Wednesday, March 31, 2010

sangsi dengan keadaan...

Posted by mrs yaya at Wednesday, March 31, 2010 0 comments
ari nih aku tol2 pelik dengan ibu aku...
ok jom kite slidik tol2...


dengan ibu

kalu aku mtk duit..ibu selalu cakap camni..
nak buat ape plok...kan da dpt gaji...
sebelum nk bagi tu...
*terok kah???yaa aku thu...huhu...*
mesti soal selidik dulu...
macam2 tanya...poning nk mjawabnye...
tapi
pape pn...dia ttp bagi...

dan bila dengan abah

abah nak duit kit..ok...
nak brape..nanti abah banking...
meh cni no bank...
sporting kan abh.huhuhu...

tapi bila ak msg ibu ari nih...
de satu keajaiban blaku...

ibu nk duit kit...nk rm!@#...
ibu ckap..ok..nk bile..sempat x ibu bg time p kl...
pelik,pelik dan sememangnye pelik...

sape kah yg balas mesej ak nih???



atau

Monday, March 29, 2010

siot...

Posted by mrs yaya at Monday, March 29, 2010 0 comments
suspek:selsema,sakit tengkok,mata bengkak...

punca:mungkin sebab makan tak bace bismillah dan skodeng tanpa lesen...

akibatnya:tisu kemungkinan akan kehabisan dirumah dan opiz...

jalan penyelesaian:bia kan aje..tunggu la sampai baek gitu..hehehe!

tindakan yang di ambil luar kawalan:mara sesiapa yg tak bersalah...
*lua kawalan la sangatttt *

tindakan yang di ambil dalam kawalan:sapu minyak yang berangin2
dengan harapan cepat sembuh..

hikmah kejadian:xde selera makan..good..i like..hahaha!

yang tak hikmahnye:tak larat..skit2 bersin...geram!

jadi kesimpulannye...bace bismillah sebelum makan...dan ucapkan
alhamdulillah selepas makan...jangan skodeng orang sesuka ati tanpa kebenaran
dari family...tak kan tu pon nak ajar..

Friday, March 26, 2010

plan terabor!

Posted by mrs yaya at Friday, March 26, 2010 0 comments
macam ni...
*taip kat blog teros nak explain...gelogoh gile..hehe!*
ari nie kononnye time dak2 laki p solat jumaat..
nk p la beli bju kurung/kebaya...

so nak jadikan cerita...

pusing2 la satu ECM nk crinye bju kurung...
jalan punye jalan...tjumpe la satu kedai nie...
excited la konon nk msuk...try punye try....
adoi!!!beso la plop...saiz xde plop...
bengang... *sabo cik diana..sabo...smua nih dugaan*
pusing lagi...
da xjupe yg bkenan..xsukenye time tuu....
sakit ati punye pasal...last2 beli tshrt...
plan nk beli bju kurung jd tbeli tshrt...
*tolong abaikan t di depan beli...*
huhuhuhuhuhhuhuu......
kat mane nk cri bju kurung nih!!!!!

da pulih da....

Posted by mrs yaya at Friday, March 26, 2010 0 comments
wahaaahahahah...
gelang kaki ak yg putus dulu da ley sambung da...
da ley pakai da...
nanti 24jam la ye bunyi loceng kat kaki ak...
wahahahah....


see...comey kan...keadaan yg agak berlagak...

ibu de dtg kuantn tadi...
singgah kat ak nk bgi gelang n brg kit...

ibu : nah..gelang da ok da...
yaya : wah!!!huhuh...
* muke agak suci time 2...mata bsinar2..*

5minit kemudian...
ibu hampir2 nk beredar...
* wah ayat...skima 2 cik yaya...nk kene lempang lgi ker..*

yaya : ibu!! jap2!!
ibu : ape???
yaya : ane ibu ltk gelang???
ibu : kan ibu da bg td...
yaya : mane????
ibu : dia nih kan..ibu da bg...cb check tol...
yaya : ala..xde la...

tengah2 cik yaya dan cik zulie cari...
*keadaan agak seriuz...hak3!!!*

aiman : along...cb try tgk dlm longkang...
*try 2...da maju da adeq ak skrg..huhu..*

yaya : aiman!!!!!! ibu!!! aiman buang dlm longkang...
ibu : bertuah punye ank...
yaya : abik blik...cepat...
ibu : cmne ley ke tgn dia td...
aiman : aiman ingt sampah... * bt muke tak bsalah..*

bole dia ingat sampah..zalim punye adeq...
elo...mhl ok...lalalala....

ibu mtk usna trun bw kayu..xley jgk...
suh pjal trun abik kayu panjang kit...xley jgk...
pjal bg idea...
*xthu la..mgkn time 2 tkelua mentol kat kpala dia...
suh bw trun "salutik"
salutik???agk pelik ejaan cm2...tp xpe la...wahahah...
last2...
DAPAT!!!!

yahoooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, March 25, 2010

makan kepala ikan boleh jadi bodoh?

Posted by mrs yaya at Thursday, March 25, 2010 0 comments
orang tua2 selalu cakap macam ni...
bila aku tanya ibu aku..
ibu aku kata memang la....


orang tua2 kata sapa makan kepala ikan akan jadi bodoh..
supaya dorang dapat makan isi dia..
orang kata isi kepala ikan sedap...

tapi ibu aku pulak kata...
memang la bodoh...
banyak lagi isi kat tempat lain..
sebok nak makan isi kepala ikan yang sikit tu...

erm......??

Tuesday, March 23, 2010

ade orang iri hati laaaa...

