Friday, February 10, 2012

bila fikirkan balik....

Posted by mrs yaya at Friday, February 10, 2012
heeeeeeeeee....dari sekolah dulu ada jugak kawan2 kata aku ni slow, atau pun blur, ataupun perlahan..atau pun traffic, ataupun siput, ataupun kayu.. sebab aku ni jenis tak paham sangat bahasa pasar ataupun bahasa modern..sebab dulu aku ni nak kata kampung tu...tak de la sangat, mungkin sebab aku berkawan dengan budak2 baik jadi aku paham bahasa tu je la..

bila aku masuk sekolah lain, lepas tu cara dan bahasa dorang cakap eh bukan main heibat..hahaha! selalunya aku tak paham dorang cakap apa..sebab tu dorang cakap aku blur, perlahan dan sebagainya.. lepas tu kalau nak cakap benda tak elok pun dorang akan cakap macam ni..

'eh jangan cakap depan yana dia kecik lagi' memang bubby kan mereka..hahahaha!

tapi bagus juga sebab aku tak suka dengar perkataan2 yang tak elok sebab kat rumah aku paling heibat pun boleh cakap

'bengang betul la'

bila marah je

'bengang betul la'

bila sakit hati pun

'bengang betul la'

sebab ibu abah aku dah praktiskan tak boleh mencarut dalam rumah..no way! bodoh apatah lagi..tak boleh cakap, kalau tak kena lempang..kalau ibu tak lempang, mungkin ibu juga yang akan lempang..haha!

Bila adik mencarut dalam rumah aku la akan lempang dorang, ibu tak lempang biar aku yang tolong lempangkan..haha! tapi yang bagusnya adik aku ni..dorang jenis yang dah kena lempang lepas tu okey..hahaha!

Bila kawan2 cakap aku slow pun aku tak marah..yela, dah dorang nak advance sangat, bukan salah mereka...takpe la aku slow bab-bab tu asalkan bab belajar tak berapa nak slow...huhu!

apa-apa pun,yang penting aku tau aku tak blur... :)

0 comments on "bila fikirkan balik...."

Post a Comment

Friday, February 10, 2012

bila fikirkan balik....

heeeeeeeeee....dari sekolah dulu ada jugak kawan2 kata aku ni slow, atau pun blur, ataupun perlahan..atau pun traffic, ataupun siput, ataupun kayu.. sebab aku ni jenis tak paham sangat bahasa pasar ataupun bahasa modern..sebab dulu aku ni nak kata kampung tu...tak de la sangat, mungkin sebab aku berkawan dengan budak2 baik jadi aku paham bahasa tu je la..

bila aku masuk sekolah lain, lepas tu cara dan bahasa dorang cakap eh bukan main heibat..hahaha! selalunya aku tak paham dorang cakap apa..sebab tu dorang cakap aku blur, perlahan dan sebagainya.. lepas tu kalau nak cakap benda tak elok pun dorang akan cakap macam ni..

'eh jangan cakap depan yana dia kecik lagi' memang bubby kan mereka..hahahaha!

tapi bagus juga sebab aku tak suka dengar perkataan2 yang tak elok sebab kat rumah aku paling heibat pun boleh cakap

'bengang betul la'

bila marah je

'bengang betul la'

bila sakit hati pun

'bengang betul la'

sebab ibu abah aku dah praktiskan tak boleh mencarut dalam rumah..no way! bodoh apatah lagi..tak boleh cakap, kalau tak kena lempang..kalau ibu tak lempang, mungkin ibu juga yang akan lempang..haha!

Bila adik mencarut dalam rumah aku la akan lempang dorang, ibu tak lempang biar aku yang tolong lempangkan..haha! tapi yang bagusnya adik aku ni..dorang jenis yang dah kena lempang lepas tu okey..hahaha!

Bila kawan2 cakap aku slow pun aku tak marah..yela, dah dorang nak advance sangat, bukan salah mereka...takpe la aku slow bab-bab tu asalkan bab belajar tak berapa nak slow...huhu!

apa-apa pun,yang penting aku tau aku tak blur... :)

0 comments: