Wednesday, September 7, 2011

Mak tak sengaja bunuh kau :(

Posted by mrs yaya at Wednesday, September 07, 2011 0 comments

OK, disebabkan sekarang ni banyak betul kes bunuh membunuh, So aku pun nak kongsi cerita dengan korang, tapi ni bukan sadis sangat tau..hehehe!

(entry ini lebih kepada perempuan ye, harap maklum)

Haid? tahu? yang lelaki tu jangan nak buat2 excited eh, ni tak ada kene mengene pun dengan korang, huhu! Ada certain perempuan yang kitaran haid dia teratur, betul? bagus...huhu! Ada pulak spesis yang haid dia datang bila dia suka, boleh? yang tu tak syiok, sebab tak feeling subur kan..hahahaha! (apakebiolsisepetbuatentryni)

Dah dah cukup tu, jangan nak bayangkan lebih2, tak baik bulan syawal ni, lalalala~~ Ada pulak kalau yang datang haid,dia akan tunjukkan simptom2 yang jahat seperti sakit di dada, senggugut, emosi lebih, kaki lenguh, lesu, dan paling tak boleh bla kalau keluar jerawat. Ni paling membuatkan kaum perempuan rasa stress, kan?

Pernah la aku pun haid datang lambat, bukan beberapa jam, tapi beberapa hari, terus feeling pregnant 7 bulan..hahaha! perut dah sakit, tapi lampu merah masih tak manyala? why oh why? bila pegang perut, semua orang tanya berapa bulan, dan dengan selamba aku menjawab *tengah tunggu air ketuban pecah* hoh! berapa bulan berapa bulan...tak jaga hati langsung..huhu!

Lepas tu mengadu kat ibu lampu merah rosak, dan ibu terus bagi tips makan nenas kan...? lepas tu aku fikir2 bukan nenas tu tajam lepas tu boleh gugurkan bayi ke? kan? oh dem, aku sayang anak dalam perut ni..huahuahua!! cool cool..huhu!

Masa makan tu yang part paling sedih, lepas baca bismillah.....

*maaf nak, mak tak sengaja nak bunuh kau, huhuhu!*

Esoknya terus lampu merah...pergh, Gila tajam nenas tu kan, scary pulak, kepada siapa-siapa yang mengandung sila jangan makan nenas, huhu!

Sayang diri kita, sebelum kita sayang yang lain....FAKTA :)

*tips tambahan, makan ubat hormon bukan suka hati kita nak start bila ye, once kau dah start period, kira macam first day, baru boleh start makan..begitu...jangan la pulak dah beli terus makan..huhu!tunggu first day period baru makan sebiji dan later on...okey semua? so sapa2 yang nak start makan, beli siap2, lebih senang beli kat farmasi luar, tapi bukan semua farmasi luar ada.. :) *

akibat degil~~~

Posted by mrs yaya at Wednesday, September 07, 2011 0 comments
makan semua ini time.......



batokkkkk~~~sakit dada kot...ibuuu~~~sob3~~~

Monday, September 5, 2011

hari yang down!!

Posted by mrs yaya at Monday, September 05, 2011 0 comments
giler ke asek nak down je...

nak tau nape aku down??

1)sebab aku rindu mr tuuttt...giler ker?? baru je tengok muke dia..rindu plak..oh..ini gedik sje uols....da xde keje laen nk rindu2...*

2)sebab dari dulu sampai sekarang..selalu je dengar pasal kamu..pasal cerita tak elok pasal kamo..makin lame,makin teruk..kenape kamo?kenapa tak orang lain jer??sobb~~

3)lappy yang da nyawa2 ikan tuh... ni xtau nak salahkan sape...slagi boleh xnak salahkan diri sendiri nih..jap2 carik mangse....aaaaaaaaaa!!! ni mesti sebab semut2 yg singgah kat lappy aku tuh...aritu sape ntah makan jeruk atas meja....pastu de semot lalu2 kat sebelah lappy...mesti dia singgah oh....huhu!!

4)charger yang da nak expired..boleh ke kalo aku cucuk fon ngan charger....dia xde ckp yang fon tu tengah charging...hello.....aku da cocok okey.....n aku try cabot n cocok n cabot n cocok...baru nk charging...eeeeeeeeeeiii..kene beli baru!!

5)banyak kerja yang kene aku settlekan..hek ele....tu pon boleh jadi nak down kan...

so...kenape sye jadi down arini....sebabnye..banyak bende2 yang wat saye teros down and down and teros down bile xdapat nak pk masalah yg down tu saye teros down sebab down tu turun yang sangat bawah sekali tiada lagi yang lagi bawah dari bawah dan tade ape2 lagi yang ade kat tempat down tu selain habuk2 yang tertinggal itupon atas sikit dari bawah????

motif: dah la wei..aku pon da tak paham ni..tak pasal2 pas korang bace ni korang plak down kan...hehe!!naseb la kan....

jom layan lagu ini..
video

Wednesday, September 7, 2011

Mak tak sengaja bunuh kau :(


OK, disebabkan sekarang ni banyak betul kes bunuh membunuh, So aku pun nak kongsi cerita dengan korang, tapi ni bukan sadis sangat tau..hehehe!

