ni sayang'

hahaha! aku tak boleh bla dowh...sepatutnya masa dia nangis masa kene tinggal tu, aku tak tau aku nak sedih , nak gelak , atau nak geli ... hehehe!

tp ending dia sedih, kesian jugak, dan aku fikir , orang yang pernah buat salah dalam hidup dia, semua maknyah dalam dunia ni, kadang2, biarlah jadi gay, hahaha! sebab bila jadi maknyah, bila kau dah insaf, kau tak kan dapat balik 'barang itu' sob sob sob...

tak dapat bayang kalau apiz gay...tapi kalau dia gay, mesti dia yang perempuan..sebab dia tu lemah..aku cubit sikit kat tangan, dia kata dah sakit la...gedik...sangat...

tapi kalau aku lesbian, mesti aku yang lelaki, sebab aku sangat garang...hiks!
tapi dulu2 aku memang lesbian, sebab asyik berkepit je dengan husna aisyah, best ok...grrrrrr....

tak tau macam mana boleh suka kat laki pulak, lagi2 dengan mamat ni..tak paham haku...
apiz, sila jangan makan coklat hari2, awak dah gemok la...... :P

Wednesday, March 30, 2011

motif??

Posted by mrs yaya at Wednesday, March 30, 2011 0 comments
sebenarnya gambar mengarut banyak2 tu aku amik sebab nak balik jengka...dari kenduri kawan ke rumah mak apiz...huhu! tiba2 petang tu matahari terpacak puleeeee.....haishhh...., tu yang datang sawan pegi amik gambar memalukan diri sendiri, tapi aku rasa baik memalukan diri sendiri dari memalukan orang lain...tak gitu ustazah diana...hehehe!

hah sekarang kau bayangkan je la berapa banyak gambar dalam fon aku satu hari tu je....walaupun pakai fon camera depan je..tetap feeling DSLR....begituuu...

cer feeling macam datin sekejap...datin tu dah jadi, sekali tengok dato' kat sebelah...mesti orang akan fikir, ni dato' beli ni....hahaha!

bila tengok muka sendiri macam ni, rasa macam sangat baik la kau ni....tapi hanya Allah sahaja yang tau... hehe!

perempuan tetap perempuan... kalau tak gedik tak best la...kalau nak rasa macho, sila jadi lelaki... setelah bergedik di dalam kereta, sampai jugak aku kat jengka...mak!!! menantu mak nak datang nih..hakhak!!!

Thursday, March 24, 2011

situasi sekarang

Posted by mrs yaya at Thursday, March 24, 2011 0 comments
kadang-kadang, memang aku rasa takde mood , sampai kadang2 terpaksa buat benda yang boleh happykan diri sendiri. seperti pegang bahu kawan kau, dan terus buat muka risau kat dia lantas bertanya 'hei perempuan, bila nak clash??'

atau lalu bilik bos sambil tanya 'bos sihat?'

atau bukak tong sampah lepas tu jerit kuat2 'SIAPA YANG BUANG SAMPAH DALAM NI HA??!!'

di sebabkan aku dah tahu nak buat apa lagi...aku hanya mampu buat ini...

berpura2 menjadi jin CD sambil cakap pelan2...ahmad albab saya yang punyaaaaaa.....

fine,orang tak layan...sebab...
diaorang kata aku tak betol...how dare...

jalan penyelesaian...
rindu nak jalan2 dengan perempuan2 ni, bila agak2 kita boleh keluar...

masa yang berlebih..macam ini la jadinya...

kami suka tandas...

Wednesday, March 23, 2011

kurang asam jawa ke ibu?

Posted by mrs yaya at Wednesday, March 23, 2011 0 comments

hamboi, bukan main lagi ye engkorang engkorang ni, itu la susahnya aku ni, aku tak usik orang, so jangan usik aku, aku memang boleh sabar, tapi kalau sekali aku dah tertaip, susah nak berhenti, tu sebab cikgu karangan aku memang suka kalau baca karangan aku, tak gitu cikgu? hehe! sebab aku tau mulut aku memang jahat kalau bab2 mengutuk orang, fine, tak ada orang yang mulut baik kalau mengata orang..kannn...tapi aku tak ada mention sapa2, kau makan cili lebih kau la yang pedas, aku pun tak kuasa nak join kutuk mengutuk ni, aku kutuk sorang2, cuma aku bagi orang baca la.hahaha..tapi aku tak kata kau...tapi kalau kau nak anggap aku kutuk kau..apakan dayaku....hehe!


haa..cantek kan aku..sebab tu la MOHD HAFIZ BIN MOHD IDERIS sukekan aku..aku tahu koorang yang kate aku MINAH GEDIX sebab koorang jeles kan...hahah!!! tulah koorang...hati kite kene bersih tau..takyah la nak ada hsap dengki tu...kalau ada hasap dengki tu dalam hati..automatik muke tu tak berseri...tak cantek tau..nanti mula la nak cari tu,nak cari ini..naktampal kat muka tu..