Posted by mrs yaya at Tuesday, March 23, 2010 0 comments
kenape eh ade orang iri hati dengan aku??
sesungguhnye...sangat tak paham....

nak kate aku cantek..sumpah tak...!!
nak kate aku kurus...meh aku lempang sape yang cakap aku kurus tu..hakhak!!
nak kate aku ni kaye...tengah dalam proses pikir camne nak rompak bank..huh!!
nak kate aku dajal dia...konfem tak sebab aku baik hati la...uhukkk!!

so MENGAPAAAA????

aku sekali lagi dan mungkin berkali2 akan tak pahammm...hehe!!
*ayat cube la boleh blaaa sikit wahai cik yaya..nak yang stok kene LEMPANGG je...*

KENAPE PERLU GANNGU HIDUP ORANG LAIN???

yeee...ni lah point saye untuk hari ni.... *harap maklum*

aku tak pernah ganggu life orang...
tak pernah nak tau hal orang pon..sedangkan gosip terhangat pon aku tak tau..
*fine nampak sangat aku cam mulia padahall masyaallah..hahaha!!*

apsal yeee????
life dorang bosan sangat ke sampai ade banyak mase nak komen2 pasal life orang lain??
hati dia dah cukop perfect ke sampai nak jage hati orang lain??
perangai dia dah cukop baik ke sampai nak kene jage perangai orang lain?
tapi memang tak suke la...

kepade orang2 yang berkenaan..
sile la carik life anda...konfem anda akan rase hepi..
even aku sendiri tade life...tapi aku tade sebok2 nak tau hal orang lain..
see?? wat a loooooseeeerrr done to herself... aku mencari sebuah kehidupan yang lebih baik..
dengan tak mengganggu kehidupan orang lain...yeaaaaaa..baikkk gile aku..hahahaha!!
*clap clap clappppppp*

&*^%$ di situuuuu..but i likeeeeee...lalala~~

Sunday, March 21, 2010

aii kan....

Posted by mrs yaya at Sunday, March 21, 2010 0 comments

ok poyo sangat..ber aii2 plk...
sedar-sedar korang bagi pelempang percuma je..nanges....huhu!


hurm okey lah...ak sbenarnye kan...sebenarnye...
lapo!!!!! muhahahahaha.....
lapo...lapo lapo...
sakit ati ok bile org ty ak da makan ke belom...
tak makan lagi la...
bukannye koorang nk ajak ak makan pn...
kan sedap telinga mendengar...
"jom p mkn...sy abik awk kat umah...nk mkn kat mane"
da la lapo...bosan plk tu...xthu nk buat pe...
rumah cik tembam da bersihkan...
*rumah sendiri xnk bersihkan...keji tol..*

nak buat ape skrg???
lapo bosan lapo bosan lapo bosan....

Saturday, March 20, 2010

hye baby...come to mama!!!

Posted by mrs yaya at Saturday, March 20, 2010 0 comments
hahahaha.....
tajuk pon da merapu entah pape da nih...
bulan nih ramai tol orang kawen kan....
merata2 tempat de smapai xtahu nk pergi yg mane satu...
orang penting cam ak nih mmg kene d undang ok...muhahaha....
compy tempat ak keje suh ak bt custom album tok wedding...
wah!!! banyak gitu...
smpai laptop 2,3 buah dpn muke ak nih...
yang xtahan tu,sampai xcukup tangan nak buat...
jap,mcm xlogik jer....
ok ak betol kan...ak gune 1 laptop jer...
yang selebihnye orang lain gune....muhahaha....

ari nih spupu ak kat tganu kawen...
tahun nih ramai spupu ak kawen...
bulan3,bulan4,bulan5 n bulan6.....
wah!! bru tahu ramai tol cucu toh puan temah nih....
buat custom album tok wedding,
p kenduri kawen...rs plop nk kawen...
hak3!!! gedix n gatal tol...
kcian ibu ak dapt ank camni...lalalal....
sweet je tgk diaorg pakai bju pengantin...
sarung cincin n pape la....hihihii.....
cepat2...sape nak masuk meminag ak...cepat...
borang masih ade...dush!!!

Friday, March 19, 2010

cakap tak serupa....

Posted by mrs yaya at Friday, March 19, 2010 0 comments
bikin tol lar....muhahahahahaaaa......
ramai tol ak kenal ngn manusia yang cakap xserupe bikin...
kalu kambing,lembu,itik tu,xtahu la...lalalalaaa......
pelik kan....
baik laki,baik perempuan...sama jer...
pe diaorg dapat???
tu la...kalu nak cakap tu...
fikir dulu...okey...
xyah la nak kate tu,kate nie...
xsuke tu...xsuke nie...last2 suke....
wah!!!! de macam... *keji ok orang cm2...*
rase gedix pn de tau.... *yekkksssss!! ok...*
kadang2 aku rase nak tgelak pon de...
da2 la buat peragai cam2...
aku rase tak berbaloi pun buat cam2...
harap kepada manusia yang suke sangat cakap tak serupe bikin tu....
berubah la...
wah!!! mcm ustazah la plk...huhuu...
muhahhaahahahhahhaaaa..........................


xde kene mgene dengan statemnt di atas..lalalal....

Monday, March 15, 2010

mood agak sopan di situuuuu

Posted by mrs yaya at Monday, March 15, 2010 0 comments
tarikkkkk nafasss panjangggg panjangggggggggggggg.....
hembusssssssss.....


*dah rase cam nak masok kelas aerobik lak tetibe..hehe*
duit elaun korang dah masok?????
*sambil angkat2 kening....hikhik..*


boleh kan weh aku nak berlagak sikit2...miahahahahaha!!
korang ade keeeeeeeee??
korang nak ke????

bolehhh....
boleh tengok je la k....lalalalalala~~
gile cam syaitan perangai...huhuhu!!

ok la...tu je la..saje je nak berlagak..
sesungguhnyeee memang sangat berlagak weh...
seronok tau...ulalaalalala...

nak beli rumah sebijik pelisssssss.....hikhik...

hok-olohhhhhhhhhhhhh....

