Thursday, February 23, 2012

suatu hari...

Posted by mrs yaya at Thursday, February 23, 2012 0 comments
koorang tak payah nak excited sangat la kalau koorang baca entry aku ini..tade kene mengene pun..hahah!!! okey..hari ini mood aku tade la ok sangat..gila-gila dalam opis itu..harus ok...kadang-kadangtu rasa nak jadi naga pun ada ok..harap tahankan diri je..yelah..kalau aku jadi naga..macamana staf-staf UMT nanti??siapa nak kerja??haa..

sekarang kerja aku semua sudah settle...koorang dah settle??mesti belum kan..so koorang tak puas hati la erk...wahaha!!! so bila tade kerje ini..perangai aku mula la tak berapa nak normal..

so..ini la kerja aku bila time tade kerja..menghabiskan kertas-kertas bos..

aku frust!!..bukan apa..frust tade kerja..hahah!! mercik sangat!!jeles jeles jeles...tolong la...bagi saya kerja...hahahah!!!

hahahahahah!!!!!jaga-jaga kami datang menghantui diri anda!!!

Wednesday, February 22, 2012

marah yang teramat marah...

Posted by mrs yaya at Wednesday, February 22, 2012 0 comments
oit!!! apesal ko usya-usya lagi blog aku??haa??? pastu ko nak buruk-burukkan aku lagi??macam tu.. kalau dah kantoi tu...tak payah nak kate tu,kate ini...SAKAI !!!

SEKIAN... #nak kaver mulut

reject lelaki pemarah..fullstop...

Posted by mrs yaya at Wednesday, February 22, 2012 0 comments
Sangat-sangat marah ok...Tak ada sorang perempuan pun suka lelaki pemarah...sangat benci kan...
sikit2 marah, sikit2 emosi, perangai macam perempuan...

Lelaki harus macho ok, as u demand perempuan yang lemah lembut sopan santun pandai layan family kau...sama juga la macam perempuan, we want lelaki yang berAkal dan bijaksana.. :)

dan ramai jugak lelaki yang suka amalkan kuasa veto tak tentu pasal, suruh perempuan terima kekurangan dia, tapi at the same time, dia tak dapat terima kekurangan perempuan tu..boleh??

aku kalau marah, aku akan diam..sebab sakit hati, sebab aku tau, aku kalau bercakap...kang orang kata mulut aku puaka...so aku diam...puaka dalam hati tak mengapa...begitu...huhu!

say laaa...

Tuesday, February 21, 2012

i want my life back...;(

Posted by mrs yaya at Tuesday, February 21, 2012 0 comments
holopp...

semenjak menjak ni aku kan suka mengstress kan diri sendiri dengan hal-hal positif (cecece tak nak kalah, padahal....) biasalah, aku ni saing2 PM je, sebab tu la bizi gituu....tapi takpe, bila bizi kadang2 tak perasan pun umur dah meningkat walaupun muka memang la baby face (iyek) tapi mana sangka kan umur dah 40, huhuhu (gelak tutup mulut)

Sekarang ni kan..aku tak pasti apa dah jadi dengan life aku...ye lah..selalu kene jaga perasaan orang lain sampai perasaan sendiri di abaikan..haa gitu la kalau hati suci macam aku ni...rasa nak baling laptop ni tapi apakan daya Abah hadiahkan..so kene pandai-pandai jaga pemberian orang...haa..yang ni make sure kene jaga..kannn dah tak boleh on9..nak baling hanpon??lagi lah tak boleh..kalau suami call..macam mana???aku juga yang merana...eh tak,dua-dua lah merana..huhu!

ok..sampai bila nak jadi macam ni??sampai mamat tu mampus baru aku boleh back to normal??macam tu??haa..kan dah tercarut..*please kabulkan perlihatan anda pada perkataan yang bermula dengan huruf M jika anda berumur 18tahun ke bawah ya..huhu!

wah!! kenapa tak ada yang paham aku??paham skit-skit pun tak apa lah..at least paham lah juga perasaan aku ni..benci betul...

keciankan..huhu!!

Sunday, February 19, 2012

sampai kapan...

Posted by mrs yaya at Sunday, February 19, 2012 0 comments

Saya tak tau la macam mana nak cakap betapa boringnya kerja saya ni..setiap hari saya buat kerja yang sama, design design design. dah 3 tahun saya kerja dalam bidang ini. Saya tak plan untuk kerja sehingga 10 tahun akan datang sebab for sure saya sudah bosan nak bekerja dalam bidang ni.

Doakan lah saya cepat berhenti sebab saya taknak buang masa saya kerja dalam bidang ini..prftttt
*Sopan tak saya hari ni...saya saya saya..* (angkat-angkat kening)

Wednesday, February 15, 2012

geli sangat

Posted by mrs yaya at Wednesday, February 15, 2012 0 comments
Kejadian ni baru berlaku..beberapa jam yang lepas..

Hari ini macam biasa la kan...pukul1,keluar lunch dan hari ini rasa nak makan kat Z&S Nasi Berlauk Selera Kampung..mood pula hari ini biasa-biasa jer..takde la happy sangat..

macam biasa la..kalau makan kat sana..menu aku mesti ikan keli berlada..ok jujur la..ikan keli dia..memang berhantu ok..harga makanan kat sana pun..ok la..berpatutan..

ok2 aku taknak cerita pasal kedai tu..aku nak cerita pasal ada seorang pakcik ini..aku pun tak tahu dia ini pangkat pakcik atau lelaki muda..tapi yang aku tengok..macam pakcik lah...sebelum ini aku dah banyak kali dah terserempak dengan pakcik tu..tiap kali makan kat sana..mesti terserempak dan tiap kali terserempak tu..mesti dia tengok-tengok aku..tengah makan pun still tengok-tengok aku,pusing kepala dia tengok-tengok aku..sampai aku nak pergi bayar pun..tengok aku sampai lah aku masuk kereta..apekah???

ergghhh...rasa nak je tanya..pastu buat muka comey..kenapa pakcik asyik tengok-tengok..muka saya macam muka anak pakcik ker??or macam muka cucu pakcik??haa..ke pakcik nak buatkan saya jadi menantu pakcik?tak paham la dengan pakcik ini...

Friday, February 10, 2012

bila fikirkan balik....

Posted by mrs yaya at Friday, February 10, 2012 0 comments
heeeeeeeeee....dari sekolah dulu ada jugak kawan2 kata aku ni slow, atau pun blur, ataupun perlahan..atau pun traffic, ataupun siput, ataupun kayu.. sebab aku ni jenis tak paham sangat bahasa pasar ataupun bahasa modern..sebab dulu aku ni nak kata kampung tu...tak de la sangat, mungkin sebab aku berkawan dengan budak2 baik jadi aku paham bahasa tu je la..

bila aku masuk sekolah lain, lepas tu cara dan bahasa dorang cakap eh bukan main heibat..hahaha! selalunya aku tak paham dorang cakap apa..sebab tu dorang cakap aku blur, perlahan dan sebagainya.. lepas tu kalau nak cakap benda tak elok pun dorang akan cakap macam ni..

'eh jangan cakap depan yana dia kecik lagi' memang bubby kan mereka..hahahaha!

tapi bagus juga sebab aku tak suka dengar perkataan2 yang tak elok sebab kat rumah aku paling heibat pun boleh cakap

'bengang betul la'

bila marah je

'bengang betul la'

bila sakit hati pun

'bengang betul la'

sebab ibu abah aku dah praktiskan tak boleh mencarut dalam rumah..no way! bodoh apatah lagi..tak boleh cakap, kalau tak kena lempang..kalau ibu tak lempang, mungkin ibu juga yang akan lempang..haha!

Bila adik mencarut dalam rumah aku la akan lempang dorang, ibu tak lempang biar aku yang tolong lempangkan..haha! tapi yang bagusnya adik aku ni..dorang jenis yang dah kena lempang lepas tu okey..hahaha!

