Saturday, April 21, 2012

cameron highland part1

Posted by mrs yaya at Saturday, April 21, 2012 0 comments
memandangkan entry aku  kali ini sangatlah panjang,aku syorkan koorang tapau lah apa-apa yang patut sambil baca blog aku ini...

okey,kepada siapa-siapa yang nak memanjakan diri atau nak tenang-tenangkan fikiran itu,Cameron highland salah satu tempat yang boleh buat koorang rasa tenang dimana terdapat angin sepoi-sepoi bahasa..hakhak!! memang sesetengah orang kata..eleh! Cameron je kot..tapi kat situ lah tempat yang buat aku rasa tenang,nyaman dan kene pula member yang perangai tak berapa nak sihat..so memang-memang happy dan enjoy!!!

ok,fisrt gambar,harus feeling hot dulu..kenapa??sebab gambar seterusnya aku macam kana-kanak strawberry..hahah!!

mula-mula perjalanan kami,harus snap gambar kat sini yaa..KENAPA?? sebab kalu tak snap gambar kat sini..koorang tak caya yang aku ada kat sini..hehe!

CikLat dengan muka teruja sangat dengan coklat strawberry!! serius!!

CikJulie sedang berangan dalam hati..bila kah putera raja nak taburkan bunga depan pintu bilik..konon-konon macam dalam mimpi CikLat..macam tak adil je kan..kenapa tak aku je dalam mimpi tu..kekek!!

Selepas penat naik turun bukit..yelah borong banyak sangat..so kiteorang terpaksa ulang alik ke kereta nak letak barang...hehe!

Singah kat sini semata-mata nak beli bear ini..lengoh!!semua tempat cari bunga yang pokaldot..Sangat comel..Cute like me..hehe!!

Pintu masuk Cactus Valley..kalau koorang masuk..mesti terpesona..macam-macam ada kat dalam itu..bukan setakat kaktus jer tau..

Kat sini pun wajib snap gambar..tempat dia sangat-sangat cantik..tak caya???jom tengok..
aku dah mula nak kecoh tengok tempat ini...Tempat yang besar..so koorang tak payah nak berebut-rebut snap gambar

tapi sebab kiteorang ini artis..so semua orang bagi laluan..ko ada??hahahah!!

okey..rasa macam dah cukup gambar kiteorang untuk tatapan koorang semua..tapi kalu rasa tak puas lagi..jangan frust..ada lagi la tuu...heheh!!
sayur ini buat aku rasa tertarik sangat..macam bunga ros je kan..dekat Cactus Valley ini je kot diaorang tanam sayur ini camni..nice kan..takut nak beli..rasa sayang nak makan..RM2 satu kelompak..


MASUK TANPA KEBENARAN ke dalam ini semata-mata nak tengok bunga kat sini..cantik sangat!! kat sini boleh tengok permandangan cameron..haa~~ tak sia-sia kiteorang curi-curi masuk.. :p


ada satu buah kiteorang tak pasti apa benda..nak kate cerii??macam tak..nak kata labu pun..mustahil..lagi tak logik..dan kiteorang dengan selambernya petik buah itu..rasa macam lada..eh bukan juga!! arghh!!

CikLat sempat lagi jeling-jeling time beli dan aku sedang belai-belai BB aku..baru lepas jatuh..riang sangat..macam itu la jadinya..habis calar..terus mengaduu..;(

sibuk borong coklat.."siapa-siapa kaki shooping..sila PM kami di fesbuk..mungkin anda yang kami cari untuk destinasi kami yang seterusnya..."

Bila bergambar dengan buah besar ini..tetiba rasa macam "aku lah raja"..hahah!! Gelak itu wajib ok...Kat depan sikit tempat shooting Vanilla Coklat..rugi pula rasanya tak snap gambar kat sana...hehe!
Kat sini semua buah-buahnya segar...semua cute-cute termasuk aku..heheh!!

PART 1-THE END

Monday, April 9, 2012

takyah nak bajet bagus sangat laa..

Posted by mrs yaya at Monday, April 09, 2012 0 comments

Tak ingat da hari apa tapi ada la satu hari itu,aku dengan husna jalan-jalan kat giant(takkan terbang kot....ok tak lawak)..aku dengan husna pergi giant,tujuan nak cari tudung..so hari tu..jumpa la kedai jual tudung yang aku nak.

pilih punya pilih...aku tanya laa..tudung ini saiz ape erk?penjual tu jawab.."saya pun taktaw..kat situ jer ada" sambil buat muka kerek.."kat situ je ada???"ok..memang jenis tak menjawab soalan..aku tinggal husna dan pergi kat atm cucuk duit..bila aku pergi balik kat husna..muka husna agak bengang..aku tanya kenapa??dan dia jawab..minah !@#$ tu sound..haa??

penjual gedixs : yang ini nak ker?? *muka !@#$%
husna : haah nak la..
penjual gedixs : ok *sambil rampas tudung aku"
husna : eh2..nih yang kawan saya
penjual gedixs : takpe la..nanti sye lipat jugk kan dengan muka bengang
husna : erkk..!@#$%^

perempuan..ape masalah ko sekarang??yang nak buat muka kerek bagai itu kenapa??nasib baik kami budak baik lagi suci..begitu ...alaa..setakat kedai ko tuu..kami tak heran kot..ada jugak aku kate tapi tak tahu la dia dengar ke tak kann...kalau tak dengar tu..masalah pendengaran kurang la kot..

tak perlu la nak buat muka bajet dan kerek sangat perempuan..if ko datang bulan ke..kematian suami ke..boifren kene rampas ke..anak kene kidnap ke..takkan la nak buat perangai najis macam tu..aku tengok orang lain pun ko layan macam tu..macam tak elok la kan..kami ini customer..ko ini entah pape la perempuan...penat kerja??auuww...F laa...orang lain pun kerja juga...

sedang memikirkan cara nak pancitkan motor si penjual

Wednesday, April 4, 2012

serius

Posted by mrs yaya at Wednesday, April 04, 2012 0 comments
Serius tade benda nak cite.. Boring sikit sebab tade bende nak cite, selalunya ada je bende nak cite, tapi nih dah tade bende nak cite..wahahah!!! boringggg~~~

Disebabkan tade bende nak cite kan..aku ade usya blog-blog..entah sape punye blog tapi entry dia buat aku tertarik..wahh!! macam artis ko..begitu!

Rasa nak copypaste..boleh??huhuhu! takpe la..


Tip Cinta Jarak Jauh..

BERSAMA

Sentiasa berfikiran positif kunci kepada kebahagiaan. Jangan mudah percaya sesuatu dari mulut kawan anda selagi anda belum lihat dengan mata dan dengar dengan telinga. Kalau otak tu dah mula fikir yang bukan-bukan, amik wuduk dan baca al-quran atau tidur.

Jangan mudah tergoda. Setiap kali anda rasa tergoda dengan orang lain, cuba elak daripada terus mesra. Katakan awal-awal pada si dia, anda telah berpunya. Sentiasa ingatkan diri sendiri bahawa anda masih cintakan dia. INGAT, manusia tak akan pernah puas dengan apa yang manusia ada. Jadi tanamkan rasa syukur itu dalam diri. Elakkan keluar berdua dengan jantina berbeza, lebihkan keluar dengan kawan-kawan.

Pasang matlamat dalam erti kata lain angan-angan. Target tahun anda akan bersama untuk bergelar suami isteri. Contohnya anda target tahun 2013 berkahwin. Jadi anda tak akan rasa cinta anda itu cinta kosong, cinta sekadar untuk memenuhi nafsu kesunyian dan rasa ingin didampingi, tapi cinta yang bermatlamat. Jika tidak mahu pasang matlamat, anda beli sepasang pokok, kemudian anda jaga. Namakan pokok cinta. Jaga pokok tu sebagaimana anda jaga cinta anda.

