Saturday, March 24, 2012

takpe kalau kene marah...:p

Posted by mrs yaya at Saturday, March 24, 2012 0 comments
Aku kan selalu terkenang-kenang perkara yang jadi sebelum-belum ini, salah satu...kerja yang aku buat semalam..haa.. Sedih...eh salah-salah..frust..hmm..ok lah..frust la kot..Aku ada dapat job dari bos aku..kene settlekan buku bil kawan dia..design dan print sekali..ok..buku bil..buku bil adalah amat leceh bila nak menghasilkannya..Kenapa leceh? aku pun tak tau..mungkin sebab kertas..atau printer..mungkinlah..

semalam kerja aku pergi sana pergi sini.jangan terkejuz bile aku kerja hari jumaat..yaa..nak claim duit minyak banyak-banyak dengan bos laa..lepas tu,kena maki dengan bos, memaki orang.. eh? hehe! Okey takde la maki sangat pun..saja nak gediks dengan korang. Nak tunjukkan aku ni orang teraniya..padahal aku pun sama dengan je dengan orang yang menganiaya tu. hehe!hahah!! orait,memang letih bagi aku.

Tapi bukan tu yang aku nak kisahkan..hehehe!

yang aku kisahkan sangat adalahh.....

TERSILAP LETAK NO TELEFON...

wah..!! semua ini sebab buat kerja dalam masa satu hari..ok..sila salahkan kerja yang diberi..sebabkan kene settlekan 200 buku bil dalam masa satu hari..firsttime dalam hidup aku..terlupa nak kompemkan design..yaa..itu salah aku.eh..takyah nak backup aku..memang salah aku..hahahah!! tapikan..kalau nak tunggu customer kompem,alamak memang lambat lah nak siap...tidur opis la aku jawabnya...betul tak betul tak..bila dah buat silap ini..hidup takde la happy sangat kan.asyik pikir pikir dan pikir..

#ok..takpe..saya terima kalau kene marah nanti...nak kene pakai earphone hari-hari ni..nak kaver bila bos marah..ahahahah!!!

Monday, March 12, 2012

boleh??ok bye hikss~~ :p

Posted by mrs yaya at Monday, March 12, 2012 0 comments
dalam kehidupan kita inikan,kadang-kadang ada perkara yang kita tak berapa nak suka..ok tipu.."TAK BERAPA SUKA" atau "MEMANG TAK SUKA" atau "TAK SUKA SANGAT" ataupun...apa-apa lah...kalau koorang perasaan,bila ada orang buat something yang koorang tak suka,koorang rasa macam..... :)itu kalau perasan lah..kalau tak perasan..aku tak marah pun..#tetiba??haish..

kebelakangan ini,aku kadang-kadang rasa rimas..rimas dengan orang yang buat aku rasa rimas..LOL! rimas dengan perasaan...rimas dengan itu,ini..aku bila rimas..mood nak bajet hot tu..hilang..aku sampai sekarang pun tak paham kenapa..hiks!

aku tak berapa nak suka kalau orang main push-push aku...jiwang bagai..ingatkan kenangan dulu-dulu.."sayu hati lah" "rindu awak la" #mata naik ke atas...semua itu buat aku rasa rimas kot..salah! memang rimas...awok-awok semua tak rasa ke buat macam itu boleh buatkan orang rasa rimas? dan boleh buat orang rasa malas nak layan??begituu...aku sekarang dah malas buat semua itu..sebab..aku pun kadang-kadang rasa rimas..hehe!

perasaan aku pun aku rasa rimas..entah..dari dulu sampai sekarang..sama ajer..sebab??aku sampai sekarang still ingat ayat someone..kadang-kadang ayat dia tu..buat aku rasa nak marah..hiks! keji ok..

kalau koorang terserempak aku kat luar,kalau tengok muka aku macam seram-seram tu..aku tengah rimas lah tuu..dan satu lagi..kalau aku tak update blog tu..anggap lah aku kadang-kadang rimas dengan blog aku..boleh??ok bye hikss~~ :p

Sunday, March 4, 2012

begitu la ceritanya...