Bila kawan2 cakap aku slow pun aku tak marah..yela, dah dorang nak advance sangat, bukan salah mereka...takpe la aku slow bab-bab tu asalkan bab belajar tak berapa nak slow...huhu!

apa-apa pun,yang penting aku tau aku tak blur... :)

Thursday, February 23, 2012

suatu hari...

koorang tak payah nak excited sangat la kalau koorang baca entry aku ini..tade kene mengene pun..hahah!!! okey..hari ini mood aku tade la ok sangat..gila-gila dalam opis itu..harus ok...kadang-kadangtu rasa nak jadi naga pun ada ok..harap tahankan diri je..yelah..kalau aku jadi naga..macamana staf-staf UMT nanti??siapa nak kerja??haa..

sekarang kerja aku semua sudah settle...koorang dah settle??mesti belum kan..so koorang tak puas hati la erk...wahaha!!! so bila tade kerje ini..perangai aku mula la tak berapa nak normal..

so..ini la kerja aku bila time tade kerja..menghabiskan kertas-kertas bos..

aku frust!!..bukan apa..frust tade kerja..hahah!! mercik sangat!!jeles jeles jeles...tolong la...bagi saya kerja...hahahah!!!

hahahahahah!!!!!jaga-jaga kami datang menghantui diri anda!!!

Wednesday, February 22, 2012

marah yang teramat marah...

oit!!! apesal ko usya-usya lagi blog aku??haa??? pastu ko nak buruk-burukkan aku lagi??macam tu.. kalau dah kantoi tu...tak payah nak kate tu,kate ini...SAKAI !!!


SEKIAN... #nak kaver mulut

reject lelaki pemarah..fullstop...

Sangat-sangat marah ok...Tak ada sorang perempuan pun suka lelaki pemarah...sangat benci kan...
sikit2 marah, sikit2 emosi, perangai macam perempuan...

Lelaki harus macho ok, as u demand perempuan yang lemah lembut sopan santun pandai layan family kau...sama juga la macam perempuan, we want lelaki yang berAkal dan bijaksana.. :)

dan ramai jugak lelaki yang suka amalkan kuasa veto tak tentu pasal, suruh perempuan terima kekurangan dia, tapi at the same time, dia tak dapat terima kekurangan perempuan tu..boleh??

aku kalau marah, aku akan diam..sebab sakit hati, sebab aku tau, aku kalau bercakap...kang orang kata mulut aku puaka...so aku diam...puaka dalam hati tak mengapa...begitu...huhu!

say laaa...

Tuesday, February 21, 2012

i want my life back...;(

holopp...

semenjak menjak ni aku kan suka mengstress kan diri sendiri dengan hal-hal positif (cecece tak nak kalah, padahal....) biasalah, aku ni saing2 PM je, sebab tu la bizi gituu....tapi takpe, bila bizi kadang2 tak perasan pun umur dah meningkat walaupun muka memang la baby face (iyek) tapi mana sangka kan umur dah 40, huhuhu (gelak tutup mulut)

Sekarang ni kan..aku tak pasti apa dah jadi dengan life aku...ye lah..selalu kene jaga perasaan orang lain sampai perasaan sendiri di abaikan..haa gitu la kalau hati suci macam aku ni...rasa nak baling laptop ni tapi apakan daya Abah hadiahkan..so kene pandai-pandai jaga pemberian orang...haa..yang ni make sure kene jaga..kannn dah tak boleh on9..nak baling hanpon??lagi lah tak boleh..kalau suami call..macam mana???aku juga yang merana...eh tak,dua-dua lah merana..huhu!

ok..sampai bila nak jadi macam ni??sampai mamat tu mampus baru aku boleh back to normal??macam tu??haa..kan dah tercarut..*please kabulkan perlihatan anda pada perkataan yang bermula dengan huruf M jika anda berumur 18tahun ke bawah ya..huhu!

wah!! kenapa tak ada yang paham aku??paham skit-skit pun tak apa lah..at least paham lah juga perasaan aku ni..benci betul...

keciankan..huhu!!