Di sini mempunyai satu persoalan, sejauh mana khasiat Asam Jawa?? Kalau kurang asam aku tau memang boleh pegi jauh....huhu! ok tak tak, sebenarnya macam ni.... Betulkan Air Asam Jawa boleh kurangkan demam panas? kalau kita sapu badan dengan air asam jawa , panas badan tu akan kurang, korang pernah dengar atau pernah buat?

*nanti aii nak tayang lagi la pix aii dengan apiz....*

Tuesday, March 22, 2011

Bila Kamu Start Suka Kita?

Posted by mrs yaya at Tuesday, March 22, 2011 0 comments
Maut je tanya camtu...kang kalau dia cakap baru semalam kang kecik ati sendiri..wakakakaka!
Aku kan suka tanya soalan bangang kat apiz, contohnya kenapa suka aku, kenapa pilih aku...masa bile suka aku..kenapa tiba-tiba suke aku..bangang betul...cuba tanya soalan bijaksana sikit macam kenapa perut kita berdua buncit, kenapa kita kene mesej hari2..kan?

Nak tau dia jawab apa...???


Dia jawab,first time jumpa aku kat kenduri adik dia...dia dah suka kat aku..wah!!boleh tahan mamat nih punye ayat...aku tanya kenapa suka masa tu? sebab masa tu aku tak suka pun dia..cea nak menang jugekkkk..hahahaha!dia cakap sebab aku comel, ok fine aku tau dia dah tak dapat pikir jawapan lepas tu buat cerita cakap aku comel supaya aku kembang2 hidung lepas tu duduk senyap2 kat tepi tu..hahahaha! pandai betul...


jap2, kenapa aku suka dia...?? hahahahaha!

Thursday, March 17, 2011

ko nih sengal ker??opss!!

Posted by mrs yaya at Thursday, March 17, 2011 0 comments
Aku mintak maaf dulu ye kalau bahasa tidak menggambarkan bangsa...huhu!
bukan aku marah sangat, tak puas hati sikit-sikit je...dendam bawak mati ni sebenarnya,
kuikuikui!

Muka hodoh tak apa kan? tak dosa pun kan muka macam gampang ke, muka macam sial ke, muka macam pencuri ke, muka macam perogol ke, tak dosa pun kan, sebab muka tak bersalah, setiap muka adalah pemberian Allah..kan???

sebenarnye ini kes dah lame..tapi saje nk heboh2kan kat sini...hahah!!! tak abis2 lagi erk nak kacou hidup aku yer...ke tak cukup lagi ape aku buat dulu???iskh2...ni kes perempuan gila tak puas hati cinta tak berbalas...hahaha! muka cun, tapi perangai macam sial..

pape pun..ko abik la ex aku 2 yer...tak heran pon...ramai lagi yang berebut2 nakkan aku nih..hahah!!!malas nak saman, malas nak kaya cepat..hahahaha! sebab tau dia pun tak ada duit kalau nak bayar saman aku ni..huahuahua! bukti??ala..ade dalam laptop aku la..husband aii pegang..huhhu!!

haa!! tgk..bile aku marah..mood makan tu automatik timbul..




cantikkan diri selepas makan..itu wajib ok..huhu!

ok kita lupakan dia...hahahaha! huish dah lama tak tulis benda2 tak baik macam ni...hahahaha!
jangan la paksa aii tulis, aii tak suka la...astagfirullah,diana sila mengucap, biar orang buat kita ye, kita jangan dendam2, tak baik kan, tuhan marah, biasalah manusia mana tak buat silap, kan? semua orang pernah buat salah dalam hidup,betol??

aku harap kau bahagia di sana, dan jangan mengganggu aku di sini..nak cantik boleh? tapi tak payah la melampau2 mengejarnya, sebab cantik perempuan bukan sampai ke tua, hati dan perangai yang cun baru boleh kekal, kalau muka cun masa muda2, dah tua ada pulak macam britney? tak ada pun....

Wednesday, March 16, 2011

aku gedixs ko diam..haha!

Posted by mrs yaya at Wednesday, March 16, 2011 0 comments
hari ni kan..kan...kite kene mara..sobb!!!
ibu..ade orang mara kite la...ibu kate kalu ade orang kite,ibu nak mara balik orang tu...
amat tak suke bile nangis..mata jadi lebam...tak bole bla la cmni* tengah tgk cermin...*

see....

my god.......timun timun......tomato tomato...
mane kauuuu...huhu!!

harus lepas ni aku tepek kat mate...
eeeiii...abes ah cepat tua aku camni...

mate kanan....euwwwwwwwwww..

mte kiri...

eii..cam nenek tua ah...tak suke..

ok la..nak rest la camni uolss....
i kan puteri..harus la jage kecantikkan mate i...
hahaha...

*aku pon tak tahu kenape entry aku camtu..hahaah!*

Tuesday, March 15, 2011

bagaimana menjadi pasangan yang baik?

Posted by mrs yaya at Tuesday, March 15, 2011 0 comments

muke blagak gile dapat maen badminton...

pasangan yang baik = macam aku? boleh? lalalalalala~~

pernah la jugak orang tanya macam mana aku dengan apiz boleh nampak hepi je.... *nampak jeke? hahahaha! okey memang hepi je ok jangan jelez!*
nak tau tak macam mana?

pertama...kalau korang nak nampak hepi..korang kene hepikan diri sendiri dulu...hahahaha! macam mane tu eh? okey aku paham balik2 kerja penat.kadang2 kena marah dengan bos. kadang2 tension dengan kawan2 or tempat kerja atau tadi kene marah dengan cikgu or pensyarah sebab tak dapat nak hantar asignment atau dapat result macam siot ke watsoever lah..mungkin mood tu hilang lah kan..but what to do. benda dah jadi..just fikir positif. mood yang buruk tak akan boleh memperbaiki semua2 tu kalau bukan kita yang perbaiki diri kita sendiri..wahwahwahhhh..tak boleh bla..hahaha! bila tak ada mood...ada kan mood tu balik dengan memikir benda yang kelakar contoh macam aku teringat masa form3 tak datang sukan pastu kena rotan baek punye dengan cikgu disiplin....semua orang pandang lagi2 kalau kau ada minat lelaki yang paling hensem dalam kelas kau gelakkan kau..malu malu.....pastu aku gelak sorang2..*pembetulan..bukan kau minat lelaki tu..lelaki tu minat kat aku eh..pelisssss...huhu!*

bila kau hepi dan menunjukkan aksi reaksi hepi kat pasangan kau..automatik pasangan kau akan senyum je..hepi sangat2.yelah dia bukan jumpe kau sebab nak gado or nak tengok muke cipanzi kau kan..dia nak jumpe mesti lah sebab rindu gila dan jangan spoil kan mood or plan hari itu..huhu! kalau nak mengadu pun pasal bengang kat some1 or kene marah or ape...mesti mengadu dengan nada yang manja macam aku jugak..lalalala~~ contoh..

*sayangggggg.....tadikan...ada orang nak ngorat2 kat tempat kerja...benci betul..tau lah cantik tapi jangan lah ngorat2..rimas la...nak berhenti kerja....boleh?* -badan kene meliuk lentok tak boleh bla, suara paling manja abad ini-

lepas tu kau akan dapat pelempang mustajab...

okey yang ke 2 pulak..kau jangan poyo..maksud poyo disini adalah jangan nak cover2 perangai kalau dah buruk tu buruk jugak...huahuahua! *maksud perangai buruk ni jangan pulak korang suka2 hati nak kentot or korek idong pulak ye* maksud poyo ialah kau terlalu nak nampak sempurna kat mata pasangan kau tu...nak nampak selalu hensem and cool OMG i dun like it.. bagi aku nak nampak sempurna adalah memang tak boleh dan merimaskan...huhu!

maka kau kene jadi diri sendiri if korang rasa korang lapar makan lah habis2 tak payah nak tinggalkan sikit2 sebab lelaki akan suke bila kau makan habis2 sebab dia yang bayar..hahaha! kalau ko makan tak habis mesti dia rasa rugi gila dia belanja..gituuuu...

yang ketiga, ko kene pandai tarik perhatian pasangan kau..macam mana? alah tu pon nak ajar...huhu! ko kene la pandai buat lawak sikit jangan nak serius je keji..huhu! paling bosan kalau pasangan macam ni..


L: kenapa makan sikit je?

P: kenyang lah tak larat....

L: tak larat tak pe lah biar kan ke ok...

P: ok..


boooooosannnnnnnnnnnnnn...


atleast buat lah lawak if tak nak makan pun...


L: kenapa makan sikit je?

P: malu nak nganga besar2 awak asek pandang kita je...

L: la tak payah la malu saya tak malu pun..

P: kita tau awak memang tak malu tak payah cakap pun takpe..


ok ni macam bangang sikit suka hati kau lah nak buat lawak macam mana pun asalkan pasangan kau rasa hepi kan...

selalu...aku bila jumpa apiz...senyum dulu...hehe! lepas tu akan cakap kat dia..
*tahu dah cantek tak payah puji pun takpa..hehe!* lepas tu dia akan menyampah dengan aku pastu mengadu secara gedik2 dulu...contoh cakap *pape pun boleh..takpun semua pun boleh...tambah dengan muke senyum2 tak ikhlas...hangguk betol..huhu!*

Thursday, March 10, 2011

jauh dari family sememangnya bosan...

Posted by mrs yaya at Thursday, March 10, 2011 0 comments

see..dah terbukti aku sememangnya bosan...hikhik!!

hahaha..ok memang bosan...
yela..kalo kat umah family..
harus ade orang bebel..
harus ade bende nak bebel..
ade ibu boleh share2 cite..
ade abah yang boleh bagi duit...
ade transport boleh curang...
opss..apakah???
hiksss!!!

adei...kemalasan tahap ape ni....
malas nak amik tau pasal blog da ekceli..
cite adelah bosan...

i love u

Posted by mrs yaya at Thursday, March 10, 2011 0 comments
bila kita melihat orang yang lebih hensem dari pakwe kita,
dan orang tu nak ngorat kita, apakah perasaan kita??

