Thursday, August 29, 2013

majlis pertunangan part1

Posted by mrs yaya at Thursday, August 29, 2013 0 comments
oyeaaa!! 17 Ogos 2013, hari yang ditunggu-tunggu kan oleh semua orang yang berkenaan... nampak macam melampau pulak kan..hehe! aku dah pesan dekat semua,kene pakai cantik-cantik..tak kira macam mana sekali pun,harus cantik dan hot..hahah! tapi alhamdulillah,semua mengikut arahan yang diarahkan..gambar-gambar aku semua cantik..tengok,tak sia-sia aku bagi arahan.. 

majlis asal sepatutnya start pukul 2 petang..masih awal tapi dalam pukul7 pagi itu aku dah bangun dan siap mandi semua.meja,kerusi semua dah ada cuma nak susun pinggang mangkuk, angkat itu angkat ini..almaklumlah,aku ini tak ramai adik beradik, so semua mende kiteorang satu famliy kena buat awal-awal.. ibu sangat stress pagi tu, firsttime buat majlis macam ini,pengalaman pun takde, jadi dia takut tak sempat siap..biasa la seorang ibu..nasib ada jiran datang tolong sedikit sebanyak..

kereta pada pagi itu sangat penting..dalam pukul9 aku terpaksa keluar, nak kena ambil cupcake untuk hantaran kekanda ku yang tersayang..ewwuu... *muntah! ibu aku dah pesan awal-awal, bawa kereta elok-elok, balik rumah sebelum pukul11..ouchh! so agak kelam kabut disitu..settle amik cupcake, pergi amik cik usna,bibik dan pinggang mangkuk untuk meja hidang dan last sekali pergi amik muffin untuk meja candy aku..sampai rumah dalam pukul1130 pagi terus kena sembur dengan abah, "ni majlis tunang ke,majlis harijadi?" okey fine..huh!

sampai rumah sempat tolong kejap je, kak sha cakap orang mekup datang dalam pukul 12 tengahari macam itu la.. jadi cik usna terpaksa sambung kerja aku.kelam kabut kau, cepat-cepat mandi.harus wangi buat kali kedua.settle mandi,tengok orang mekup dah siap duduk dalam bilik aku dah.. aku suka dia punya kerja,datang awal dan tepati janji.. good job!! settle mekup dalam sekitar 1-2 petang.. maklum la,muka aku ini banyak nak kene adjust..
koorang tengok sirih yang bentuk bunga tu, pukul2 pagi baru siap. tak sia-sia lambat tidur, sanggup korbankan masa tidur, bersabar, menangis..semua ada..ewaah! macam melampau..pfftt!! heheh
dan
bunga tangan tu buat sendiri..buat sendiri memang cantikkan..kan kan... okey fine! ibu yang buat..:p

sementara nak tunggu adu dengan family dia datang, mari kita bergedik santai kat pelamin.. .tak selalu pun boleh buat macam ni.. ehemm ehemm... . kamera pleass!
first step.. test duduk..choii! salah duduk pulak.. orang cakap kena simpul kaki tuu..bersila tak boleh ker?? eh tak boleh erk??
ok, jangan koorang tanya kenapa muka aku macam tuu..aku pun tak pasti kenapa. tapi okey la, nampak cantik je tuu.. mata ke atas. .
dah macam perempuan melayu terakhir. adu cakap dah macam perempuan solehah.. sopan santun, lemah lembut.. . oh, seronok aku..lempangg!
yang kat sebelah aku tu, orang kuat herbalife..cantik, menawan gituu..lelaki-lelaki di luar sana, beware! beliau masih single.. .
haizan wan shue.. ini semua kawan-kawan aku zaman sekolah, zaman-zaman jahiliah..
mereka lagii.. .
dari kiri, jiran depan rumah, jiran silang 3 buah rumah, wan aku

okey, sambung next entry... bye




Wednesday, August 28, 2013

persiapan tunang

Posted by mrs yaya at Wednesday, August 28, 2013 0 comments
bismillahirrahmanirrahim...syukur terhadap ilahi kerana limpah kurnianya dapat saya memberi coretan pada hari ini..ayat poyo dah keluar, dah macam nak beri ucapan pada anak-anak murid dah..okey, meh sini aku nak story-story skit pasal majlis aku..

kejap aku nak refrsh balik kepala otak aku ini..tak tahu nak start cerita dari mana..ermm ermmmm..ohh..ermm...okey..aku dengan adu start buat persiapan ni macam lama juga la..yelah masing-masing tak ada pengalaman,so agak kelam kabut disitu. sampai aku stress asyik marah adu, adu pun stress asyik marah aku.. memang sesuaikan kami..itu la yang dinamakan jodoh..tapi bagi aku macam normal bila masing-masing stress..