Sunday, February 19, 2012

sampai kapan...


Saya tak tau la macam mana nak cakap betapa boringnya kerja saya ni..setiap hari saya buat kerja yang sama, design design design. dah 3 tahun saya kerja dalam bidang ini. Saya tak plan untuk kerja sehingga 10 tahun akan datang sebab for sure saya sudah bosan nak bekerja dalam bidang ni.

Doakan lah saya cepat berhenti sebab saya taknak buang masa saya kerja dalam bidang ini..prftttt
*Sopan tak saya hari ni...saya saya saya..* (angkat-angkat kening)

Wednesday, February 15, 2012

geli sangat

Kejadian ni baru berlaku..beberapa jam yang lepas..

Hari ini macam biasa la kan...pukul1,keluar lunch dan hari ini rasa nak makan kat Z&S Nasi Berlauk Selera Kampung..mood pula hari ini biasa-biasa jer..takde la happy sangat..

macam biasa la..kalau makan kat sana..menu aku mesti ikan keli berlada..ok jujur la..ikan keli dia..memang berhantu ok..harga makanan kat sana pun..ok la..berpatutan..

ok2 aku taknak cerita pasal kedai tu..aku nak cerita pasal ada seorang pakcik ini..aku pun tak tahu dia ini pangkat pakcik atau lelaki muda..tapi yang aku tengok..macam pakcik lah...sebelum ini aku dah banyak kali dah terserempak dengan pakcik tu..tiap kali makan kat sana..mesti terserempak dan tiap kali terserempak tu..mesti dia tengok-tengok aku..tengah makan pun still tengok-tengok aku,pusing kepala dia tengok-tengok aku..sampai aku nak pergi bayar pun..tengok aku sampai lah aku masuk kereta..apekah???

ergghhh...rasa nak je tanya..pastu buat muka comey..kenapa pakcik asyik tengok-tengok..muka saya macam muka anak pakcik ker??or macam muka cucu pakcik??haa..ke pakcik nak buatkan saya jadi menantu pakcik?tak paham la dengan pakcik ini...

Friday, February 10, 2012

bila fikirkan balik....

heeeeeeeeee....dari sekolah dulu ada jugak kawan2 kata aku ni slow, atau pun blur, ataupun perlahan..atau pun traffic, ataupun siput, ataupun kayu.. sebab aku ni jenis tak paham sangat bahasa pasar ataupun bahasa modern..sebab dulu aku ni nak kata kampung tu...tak de la sangat, mungkin sebab aku berkawan dengan budak2 baik jadi aku paham bahasa tu je la..

bila aku masuk sekolah lain, lepas tu cara dan bahasa dorang cakap eh bukan main heibat..hahaha! selalunya aku tak paham dorang cakap apa..sebab tu dorang cakap aku blur, perlahan dan sebagainya.. lepas tu kalau nak cakap benda tak elok pun dorang akan cakap macam ni..

'eh jangan cakap depan yana dia kecik lagi' memang bubby kan mereka..hahahaha!

tapi bagus juga sebab aku tak suka dengar perkataan2 yang tak elok sebab kat rumah aku paling heibat pun boleh cakap

'bengang betul la'

bila marah je

'bengang betul la'

bila sakit hati pun

'bengang betul la'

sebab ibu abah aku dah praktiskan tak boleh mencarut dalam rumah..no way! bodoh apatah lagi..tak boleh cakap, kalau tak kena lempang..kalau ibu tak lempang, mungkin ibu juga yang akan lempang..haha!

Bila adik mencarut dalam rumah aku la akan lempang dorang, ibu tak lempang biar aku yang tolong lempangkan..haha! tapi yang bagusnya adik aku ni..dorang jenis yang dah kena lempang lepas tu okey..hahaha!

Bila kawan2 cakap aku slow pun aku tak marah..yela, dah dorang nak advance sangat, bukan salah mereka...takpe la aku slow bab-bab tu asalkan bab belajar tak berapa nak slow...huhu!

apa-apa pun,yang penting aku tau aku tak blur... :)