Tak kira lelaki atau perempuan, masing-masing perlu mainkan peranan. Bersama-sama pertahankan cinta yang anda bina. Ketika sang adam tengah sedih, atau macam ada yang tak kena, sang hawa kenalah rajin bertanya, ada masalah ke tak. Begitulah sebaliknya, tapi sila ambil serius kalau nampak perubahan pada dia kerana dia mungkin benar-benar perlukan seseorang disisinya untuk meluahkan rasa. Contohnya kalau selalu setiap malam tepat pukul 10, si dia akan mula sms atau call, tapi hari ini dia tidak buat sedemikian, mungkin dia ada masalah. Cuba sms dia tanya dia ok ke tak. Kalau dah sehari dia masih tak balas sms, memang dia betul-betul ada masalah. Kalau dia ada masalah, bantu dia. Sentiasa beri motivasi walaupun anda sendiri dah naik muak. Gunakan kemahiran soft skill anda. Ada masanya kita perlu melayan si dia sebagaimana kita layan kawan karib dan adik-beradik, tapi ada masanya kita perlu layan dia seperti diri sendiri.

Zaman sekarang macam-macam dah ada. Daripada webcam ke paling cikai pun masih lagi dengan sistem surat-menyurat. Sentiasa hubungi si dia dengan pelbagai cara, sekurang-kurangnya sekali sehari pun dah cukup seperti sms “Slamat malam. I Love U”. Sekurang-kurangnya dia tahu anda ingat pada dia setiap hari. Sekali sekala hantarlah dia hadiah seperti perfume. Surat cinta pun dah cukup.* Ayat dah macam ayat doktor suruh makan ubat*

Jangan, jangan dan jangan ambil kesempatan terhadap si dia. Apabila dia sudah benar-benar merendahkan egonya dan menjadi dirinya yang sendiri semata-mata hanya untuk menunjukkan rasa rindu dan cintanya, jangan pula anda memijaknya. Belajar menghormati dan menerima pendapat si dia, bukan mengawal!

Kalau dah berusaha, serahkan saja pada yang Tuhan. Sentiasa berpegang pada prinsip ‘kalau dia milik aku, tak akan lari kemana’. Tak guna bermegah-megah dengan tempoh perhubungan anda. Sebagai contoh, ada yang berbangga telah couple selama 6 tahun, tapi kemana akhirnya? Berpisah jugak. Jadi sentiasa berserah pada Dia.


LELAKI

Khas untuk lelaki, anda perlu memainkan peranan penting dalam menentukan halatuju hubungan anda. Sebab biasanya jarang bagi seseorang perempuan yang tentukan sebab anda sebagai lelaki telah dilahirkan untuk menjadi seorang pemimpin. Kalau selalu dah rasa muak asyik sms je, ajaklah dia bertukar ke calling-calling. Nak senang guna family plan macam aku. Calling dengan sms free je.

Sentiasa jadi guardian angle dia. Kalau ada orang yang kacau dia, kenalah tunjuk kejantan anda. Tapi kalau lelaki itu juga sukakan awek anda, minta awek anda buat keputusan. Anda atau lelaki tersebut. Dia tak boleh dapat dua lelaki atas satu katil.

Kalau si dia kata dia amat merindui anda, kemudian menangis, tenangkanlah dia. Adakalanya memang agak penat melayan kerenah dia, tapi sekurang-kurangnya, dia dapat mengubat hati dia. Jadi kalau rasa annoying sekalipun, senyap je, dan tenangkan dia.

Jika rindu, kata rindu, jika sayang kata sayang. Luahkan segala apa yang anda rasa, atau anda mungkin tidak mempunyai peluang untuk meluahkannya lagi.

Segala perkara mesti dibincang dengan baik. Apabila si dia bercakap, anda mendengar, dan sebaliknya. Jangan mudah melenting, belajar bersabar dan segeram mana atau semarah mana anda, cuba belajar sabar..Ikut hati, binasa nanti!

PEREMPUAN

Belajar untuk memahami jadual harian dia. Anda tak boleh terlalu mengongkong dia dengan terlalu mengharap dia untuk hubungi anda setiap hari. Lelaki benci perempuan terlalu mengongkong.


Kalau anda rasa perlu menangis untuk menangis untuk melegakan rasa hati anda, menangislah. Sekurang-kurangnya anda akan berasa lega.

Sebelum anda melakukan sesuatu, fikirkan dulu sama ada anda akan melukakan, menyusahkan, mengecewakan dan merunsingkan hati si dia. Jangan jadi kejam dengan membuatkan dia terpaksa datang ke tempat anda hanya semata-mata untuk menyelesaikan masalah yang telah anda sendiri timbulkan.

ok..ini jer yang aku copypaste..koorang yangcinta-cinta jarak jauh ini..sila renungkan...

banyakkan berselawat! bye!! huhu~~

LOL!