GILA RASA HOT DOWHH....hahahahaha!
ok fine fine, itu cerita dongeng...

Kelakar tau tengok apiz sekarang,
sikit-sikit cakap I LOVE U -bapak show off aii ni..hahahaha!-
yela yela macam aku sorang je kan ada pakwe,
bla la kepada diri sendiri...kuikuikui!

bukan apa, manjanye semacam,
aku nak geli jugak, tapi SUKA...ha cane tu..hahahaha!
ok dah tu pompuan gedik, sila update untuk esok,
jangan jadi pemalas macam kambing...

p/s : kepada sesiapa yang baca blog aku secara suka atau tak suka, thanks sebab baca ye, walaupun ada certain perkara yang korang tak suka, dan ada yang korang suka, atau korang meluat nak baca, atau apa sahaja perasaan korang terhadap aku, ADA AKU KISAH? hahaha!
apa-apa pun, I love U, semua aku sayang, kalau kau musuh sekali pun,bila aku tengok kau tersadung, aku sedia hulurkan tangan, jangan kerana korang judge aku macam kanak2 riang di blog nih, dan terus mengatakan aku tak matang...... test me if u want :)

jap jap, korang agak-agak, bila aku dengan apiz plan nak kawen????????????

Wednesday, March 9, 2011

merajuk memang berkesan

Posted by mrs yaya at Wednesday, March 09, 2011 0 comments
sape kate aku suke merajuk ha?? pandai2 je dia tu..pukul kang..huhu! kite majuk setiap hari ahad je..betol la..tak caya pulak dia...*buat muke suci*
tau tak semalam aku bukan merajuk pun..cume malas nak layan jee...*penat tau carik perkataan sama makna dengan merajuk...* eh eh bukan tak merajuk pun..cume malas nak layan..erk??

cop2..sape yang merajuk semalam erk???huhu!!! ok2..meh aku nak cerita skit..tahu tak en apiz kite mrajuk petang smalam...huhu!! sebab ape??sebab kite lambat siap..so dia xsempat nak maen badminton...huhu!!janji kol6,kite siap kol630 lebih2..huhu!!!

masuk je kereta,dia senyap tak kate pape pn...nak buat muke comel la tu...huhu!! mengadew jer nak aku pujuk dia...*dalam hati..majuk pulak mamat nih..* aku pun snyap la...buat2 majuk jgk..hahah!! najis tol perangai camtu...

heeeeee! mesti korang rasa nak lempang aku kan..kira dalam penceritaan ni aku macam syaitan sikit, perangai nak keji je, bukan orang tu buat salah apa pun ...tapi saja la aku nak berdrama dengan dia...kat sapa lagi aku nak berdrama kan...hehe!

makin merajuk makin gemuk pulak rasanya..hehe!

ini lah orang yang kasihan sebab dapat awek yang super power kalau bab tomahan..hehe! kalau aku sound dia..baik punye...nasib la apiz ni sabar penyabar...eleh, sebab aku tomahan pun mesti aku comel, tu yang dia tak marah tu... (euwwwww, muka macam periuk belanga ada hati)

nasib awak lah banggggg......sapa suruh mintak kapel dulu2..kan sekarang dah kerut2 dahi...
hehehe! Apiz ni kalau marah aku pun stok jeling2 je...takut takut takut..hehehe!

Thats why la i love u...heeeee

Monday, March 7, 2011

diana sedang marah...

Posted by mrs yaya at Monday, March 07, 2011 0 comments
aku tengah marah...sebab ape????

sebab ade beberape ekor yang tak paham bahasa..hello..koorang sape nak perli2 aku,nak perli2 bf aku?

sungguh tidak sopan ok..lalal~~~*see..aku marah pon sempat senyum2..itu namanye aku sangat baek ye uolss...haha!*

kenape aku marah??hei..suke ati aku la nak marah koorang...kite kenal dari kecik ke??kite pernah terserempak ker pastu langgar2 bahu ke???tu pon kalo ko rendah cam aku..bole la langgar2 bahu..kalo ko lagi rendah..ko pk la sendiri nak langgar ape..huhu!

da tu pesal koorang nak sebok2 sangat sal bf aku relationship dengan sape???dia relationship ngn mak koorang ker???ayah koorang pon x kecoh2 macam koorang...sebok je gangu rumahtangga orang..opss!!! hahah!!!

haaa..tgk2..aku sangat marah ok..walaupun aku marah yg sangat marah..tp still marah yang kontrol ayu gitu..kate pon marah secara bersungguh2 itu sangat la tak baek...tapi kalo marah yang ala2 geling tu takpe kot...

kenape aku perlu marah???sebab aku hot..hahah! ok aku itu berlagak..sile paham dengan situasi aku yang nak menyedapkan ati ku yang terluke..huhu!

ok la penat da bebel..hahah!!!

Thursday, March 31, 2011

... dalam botol

saya dah tengok dah filem ... dalam botol, pendapat saya ...

i know ianya kisah benar, tapi aku tak tau la apa kene dengan aku, aku rasa nak gelak setiap kali dia marah gay dia tu...

'u ni macam sial, macam gampang'
'jangan tinggalkan i, i dah banyak berkorban untuk u'
'i sayang u b'
'kenapa u buat i macam ni sayang'

hahaha! aku tak boleh bla dowh...sepatutnya masa dia nangis masa kene tinggal tu, aku tak tau aku nak sedih , nak gelak , atau nak geli ... hehehe!

tp ending dia sedih, kesian jugak, dan aku fikir , orang yang pernah buat salah dalam hidup dia, semua maknyah dalam dunia ni, kadang2, biarlah jadi gay, hahaha! sebab bila jadi maknyah, bila kau dah insaf, kau tak kan dapat balik 'barang itu' sob sob sob...

tak dapat bayang kalau apiz gay...tapi kalau dia gay, mesti dia yang perempuan..sebab dia tu lemah..aku cubit sikit kat tangan, dia kata dah sakit la...gedik...sangat...

tapi kalau aku lesbian, mesti aku yang lelaki, sebab aku sangat garang...hiks!
tapi dulu2 aku memang lesbian, sebab asyik berkepit je dengan husna aisyah, best ok...grrrrrr....

tak tau macam mana boleh suka kat laki pulak, lagi2 dengan mamat ni..tak paham haku...
apiz, sila jangan makan coklat hari2, awak dah gemok la...... :P

Wednesday, March 30, 2011

motif??

sebenarnya gambar mengarut banyak2 tu aku amik sebab nak balik jengka...dari kenduri kawan ke rumah mak apiz...huhu! tiba2 petang tu matahari terpacak puleeeee.....haishhh...., tu yang datang sawan pegi amik gambar memalukan diri sendiri, tapi aku rasa baik memalukan diri sendiri dari memalukan orang lain...tak gitu ustazah diana...hehehe!

hah sekarang kau bayangkan je la berapa banyak gambar dalam fon aku satu hari tu je....walaupun pakai fon camera depan je..tetap feeling DSLR....begituuu...

cer feeling macam datin sekejap...datin tu dah jadi, sekali tengok dato' kat sebelah...mesti orang akan fikir, ni dato' beli ni....hahaha!

bila tengok muka sendiri macam ni, rasa macam sangat baik la kau ni....tapi hanya Allah sahaja yang tau... hehe!

perempuan tetap perempuan... kalau tak gedik tak best la...kalau nak rasa macho, sila jadi lelaki... setelah bergedik di dalam kereta, sampai jugak aku kat jengka...mak!!! menantu mak nak datang nih..hakhak!!!

Thursday, March 24, 2011

situasi sekarang

kadang-kadang, memang aku rasa takde mood , sampai kadang2 terpaksa buat benda yang boleh happykan diri sendiri. seperti pegang bahu kawan kau, dan terus buat muka risau kat dia lantas bertanya 'hei perempuan, bila nak clash??'

atau lalu bilik bos sambil tanya 'bos sihat?'

atau bukak tong sampah lepas tu jerit kuat2 'SIAPA YANG BUANG SAMPAH DALAM NI HA??!!'

di sebabkan aku dah tahu nak buat apa lagi...aku hanya mampu buat ini...

berpura2 menjadi jin CD sambil cakap pelan2...ahmad albab saya yang punyaaaaaa.....

fine,orang tak layan...sebab...
diaorang kata aku tak betol...how dare...

jalan penyelesaian...
rindu nak jalan2 dengan perempuan2 ni, bila agak2 kita boleh keluar...

masa yang berlebih..macam ini la jadinya...

kami suka tandas...

Wednesday, March 23, 2011

kurang asam jawa ke ibu?


hamboi, bukan main lagi ye engkorang engkorang ni, itu la susahnya aku ni, aku tak usik orang, so jangan usik aku, aku memang boleh sabar, tapi kalau sekali aku dah tertaip, susah nak berhenti, tu sebab cikgu karangan aku memang suka kalau baca karangan aku, tak gitu cikgu? hehe! sebab aku tau mulut aku memang jahat kalau bab2 mengutuk orang, fine, tak ada orang yang mulut baik kalau mengata orang..kannn...tapi aku tak ada mention sapa2, kau makan cili lebih kau la yang pedas, aku pun tak kuasa nak join kutuk mengutuk ni, aku kutuk sorang2, cuma aku bagi orang baca la.hahaha..tapi aku tak kata kau...tapi kalau kau nak anggap aku kutuk kau..apakan dayaku....hehe!


haa..cantek kan aku..sebab tu la MOHD HAFIZ BIN MOHD IDERIS sukekan aku..aku tahu koorang yang kate aku MINAH GEDIX sebab koorang jeles kan...hahah!!! tulah koorang...hati kite kene bersih tau..takyah la nak ada hsap dengki tu...kalau ada hasap dengki tu dalam hati..automatik muke tu tak berseri...tak cantek tau..nanti mula la nak cari tu,nak cari ini..naktampal kat muka tu..