Posted by mrs yaya at Monday, March 15, 2010 0 comments


sila baca tajok dengan mulut muncung kedepan bagi ada
lubang sikit kat situ.... then buat muka tak puas
hati...lalalalalalala~~~

koorang pernah tak nengok ak mekap mlampau???
kalu pernah memang malang...hahahah!
jangan nk kate mekap yg simple...
aku baru nk letak eyeshadow sikit semua nak mgucap...
skaett je hati aku..huhu!

bukan ape la kan...aku de sebab knp nk try mekap2 nie...
kot kot bole jadi mekaup artist...lalallalalala....
tapi memamg tak la...out...!
memang malang la sape yg kene conteng2 kat muke....
aku xthu...ak xbslah dalm hal nie...
orang yg bagi keje suh ak mekap...
so...paham2 je la erk...ak xthu....
muhahahhaahaha................................

Saturday, March 13, 2010

ok skali lagi rajin meluap2.....

Posted by mrs yaya at Saturday, March 13, 2010 0 comments
tajuk macam siot sikit...
huahuahua....ok fine...aku xkesah...
aku tetap nk cite...


koorang nak thu...
minggu nie ak tol2 sibok ngn keje...
tkeja2 wa cakap sama lu...
* sila percaya dengan kata2 di atas...*

ari tu aku n usna kene buat storyboard lagu kumpulan tuutututttt...
kene buat dlm masa shari..so kelam kabut ak time tu...ye la...
bincang jalan cite lagi..kene bt edit2 lgi...
buat tu lagi...buat ni lagi.. *wah! tol2 sbok nie...*
mak ai...smpai mlm...tapi xpe...
pekeje yg baik n rajin xkisah tu semua....
*sila tahan mulut anda drp tmuntah...*

pastu kene buat keje tok short movie...bincang sal jalan cite...
poning nk reka jalan cite...plakon xjupe2 lagi..ssh doh...
smlm p cari port tok shooting..fuh la mak!! lotih nk mapuih...
p sna,p sni...jalan plk jem...
kenape la diaorg kuo time aku kuo...tapi xpe...
pkeje yg baik n rajin xkisah tu semua...

ari nie plk kene cepat2 siapkan design bgi resort tuttuututttt....
client nk suh tkr sikit design2 yg sbelum nie...
kelam kabut jgk...yela...kul10 c pjal n mimi da kene p resort tu...
present dpn client tapi de satu design xsiap lgi...ak la tu yg xbt...
muhahahaha....buat2 xsmpai 1jam...da siap...cam terer je ak kan...
tu la...smlm de mase,gatal nk p nengok wayang...muhahahaha......
so jgn slahkan aku...slhkan pawagan nk goda ak suh p..kan3...
tapi xpe la....
pkeje yg baik n rajin xkisah tu semua...

skrg..kene update compny ak punye blog...
xpe...tu skit jer...baik kan aku...
aku kan pekeje baik,rajin...xkisah la smua tu...

perhatian!!
de sape tnampak zul x???ak rs nk bunuh je mamat nie...
muhahahaha!!!!.....

sebab tu da lame ak x update blog ak nie...
xde mase lor...ye ker xde mase???tapi tol la...
mmg xde mase...muhahahah....

Thursday, March 11, 2010

korang tak paham..aku lagi tak pahammmm..

Posted by mrs yaya at Thursday, March 11, 2010 0 comments
entry ni agak panjang sedikit...sile tarik napas panjang2..huhu!

penah tak korang lapar...lepas tu korang marah2?
mengamok tak tentu pasal... wink!!!
macam contoh....
ade orang cakap ko cantek....
lepas tu ko rase bengang gile..hoh! ade ke yang macam ni..huhu!

aku kan...perangai macam tu ohhh..tak senonononohhhhh...
bile lapar..mule lah nak carik pasal...kekekeke!

Wednesday, March 10, 2010

pengakuan....

Posted by mrs yaya at Wednesday, March 10, 2010 0 comments
petang ni..saje je nak wat2 poyo ngan korang kan...
macammmm tak biaseee pulakk...ahak!!!!!!



pengakuan pertame..
aku seorang yang hepi2..
same ade aku suke hepi..
atau aku buat2 hepi..
kadang2 aku pon konfiuz...haha..
cam sewel kan..
tp tu lah dia..kire cam buat2 hepi..
atau erti makne laen..buat2 cool...
contoh nye..kalo ade orang tengah marah2...
ofcoz suasana tegang kan..
time tu aku akan wat tade ape2 terjadi..haaaaaa..
cam tu la nak gitau korang..


pengakuan kedua..
aku sedar diri la kan..
aku yg paling malas dalam family...kehkeh..
benci kan..apsal aku??
apsallll??? tak sukeeeeeee tak suke...haha!!
dan aku yg paling gemok...cam siot kan..
sume yang paling paling sume kasik kat aku....
gemok pon aku..malas pon aku..haha!!
mate paling kecik pon aku..hidung paling kemek pon aku...
****** paling *** pon aku...tetttttttttttttttttttt...hahahaha!!
*keji gile* oh duniaaa tak adillll....lalalalala~~

pengakuan ketiga..
aku memang boleh memasak skit2 la...
erti kate laen..tade la aku ni NGENGGGGG sgt kan...
tapi andai kate aku dah tahap malas gile nak masak..
aku sanggup tak makan 1 hari...hahaha..
najesss je pangai camni...
mak aku slalu bising2 suh masak kalo lapa..
tp aku sanggup pulak tak makan kan...
last2 mak aku jugak yg masak..
anak durhake kah??ye aku tau ituuu....hahaha!!

pengakuan ke empat..
aku tak suke bende yang aku tak buat..
then orang marah aku..
paling2 ku tak suke..ye ah kan..
sape pulak suke..
tade pulak irang gile na jadi voluntere

yaya situ sane sini...