Posted by mrs yaya at Sunday, March 04, 2012 0 comments

oh...tiba-tiba rasa rajin semacam je hari ini..rajin??entah apa-apa..tapi lantak lah..hahaha! memandangkan aku rajin hari ini..mari la aku nak cerita sikit-sikit pasal aku (sambil angkat kening...)..lepas tu,yang nak usya-usya aku tu...boleh la sediakan pen dan kertas....kekeke!!

ok hai..(sambil lambai tangan)..nama aku nurdiyana..so tak payah lah nak panggil aku nurdiyana...tak perlu lah sampai nak panggil nama panjang aku...panggil jer yana..kalau nak lebih sopan,boleh panggil cik yana...tapi kalau rasa koorang lebih tua dari aku..panggil dik yana..kalau yang feeling muda tu..nak panggil kak yana pun aku tak la sentap..cuma....hahah!! tapi kalau nak ber aku ko ker..ber aku mu ker...aku pun tak kisah...kalau tu ko rasa senang..kita layan je lah...tapi kalau yang ber saya awak tu..aku rasa macam.....heheh!! kebanyakkan kawan-kawan aku,semua panggil yana..begitu...

Umur aku tahun ini 18 tahun..tengah tunggu kemasukkan u..nerves ok..ok bye!.hahah!! itu hanya lakonan semata-mata..umur aku muda lagi..baru 24 tahun..first sekolah aku..kat Tadikal Yayasan Islam...lepas tu masuk sek ren kat SEK Ren Keb Sultan Sulaiman II...lepas tu masuk Sek Men Keb Panji Alam...Lepas tu masuk Sek Men Keb Padang Negara...lepas tu masuk Multimedia Collage...dan last sekali aku masuk Pahang Skill Development Centre (kursus 10 bulan)...Jangan la ko orang tanya aku best tak kolej aku..bagus tak kolej aku sebab aku tak ambil port semua tu..yang ada dalam kepala aku..nak cepat habis..hahah! so duduk diam-diam sudah...

Kerja??ok..sekarang ini aku kerja bahagian design..baru je 3 tahun macam tu lah..tapi tak lah 3 tahun kerja tempat yang sama..tapi ini dah start boring macam harem..so plan nak tukar bahagian lain tu....hahah!! kalau koorang nak tanya bab-bab design ini..menaruh harapan aje lah...aku ini bukan pandai sangat pun..kadang-kadang datang bodoh,blur tu...kelaut juga..haha!

Lagi apa yang korang perlu tau? Ha cukuplah tu...kalau ada penambahan tu, tengok la tahun depan,aku buat entry baru..hahaha! #perot aku dah start sakit dah..aku pergi makan dulu ~~

Saturday, March 24, 2012

takpe kalau kene marah...:p

Aku kan selalu terkenang-kenang perkara yang jadi sebelum-belum ini, salah satu...kerja yang aku buat semalam..haa.. Sedih...eh salah-salah..frust..hmm..ok lah..frust la kot..Aku ada dapat job dari bos aku..kene settlekan buku bil kawan dia..design dan print sekali..ok..buku bil..buku bil adalah amat leceh bila nak menghasilkannya..Kenapa leceh? aku pun tak tau..mungkin sebab kertas..atau printer..mungkinlah..

semalam kerja aku pergi sana pergi sini.jangan terkejuz bile aku kerja hari jumaat..yaa..nak claim duit minyak banyak-banyak dengan bos laa..lepas tu,kena maki dengan bos, memaki orang.. eh? hehe! Okey takde la maki sangat pun..saja nak gediks dengan korang. Nak tunjukkan aku ni orang teraniya..padahal aku pun sama dengan je dengan orang yang menganiaya tu. hehe!hahah!! orait,memang letih bagi aku.

Tapi bukan tu yang aku nak kisahkan..hehehe!

yang aku kisahkan sangat adalahh.....

TERSILAP LETAK NO TELEFON...

wah..!! semua ini sebab buat kerja dalam masa satu hari..ok..sila salahkan kerja yang diberi..sebabkan kene settlekan 200 buku bil dalam masa satu hari..firsttime dalam hidup aku..terlupa nak kompemkan design..yaa..itu salah aku.eh..takyah nak backup aku..memang salah aku..hahahah!! tapikan..kalau nak tunggu customer kompem,alamak memang lambat lah nak siap...tidur opis la aku jawabnya...betul tak betul tak..bila dah buat silap ini..hidup takde la happy sangat kan.asyik pikir pikir dan pikir..

#ok..takpe..saya terima kalau kene marah nanti...nak kene pakai earphone hari-hari ni..nak kaver bila bos marah..ahahahah!!!

