Thursday, January 17, 2013

bila rindu

Posted by mrs yaya at Thursday, January 17, 2013 0 comments
tengah-tengah tak tahu apa nak buat, buka laptop tak tahu nak online apa dah..sangat bosan dengan laman sosial sekarang..mungkin faktor usia..whatever la..

buka blog,baca balik kisah-kisah dulu..sangat la rindu waktu itu..kadang-kadang aku rindu aku masa dulu..keluar dengan kawan-kawan..shopping sana-sini.lepak kedai sampai lebam biji mata..mengorat anak-anak teruna,dara...
hu waaa hu waa sana sini bagai..gelak syaitan sampai tak ingat dunia..seronok je time ini..tak terikat dengan siapa-siapa walaupun bf entah ke mana time ini..nak pergi mana pun takde nak halang..balik sampai subuh pun takde orang kisah..semua ikut kepala sendiri...karaoke ramai-ramai..makan ramai-ramai..kutuk orang pun ramai-ramai..:(
mungkin masing-masing dah ada life sendiri..kehidupan sendiri..tapi kalau boleh,aku nak je undur balik time ini..rindu sangat..:( kooranggg :( :(

ibu!! jom beli ikan!!! :(

Wednesday, January 16, 2013

bila perempuan

Posted by mrs yaya at Wednesday, January 16, 2013 0 comments
normal! bila sebut je pasal perempuan..koorang mesti samakan perempuan ini dengan emosional..dan bila cakap pasal lelaki,kompern ada kaitan dengan EGO..tak begitu?oke memang betul la tu..wahahah!!
tetapi.....jangan koorang jangan rasa pelik, perempuan pun boleh bersifat EGO..

MARAH
perempuan akan cepat melenting bila mereka  marah..nasib koorang lah kan kalau dapat perempuan yang keturunan naga ke singa ke...hahahah! tapi percaya,perempuan ini mudah dipujuk kalau marahnya dah reda.haa satu hal lagi,perempuan ini kalau marah,ada yang jenis lepas cakap aje..ye lah tengah marah kan..tapi ingat,time perempuan marah,90% apa yang mereka katakan takde la betul sangat..hard to believe but it is a fact..

MOODY
perempuan ini ada masa mereka tetiba moody..kadang mende kecik pun boleh buat mereka ini moody..so jangan nak salahkan perempuan sebab mereka pun bukan nak sangat moody ini..hello!!..ingat seronok ke bila rasa macam ini..cuba untuk menjadi personal therapist dan bersabar..oke darlinggg

BENCI
jangan sangka hati perempuan ini lembut takde perasaan benci.perempuan bila dah rasa benci,kebencian mereka lebih hebat dari kebencian lelaki tau.perempuan memang cepat mengalah tapi bila dah takde sabar dalam diri tu,automatik hati mereka boleh jadi keras...koorang pujuk la macam mana pun,bagi bunga ke,coklat ke,melalak tengah hujan ke* ada ke?hahah! memang dah takde makna dah...kalau koorang lelaki nak try,try la, aku tak halang pun...hahaha!!! tapi berhati-hati lah,kadang-kadang benci boleh bertukar menjadi dendam..

TERASA
waspada bila perempuan terasa..wahh!! hahaah!! perempuan ini memang mudah terasa.sekeras mana pun hati mereka,perwatakan mereka,mereka tetap perempuan.apekah? bila mereka mula terasa, sama ada mereka merajuk atau diam seribu bahasa..itu normal..berjaga-jaga bila bercakap dengan mereka..nampak tak kaitannya kat situ? pegang hati mereka sebaik mungkin kerana mereka pun akan lakukan macam itu juga..

SEDIH
bila mereka sedih,kesedihan itu akan rasa sampai jiwa.kadang-kadang sampai tak dapat nak mengawal perasaan dan sedikit sebanyak dapat effect pada pasangan..cuba jangan nak salahkan sangat perempuan bila mereka sedih..kata tak pandai nak mengawal perasaan lah..manja sangat la.."lempang juga kan"..hahah!! cuba tanya mereka " awak oke tak ini? takmo la sedih-sedih..saya ada kan.." aloowww...sweet wehh!

