Sunday, November 28, 2010

Perkara Yang Aku Suka

Posted by mrs yaya at Sunday, November 28, 2010 0 comments

1. Karoke, seronok bila karoke, sebab tu aku tak suka orang yang malu bile
berkaroke, tak nak kawan sebab bila ajak karoke mesti dia cakap malu la, suara tak sedap la, boring boring....

2. suka tengok perempuan cantik, ehem ehem, ini adalah kesan lesbian sekolah menengah terbawak-bawak sampai sekarang la ni..muahahahahaha!

3. suka manja-manja sendiri..ok fine! memang mengada2 pun, contoh kan...
orang lain tak manjakan aku pun, aku yang gedik lebih...boleh? eh bukan bukan..he he he! maksud aku, suka manjakan orang sekeliling, gelis!

4. suka mesej tanpa henti kalau gaduh..hahahahaha! eleh kau pun sama kan jangan nak sengih2..hehehe!

5. suka tengok cermin, lepas tu perasan perempuan paling cantik di dunia...boleh la bla..

bye!

Thursday, November 25, 2010

pening a.k.a sakit kepala

Posted by mrs yaya at Thursday, November 25, 2010 0 comments
entry kali ini agak mencabar ok..huhu!!
terasa aii tau...muhahhah!!!
sila beri perhatian yang sepenuhnyer...

Sakit kepala kronik atau sakit kepala yang berulang-ulang
Sakit kepala yang berlaku berulang kali atau berterusan dalam jangkamasa yang panjang dikenali sebagai sakit kepala kronik. Kanak-kanak yang mengalami sakit kepala kronik atau sakit kepala yang berterusan biasanya mempunyai masalah gangguan otak yang serius seperti ketumbuhan otak, pembesaran arteri secara berlebihan (aneurysms) atau kemerosotan fungsi otak (degenerative brain disorders ). Gejala yang biasa berlaku ialah muntah, hilang penglihatan, lemah anggota badan, sawan atau kemerosotan ingatan. Kebanyakan kanak2 yang mengalami sakit kepala kronik/berulang-ulang nih mempunyai migrain atau sakit kepala disebabkan ketegangan...

Migrain
Migrain menyebabkan sakit seperti menyucuk2 sebelah kepala. Ianya bermula di
bahagian dahi dan tepi kepala atau kedua2 belah kiri dan kanan kepala. Kanak2 juga akan merasa loya dan muntah. Kanak2 mungkin mengadu matanya berpinar dan mengangu
ketenangan dan keselesaannya. Kanak-kanak yang mengalami migrain lebih selesa dengan
suasana yang senyap dan gelap untuk berehat kerana suasana bising dan terang menyebabkan sakit kepalanya semakin teruk.

Keterangan kat atas ini ditujukan untuk kanak-kanak??? aku ini kanak-kanak or remaja or mak orang???umur baru je 12 tahun tau...so,aku ini kanak-kanak lagi la..muhahah!!!!

Monday, November 22, 2010

Mood Aku Tak Berapa Baik Lately

Posted by mrs yaya at Monday, November 22, 2010 0 comments
Ni sebab tak makan pil hormon la ni kan..huhu!
Hormon tak menentu, period tak stabil,
jerawat naik kat muka,
Letih, huhu! xde la..gurau je.. period dah lepas da...

sebenarnya kalau korang nak tau....huhuhu!
so sad cerita ni......tapi sila support aku...lalalalalalala~~

tadi kan sedang aku syok2 tengok tv kan...
tetiba de mesej masuk...mesej dri ASR DECO...
memang almost everday aku mengadap laptop..
buka email,tunggu jawapan dari company tu...
helo?everday ye..cuba bayangkan mata mengadap laptop..
hari....
penat??

tapi tadi,lepas dapat mesej dari company tu suh aku p interview...
jiwa jadi kelam kabut...
gile ko..dapat jawapan hari ini..esok interview..
helo cik kak..aii kat tganu ok..bukan di kuantan...hell!!
bincang2 dengan ibu dan abah..ok..
diaorang suh siap dan pegi cari tiket...

hampeh..tiket bas da abes...buat letih aku je tau p usya2 tiket...
aku masuk dalam kereta dengan hati yang agak berduka lara...
wah!!! sedeynyer...
yang kat melaka da aku tolak...
abah aku tak berape nak bagi lorh aku pegi sana..
risau katanye..eleh2..aii tahu la aii anak mas..bagitahu je..

tapi....
takkan la kat kuantan pun aku nak tolak....
kerja sekarang bukan senang nak dapat...
macam aku terpakse biarkan jer...
kalau la aku bertolak tadi...
sekarang dah ada kat kuantan..bole jumpe cyg aku..
wah!! perempuan..ko de cyg ke kat sana...hahah!!!

sobb!!kecewa gile sekarang..hhoho!!!
takpe lakan..esok try la..kot2 bole tunda tarikh...
huhuh!!