Saturday, April 21, 2012

cameron highland part1

memandangkan entry aku  kali ini sangatlah panjang,aku syorkan koorang tapau lah apa-apa yang patut sambil baca blog aku ini...


okey,kepada siapa-siapa yang nak memanjakan diri atau nak tenang-tenangkan fikiran itu,Cameron highland salah satu tempat yang boleh buat koorang rasa tenang dimana terdapat angin sepoi-sepoi bahasa..hakhak!! memang sesetengah orang kata..eleh! Cameron je kot..tapi kat situ lah tempat yang buat aku rasa tenang,nyaman dan kene pula member yang perangai tak berapa nak sihat..so memang-memang happy dan enjoy!!!

ok,fisrt gambar,harus feeling hot dulu..kenapa??sebab gambar seterusnya aku macam kana-kanak strawberry..hahah!!

mula-mula perjalanan kami,harus snap gambar kat sini yaa..KENAPA?? sebab kalu tak snap gambar kat sini..koorang tak caya yang aku ada kat sini..hehe!

CikLat dengan muka teruja sangat dengan coklat strawberry!! serius!!

CikJulie sedang berangan dalam hati..bila kah putera raja nak taburkan bunga depan pintu bilik..konon-konon macam dalam mimpi CikLat..macam tak adil je kan..kenapa tak aku je dalam mimpi tu..kekek!!

Selepas penat naik turun bukit..yelah borong banyak sangat..so kiteorang terpaksa ulang alik ke kereta nak letak barang...hehe!

Singah kat sini semata-mata nak beli bear ini..lengoh!!semua tempat cari bunga yang pokaldot..Sangat comel..Cute like me..hehe!!

Pintu masuk Cactus Valley..kalau koorang masuk..mesti terpesona..macam-macam ada kat dalam itu..bukan setakat kaktus jer tau..

Kat sini pun wajib snap gambar..tempat dia sangat-sangat cantik..tak caya???jom tengok..
aku dah mula nak kecoh tengok tempat ini...Tempat yang besar..so koorang tak payah nak berebut-rebut snap gambar

tapi sebab kiteorang ini artis..so semua orang bagi laluan..ko ada??hahahah!!

okey..rasa macam dah cukup gambar kiteorang untuk tatapan koorang semua..tapi kalu rasa tak puas lagi..jangan frust..ada lagi la tuu...heheh!!
sayur ini buat aku rasa tertarik sangat..macam bunga ros je kan..dekat Cactus Valley ini je kot diaorang tanam sayur ini camni..nice kan..takut nak beli..rasa sayang nak makan..RM2 satu kelompak..


MASUK TANPA KEBENARAN ke dalam ini semata-mata nak tengok bunga kat sini..cantik sangat!! kat sini boleh tengok permandangan cameron..haa~~ tak sia-sia kiteorang curi-curi masuk.. :p


ada satu buah kiteorang tak pasti apa benda..nak kate cerii??macam tak..nak kata labu pun..mustahil..lagi tak logik..dan kiteorang dengan selambernya petik buah itu..rasa macam lada..eh bukan juga!! arghh!!

CikLat sempat lagi jeling-jeling time beli dan aku sedang belai-belai BB aku..baru lepas jatuh..riang sangat..macam itu la jadinya..habis calar..terus mengaduu..;(

sibuk borong coklat.."siapa-siapa kaki shooping..sila PM kami di fesbuk..mungkin anda yang kami cari untuk destinasi kami yang seterusnya..."

Bila bergambar dengan buah besar ini..tetiba rasa macam "aku lah raja"..hahah!! Gelak itu wajib ok...Kat depan sikit tempat shooting Vanilla Coklat..rugi pula rasanya tak snap gambar kat sana...hehe!
Kat sini semua buah-buahnya segar...semua cute-cute termasuk aku..heheh!!

PART 1-THE END

Monday, April 9, 2012

takyah nak bajet bagus sangat laa..


Tak ingat da hari apa tapi ada la satu hari itu,aku dengan husna jalan-jalan kat giant(takkan terbang kot....ok tak lawak)..aku dengan husna pergi giant,tujuan nak cari tudung..so hari tu..jumpa la kedai jual tudung yang aku nak.

pilih punya pilih...aku tanya laa..tudung ini saiz ape erk?penjual tu jawab.."saya pun taktaw..kat situ jer ada" sambil buat muka kerek.."kat situ je ada???"ok..memang jenis tak menjawab soalan..aku tinggal husna dan pergi kat atm cucuk duit..bila aku pergi balik kat husna..muka husna agak bengang..aku tanya kenapa??dan dia jawab..minah !@#$ tu sound..haa??

penjual gedixs : yang ini nak ker?? *muka !@#$%
husna : haah nak la..
penjual gedixs : ok *sambil rampas tudung aku"
husna : eh2..nih yang kawan saya
penjual gedixs : takpe la..nanti sye lipat jugk kan dengan muka bengang
husna : erkk..!@#$%^

perempuan..ape masalah ko sekarang??yang nak buat muka kerek bagai itu kenapa??nasib baik kami budak baik lagi suci..begitu ...alaa..setakat kedai ko tuu..kami tak heran kot..ada jugak aku kate tapi tak tahu la dia dengar ke tak kann...kalau tak dengar tu..masalah pendengaran kurang la kot..

tak perlu la nak buat muka bajet dan kerek sangat perempuan..if ko datang bulan ke..kematian suami ke..boifren kene rampas ke..anak kene kidnap ke..takkan la nak buat perangai najis macam tu..aku tengok orang lain pun ko layan macam tu..macam tak elok la kan..kami ini customer..ko ini entah pape la perempuan...penat kerja??auuww...F laa...orang lain pun kerja juga...

sedang memikirkan cara nak pancitkan motor si penjual

Wednesday, April 4, 2012

serius

Serius tade benda nak cite.. Boring sikit sebab tade bende nak cite, selalunya ada je bende nak cite, tapi nih dah tade bende nak cite..wahahah!!! boringggg~~~

Disebabkan tade bende nak cite kan..aku ade usya blog-blog..entah sape punye blog tapi entry dia buat aku tertarik..wahh!! macam artis ko..begitu!

Rasa nak copypaste..boleh??huhuhu! takpe la..


Tip Cinta Jarak Jauh..

BERSAMA

Sentiasa berfikiran positif kunci kepada kebahagiaan. Jangan mudah percaya sesuatu dari mulut kawan anda selagi anda belum lihat dengan mata dan dengar dengan telinga. Kalau otak tu dah mula fikir yang bukan-bukan, amik wuduk dan baca al-quran atau tidur.

Jangan mudah tergoda. Setiap kali anda rasa tergoda dengan orang lain, cuba elak daripada terus mesra. Katakan awal-awal pada si dia, anda telah berpunya. Sentiasa ingatkan diri sendiri bahawa anda masih cintakan dia. INGAT, manusia tak akan pernah puas dengan apa yang manusia ada. Jadi tanamkan rasa syukur itu dalam diri. Elakkan keluar berdua dengan jantina berbeza, lebihkan keluar dengan kawan-kawan.

Pasang matlamat dalam erti kata lain angan-angan. Target tahun anda akan bersama untuk bergelar suami isteri. Contohnya anda target tahun 2013 berkahwin. Jadi anda tak akan rasa cinta anda itu cinta kosong, cinta sekadar untuk memenuhi nafsu kesunyian dan rasa ingin didampingi, tapi cinta yang bermatlamat. Jika tidak mahu pasang matlamat, anda beli sepasang pokok, kemudian anda jaga. Namakan pokok cinta. Jaga pokok tu sebagaimana anda jaga cinta anda.

Tak kira lelaki atau perempuan, masing-masing perlu mainkan peranan. Bersama-sama pertahankan cinta yang anda bina. Ketika sang adam tengah sedih, atau macam ada yang tak kena, sang hawa kenalah rajin bertanya, ada masalah ke tak. Begitulah sebaliknya, tapi sila ambil serius kalau nampak perubahan pada dia kerana dia mungkin benar-benar perlukan seseorang disisinya untuk meluahkan rasa. Contohnya kalau selalu setiap malam tepat pukul 10, si dia akan mula sms atau call, tapi hari ini dia tidak buat sedemikian, mungkin dia ada masalah. Cuba sms dia tanya dia ok ke tak. Kalau dah sehari dia masih tak balas sms, memang dia betul-betul ada masalah. Kalau dia ada masalah, bantu dia. Sentiasa beri motivasi walaupun anda sendiri dah naik muak. Gunakan kemahiran soft skill anda. Ada masanya kita perlu melayan si dia sebagaimana kita layan kawan karib dan adik-beradik, tapi ada masanya kita perlu layan dia seperti diri sendiri.