MERAJUK
ada ke perempuan kalau merajuk dia akan bagitahu?gile dohh..lelaki kena la tahu kalau pasangan anda merajuk..perempuan kalau dia merajuk,pujuk la..tu pun nak bagitahu..walaupun simple sekali pun..contoh "alooooo...jangan la merajuk" hahahh!! geli pula nak taip..tapi realiti tau..

DIAM
perempuan bila mereka dah fedup dan rasa tak guna dah nak berbincang,mereka akan buat keputusan untuk diam..cakap berjuta kali pun,tetap sama..baik diam..lelaki still buat..betul tak? yelah,cakap dengan budak-budak pun,mereka dengar..apa tah lagi orang besar yang jenis masuk telinga kanan,keluar telinga kiri..tapi dari sudut hati,mereka kan rasa sedih dan sudah tak mampu nak melayan kamu..

jadi lelaki,tolong alert dengan perasaan perempuan..jangan ingat kami je yang kena paham koorang..koorang pun kena paham kami..tepuk dada,tanya selera..cewahhh!!! kalau tak mampu nak lakukan,jangan nak bercinta..hahaahahhahah!!!! tetiba?! 




Wednesday, January 2, 2013

tahun baru,semua baru?

Posted by mrs yaya at Wednesday, January 02, 2013 0 comments
HAPPY NEW YEAR!!! alhamdulillah..tahun ini aku masih bernyawa..wahh!! oke2..aku tahu aku agak lambat sehari nak wish kat koorang semua kan..heheh!!

bila mulanya tahun baru,masing-masing kompern punya azam tahun baru kan..dan aku?? rasa macam takde je azam tahun baru ini..wahahah!! heloo!! azam tahun lepas pun tak tercapai lagi tau,sibuk-sibuk nak tambah azam baru..cumaa..... *mesti ada cuma tu.. ;p

aku cuma harap tahun ini hidup aku lebih baik,lebih bersinar dari tahun-tahun sebelum ini..cewahhh!! nampak sangat kan tahun sebelum ini tahun malang aku..hahaha!! tu la ko..zalim sangat..

tahun-tahun sebelum ini memang banyak menduga aku..siyez..banyak makan hati..banyak bersabar..banyak menangis..banyak menyendiri  dan yang paling teruk..putus cinta..hahahah!!! gelak la koorang ye..jap-jap aku pun nak tergelak..hmm..mungkin salah sayang orang kot..sangat tak guna orang tu..sangat-sangat oke..lantak ko la..kadang-kadang semua itu buat aku down gilaa..tapi takpe la kan..mungkin tuhan sayang saya..cewahh! nak sedapkan hati laa..

koorang jangan ingat tahun malang aku,tak ada mende yang buat  aku rasa gembira tau..baru-baru ini,manja aku dah selamat jadi tunang orang..wahh!! SELAMAT BERTUNANG TAU YUNKK! 
ambil berkat manja dulu..mana tahu,tahun ini,boleh jadi tunang orang..kekekek!!!
bila tengok CikJue,rasa nak suruh orang cepat-cepat masuk merisik jer..:P sangat cumil kan!!

tapi sayang manja aku sorang lagi CikLat tak dapat datang..dan sekarang dia sangat jeles tengok kitaorang..hahahah!! yunkk! kompern datang oke CikJue kawen nanti..bukan setakat CikJue je merajok,dengan aku-aku merajok oke..siap ko..hahahah!!!

awal tahun2012..first time holiday dengan manja-manja..disebabkan masing-masing stress tahap dewa..kiteorg plan untuk holiday..suka suka suka!!!

mana-mana yang pernah happykan hidup aku..terima kasih sangat-sangat..CikLat thank sebab ko selalu tenangkan aku,ada time aku perlukan someone..dan yang penting teman aku shopping..hahah!! EnAdu, thank awak..eh! malu la..hohoho..

oke la..sekarang sudah masuk tahun barukan..so aku harap semua baru..kehidupan baru..cara baru..mood baru..bofren baru..apakah?? hohoho... 