Posted by mrs yaya at Wednesday, March 10, 2010 0 comments
wah wahh wahhhhh..nak jugak kan ala2 dato' siti...kehkeh!

kadang2 kan..nak pikir tajok je pon dah setahon kan...
selalu memang lah aku punye tajok dah macam buku teks je...

maksud aku tajok yang membosan kan... BAB 1..hahaha!

sape yang nak bace kalau gitu tajok nye?
ade la kot ulat2 buku....
ulat2 bulu idok lahhhh nak bace yang ilmiah2 gitu....
ulat2 bulu dia nak bace kalau tajok nye bab aii ajeee....
*aii tu sile tukar dengan huruf vokal I ye..kehkeh! *
sekali sekale mencarot sopan gitu takpe kan..hikhik!
tak biase pulakss...

bosan...rase2 macam nak lempang orang je....huhu!
tak pasal2 bosan nak lempang orang kan..
tak boleh tido la malam tadi..
adekah faktor2 umor ataupon sindrom2 orang yang dah banyak
tido pagi tadi...hikhik!

berangan jadi puteri raja ok jgk kan...
boleh berlari2 anak macam menggelabah je aku hari ni....hehe!
kalau jadi puteri raja...mesti aku tak payah susah2 nak pikir2..
mandi orang siap kan air panassss...
makan kalau malas suruh dayang2 suap kan..kekeke!
sikat rambot, ikat rambot, ketip kuku..perghhh...

jap jap..ibuuu..betol ke ibu kutip kite kat tong sampah?
mungkin kite anak raja kot..haha! perasan gile..
dulu bile aku tanye aku datang dari mane..
mesti ibu aku cakap dia kutip aku kat tong sampah..
ade cine buang..so ibu aku kesian dia kutip..cis sungguh...
kalau betol anak raja...ai nak suruh sape update kan untuk ai ye??
hikhik...itu over yaya oi...

ok lah..malas la nak cakap ngan korang ni....wahh! tetibe korang kene kan..
jap lagi memang MENDAPAT la aku..hehe!

Friday, March 5, 2010

bila aku sudah....

Posted by mrs yaya at Friday, March 05, 2010 0 comments
sedey....
nie la keje aku...
makan,makan,makan....





da abis baru nak tayang...huhuuhu....

time ni da xtakut gemok da...
da xtgk time da...
* perot beso baru meyesal...keji ok...*
ak ni poyo je nk majuk2...nk sedey2...
mengadew je lebih..kan2...
abah de msg smlm...

abah : along nak pe dri langkawi????
yaya : hm...entah... *konon2 mgajuk...*
abah : kalu xthu nk pe...xyah beli la...
yaya : ye2...xyah beli...bia la...:(
abah : huhuhuhu....

see???
abah ak sje je nk bt ak mengajuk...
diorang p langkawi...
ak xley ikot sb keje...
tidak!!!!
berani diaorang pergi tanpa ak...
mst xcool kan xde anak sulung di sisi...
lalalalala.........
* kes dengki xley join...*

pe diaorang beli untuk ak erk??????
majuk2 pn pikir jgk...huhuhuu...
de sape2 nk ajak ak p langkawi!!!!
x adil ak sorang xp..........................

Thursday, March 4, 2010

boring punye topik...

Posted by mrs yaya at Thursday, March 04, 2010 0 comments


minggu ni sangat la boring sb nye kerja kol9am sampai kol5,6pm...
esoknye sma...luse pn sama...sampai la ke ari jumaat...
ari sabtu n ahad blajo kerete...

* da tua2 bru nk smbung lesen...muahahaha... *

balik2 rumah teros melawat katil aku...pastu tukar baju pulaksss...
panas panas sekarang cuaca memang panaskan...huhu! kadang2 bukak laptop...
lepas tu dah boring tido...

hari2 mcm ni sangat la beci...ni faktor umo menaik ke apa ni wei...
mana aktiviti sosial aku yang liar itu...liar ke? lalalalalala....

sekarang da xcam dulu...time ak blajo2 dulu...
yela..time bljo,kejap je de kelas...kadang2 xde kels langsung...
siap de masok tuk lepk2 lagi...takpe2...
akan ku balas dendam bila ada masa nanti..huhu!

ha nak tanya...kat mane tempt pling bez tuk lepk n melancong???
selain rumah..dan kat mana makanan paling terbaek...yang pedas...??

Wednesday, March 3, 2010

couple skrg....

Posted by mrs yaya at Wednesday, March 03, 2010 0 comments
aku tgk la kan...couple zmn skrg nie...
pelik la...yela...
da couple tp kate single...
hmm...kenape erk???
kalu da couple tu,kate la da couple...
nie nk kate single...
blagak single... *keji ok orang cm2...*
koorang xrs ke prsaan pasangan koorang...
bile koorang gtaw yg koorang msh single...
pe prsaan korang bile psgn koorang bt cm2????
da la kate single...
siap buat cite lgi punce clash... * poyooss gile...*
pandai tol couple zaman skrg...
kalu ak,mgaku je la...xsusah pn...
xrugi pn....
muahahahaaa.......

p/s : jgn kite menipu ...xdp pape pn kalu mnipu...
orang xkan percaya skali kite mnipu wlupun kite bcakap benar...
jgn kerana de paras rupe,kite ley buat ape sahaja...
( ayat sendiri..muahahaha.... )

jawapannya....

Posted by mrs yaya at Wednesday, March 03, 2010 0 comments
soalan pertama....
teliti tol2 ye....
kenape aku rase nak blasah orang???
sebab....
aku rase sakit ati...
kenape aku rase nak tumbuk muka orang???
sebab...
aku rase sakit ati...
kenape aku rase nak cari pasal???
sebab...
aku rase sakit ati...
kenape aku rase nak marah orang???
sebab...
aku rase sakit ati...
soalan last....
kenape aku rs meluat tengok orang???
sebab aku rase sakit ati...

wahahahahhhh!!!!!

persoalannye....
kenape aku rase sakit ati?????

lalalaaalalalaa....... *buat2 cool*



p/s :walaupun bkurung,jgn dsangka xley bt pape...
wahahahha!!! sje bkurung...nmpk ayu kit...
aku kan wanita ayu...
laallaaaa........................................................................................

Tuesday, March 2, 2010

bila ia tjadi....