(entry ini lebih kepada perempuan ye, harap maklum)

Haid? tahu? yang lelaki tu jangan nak buat2 excited eh, ni tak ada kene mengene pun dengan korang, huhu! Ada certain perempuan yang kitaran haid dia teratur, betul? bagus...huhu! Ada pulak spesis yang haid dia datang bila dia suka, boleh? yang tu tak syiok, sebab tak feeling subur kan..hahahaha! (apakebiolsisepetbuatentryni)

Dah dah cukup tu, jangan nak bayangkan lebih2, tak baik bulan syawal ni, lalalala~~ Ada pulak kalau yang datang haid,dia akan tunjukkan simptom2 yang jahat seperti sakit di dada, senggugut, emosi lebih, kaki lenguh, lesu, dan paling tak boleh bla kalau keluar jerawat. Ni paling membuatkan kaum perempuan rasa stress, kan?

Pernah la aku pun haid datang lambat, bukan beberapa jam, tapi beberapa hari, terus feeling pregnant 7 bulan..hahaha! perut dah sakit, tapi lampu merah masih tak manyala? why oh why? bila pegang perut, semua orang tanya berapa bulan, dan dengan selamba aku menjawab *tengah tunggu air ketuban pecah* hoh! berapa bulan berapa bulan...tak jaga hati langsung..huhu!

Lepas tu mengadu kat ibu lampu merah rosak, dan ibu terus bagi tips makan nenas kan...? lepas tu aku fikir2 bukan nenas tu tajam lepas tu boleh gugurkan bayi ke? kan? oh dem, aku sayang anak dalam perut ni..huahuahua!! cool cool..huhu!

Masa makan tu yang part paling sedih, lepas baca bismillah.....

*maaf nak, mak tak sengaja nak bunuh kau, huhuhu!*

Esoknya terus lampu merah...pergh, Gila tajam nenas tu kan, scary pulak, kepada siapa-siapa yang mengandung sila jangan makan nenas, huhu!

Sayang diri kita, sebelum kita sayang yang lain....FAKTA :)

*tips tambahan, makan ubat hormon bukan suka hati kita nak start bila ye, once kau dah start period, kira macam first day, baru boleh start makan..begitu...jangan la pulak dah beli terus makan..huhu!tunggu first day period baru makan sebiji dan later on...okey semua? so sapa2 yang nak start makan, beli siap2, lebih senang beli kat farmasi luar, tapi bukan semua farmasi luar ada.. :) *

akibat degil~~~

makan semua ini time.......



batokkkkk~~~sakit dada kot...ibuuu~~~sob3~~~

Monday, September 5, 2011

hari yang down!!

giler ke asek nak down je...

nak tau nape aku down??

1)sebab aku rindu mr tuuttt...giler ker?? baru je tengok muke dia..rindu plak..oh..ini gedik sje uols....da xde keje laen nk rindu2...*

2)sebab dari dulu sampai sekarang..selalu je dengar pasal kamu..pasal cerita tak elok pasal kamo..makin lame,makin teruk..kenape kamo?kenapa tak orang lain jer??sobb~~

3)lappy yang da nyawa2 ikan tuh... ni xtau nak salahkan sape...slagi boleh xnak salahkan diri sendiri nih..jap2 carik mangse....aaaaaaaaaa!!! ni mesti sebab semut2 yg singgah kat lappy aku tuh...aritu sape ntah makan jeruk atas meja....pastu de semot lalu2 kat sebelah lappy...mesti dia singgah oh....huhu!!

4)charger yang da nak expired..boleh ke kalo aku cucuk fon ngan charger....dia xde ckp yang fon tu tengah charging...hello.....aku da cocok okey.....n aku try cabot n cocok n cabot n cocok...baru nk charging...eeeeeeeeeeiii..kene beli baru!!

5)banyak kerja yang kene aku settlekan..hek ele....tu pon boleh jadi nak down kan...

so...kenape sye jadi down arini....sebabnye..banyak bende2 yang wat saye teros down and down and teros down bile xdapat nak pk masalah yg down tu saye teros down sebab down tu turun yang sangat bawah sekali tiada lagi yang lagi bawah dari bawah dan tade ape2 lagi yang ade kat tempat down tu selain habuk2 yang tertinggal itupon atas sikit dari bawah????

motif: dah la wei..aku pon da tak paham ni..tak pasal2 pas korang bace ni korang plak down kan...hehe!!naseb la kan....

jom layan lagu ini..
video