* memandangkan umur aku tahun ini dah nak masuk 25tahun..agak-agak dah boleh kawen ke belum erk?hahahah!!! eh awak!






Thursday, January 17, 2013

bila rindu

tengah-tengah tak tahu apa nak buat, buka laptop tak tahu nak online apa dah..sangat bosan dengan laman sosial sekarang..mungkin faktor usia..whatever la..

buka blog,baca balik kisah-kisah dulu..sangat la rindu waktu itu..kadang-kadang aku rindu aku masa dulu..keluar dengan kawan-kawan..shopping sana-sini.lepak kedai sampai lebam biji mata..mengorat anak-anak teruna,dara...
hu waaa hu waa sana sini bagai..gelak syaitan sampai tak ingat dunia..seronok je time ini..tak terikat dengan siapa-siapa walaupun bf entah ke mana time ini..nak pergi mana pun takde nak halang..balik sampai subuh pun takde orang kisah..semua ikut kepala sendiri...karaoke ramai-ramai..makan ramai-ramai..kutuk orang pun ramai-ramai..:(
mungkin masing-masing dah ada life sendiri..kehidupan sendiri..tapi kalau boleh,aku nak je undur balik time ini..rindu sangat..:( kooranggg :( :(

ibu!! jom beli ikan!!! :(

Wednesday, January 16, 2013

bila perempuan

normal! bila sebut je pasal perempuan..koorang mesti samakan perempuan ini dengan emosional..dan bila cakap pasal lelaki,kompern ada kaitan dengan EGO..tak begitu?oke memang betul la tu..wahahah!!
tetapi.....jangan koorang jangan rasa pelik, perempuan pun boleh bersifat EGO..

MARAH
perempuan akan cepat melenting bila mereka  marah..nasib koorang lah kan kalau dapat perempuan yang keturunan naga ke singa ke...hahahah! tapi percaya,perempuan ini mudah dipujuk kalau marahnya dah reda.haa satu hal lagi,perempuan ini kalau marah,ada yang jenis lepas cakap aje..ye lah tengah marah kan..tapi ingat,time perempuan marah,90% apa yang mereka katakan takde la betul sangat..hard to believe but it is a fact..

MOODY
perempuan ini ada masa mereka tetiba moody..kadang mende kecik pun boleh buat mereka ini moody..so jangan nak salahkan perempuan sebab mereka pun bukan nak sangat moody ini..hello!!..ingat seronok ke bila rasa macam ini..cuba untuk menjadi personal therapist dan bersabar..oke darlinggg

BENCI
jangan sangka hati perempuan ini lembut takde perasaan benci.perempuan bila dah rasa benci,kebencian mereka lebih hebat dari kebencian lelaki tau.perempuan memang cepat mengalah tapi bila dah takde sabar dalam diri tu,automatik hati mereka boleh jadi keras...koorang pujuk la macam mana pun,bagi bunga ke,coklat ke,melalak tengah hujan ke* ada ke?hahah! memang dah takde makna dah...kalau koorang lelaki nak try,try la, aku tak halang pun...hahaha!!! tapi berhati-hati lah,kadang-kadang benci boleh bertukar menjadi dendam..

TERASA
waspada bila perempuan terasa..wahh!! hahaah!! perempuan ini memang mudah terasa.sekeras mana pun hati mereka,perwatakan mereka,mereka tetap perempuan.apekah? bila mereka mula terasa, sama ada mereka merajuk atau diam seribu bahasa..itu normal..berjaga-jaga bila bercakap dengan mereka..nampak tak kaitannya kat situ? pegang hati mereka sebaik mungkin kerana mereka pun akan lakukan macam itu juga..

SEDIH
bila mereka sedih,kesedihan itu akan rasa sampai jiwa.kadang-kadang sampai tak dapat nak mengawal perasaan dan sedikit sebanyak dapat effect pada pasangan..cuba jangan nak salahkan sangat perempuan bila mereka sedih..kata tak pandai nak mengawal perasaan lah..manja sangat la.."lempang juga kan"..hahah!! cuba tanya mereka " awak oke tak ini? takmo la sedih-sedih..saya ada kan.." aloowww...sweet wehh!

MERAJUK
ada ke perempuan kalau merajuk dia akan bagitahu?gile dohh..lelaki kena la tahu kalau pasangan anda merajuk..perempuan kalau dia merajuk,pujuk la..tu pun nak bagitahu..walaupun simple sekali pun..contoh "alooooo...jangan la merajuk" hahahh!! geli pula nak taip..tapi realiti tau..

DIAM
perempuan bila mereka dah fedup dan rasa tak guna dah nak berbincang,mereka akan buat keputusan untuk diam..cakap berjuta kali pun,tetap sama..baik diam..lelaki still buat..betul tak? yelah,cakap dengan budak-budak pun,mereka dengar..apa tah lagi orang besar yang jenis masuk telinga kanan,keluar telinga kiri..tapi dari sudut hati,mereka kan rasa sedih dan sudah tak mampu nak melayan kamu..

jadi lelaki,tolong alert dengan perasaan perempuan..jangan ingat kami je yang kena paham koorang..koorang pun kena paham kami..tepuk dada,tanya selera..cewahhh!!! kalau tak mampu nak lakukan,jangan nak bercinta..hahaahahhahah!!!! tetiba?! 




Wednesday, January 2, 2013

tahun baru,semua baru?

HAPPY NEW YEAR!!! alhamdulillah..tahun ini aku masih bernyawa..wahh!! oke2..aku tahu aku agak lambat sehari nak wish kat koorang semua kan..heheh!!

bila mulanya tahun baru,masing-masing kompern punya azam tahun baru kan..dan aku?? rasa macam takde je azam tahun baru ini..wahahah!! heloo!! azam tahun lepas pun tak tercapai lagi tau,sibuk-sibuk nak tambah azam baru..cumaa..... *mesti ada cuma tu.. ;p

aku cuma harap tahun ini hidup aku lebih baik,lebih bersinar dari tahun-tahun sebelum ini..cewahhh!! nampak sangat kan tahun sebelum ini tahun malang aku..hahaha!! tu la ko..zalim sangat..

tahun-tahun sebelum ini memang banyak menduga aku..siyez..banyak makan hati..banyak bersabar..banyak menangis..banyak menyendiri  dan yang paling teruk..putus cinta..hahahah!!! gelak la koorang ye..jap-jap aku pun nak tergelak..hmm..mungkin salah sayang orang kot..sangat tak guna orang tu..sangat-sangat oke..lantak ko la..kadang-kadang semua itu buat aku down gilaa..tapi takpe la kan..mungkin tuhan sayang saya..cewahh! nak sedapkan hati laa..

koorang jangan ingat tahun malang aku,tak ada mende yang buat  aku rasa gembira tau..baru-baru ini,manja aku dah selamat jadi tunang orang..wahh!! SELAMAT BERTUNANG TAU YUNKK! 
ambil berkat manja dulu..mana tahu,tahun ini,boleh jadi tunang orang..kekekek!!!
bila tengok CikJue,rasa nak suruh orang cepat-cepat masuk merisik jer..:P sangat cumil kan!!

tapi sayang manja aku sorang lagi CikLat tak dapat datang..dan sekarang dia sangat jeles tengok kitaorang..hahahah!! yunkk! kompern datang oke CikJue kawen nanti..bukan setakat CikJue je merajok,dengan aku-aku merajok oke..siap ko..hahahah!!!

awal tahun2012..first time holiday dengan manja-manja..disebabkan masing-masing stress tahap dewa..kiteorg plan untuk holiday..suka suka suka!!!

mana-mana yang pernah happykan hidup aku..terima kasih sangat-sangat..CikLat thank sebab ko selalu tenangkan aku,ada time aku perlukan someone..dan yang penting teman aku shopping..hahah!! EnAdu, thank awak..eh! malu la..hohoho..

oke la..sekarang sudah masuk tahun barukan..so aku harap semua baru..kehidupan baru..cara baru..mood baru..bofren baru..apakah?? hohoho... 

* memandangkan umur aku tahun ini dah nak masuk 25tahun..agak-agak dah boleh kawen ke belum erk?hahahah!!! eh awak!