Posted by mrs yaya at Tuesday, March 02, 2010 0 comments
bile trasenye mgant0k dlm diri...
semua keje xjd...tol ker???
entah la... pelik kan... * pdhal ari2 mgant0k...*

sebab...................

makan banyak....
bile mkn byk...perut da penuh...
so jd mgant0k la...
otak pn xley nk bfungsi sb perut penuh...

huahuahuaaaa!!!!!

agak2 kalu mgant0k tu ade bau...mungkin kite bau mgant0k...
lepas tu rase mgant0k..lalalalalala.....

agak2 cikgu sains aku mengaku tak aku anak murid dia....

muaahahahahaaa!!!!!

Monday, March 1, 2010

musim???

Posted by mrs yaya at Monday, March 01, 2010 0 comments
sekarang nie musim panas...
memang musim...
memang panas...
memang betol2 musim...
musim panas ati....
musim panas sedunia....
mane2 negari yg bukan musim panas...
sile ke musim panas skrg...
lalalalaaaaa...........................................

tade sapeee pun nk sejuk kat ati nie.....
dush!!!!




Wednesday, March 31, 2010

sangsi dengan keadaan...

ari nih aku tol2 pelik dengan ibu aku...
ok jom kite slidik tol2...


dengan ibu

kalu aku mtk duit..ibu selalu cakap camni..
nak buat ape plok...kan da dpt gaji...
sebelum nk bagi tu...
*terok kah???yaa aku thu...huhu...*
mesti soal selidik dulu...
macam2 tanya...poning nk mjawabnye...
tapi
pape pn...dia ttp bagi...

dan bila dengan abah

abah nak duit kit..ok...
nak brape..nanti abah banking...
meh cni no bank...
sporting kan abh.huhuhu...

tapi bila ak msg ibu ari nih...
de satu keajaiban blaku...

ibu nk duit kit...nk rm!@#...
ibu ckap..ok..nk bile..sempat x ibu bg time p kl...
pelik,pelik dan sememangnye pelik...

sape kah yg balas mesej ak nih???



atau

Monday, March 29, 2010

siot...

suspek:selsema,sakit tengkok,mata bengkak...

punca:mungkin sebab makan tak bace bismillah dan skodeng tanpa lesen...

akibatnya:tisu kemungkinan akan kehabisan dirumah dan opiz...

jalan penyelesaian:bia kan aje..tunggu la sampai baek gitu..hehehe!

tindakan yang di ambil luar kawalan:mara sesiapa yg tak bersalah...
*lua kawalan la sangatttt *

tindakan yang di ambil dalam kawalan:sapu minyak yang berangin2
dengan harapan cepat sembuh..

hikmah kejadian:xde selera makan..good..i like..hahaha!

yang tak hikmahnye:tak larat..skit2 bersin...geram!

jadi kesimpulannye...bace bismillah sebelum makan...dan ucapkan
alhamdulillah selepas makan...jangan skodeng orang sesuka ati tanpa kebenaran
dari family...tak kan tu pon nak ajar..

Friday, March 26, 2010

plan terabor!

macam ni...
*taip kat blog teros nak explain...gelogoh gile..hehe!*
ari nie kononnye time dak2 laki p solat jumaat..
nk p la beli bju kurung/kebaya...

so nak jadikan cerita...

pusing2 la satu ECM nk crinye bju kurung...
jalan punye jalan...tjumpe la satu kedai nie...
excited la konon nk msuk...try punye try....
adoi!!!beso la plop...saiz xde plop...
bengang... *sabo cik diana..sabo...smua nih dugaan*
pusing lagi...
da xjupe yg bkenan..xsukenye time tuu....
sakit ati punye pasal...last2 beli tshrt...
plan nk beli bju kurung jd tbeli tshrt...
*tolong abaikan t di depan beli...*
huhuhuhuhuhhuhuu......
kat mane nk cri bju kurung nih!!!!!

da pulih da....

wahaaahahahah...
gelang kaki ak yg putus dulu da ley sambung da...
da ley pakai da...
nanti 24jam la ye bunyi loceng kat kaki ak...
wahahahah....


see...comey kan...keadaan yg agak berlagak...

ibu de dtg kuantn tadi...
singgah kat ak nk bgi gelang n brg kit...

ibu : nah..gelang da ok da...
yaya : wah!!!huhuh...
* muke agak suci time 2...mata bsinar2..*

5minit kemudian...
ibu hampir2 nk beredar...
* wah ayat...skima 2 cik yaya...nk kene lempang lgi ker..*

yaya : ibu!! jap2!!
ibu : ape???
yaya : ane ibu ltk gelang???
ibu : kan ibu da bg td...
yaya : mane????
ibu : dia nih kan..ibu da bg...cb check tol...
yaya : ala..xde la...

tengah2 cik yaya dan cik zulie cari...
*keadaan agak seriuz...hak3!!!*

aiman : along...cb try tgk dlm longkang...
*try 2...da maju da adeq ak skrg..huhu..*

yaya : aiman!!!!!! ibu!!! aiman buang dlm longkang...
ibu : bertuah punye ank...
yaya : abik blik...cepat...
ibu : cmne ley ke tgn dia td...
aiman : aiman ingt sampah... * bt muke tak bsalah..*

bole dia ingat sampah..zalim punye adeq...
elo...mhl ok...lalalala....

ibu mtk usna trun bw kayu..xley jgk...
suh pjal trun abik kayu panjang kit...xley jgk...
pjal bg idea...
*xthu la..mgkn time 2 tkelua mentol kat kpala dia...
suh bw trun "salutik"
salutik???agk pelik ejaan cm2...tp xpe la...wahahah...
last2...
DAPAT!!!!

yahoooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, March 25, 2010

makan kepala ikan boleh jadi bodoh?

orang tua2 selalu cakap macam ni...
bila aku tanya ibu aku..
ibu aku kata memang la....


orang tua2 kata sapa makan kepala ikan akan jadi bodoh..
supaya dorang dapat makan isi dia..
orang kata isi kepala ikan sedap...

tapi ibu aku pulak kata...
memang la bodoh...
banyak lagi isi kat tempat lain..
sebok nak makan isi kepala ikan yang sikit tu...

erm......??