Zaman sekarang macam-macam dah ada. Daripada webcam ke paling cikai pun masih lagi dengan sistem surat-menyurat. Sentiasa hubungi si dia dengan pelbagai cara, sekurang-kurangnya sekali sehari pun dah cukup seperti sms “Slamat malam. I Love U”. Sekurang-kurangnya dia tahu anda ingat pada dia setiap hari. Sekali sekala hantarlah dia hadiah seperti perfume. Surat cinta pun dah cukup.* Ayat dah macam ayat doktor suruh makan ubat*

Jangan, jangan dan jangan ambil kesempatan terhadap si dia. Apabila dia sudah benar-benar merendahkan egonya dan menjadi dirinya yang sendiri semata-mata hanya untuk menunjukkan rasa rindu dan cintanya, jangan pula anda memijaknya. Belajar menghormati dan menerima pendapat si dia, bukan mengawal!

Kalau dah berusaha, serahkan saja pada yang Tuhan. Sentiasa berpegang pada prinsip ‘kalau dia milik aku, tak akan lari kemana’. Tak guna bermegah-megah dengan tempoh perhubungan anda. Sebagai contoh, ada yang berbangga telah couple selama 6 tahun, tapi kemana akhirnya? Berpisah jugak. Jadi sentiasa berserah pada Dia.


LELAKI

Khas untuk lelaki, anda perlu memainkan peranan penting dalam menentukan halatuju hubungan anda. Sebab biasanya jarang bagi seseorang perempuan yang tentukan sebab anda sebagai lelaki telah dilahirkan untuk menjadi seorang pemimpin. Kalau selalu dah rasa muak asyik sms je, ajaklah dia bertukar ke calling-calling. Nak senang guna family plan macam aku. Calling dengan sms free je.

Sentiasa jadi guardian angle dia. Kalau ada orang yang kacau dia, kenalah tunjuk kejantan anda. Tapi kalau lelaki itu juga sukakan awek anda, minta awek anda buat keputusan. Anda atau lelaki tersebut. Dia tak boleh dapat dua lelaki atas satu katil.

Kalau si dia kata dia amat merindui anda, kemudian menangis, tenangkanlah dia. Adakalanya memang agak penat melayan kerenah dia, tapi sekurang-kurangnya, dia dapat mengubat hati dia. Jadi kalau rasa annoying sekalipun, senyap je, dan tenangkan dia.

Jika rindu, kata rindu, jika sayang kata sayang. Luahkan segala apa yang anda rasa, atau anda mungkin tidak mempunyai peluang untuk meluahkannya lagi.

Segala perkara mesti dibincang dengan baik. Apabila si dia bercakap, anda mendengar, dan sebaliknya. Jangan mudah melenting, belajar bersabar dan segeram mana atau semarah mana anda, cuba belajar sabar..Ikut hati, binasa nanti!

PEREMPUAN

Belajar untuk memahami jadual harian dia. Anda tak boleh terlalu mengongkong dia dengan terlalu mengharap dia untuk hubungi anda setiap hari. Lelaki benci perempuan terlalu mengongkong.


Kalau anda rasa perlu menangis untuk menangis untuk melegakan rasa hati anda, menangislah. Sekurang-kurangnya anda akan berasa lega.

Sebelum anda melakukan sesuatu, fikirkan dulu sama ada anda akan melukakan, menyusahkan, mengecewakan dan merunsingkan hati si dia. Jangan jadi kejam dengan membuatkan dia terpaksa datang ke tempat anda hanya semata-mata untuk menyelesaikan masalah yang telah anda sendiri timbulkan.

ok..ini jer yang aku copypaste..koorang yangcinta-cinta jarak jauh ini..sila renungkan...

banyakkan berselawat! bye!! huhu~~

LOL!