Tuesday, April 16, 2013

cerita pasal kereta

Posted by mrs yaya at Tuesday, April 16, 2013 0 comments
kali ini bukan nak cerita pasal beli kereta baru ke..menang loteri ke..atau dapat cabutan bertuah ke apa..ini cerita pasal WLE masuk bengkel..wahh! sadiss kami satu family..nak-nak ibu aku..sampai sekarang terasa lagi tauu..

sabtu baru ini,aku dengan ibu aku pergi silverstone dengan niat nak alignment tayar..area-area kedai makan seri wangsa.kalau yang duduk terengganu,yang suka lepak kedai makan ke apa..tahu kot kat mana kedai itu..

so..sampai sana ibu aku stopkan kereta dan pergi la kat sorang lelaki ini..

ibu : akak nak alignment tayar
lelaki : ok akak..tunggu jap..nanti saya pergi kat akak

bila dah sampai kat kereta,ada la sorang perempuan ini datang kat kiteorang..

perempuan : ye akak..
ibu : saya nak alignment tayar
perempuan : kunci akak??

perempuan itu start kereta,terus bawa ke bengkel..aku time itu nak ke tempat menunggu..ibu aku still kat luar..tetiba je..... bushhhhhh!!!!! staf-staf sana semua keluar..aku??hahahah!!! duduk layan tv lagiii..dalam kepala aku,"maybe barang jatuh aje tu.."ada sorang aunty ini masuk..

aunty : ayaaa...habis rosak mesin *sambil giling kepala
customer : kenapa?
aunty : itu orang langgar mesin

tetiba ibu masuk dengan muka terkejut

ibu : along,kol abah jap
aku : kenapa??
ibu : cuba tengok kereta
aku dengar-dengar staf kat situ cakap,perempuan itu tak pernah bawa kereta customer dan kononnya dia cuma nak tolong bawa masuk ke bengkel.masalah sekarang,dia cuma kerani dan seorang kerani duduk aje dalam opis itu..tak payah nak tolong-tolong orang kat bengkel..kan menyusahkan semua orang namanya itu..

tokey kedai itu terpaksa tanggung semua kerugian WLE..ok,kami tak risau..dah memang patut diaorang tanggung semua kan..mesin yang perempuan itu langgar,yang berharga ratus ribu itu rosak..menangis tak berlagu la perempuan itu..duduk mintak maaf dengan ibu aku..aku??haha!! rasa nak waccaaa!!!je perempuan itu..tak tahu la kan apa dah jadi dengan perempuan itu..sama ada berhenti kerja,dapat surat warning atau potong gaji..haa.lantak awak la perempuan..

persoalan aku sekarang,perempaun itu pandai ke tak bawa kereta sebenarnya?ada lesen ke tak?pandai bawa auto tak?takde lesen kot..eh..ada ke tak lesen ini?frust aku dengan perempuan ituuu...

kesian ibu aku... :(

so..bile kereta siap?? ;(

Tuesday, April 16, 2013

cerita pasal kereta

kali ini bukan nak cerita pasal beli kereta baru ke..menang loteri ke..atau dapat cabutan bertuah ke apa..ini cerita pasal WLE masuk bengkel..wahh! sadiss kami satu family..nak-nak ibu aku..sampai sekarang terasa lagi tauu..

sabtu baru ini,aku dengan ibu aku pergi silverstone dengan niat nak alignment tayar..area-area kedai makan seri wangsa.kalau yang duduk terengganu,yang suka lepak kedai makan ke apa..tahu kot kat mana kedai itu..

so..sampai sana ibu aku stopkan kereta dan pergi la kat sorang lelaki ini..

ibu : akak nak alignment tayar
lelaki : ok akak..tunggu jap..nanti saya pergi kat akak

bila dah sampai kat kereta,ada la sorang perempuan ini datang kat kiteorang..

perempuan : ye akak..
ibu : saya nak alignment tayar
perempuan : kunci akak??

perempuan itu start kereta,terus bawa ke bengkel..aku time itu nak ke tempat menunggu..ibu aku still kat luar..tetiba je..... bushhhhhh!!!!! staf-staf sana semua keluar..aku??hahahah!!! duduk layan tv lagiii..dalam kepala aku,"maybe barang jatuh aje tu.."ada sorang aunty ini masuk..

aunty : ayaaa...habis rosak mesin *sambil giling kepala
customer : kenapa?
aunty : itu orang langgar mesin

tetiba ibu masuk dengan muka terkejut

ibu : along,kol abah jap
aku : kenapa??
ibu : cuba tengok kereta
aku dengar-dengar staf kat situ cakap,perempuan itu tak pernah bawa kereta customer dan kononnya dia cuma nak tolong bawa masuk ke bengkel.masalah sekarang,dia cuma kerani dan seorang kerani duduk aje dalam opis itu..tak payah nak tolong-tolong orang kat bengkel..kan menyusahkan semua orang namanya itu..

tokey kedai itu terpaksa tanggung semua kerugian WLE..ok,kami tak risau..dah memang patut diaorang tanggung semua kan..mesin yang perempuan itu langgar,yang berharga ratus ribu itu rosak..menangis tak berlagu la perempuan itu..duduk mintak maaf dengan ibu aku..aku??haha!! rasa nak waccaaa!!!je perempuan itu..tak tahu la kan apa dah jadi dengan perempuan itu..sama ada berhenti kerja,dapat surat warning atau potong gaji..haa.lantak awak la perempuan..

persoalan aku sekarang,perempaun itu pandai ke tak bawa kereta sebenarnya?ada lesen ke tak?pandai bawa auto tak?takde lesen kot..eh..ada ke tak lesen ini?frust aku dengan perempuan ituuu...

kesian ibu aku... :(

so..bile kereta siap?? ;(