Tuesday, March 23, 2010

ade orang iri hati laaaa...

kenape eh ade orang iri hati dengan aku??
sesungguhnye...sangat tak paham....

nak kate aku cantek..sumpah tak...!!
nak kate aku kurus...meh aku lempang sape yang cakap aku kurus tu..hakhak!!
nak kate aku ni kaye...tengah dalam proses pikir camne nak rompak bank..huh!!
nak kate aku dajal dia...konfem tak sebab aku baik hati la...uhukkk!!

so MENGAPAAAA????

aku sekali lagi dan mungkin berkali2 akan tak pahammm...hehe!!
*ayat cube la boleh blaaa sikit wahai cik yaya..nak yang stok kene LEMPANGG je...*

KENAPE PERLU GANNGU HIDUP ORANG LAIN???

yeee...ni lah point saye untuk hari ni.... *harap maklum*

aku tak pernah ganggu life orang...
tak pernah nak tau hal orang pon..sedangkan gosip terhangat pon aku tak tau..
*fine nampak sangat aku cam mulia padahall masyaallah..hahaha!!*

apsal yeee????
life dorang bosan sangat ke sampai ade banyak mase nak komen2 pasal life orang lain??
hati dia dah cukop perfect ke sampai nak jage hati orang lain??
perangai dia dah cukop baik ke sampai nak kene jage perangai orang lain?
tapi memang tak suke la...

kepade orang2 yang berkenaan..
sile la carik life anda...konfem anda akan rase hepi..
even aku sendiri tade life...tapi aku tade sebok2 nak tau hal orang lain..
see?? wat a loooooseeeerrr done to herself... aku mencari sebuah kehidupan yang lebih baik..
dengan tak mengganggu kehidupan orang lain...yeaaaaaa..baikkk gile aku..hahahaha!!
*clap clap clappppppp*

&*^%$ di situuuuu..but i likeeeeee...lalala~~

Sunday, March 21, 2010

aii kan....


ok poyo sangat..ber aii2 plk...
sedar-sedar korang bagi pelempang percuma je..nanges....huhu!


hurm okey lah...ak sbenarnye kan...sebenarnye...
lapo!!!!! muhahahahaha.....
lapo...lapo lapo...
sakit ati ok bile org ty ak da makan ke belom...
tak makan lagi la...
bukannye koorang nk ajak ak makan pn...
kan sedap telinga mendengar...
"jom p mkn...sy abik awk kat umah...nk mkn kat mane"
da la lapo...bosan plk tu...xthu nk buat pe...
rumah cik tembam da bersihkan...
*rumah sendiri xnk bersihkan...keji tol..*

nak buat ape skrg???
lapo bosan lapo bosan lapo bosan....

Saturday, March 20, 2010

hye baby...come to mama!!!

hahahaha.....
tajuk pon da merapu entah pape da nih...
bulan nih ramai tol orang kawen kan....
merata2 tempat de smapai xtahu nk pergi yg mane satu...
orang penting cam ak nih mmg kene d undang ok...muhahaha....
compy tempat ak keje suh ak bt custom album tok wedding...
wah!!! banyak gitu...
smpai laptop 2,3 buah dpn muke ak nih...
yang xtahan tu,sampai xcukup tangan nak buat...
jap,mcm xlogik jer....
ok ak betol kan...ak gune 1 laptop jer...
yang selebihnye orang lain gune....muhahaha....

ari nih spupu ak kat tganu kawen...
tahun nih ramai spupu ak kawen...
bulan3,bulan4,bulan5 n bulan6.....
wah!! bru tahu ramai tol cucu toh puan temah nih....
buat custom album tok wedding,
p kenduri kawen...rs plop nk kawen...
hak3!!! gedix n gatal tol...
kcian ibu ak dapt ank camni...lalalal....
sweet je tgk diaorg pakai bju pengantin...
sarung cincin n pape la....hihihii.....
cepat2...sape nak masuk meminag ak...cepat...
borang masih ade...dush!!!

Friday, March 19, 2010

cakap tak serupa....

bikin tol lar....muhahahahahaaaa......
ramai tol ak kenal ngn manusia yang cakap xserupe bikin...
kalu kambing,lembu,itik tu,xtahu la...lalalalaaa......
pelik kan....
baik laki,baik perempuan...sama jer...
pe diaorg dapat???
tu la...kalu nak cakap tu...
fikir dulu...okey...
xyah la nak kate tu,kate nie...
xsuke tu...xsuke nie...last2 suke....
wah!!!! de macam... *keji ok orang cm2...*
rase gedix pn de tau.... *yekkksssss!! ok...*
kadang2 aku rase nak tgelak pon de...
da2 la buat peragai cam2...
aku rase tak berbaloi pun buat cam2...
harap kepada manusia yang suke sangat cakap tak serupe bikin tu....
berubah la...
wah!!! mcm ustazah la plk...huhuu...
muhahhaahahahhahhaaaa..........................


xde kene mgene dengan statemnt di atas..lalalal....

Monday, March 15, 2010

mood agak sopan di situuuuu

tarikkkkk nafasss panjangggg panjangggggggggggggg.....
hembusssssssss.....


*dah rase cam nak masok kelas aerobik lak tetibe..hehe*
duit elaun korang dah masok?????
*sambil angkat2 kening....hikhik..*


boleh kan weh aku nak berlagak sikit2...miahahahahaha!!
korang ade keeeeeeeee??
korang nak ke????

bolehhh....
boleh tengok je la k....lalalalalala~~
gile cam syaitan perangai...huhuhu!!

ok la...tu je la..saje je nak berlagak..
sesungguhnyeee memang sangat berlagak weh...
seronok tau...ulalaalalala...

nak beli rumah sebijik pelisssssss.....hikhik...

hok-olohhhhhhhhhhhhh....



sila baca tajok dengan mulut muncung kedepan bagi ada
lubang sikit kat situ.... then buat muka tak puas
hati...lalalalalalala~~~

koorang pernah tak nengok ak mekap mlampau???
kalu pernah memang malang...hahahah!
jangan nk kate mekap yg simple...
aku baru nk letak eyeshadow sikit semua nak mgucap...
skaett je hati aku..huhu!

bukan ape la kan...aku de sebab knp nk try mekap2 nie...
kot kot bole jadi mekaup artist...lalallalalala....
tapi memamg tak la...out...!
memang malang la sape yg kene conteng2 kat muke....
aku xthu...ak xbslah dalm hal nie...
orang yg bagi keje suh ak mekap...
so...paham2 je la erk...ak xthu....
muhahahhaahaha................................