aku start dengan baju yang aku nak pakai time majlis.dalam awal bulan5 aku dah pergi jumpa tailor.tailor aku kat kuantan,so kebetulan aku ke kuantan ada majlis adik adu, terus buat appoiment.nampak macam awal kan..hahah! gelojoh kat disitu..firstime pegi dengan manja sebab manja pun nak tempah baju kat situu..aku serah semua kat tailor itu untuk beli kain aku.aku bukan apa,takut terkurang kain la, salah pilih kain lain, so baik aku serahkan aje kat tailor aku. 

barang-barang hantaran aku pergi beli sekali dengan adu dalam bulan6..manjakan, semua mende nak kena ada adu..hahah!! aku lebih suka beli sekali sebab senang.masing-masing pilih apa yang masing-masing suka.jadi takde la ada yang buat "duckface" nanti.u all tahu aje la adu tu, tak dapat apa yang dia nak,mula la nak muncung-muncung..macam gurgurll.. kalau bab bilangan hantaran,hantaran kiteorang sikit aje. 5 balas 7.okey la kan,sebab tunang ini aku rasa macam tak payah banyak-banyak. ingatkan nak buat 1 balas 3 tapi macam melampau sangat kan..hahaha!! takpe darling,kawen nanti kita balas 13 15 ye..hahah! mampuihh!

2 daripada 5 da settle.. .

lepas itu pasal catering  pula.bahagian catering aku takde la nak pening sangat.semua itu aku serah kat famliy aku.ibu aku memang arif pasal catering. kebetulan abah ada kenal makcik yang kiteorang tempah makanan tu.lagi senang kerja ibu.aku pilih catering sebab senang,takde nak kene kemas dapur semua.lagipun aku ini pemalas gila nak ke dapur.basuh pinggan mangkuk kite serah kuasa dekat bibik..nak suruh aku??minta maaf sekali lagi.kecut jari aii time sarung cincin nanti.. meja,kerusi,kanopi pun ibu yang handle kan.. kebetulan jiran makcik aku ada buat servis sewa semua itu.cewahh! kebetulan kan..semua mende nak kebetulan..tak boleh erk??


sehari sebelum majlis, maju bridal datang rumah aku nak pasang pelamin.aku pilih maju bridal ini sebab dia punya design boleh dikatakan up to date juga laa..tapi aku rasa, semua bridal pun dah up to date sekarang.. time tunang,aku cuma buat mini pelamin aje...almaklum la rumah kecik..uikss, yang mana dah tahu rupa pelamin aku,zipkan mulut u all yee..buat-buat tak tahu sudah.. bahgaian mekaup pun aku amik sekali dengan maju bridal.nak cari sendiri rasa macam susah.tarikh aku tu, banyak sangat majlis.jadi aku takut semua dah penuh..so, nak selamat,aku amik pakej sekali dengan makeup.

photographer adik sendiri, cuma untuk outdoor aku minta abang husna..bab yang paling senang.. untung kalau family or kawan yang pandai snap..hehe!..

jadi pada siapa yang nak bertunang tu, koorang listkan apa yang aku list tadi..nak aku pendekkan??okey..aku tolong u all..

1. cincin tunang (menda yang paling penting)
2.pelamin (mini pelamin lagi cuweet)
3. baju tunang (untuk perempuan,untuk lelaki,kemeja pun okey)
4. hantaran  (buat sendiri lagi bagus)
5. makeup 
6. photographer
7. catering (bagi yang pemalas macam aku)
8. kanopi







Tuesday, August 27, 2013

masalah sekaranggg????

Posted by mrs yaya at Tuesday, August 27, 2013 0 comments
masalah??aku rasa semua orang ada masalah...kan??? perkara yang tak berapa masalah pun,boleh dikategorikan dalam masalah..apekah?? bila dah muncul masalah dalam hidup tu,nak potpet potpet pun dah takde mood..orang tanya itu,tanya ini rasa macam malas nak jawab..kalau cakap pun kompem orang tak paham.. *kadang2 aku pun tak paham ape aku nak sampaikan..otak tengah ke laut..

yeaa..sekarang aku tengah bermasalah.. dah 2 ari tak dapat nak tidur. hati ini rungsing tuhan aje tahu. mengiring ke kanan pun tak dapat nak tidur, mengiring kiri pun tak dapat..keluar masuk bilik pun still tak dapat nak tidur.. mata ni tak payah nak cerita la kan, dah lebam bagai dah nii..timun kat dapur itu,nasib dah habiss..kepala aku ni pula,pening dah macam orang pregnant cukup 9bulan dah..sampai ibu pun ada tegor aku yang kononnye aku menangis..

apa punca masalah sekarang??ni dah macam kes berat dah ni kalau dah siang malam tak dapat tidur..stress sangat bila dah jadi macam ni..faktor umur meningkat ke aku ni yang susah sangat nak tidur? dah macam wan aku dah ni tak boleh tidur..kejap-kejap... kalau pergi jumpa doktor,dia bagi ubat tidur tak?? wahh! banyak soalan laa plakk..ptfff

huwaaaaaa!!!stresss!!!

doakan aku boleh tidur malam nii..hahah! macam dah ape dah ni minta-minta doa.. *lempang



Monday, August 26, 2013

imbas kembali.. TER??

Posted by mrs yaya at Monday, August 26, 2013 0 comments
TERimbas kembali... ini akibatnya kalau duduk melayan lagu yang kononnye tengah frust menungging.... bila kita terpasang lagu yang ada kaitan dengan hidup kita secara automatik kisah silam itu muncul kan.. yang tak tahan tu,kisah yang dah bertahun-tahun pun boleh muncul..haa?? tak pernah rasa??meh cni aku nak jentik bulu hidung tuu.. euuww...poyooss la u... .

muncul lagu ni,teringat pasal ni..muncul lagu tu,teringat pasal tuu..ahahha!! kejamnya korang.. nampak sangat hidup aku penuh dengan keragaman..urghh! macam tak sesuai..penuh dengan warna-warni kehidupan??..fuhh!! over-over..penuh dengan kisah silam?? haa! that's right!! perfect!..

kadang-kadang lagu ini memainkan peranan jugakan..atau kita yang terlebih emotional??hmm..aku pun tak berapa nak pasti.. nak salahkan komposer ker?? pun boleh..kahkahkah!!! nak lupa tu semua memang susah..melainkan ko pergi hantuk kepala ko kuat-kuat..kompem boleh lupa..terpasang lagu pun ko macam takde perasaan dah.. .

oh! no!! malam kang kompem tisu satu kotak.sokseh sokseh dalam bilik..tumbuk dinding aku benci kau... .  pleaseee laaa.. .*duckface

sampai disini sahaja perasaan aku.. . kbyee.. 

*lame plk tak post gambar seksi..fewittt!!





Thursday, August 29, 2013

majlis pertunangan part1

oyeaaa!! 17 Ogos 2013, hari yang ditunggu-tunggu kan oleh semua orang yang berkenaan... nampak macam melampau pulak kan..hehe! aku dah pesan dekat semua,kene pakai cantik-cantik..tak kira macam mana sekali pun,harus cantik dan hot..hahah! tapi alhamdulillah,semua mengikut arahan yang diarahkan..gambar-gambar aku semua cantik..tengok,tak sia-sia aku bagi arahan.. 

majlis asal sepatutnya start pukul 2 petang..masih awal tapi dalam pukul7 pagi itu aku dah bangun dan siap mandi semua.meja,kerusi semua dah ada cuma nak susun pinggang mangkuk, angkat itu angkat ini..almaklumlah,aku ini tak ramai adik beradik, so semua mende kiteorang satu famliy kena buat awal-awal.. ibu sangat stress pagi tu, firsttime buat majlis macam ini,pengalaman pun takde, jadi dia takut tak sempat siap..biasa la seorang ibu..nasib ada jiran datang tolong sedikit sebanyak..

kereta pada pagi itu sangat penting..dalam pukul9 aku terpaksa keluar, nak kena ambil cupcake untuk hantaran kekanda ku yang tersayang..ewwuu... *muntah! ibu aku dah pesan awal-awal, bawa kereta elok-elok, balik rumah sebelum pukul11..ouchh! so agak kelam kabut disitu..settle amik cupcake, pergi amik cik usna,bibik dan pinggang mangkuk untuk meja hidang dan last sekali pergi amik muffin untuk meja candy aku..sampai rumah dalam pukul1130 pagi terus kena sembur dengan abah, "ni majlis tunang ke,majlis harijadi?" okey fine..huh!