Di sini mempunyai satu persoalan, sejauh mana khasiat Asam Jawa?? Kalau kurang asam aku tau memang boleh pegi jauh....huhu! ok tak tak, sebenarnya macam ni.... Betulkan Air Asam Jawa boleh kurangkan demam panas? kalau kita sapu badan dengan air asam jawa , panas badan tu akan kurang, korang pernah dengar atau pernah buat?

*nanti aii nak tayang lagi la pix aii dengan apiz....*

Tuesday, March 22, 2011

Bila Kamu Start Suka Kita?

Maut je tanya camtu...kang kalau dia cakap baru semalam kang kecik ati sendiri..wakakakaka!
Aku kan suka tanya soalan bangang kat apiz, contohnya kenapa suka aku, kenapa pilih aku...masa bile suka aku..kenapa tiba-tiba suke aku..bangang betul...cuba tanya soalan bijaksana sikit macam kenapa perut kita berdua buncit, kenapa kita kene mesej hari2..kan?

Nak tau dia jawab apa...???


Dia jawab,first time jumpa aku kat kenduri adik dia...dia dah suka kat aku..wah!!boleh tahan mamat nih punye ayat...aku tanya kenapa suka masa tu? sebab masa tu aku tak suka pun dia..cea nak menang jugekkkk..hahahaha!dia cakap sebab aku comel, ok fine aku tau dia dah tak dapat pikir jawapan lepas tu buat cerita cakap aku comel supaya aku kembang2 hidung lepas tu duduk senyap2 kat tepi tu..hahahaha! pandai betul...


jap2, kenapa aku suka dia...?? hahahahaha!

Thursday, March 17, 2011

ko nih sengal ker??opss!!

Aku mintak maaf dulu ye kalau bahasa tidak menggambarkan bangsa...huhu!
bukan aku marah sangat, tak puas hati sikit-sikit je...dendam bawak mati ni sebenarnya,
kuikuikui!

Muka hodoh tak apa kan? tak dosa pun kan muka macam gampang ke, muka macam sial ke, muka macam pencuri ke, muka macam perogol ke, tak dosa pun kan, sebab muka tak bersalah, setiap muka adalah pemberian Allah..kan???

sebenarnye ini kes dah lame..tapi saje nk heboh2kan kat sini...hahah!!! tak abis2 lagi erk nak kacou hidup aku yer...ke tak cukup lagi ape aku buat dulu???iskh2...ni kes perempuan gila tak puas hati cinta tak berbalas...hahaha! muka cun, tapi perangai macam sial..

pape pun..ko abik la ex aku 2 yer...tak heran pon...ramai lagi yang berebut2 nakkan aku nih..hahah!!!malas nak saman, malas nak kaya cepat..hahahaha! sebab tau dia pun tak ada duit kalau nak bayar saman aku ni..huahuahua! bukti??ala..ade dalam laptop aku la..husband aii pegang..huhhu!!

haa!! tgk..bile aku marah..mood makan tu automatik timbul..




cantikkan diri selepas makan..itu wajib ok..huhu!

ok kita lupakan dia...hahahaha! huish dah lama tak tulis benda2 tak baik macam ni...hahahaha!
jangan la paksa aii tulis, aii tak suka la...astagfirullah,diana sila mengucap, biar orang buat kita ye, kita jangan dendam2, tak baik kan, tuhan marah, biasalah manusia mana tak buat silap, kan? semua orang pernah buat salah dalam hidup,betol??

aku harap kau bahagia di sana, dan jangan mengganggu aku di sini..nak cantik boleh? tapi tak payah la melampau2 mengejarnya, sebab cantik perempuan bukan sampai ke tua, hati dan perangai yang cun baru boleh kekal, kalau muka cun masa muda2, dah tua ada pulak macam britney? tak ada pun....

Wednesday, March 16, 2011

aku gedixs ko diam..haha!

hari ni kan..kan...kite kene mara..sobb!!!
ibu..ade orang mara kite la...ibu kate kalu ade orang kite,ibu nak mara balik orang tu...
amat tak suke bile nangis..mata jadi lebam...tak bole bla la cmni* tengah tgk cermin...*

see....

my god.......timun timun......tomato tomato...
mane kauuuu...huhu!!

harus lepas ni aku tepek kat mate...
eeeiii...abes ah cepat tua aku camni...

mate kanan....euwwwwwwwwww..

mte kiri...

eii..cam nenek tua ah...tak suke..

ok la..nak rest la camni uolss....
i kan puteri..harus la jage kecantikkan mate i...
hahaha...

*aku pon tak tahu kenape entry aku camtu..hahaah!*

Tuesday, March 15, 2011

bagaimana menjadi pasangan yang baik?


muke blagak gile dapat maen badminton...

pasangan yang baik = macam aku? boleh? lalalalalala~~

pernah la jugak orang tanya macam mana aku dengan apiz boleh nampak hepi je.... *nampak jeke? hahahaha! okey memang hepi je ok jangan jelez!*
nak tau tak macam mana?

pertama...kalau korang nak nampak hepi..korang kene hepikan diri sendiri dulu...hahahaha! macam mane tu eh? okey aku paham balik2 kerja penat.kadang2 kena marah dengan bos. kadang2 tension dengan kawan2 or tempat kerja atau tadi kene marah dengan cikgu or pensyarah sebab tak dapat nak hantar asignment atau dapat result macam siot ke watsoever lah..mungkin mood tu hilang lah kan..but what to do. benda dah jadi..just fikir positif. mood yang buruk tak akan boleh memperbaiki semua2 tu kalau bukan kita yang perbaiki diri kita sendiri..wahwahwahhhh..tak boleh bla..hahaha! bila tak ada mood...ada kan mood tu balik dengan memikir benda yang kelakar contoh macam aku teringat masa form3 tak datang sukan pastu kena rotan baek punye dengan cikgu disiplin....semua orang pandang lagi2 kalau kau ada minat lelaki yang paling hensem dalam kelas kau gelakkan kau..malu malu.....pastu aku gelak sorang2..*pembetulan..bukan kau minat lelaki tu..lelaki tu minat kat aku eh..pelisssss...huhu!*

bila kau hepi dan menunjukkan aksi reaksi hepi kat pasangan kau..automatik pasangan kau akan senyum je..hepi sangat2.yelah dia bukan jumpe kau sebab nak gado or nak tengok muke cipanzi kau kan..dia nak jumpe mesti lah sebab rindu gila dan jangan spoil kan mood or plan hari itu..huhu! kalau nak mengadu pun pasal bengang kat some1 or kene marah or ape...mesti mengadu dengan nada yang manja macam aku jugak..lalalala~~ contoh..

*sayangggggg.....tadikan...ada orang nak ngorat2 kat tempat kerja...benci betul..tau lah cantik tapi jangan lah ngorat2..rimas la...nak berhenti kerja....boleh?* -badan kene meliuk lentok tak boleh bla, suara paling manja abad ini-

lepas tu kau akan dapat pelempang mustajab...

okey yang ke 2 pulak..kau jangan poyo..maksud poyo disini adalah jangan nak cover2 perangai kalau dah buruk tu buruk jugak...huahuahua! *maksud perangai buruk ni jangan pulak korang suka2 hati nak kentot or korek idong pulak ye* maksud poyo ialah kau terlalu nak nampak sempurna kat mata pasangan kau tu...nak nampak selalu hensem and cool OMG i dun like it.. bagi aku nak nampak sempurna adalah memang tak boleh dan merimaskan...huhu!

maka kau kene jadi diri sendiri if korang rasa korang lapar makan lah habis2 tak payah nak tinggalkan sikit2 sebab lelaki akan suke bila kau makan habis2 sebab dia yang bayar..hahaha! kalau ko makan tak habis mesti dia rasa rugi gila dia belanja..gituuuu...

yang ketiga, ko kene pandai tarik perhatian pasangan kau..macam mana? alah tu pon nak ajar...huhu! ko kene la pandai buat lawak sikit jangan nak serius je keji..huhu! paling bosan kalau pasangan macam ni..


L: kenapa makan sikit je?

P: kenyang lah tak larat....

L: tak larat tak pe lah biar kan ke ok...

P: ok..


boooooosannnnnnnnnnnnnn...


atleast buat lah lawak if tak nak makan pun...


L: kenapa makan sikit je?

P: malu nak nganga besar2 awak asek pandang kita je...

L: la tak payah la malu saya tak malu pun..

P: kita tau awak memang tak malu tak payah cakap pun takpe..


ok ni macam bangang sikit suka hati kau lah nak buat lawak macam mana pun asalkan pasangan kau rasa hepi kan...

selalu...aku bila jumpa apiz...senyum dulu...hehe! lepas tu akan cakap kat dia..
*tahu dah cantek tak payah puji pun takpa..hehe!* lepas tu dia akan menyampah dengan aku pastu mengadu secara gedik2 dulu...contoh cakap *pape pun boleh..takpun semua pun boleh...tambah dengan muke senyum2 tak ikhlas...hangguk betol..huhu!*

Thursday, March 10, 2011

jauh dari family sememangnya bosan...


see..dah terbukti aku sememangnya bosan...hikhik!!

hahaha..ok memang bosan...
yela..kalo kat umah family..
harus ade orang bebel..
harus ade bende nak bebel..
ade ibu boleh share2 cite..
ade abah yang boleh bagi duit...
ade transport boleh curang...
opss..apakah???
hiksss!!!

adei...kemalasan tahap ape ni....
malas nak amik tau pasal blog da ekceli..
cite adelah bosan...

i love u

bila kita melihat orang yang lebih hensem dari pakwe kita,
dan orang tu nak ngorat kita, apakah perasaan kita??