Saturday, March 13, 2010

ok skali lagi rajin meluap2.....

tajuk macam siot sikit...
huahuahua....ok fine...aku xkesah...
aku tetap nk cite...


koorang nak thu...
minggu nie ak tol2 sibok ngn keje...
tkeja2 wa cakap sama lu...
* sila percaya dengan kata2 di atas...*

ari tu aku n usna kene buat storyboard lagu kumpulan tuutututttt...
kene buat dlm masa shari..so kelam kabut ak time tu...ye la...
bincang jalan cite lagi..kene bt edit2 lgi...
buat tu lagi...buat ni lagi.. *wah! tol2 sbok nie...*
mak ai...smpai mlm...tapi xpe...
pekeje yg baik n rajin xkisah tu semua....
*sila tahan mulut anda drp tmuntah...*

pastu kene buat keje tok short movie...bincang sal jalan cite...
poning nk reka jalan cite...plakon xjupe2 lagi..ssh doh...
smlm p cari port tok shooting..fuh la mak!! lotih nk mapuih...
p sna,p sni...jalan plk jem...
kenape la diaorg kuo time aku kuo...tapi xpe...
pkeje yg baik n rajin xkisah tu semua...

ari nie plk kene cepat2 siapkan design bgi resort tuttuututttt....
client nk suh tkr sikit design2 yg sbelum nie...
kelam kabut jgk...yela...kul10 c pjal n mimi da kene p resort tu...
present dpn client tapi de satu design xsiap lgi...ak la tu yg xbt...
muhahahaha....buat2 xsmpai 1jam...da siap...cam terer je ak kan...
tu la...smlm de mase,gatal nk p nengok wayang...muhahahaha......
so jgn slahkan aku...slhkan pawagan nk goda ak suh p..kan3...
tapi xpe la....
pkeje yg baik n rajin xkisah tu semua...

skrg..kene update compny ak punye blog...
xpe...tu skit jer...baik kan aku...
aku kan pekeje baik,rajin...xkisah la smua tu...

perhatian!!
de sape tnampak zul x???ak rs nk bunuh je mamat nie...
muhahahaha!!!!.....

sebab tu da lame ak x update blog ak nie...
xde mase lor...ye ker xde mase???tapi tol la...
mmg xde mase...muhahahah....

Thursday, March 11, 2010

korang tak paham..aku lagi tak pahammmm..

entry ni agak panjang sedikit...sile tarik napas panjang2..huhu!

penah tak korang lapar...lepas tu korang marah2?
mengamok tak tentu pasal... wink!!!
macam contoh....
ade orang cakap ko cantek....
lepas tu ko rase bengang gile..hoh! ade ke yang macam ni..huhu!

aku kan...perangai macam tu ohhh..tak senonononohhhhh...
bile lapar..mule lah nak carik pasal...kekekeke!

Wednesday, March 10, 2010

pengakuan....

petang ni..saje je nak wat2 poyo ngan korang kan...
macammmm tak biaseee pulakk...ahak!!!!!!



pengakuan pertame..
aku seorang yang hepi2..
same ade aku suke hepi..
atau aku buat2 hepi..
kadang2 aku pon konfiuz...haha..
cam sewel kan..
tp tu lah dia..kire cam buat2 hepi..
atau erti makne laen..buat2 cool...
contoh nye..kalo ade orang tengah marah2...
ofcoz suasana tegang kan..
time tu aku akan wat tade ape2 terjadi..haaaaaa..
cam tu la nak gitau korang..


pengakuan kedua..
aku sedar diri la kan..
aku yg paling malas dalam family...kehkeh..
benci kan..apsal aku??
apsallll??? tak sukeeeeeee tak suke...haha!!
dan aku yg paling gemok...cam siot kan..
sume yang paling paling sume kasik kat aku....
gemok pon aku..malas pon aku..haha!!
mate paling kecik pon aku..hidung paling kemek pon aku...
****** paling *** pon aku...tetttttttttttttttttttt...hahahaha!!
*keji gile* oh duniaaa tak adillll....lalalalala~~

pengakuan ketiga..
aku memang boleh memasak skit2 la...
erti kate laen..tade la aku ni NGENGGGGG sgt kan...
tapi andai kate aku dah tahap malas gile nak masak..
aku sanggup tak makan 1 hari...hahaha..
najesss je pangai camni...
mak aku slalu bising2 suh masak kalo lapa..
tp aku sanggup pulak tak makan kan...
last2 mak aku jugak yg masak..
anak durhake kah??ye aku tau ituuu....hahaha!!

pengakuan ke empat..
aku tak suke bende yang aku tak buat..
then orang marah aku..
paling2 ku tak suke..ye ah kan..
sape pulak suke..
tade pulak irang gile na jadi voluntere

yaya situ sane sini...

wah wahh wahhhhh..nak jugak kan ala2 dato' siti...kehkeh!

kadang2 kan..nak pikir tajok je pon dah setahon kan...
selalu memang lah aku punye tajok dah macam buku teks je...

maksud aku tajok yang membosan kan... BAB 1..hahaha!

sape yang nak bace kalau gitu tajok nye?
ade la kot ulat2 buku....
ulat2 bulu idok lahhhh nak bace yang ilmiah2 gitu....
ulat2 bulu dia nak bace kalau tajok nye bab aii ajeee....
*aii tu sile tukar dengan huruf vokal I ye..kehkeh! *
sekali sekale mencarot sopan gitu takpe kan..hikhik!
tak biase pulakss...

bosan...rase2 macam nak lempang orang je....huhu!
tak pasal2 bosan nak lempang orang kan..
tak boleh tido la malam tadi..
adekah faktor2 umor ataupon sindrom2 orang yang dah banyak
tido pagi tadi...hikhik!