Mood tak baik sangat sebab, ish malas pulak nak bagitau..huhu!
tau aku tak ada mood sangat je cukup lah ye...
mood ada, tapi mood tu nakallll sekali...huhu!

Sunday, November 21, 2010

perlu ke cam 2??

Posted by mrs yaya at Sunday, November 21, 2010 0 comments
perlu ke dia mgadu pada ibu???
perlu ke ibu mceritakan pasal aku pada dia???
kenape perlu semua ini???
knapa kamo ingin mgambil ku kembali setelah byk yg telah kamo lakukan???
knpe kamo ingin mgambil ku sedangkan aku tawar ati pd kamo??
kamo perlu pergi dri ku...

aishh!!!!
berEmo2 plak disini...waahahh!!!!
k la..sampai disini saja aii nk bgtaw...

kan blebih emo..ssh plk aii..
nak berchating ngn nyah plk...muahhh!!!

Wednesday, November 3, 2010

kau fikir kau hebat

Posted by mrs yaya at Wednesday, November 03, 2010 0 comments
manusia sekarang....

dia fikir dia hebat....
dengan pisau di tangan...
dia fikir dia hebat..
dengan tatu di badan...
dia fikir dia hebat...
dengan pistol yang mencengkam..
dia fikir dia hebat.
dengan kawasan taklukan..
dia fikir dia hebat....
dengan tiada kewarasan..
dia fikir dia hebat...
konon nya tak ade orang yang boleh melawan..
dia fikir dia hebat...
dengan cara percakapan...

manusia sekarang lupa...

dia lupa yang....
allah sentiasa melihatnya...
dia lupa yang...
ade yang lagi hebat darinye iaitu DIA
dia lupe yang...
9bulan ibunya mengandung kan nya...
dia lupa yang...
setiap susu yang di minum masih mengalir dalam badannya...
dia lupe...
perasaan bersalah terhadap orang tua..
dia lupe...
setiap sesuatu perbuatan..pasti ada pembalasan...

manusia sekarang..........

ENGKAU FIKIR ENGKAU HEBAT?

teruskan lah dengan kehebatan kau....
suatu hari....anak engkau yang akan membalas nye....

terus kan.....

aku kat sini...
akan melihat....dari jauh......
semua pembalasan....
dan dalam hati....

*tu lah...dulu dogil sangat..pikir diri tu hebat...hamik kau*

hehehe!

tu aje nak cakap....bye!

Sunday, November 28, 2010

Perkara Yang Aku Suka


1. Karoke, seronok bila karoke, sebab tu aku tak suka orang yang malu bile
berkaroke, tak nak kawan sebab bila ajak karoke mesti dia cakap malu la, suara tak sedap la, boring boring....

2. suka tengok perempuan cantik, ehem ehem, ini adalah kesan lesbian sekolah menengah terbawak-bawak sampai sekarang la ni..muahahahahaha!

3. suka manja-manja sendiri..ok fine! memang mengada2 pun, contoh kan...
orang lain tak manjakan aku pun, aku yang gedik lebih...boleh? eh bukan bukan..he he he! maksud aku, suka manjakan orang sekeliling, gelis!

4. suka mesej tanpa henti kalau gaduh..hahahahaha! eleh kau pun sama kan jangan nak sengih2..hehehe!

5. suka tengok cermin, lepas tu perasan perempuan paling cantik di dunia...boleh la bla..

bye!

Thursday, November 25, 2010

pening a.k.a sakit kepala

entry kali ini agak mencabar ok..huhu!!
terasa aii tau...muhahhah!!!
sila beri perhatian yang sepenuhnyer...

Sakit kepala kronik atau sakit kepala yang berulang-ulang
Sakit kepala yang berlaku berulang kali atau berterusan dalam jangkamasa yang panjang dikenali sebagai sakit kepala kronik. Kanak-kanak yang mengalami sakit kepala kronik atau sakit kepala yang berterusan biasanya mempunyai masalah gangguan otak yang serius seperti ketumbuhan otak, pembesaran arteri secara berlebihan (aneurysms) atau kemerosotan fungsi otak (degenerative brain disorders ). Gejala yang biasa berlaku ialah muntah, hilang penglihatan, lemah anggota badan, sawan atau kemerosotan ingatan. Kebanyakan kanak2 yang mengalami sakit kepala kronik/berulang-ulang nih mempunyai migrain atau sakit kepala disebabkan ketegangan...

Migrain
Migrain menyebabkan sakit seperti menyucuk2 sebelah kepala. Ianya bermula di
bahagian dahi dan tepi kepala atau kedua2 belah kiri dan kanan kepala. Kanak2 juga akan merasa loya dan muntah. Kanak2 mungkin mengadu matanya berpinar dan mengangu
ketenangan dan keselesaannya. Kanak-kanak yang mengalami migrain lebih selesa dengan
suasana yang senyap dan gelap untuk berehat kerana suasana bising dan terang menyebabkan sakit kepalanya semakin teruk.

Keterangan kat atas ini ditujukan untuk kanak-kanak??? aku ini kanak-kanak or remaja or mak orang???umur baru je 12 tahun tau...so,aku ini kanak-kanak lagi la..muhahah!!!!

Monday, November 22, 2010

Mood Aku Tak Berapa Baik Lately

Ni sebab tak makan pil hormon la ni kan..huhu!
Hormon tak menentu, period tak stabil,
jerawat naik kat muka,
Letih, huhu! xde la..gurau je.. period dah lepas da...

sebenarnya kalau korang nak tau....huhuhu!
so sad cerita ni......tapi sila support aku...lalalalalalala~~

tadi kan sedang aku syok2 tengok tv kan...
tetiba de mesej masuk...mesej dri ASR DECO...
memang almost everday aku mengadap laptop..
buka email,tunggu jawapan dari company tu...
helo?everday ye..cuba bayangkan mata mengadap laptop..
hari....
penat??

tapi tadi,lepas dapat mesej dari company tu suh aku p interview...
jiwa jadi kelam kabut...
gile ko..dapat jawapan hari ini..esok interview..
helo cik kak..aii kat tganu ok..bukan di kuantan...hell!!
bincang2 dengan ibu dan abah..ok..
diaorang suh siap dan pegi cari tiket...

hampeh..tiket bas da abes...buat letih aku je tau p usya2 tiket...
aku masuk dalam kereta dengan hati yang agak berduka lara...
wah!!! sedeynyer...
yang kat melaka da aku tolak...
abah aku tak berape nak bagi lorh aku pegi sana..
risau katanye..eleh2..aii tahu la aii anak mas..bagitahu je..

tapi....
takkan la kat kuantan pun aku nak tolak....
kerja sekarang bukan senang nak dapat...
macam aku terpakse biarkan jer...
kalau la aku bertolak tadi...
sekarang dah ada kat kuantan..bole jumpe cyg aku..
wah!! perempuan..ko de cyg ke kat sana...hahah!!!

sobb!!kecewa gile sekarang..hhoho!!!
takpe lakan..esok try la..kot2 bole tunda tarikh...
huhuh!!

Mood tak baik sangat sebab, ish malas pulak nak bagitau..huhu!
tau aku tak ada mood sangat je cukup lah ye...
mood ada, tapi mood tu nakallll sekali...huhu!

Sunday, November 21, 2010

perlu ke cam 2??

perlu ke dia mgadu pada ibu???
perlu ke ibu mceritakan pasal aku pada dia???
kenape perlu semua ini???
knapa kamo ingin mgambil ku kembali setelah byk yg telah kamo lakukan???
knpe kamo ingin mgambil ku sedangkan aku tawar ati pd kamo??
kamo perlu pergi dri ku...

aishh!!!!
berEmo2 plak disini...waahahh!!!!
k la..sampai disini saja aii nk bgtaw...

kan blebih emo..ssh plk aii..
nak berchating ngn nyah plk...muahhh!!!

Wednesday, November 3, 2010

kau fikir kau hebat

manusia sekarang....

dia fikir dia hebat....
dengan pisau di tangan...
dia fikir dia hebat..
dengan tatu di badan...
dia fikir dia hebat...
dengan pistol yang mencengkam..
dia fikir dia hebat.
dengan kawasan taklukan..
dia fikir dia hebat....
dengan tiada kewarasan..
dia fikir dia hebat...
konon nya tak ade orang yang boleh melawan..
dia fikir dia hebat...
dengan cara percakapan...

manusia sekarang lupa...

dia lupa yang....
allah sentiasa melihatnya...
dia lupa yang...
ade yang lagi hebat darinye iaitu DIA
dia lupe yang...
9bulan ibunya mengandung kan nya...
dia lupa yang...
setiap susu yang di minum masih mengalir dalam badannya...
dia lupe...
perasaan bersalah terhadap orang tua..
dia lupe...
setiap sesuatu perbuatan..pasti ada pembalasan...

manusia sekarang..........

ENGKAU FIKIR ENGKAU HEBAT?

teruskan lah dengan kehebatan kau....
suatu hari....anak engkau yang akan membalas nye....

terus kan.....

aku kat sini...
akan melihat....dari jauh......
semua pembalasan....
dan dalam hati....

*tu lah...dulu dogil sangat..pikir diri tu hebat...hamik kau*

hehehe!

tu aje nak cakap....bye!