sampai rumah sempat tolong kejap je, kak sha cakap orang mekup datang dalam pukul 12 tengahari macam itu la.. jadi cik usna terpaksa sambung kerja aku.kelam kabut kau, cepat-cepat mandi.harus wangi buat kali kedua.settle mandi,tengok orang mekup dah siap duduk dalam bilik aku dah.. aku suka dia punya kerja,datang awal dan tepati janji.. good job!! settle mekup dalam sekitar 1-2 petang.. maklum la,muka aku ini banyak nak kene adjust..
koorang tengok sirih yang bentuk bunga tu, pukul2 pagi baru siap. tak sia-sia lambat tidur, sanggup korbankan masa tidur, bersabar, menangis..semua ada..ewaah! macam melampau..pfftt!! heheh
dan
bunga tangan tu buat sendiri..buat sendiri memang cantikkan..kan kan... okey fine! ibu yang buat..:p

sementara nak tunggu adu dengan family dia datang, mari kita bergedik santai kat pelamin.. .tak selalu pun boleh buat macam ni.. ehemm ehemm... . kamera pleass!
first step.. test duduk..choii! salah duduk pulak.. orang cakap kena simpul kaki tuu..bersila tak boleh ker?? eh tak boleh erk??
ok, jangan koorang tanya kenapa muka aku macam tuu..aku pun tak pasti kenapa. tapi okey la, nampak cantik je tuu.. mata ke atas. .
dah macam perempuan melayu terakhir. adu cakap dah macam perempuan solehah.. sopan santun, lemah lembut.. . oh, seronok aku..lempangg!
yang kat sebelah aku tu, orang kuat herbalife..cantik, menawan gituu..lelaki-lelaki di luar sana, beware! beliau masih single.. .
haizan wan shue.. ini semua kawan-kawan aku zaman sekolah, zaman-zaman jahiliah..
mereka lagii.. .
dari kiri, jiran depan rumah, jiran silang 3 buah rumah, wan aku

okey, sambung next entry... bye




Wednesday, August 28, 2013

persiapan tunang

bismillahirrahmanirrahim...syukur terhadap ilahi kerana limpah kurnianya dapat saya memberi coretan pada hari ini..ayat poyo dah keluar, dah macam nak beri ucapan pada anak-anak murid dah..okey, meh sini aku nak story-story skit pasal majlis aku..

kejap aku nak refrsh balik kepala otak aku ini..tak tahu nak start cerita dari mana..ermm ermmmm..ohh..ermm...okey..aku dengan adu start buat persiapan ni macam lama juga la..yelah masing-masing tak ada pengalaman,so agak kelam kabut disitu. sampai aku stress asyik marah adu, adu pun stress asyik marah aku.. memang sesuaikan kami..itu la yang dinamakan jodoh..tapi bagi aku macam normal bila masing-masing stress..

aku start dengan baju yang aku nak pakai time majlis.dalam awal bulan5 aku dah pergi jumpa tailor.tailor aku kat kuantan,so kebetulan aku ke kuantan ada majlis adik adu, terus buat appoiment.nampak macam awal kan..hahah! gelojoh kat disitu..firstime pegi dengan manja sebab manja pun nak tempah baju kat situu..aku serah semua kat tailor itu untuk beli kain aku.aku bukan apa,takut terkurang kain la, salah pilih kain lain, so baik aku serahkan aje kat tailor aku. 

barang-barang hantaran aku pergi beli sekali dengan adu dalam bulan6..manjakan, semua mende nak kena ada adu..hahah!! aku lebih suka beli sekali sebab senang.masing-masing pilih apa yang masing-masing suka.jadi takde la ada yang buat "duckface" nanti.u all tahu aje la adu tu, tak dapat apa yang dia nak,mula la nak muncung-muncung..macam gurgurll.. kalau bab bilangan hantaran,hantaran kiteorang sikit aje. 5 balas 7.okey la kan,sebab tunang ini aku rasa macam tak payah banyak-banyak. ingatkan nak buat 1 balas 3 tapi macam melampau sangat kan..hahaha!! takpe darling,kawen nanti kita balas 13 15 ye..hahah! mampuihh!

2 daripada 5 da settle.. .

lepas itu pasal catering  pula.bahagian catering aku takde la nak pening sangat.semua itu aku serah kat famliy aku.ibu aku memang arif pasal catering. kebetulan abah ada kenal makcik yang kiteorang tempah makanan tu.lagi senang kerja ibu.aku pilih catering sebab senang,takde nak kene kemas dapur semua.lagipun aku ini pemalas gila nak ke dapur.basuh pinggan mangkuk kite serah kuasa dekat bibik..nak suruh aku??minta maaf sekali lagi.kecut jari aii time sarung cincin nanti.. meja,kerusi,kanopi pun ibu yang handle kan.. kebetulan jiran makcik aku ada buat servis sewa semua itu.cewahh! kebetulan kan..semua mende nak kebetulan..tak boleh erk??


sehari sebelum majlis, maju bridal datang rumah aku nak pasang pelamin.aku pilih maju bridal ini sebab dia punya design boleh dikatakan up to date juga laa..tapi aku rasa, semua bridal pun dah up to date sekarang.. time tunang,aku cuma buat mini pelamin aje...almaklum la rumah kecik..uikss, yang mana dah tahu rupa pelamin aku,zipkan mulut u all yee..buat-buat tak tahu sudah.. bahgaian mekaup pun aku amik sekali dengan maju bridal.nak cari sendiri rasa macam susah.tarikh aku tu, banyak sangat majlis.jadi aku takut semua dah penuh..so, nak selamat,aku amik pakej sekali dengan makeup.

photographer adik sendiri, cuma untuk outdoor aku minta abang husna..bab yang paling senang.. untung kalau family or kawan yang pandai snap..hehe!..

jadi pada siapa yang nak bertunang tu, koorang listkan apa yang aku list tadi..nak aku pendekkan??okey..aku tolong u all..

1. cincin tunang (menda yang paling penting)
2.pelamin (mini pelamin lagi cuweet)
3. baju tunang (untuk perempuan,untuk lelaki,kemeja pun okey)
4. hantaran  (buat sendiri lagi bagus)
5. makeup 
6. photographer
7. catering (bagi yang pemalas macam aku)
8. kanopi







Tuesday, August 27, 2013

masalah sekaranggg????

masalah??aku rasa semua orang ada masalah...kan??? perkara yang tak berapa masalah pun,boleh dikategorikan dalam masalah..apekah?? bila dah muncul masalah dalam hidup tu,nak potpet potpet pun dah takde mood..orang tanya itu,tanya ini rasa macam malas nak jawab..kalau cakap pun kompem orang tak paham.. *kadang2 aku pun tak paham ape aku nak sampaikan..otak tengah ke laut..

yeaa..sekarang aku tengah bermasalah.. dah 2 ari tak dapat nak tidur. hati ini rungsing tuhan aje tahu. mengiring ke kanan pun tak dapat nak tidur, mengiring kiri pun tak dapat..keluar masuk bilik pun still tak dapat nak tidur.. mata ni tak payah nak cerita la kan, dah lebam bagai dah nii..timun kat dapur itu,nasib dah habiss..kepala aku ni pula,pening dah macam orang pregnant cukup 9bulan dah..sampai ibu pun ada tegor aku yang kononnye aku menangis..

apa punca masalah sekarang??ni dah macam kes berat dah ni kalau dah siang malam tak dapat tidur..stress sangat bila dah jadi macam ni..faktor umur meningkat ke aku ni yang susah sangat nak tidur? dah macam wan aku dah ni tak boleh tidur..kejap-kejap... kalau pergi jumpa doktor,dia bagi ubat tidur tak?? wahh! banyak soalan laa plakk..ptfff

huwaaaaaa!!!stresss!!!

doakan aku boleh tidur malam nii..hahah! macam dah ape dah ni minta-minta doa.. *lempang



Monday, August 26, 2013

imbas kembali.. TER??

TERimbas kembali... ini akibatnya kalau duduk melayan lagu yang kononnye tengah frust menungging.... bila kita terpasang lagu yang ada kaitan dengan hidup kita secara automatik kisah silam itu muncul kan.. yang tak tahan tu,kisah yang dah bertahun-tahun pun boleh muncul..haa?? tak pernah rasa??meh cni aku nak jentik bulu hidung tuu.. euuww...poyooss la u... .

muncul lagu ni,teringat pasal ni..muncul lagu tu,teringat pasal tuu..ahahha!! kejamnya korang.. nampak sangat hidup aku penuh dengan keragaman..urghh! macam tak sesuai..penuh dengan warna-warni kehidupan??..fuhh!! over-over..penuh dengan kisah silam?? haa! that's right!! perfect!..

kadang-kadang lagu ini memainkan peranan jugakan..atau kita yang terlebih emotional??hmm..aku pun tak berapa nak pasti.. nak salahkan komposer ker?? pun boleh..kahkahkah!!! nak lupa tu semua memang susah..melainkan ko pergi hantuk kepala ko kuat-kuat..kompem boleh lupa..terpasang lagu pun ko macam takde perasaan dah.. .

oh! no!! malam kang kompem tisu satu kotak.sokseh sokseh dalam bilik..tumbuk dinding aku benci kau... .  pleaseee laaa.. .*duckface

sampai disini sahaja perasaan aku.. . kbyee.. 

*lame plk tak post gambar seksi..fewittt!!