GILA RASA HOT DOWHH....hahahahaha!
ok fine fine, itu cerita dongeng...

Kelakar tau tengok apiz sekarang,
sikit-sikit cakap I LOVE U -bapak show off aii ni..hahahaha!-
yela yela macam aku sorang je kan ada pakwe,
bla la kepada diri sendiri...kuikuikui!

bukan apa, manjanye semacam,
aku nak geli jugak, tapi SUKA...ha cane tu..hahahaha!
ok dah tu pompuan gedik, sila update untuk esok,
jangan jadi pemalas macam kambing...

p/s : kepada sesiapa yang baca blog aku secara suka atau tak suka, thanks sebab baca ye, walaupun ada certain perkara yang korang tak suka, dan ada yang korang suka, atau korang meluat nak baca, atau apa sahaja perasaan korang terhadap aku, ADA AKU KISAH? hahaha!
apa-apa pun, I love U, semua aku sayang, kalau kau musuh sekali pun,bila aku tengok kau tersadung, aku sedia hulurkan tangan, jangan kerana korang judge aku macam kanak2 riang di blog nih, dan terus mengatakan aku tak matang...... test me if u want :)

jap jap, korang agak-agak, bila aku dengan apiz plan nak kawen????????????

Wednesday, March 9, 2011

merajuk memang berkesan

sape kate aku suke merajuk ha?? pandai2 je dia tu..pukul kang..huhu! kite majuk setiap hari ahad je..betol la..tak caya pulak dia...*buat muke suci*
tau tak semalam aku bukan merajuk pun..cume malas nak layan jee...*penat tau carik perkataan sama makna dengan merajuk...* eh eh bukan tak merajuk pun..cume malas nak layan..erk??

cop2..sape yang merajuk semalam erk???huhu!!! ok2..meh aku nak cerita skit..tahu tak en apiz kite mrajuk petang smalam...huhu!! sebab ape??sebab kite lambat siap..so dia xsempat nak maen badminton...huhu!!janji kol6,kite siap kol630 lebih2..huhu!!!

masuk je kereta,dia senyap tak kate pape pn...nak buat muke comel la tu...huhu!! mengadew jer nak aku pujuk dia...*dalam hati..majuk pulak mamat nih..* aku pun snyap la...buat2 majuk jgk..hahah!! najis tol perangai camtu...

heeeeee! mesti korang rasa nak lempang aku kan..kira dalam penceritaan ni aku macam syaitan sikit, perangai nak keji je, bukan orang tu buat salah apa pun ...tapi saja la aku nak berdrama dengan dia...kat sapa lagi aku nak berdrama kan...hehe!

makin merajuk makin gemuk pulak rasanya..hehe!

ini lah orang yang kasihan sebab dapat awek yang super power kalau bab tomahan..hehe! kalau aku sound dia..baik punye...nasib la apiz ni sabar penyabar...eleh, sebab aku tomahan pun mesti aku comel, tu yang dia tak marah tu... (euwwwww, muka macam periuk belanga ada hati)

nasib awak lah banggggg......sapa suruh mintak kapel dulu2..kan sekarang dah kerut2 dahi...
hehehe! Apiz ni kalau marah aku pun stok jeling2 je...takut takut takut..hehehe!

Thats why la i love u...heeeee

Monday, March 7, 2011

diana sedang marah...

aku tengah marah...sebab ape????

sebab ade beberape ekor yang tak paham bahasa..hello..koorang sape nak perli2 aku,nak perli2 bf aku?

sungguh tidak sopan ok..lalal~~~*see..aku marah pon sempat senyum2..itu namanye aku sangat baek ye uolss...haha!*

kenape aku marah??hei..suke ati aku la nak marah koorang...kite kenal dari kecik ke??kite pernah terserempak ker pastu langgar2 bahu ke???tu pon kalo ko rendah cam aku..bole la langgar2 bahu..kalo ko lagi rendah..ko pk la sendiri nak langgar ape..huhu!

da tu pesal koorang nak sebok2 sangat sal bf aku relationship dengan sape???dia relationship ngn mak koorang ker???ayah koorang pon x kecoh2 macam koorang...sebok je gangu rumahtangga orang..opss!!! hahah!!!

haaa..tgk2..aku sangat marah ok..walaupun aku marah yg sangat marah..tp still marah yang kontrol ayu gitu..kate pon marah secara bersungguh2 itu sangat la tak baek...tapi kalo marah yang ala2 geling tu takpe kot...

kenape aku perlu marah???sebab aku hot..hahah! ok aku itu berlagak..sile paham dengan situasi aku yang nak menyedapkan ati ku yang terluke..huhu!

ok la penat da bebel..hahah!!!