berangan jadi puteri raja ok jgk kan...
boleh berlari2 anak macam menggelabah je aku hari ni....hehe!
kalau jadi puteri raja...mesti aku tak payah susah2 nak pikir2..
mandi orang siap kan air panassss...
makan kalau malas suruh dayang2 suap kan..kekeke!
sikat rambot, ikat rambot, ketip kuku..perghhh...

jap jap..ibuuu..betol ke ibu kutip kite kat tong sampah?
mungkin kite anak raja kot..haha! perasan gile..
dulu bile aku tanye aku datang dari mane..
mesti ibu aku cakap dia kutip aku kat tong sampah..
ade cine buang..so ibu aku kesian dia kutip..cis sungguh...
kalau betol anak raja...ai nak suruh sape update kan untuk ai ye??
hikhik...itu over yaya oi...

ok lah..malas la nak cakap ngan korang ni....wahh! tetibe korang kene kan..
jap lagi memang MENDAPAT la aku..hehe!

Friday, March 5, 2010

bila aku sudah....

sedey....
nie la keje aku...
makan,makan,makan....





da abis baru nak tayang...huhuuhu....

time ni da xtakut gemok da...
da xtgk time da...
* perot beso baru meyesal...keji ok...*
ak ni poyo je nk majuk2...nk sedey2...
mengadew je lebih..kan2...
abah de msg smlm...

abah : along nak pe dri langkawi????
yaya : hm...entah... *konon2 mgajuk...*
abah : kalu xthu nk pe...xyah beli la...
yaya : ye2...xyah beli...bia la...:(
abah : huhuhuhu....

see???
abah ak sje je nk bt ak mengajuk...
diorang p langkawi...
ak xley ikot sb keje...
tidak!!!!
berani diaorang pergi tanpa ak...
mst xcool kan xde anak sulung di sisi...
lalalalala.........
* kes dengki xley join...*

pe diaorang beli untuk ak erk??????
majuk2 pn pikir jgk...huhuhuu...
de sape2 nk ajak ak p langkawi!!!!
x adil ak sorang xp..........................

Thursday, March 4, 2010

boring punye topik...



minggu ni sangat la boring sb nye kerja kol9am sampai kol5,6pm...
esoknye sma...luse pn sama...sampai la ke ari jumaat...
ari sabtu n ahad blajo kerete...

* da tua2 bru nk smbung lesen...muahahaha... *

balik2 rumah teros melawat katil aku...pastu tukar baju pulaksss...
panas panas sekarang cuaca memang panaskan...huhu! kadang2 bukak laptop...
lepas tu dah boring tido...

hari2 mcm ni sangat la beci...ni faktor umo menaik ke apa ni wei...
mana aktiviti sosial aku yang liar itu...liar ke? lalalalalala....

sekarang da xcam dulu...time ak blajo2 dulu...
yela..time bljo,kejap je de kelas...kadang2 xde kels langsung...
siap de masok tuk lepk2 lagi...takpe2...
akan ku balas dendam bila ada masa nanti..huhu!

ha nak tanya...kat mane tempt pling bez tuk lepk n melancong???
selain rumah..dan kat mana makanan paling terbaek...yang pedas...??

Wednesday, March 3, 2010

couple skrg....

aku tgk la kan...couple zmn skrg nie...
pelik la...yela...
da couple tp kate single...
hmm...kenape erk???
kalu da couple tu,kate la da couple...
nie nk kate single...
blagak single... *keji ok orang cm2...*
koorang xrs ke prsaan pasangan koorang...
bile koorang gtaw yg koorang msh single...
pe prsaan korang bile psgn koorang bt cm2????
da la kate single...
siap buat cite lgi punce clash... * poyooss gile...*
pandai tol couple zaman skrg...
kalu ak,mgaku je la...xsusah pn...
xrugi pn....
muahahahaaa.......

p/s : jgn kite menipu ...xdp pape pn kalu mnipu...
orang xkan percaya skali kite mnipu wlupun kite bcakap benar...
jgn kerana de paras rupe,kite ley buat ape sahaja...
( ayat sendiri..muahahaha.... )

jawapannya....

soalan pertama....
teliti tol2 ye....
kenape aku rase nak blasah orang???
sebab....
aku rase sakit ati...
kenape aku rase nak tumbuk muka orang???
sebab...
aku rase sakit ati...
kenape aku rase nak cari pasal???
sebab...
aku rase sakit ati...
kenape aku rase nak marah orang???
sebab...
aku rase sakit ati...
soalan last....
kenape aku rs meluat tengok orang???
sebab aku rase sakit ati...

wahahahahhhh!!!!!

persoalannye....
kenape aku rase sakit ati?????

lalalaaalalalaa....... *buat2 cool*



p/s :walaupun bkurung,jgn dsangka xley bt pape...
wahahahha!!! sje bkurung...nmpk ayu kit...
aku kan wanita ayu...
laallaaaa........................................................................................

Tuesday, March 2, 2010

bila ia tjadi....

bile trasenye mgant0k dlm diri...
semua keje xjd...tol ker???
entah la... pelik kan... * pdhal ari2 mgant0k...*

sebab...................

makan banyak....
bile mkn byk...perut da penuh...
so jd mgant0k la...
otak pn xley nk bfungsi sb perut penuh...

huahuahuaaaa!!!!!

agak2 kalu mgant0k tu ade bau...mungkin kite bau mgant0k...
lepas tu rase mgant0k..lalalalalala.....

agak2 cikgu sains aku mengaku tak aku anak murid dia....

muaahahahahaaa!!!!!

Monday, March 1, 2010

musim???

sekarang nie musim panas...
memang musim...
memang panas...
memang betol2 musim...
musim panas ati....
musim panas sedunia....
mane2 negari yg bukan musim panas...
sile ke musim panas skrg...
lalalalaaaaa...........................................

tade sapeee pun nk sejuk kat ati nie.....
dush!!!!