Monday, March 12, 2012

boleh??ok bye hikss~~ :p

dalam kehidupan kita inikan,kadang-kadang ada perkara yang kita tak berapa nak suka..ok tipu.."TAK BERAPA SUKA" atau "MEMANG TAK SUKA" atau "TAK SUKA SANGAT" ataupun...apa-apa lah...kalau koorang perasaan,bila ada orang buat something yang koorang tak suka,koorang rasa macam..... :)itu kalau perasan lah..kalau tak perasan..aku tak marah pun..#tetiba??haish..

kebelakangan ini,aku kadang-kadang rasa rimas..rimas dengan orang yang buat aku rasa rimas..LOL! rimas dengan perasaan...rimas dengan itu,ini..aku bila rimas..mood nak bajet hot tu..hilang..aku sampai sekarang pun tak paham kenapa..hiks!

aku tak berapa nak suka kalau orang main push-push aku...jiwang bagai..ingatkan kenangan dulu-dulu.."sayu hati lah" "rindu awak la" #mata naik ke atas...semua itu buat aku rasa rimas kot..salah! memang rimas...awok-awok semua tak rasa ke buat macam itu boleh buatkan orang rasa rimas? dan boleh buat orang rasa malas nak layan??begituu...aku sekarang dah malas buat semua itu..sebab..aku pun kadang-kadang rasa rimas..hehe!

perasaan aku pun aku rasa rimas..entah..dari dulu sampai sekarang..sama ajer..sebab??aku sampai sekarang still ingat ayat someone..kadang-kadang ayat dia tu..buat aku rasa nak marah..hiks! keji ok..

kalau koorang terserempak aku kat luar,kalau tengok muka aku macam seram-seram tu..aku tengah rimas lah tuu..dan satu lagi..kalau aku tak update blog tu..anggap lah aku kadang-kadang rimas dengan blog aku..boleh??ok bye hikss~~ :p

Sunday, March 4, 2012

begitu la ceritanya...


oh...tiba-tiba rasa rajin semacam je hari ini..rajin??entah apa-apa..tapi lantak lah..hahaha! memandangkan aku rajin hari ini..mari la aku nak cerita sikit-sikit pasal aku (sambil angkat kening...)..lepas tu,yang nak usya-usya aku tu...boleh la sediakan pen dan kertas....kekeke!!

ok hai..(sambil lambai tangan)..nama aku nurdiyana..so tak payah lah nak panggil aku nurdiyana...tak perlu lah sampai nak panggil nama panjang aku...panggil jer yana..kalau nak lebih sopan,boleh panggil cik yana...tapi kalau rasa koorang lebih tua dari aku..panggil dik yana..kalau yang feeling muda tu..nak panggil kak yana pun aku tak la sentap..cuma....hahah!! tapi kalau nak ber aku ko ker..ber aku mu ker...aku pun tak kisah...kalau tu ko rasa senang..kita layan je lah...tapi kalau yang ber saya awak tu..aku rasa macam.....heheh!! kebanyakkan kawan-kawan aku,semua panggil yana..begitu...

Umur aku tahun ini 18 tahun..tengah tunggu kemasukkan u..nerves ok..ok bye!.hahah!! itu hanya lakonan semata-mata..umur aku muda lagi..baru 24 tahun..first sekolah aku..kat Tadikal Yayasan Islam...lepas tu masuk sek ren kat SEK Ren Keb Sultan Sulaiman II...lepas tu masuk Sek Men Keb Panji Alam...Lepas tu masuk Sek Men Keb Padang Negara...lepas tu masuk Multimedia Collage...dan last sekali aku masuk Pahang Skill Development Centre (kursus 10 bulan)...Jangan la ko orang tanya aku best tak kolej aku..bagus tak kolej aku sebab aku tak ambil port semua tu..yang ada dalam kepala aku..nak cepat habis..hahah! so duduk diam-diam sudah...

Kerja??ok..sekarang ini aku kerja bahagian design..baru je 3 tahun macam tu lah..tapi tak lah 3 tahun kerja tempat yang sama..tapi ini dah start boring macam harem..so plan nak tukar bahagian lain tu....hahah!! kalau koorang nak tanya bab-bab design ini..menaruh harapan aje lah...aku ini bukan pandai sangat pun..kadang-kadang datang bodoh,blur tu...kelaut juga..haha!

Lagi apa yang korang perlu tau? Ha cukuplah tu...kalau ada penambahan tu, tengok la tahun depan,aku buat entry baru..hahaha! #perot aku dah start sakit dah..aku pergi makan dulu ~~