Monday, April 19, 2010

macam mana nak bersihkan hati?

Posted by mrs yaya at Monday, April 19, 2010 0 comments
korang tau tak macam mana nak bersihkan hati?
aku ni ekceli bukan nya pendendam tegar *puji diri sendiri dulu lah beb*
oh diana sila sucikan hati sekarang!


semua yang aku taip kat sini semua yang baik2 je padahal dalam hati mencarut2..haha!
takpe mencarut dalam hati kan...
malaikat tak tulis lagi kan..hakhak!

aku pernah jugak dendam dengan orang,
tapi macam lupakan je lah...
sebab biasalah orang buat salah,
korang pernah tak sakit hati kat orang sampai macam ni sekali?

huh! orang kata baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali,
tapi kalau dendam tu tak jahat sangat kan...kekeke!!

ha ok sekarang aku akan bercakap sesuci2 perempuan melayu terakhir malaya...lalalalala~~

kadang-kadang rasa fade up dengan orang sekarang ni...
kita buat baik dengan orang,
kalau boleh tak nak cari masalah,
tak kacau hidup orang,
tapi bila kita baik sangat,
orang amik kesempatan kat atas kita,
fine memang aku ni lembut lembik sampai kadang-kadang orang mengata belakang-belakang...

BENGANGG!!!!!
NASEB LA AKU TAK MENGANDUNG...KALU TAK,DA LAME AKU LEMPANG MUKE KOORANG....

Friday, April 16, 2010

bajet...

Posted by mrs yaya at Friday, April 16, 2010 0 comments
ni bukan bajet 2010 ker...
bajet 2011 ker...
yeekkkss ok kalu tjupe org yg bajet2 nih...
aii geli tau...wahahaha!!!
bajet encem...bajet pandai...bajet bijok...
OMG...org pe kah itu????
*tutup mulut sambil gedixss...*

geli..geli..geli...
help me...wahahahahah!!!!



nak aii cucuh api kat mulut u tak???muhahahah!!!

Monday, April 12, 2010

hope!

Posted by mrs yaya at Monday, April 12, 2010 0 comments
ekceli banyak benda nak cerita tapi skip skip skip!

bosan sebab tak ada pegi mana..boring boring boring....
oh aku tak suka balek umah kat kuantan minggu nih...
lepas tu ganggu aku..hoh!
tetibe emosi sendiri..kekekekeke!


baek duk ngn adeq2 dripada duk ngn dak yg mementingkan diri sdiri...
bajet ke pe erk??? *kompius...*
cam sial kan.. oppsss!!! tcarut plk...hohoho....

tuk minah sengal :
tolong tingal dalm gua..lallala...
tak paham................
sebab nak kene jemput ke?
kehkehkeh! jangan la camtuuuuuuu malu ai!

Thursday, April 8, 2010

ini entry sedey

Posted by mrs yaya at Thursday, April 08, 2010 0 comments
dapat rasa tak feel tu? sedih sedih sedih......
kita memang tak boleh puas kan hati orang lain...
ye aku tau...

kau perlukan seorang sahaja untuk paham hati kau...
dan kau meletakkan harapan yang tinggi untuk dia mengerti apa yang kau inginkan...
tapi dia juga manusia.....jangan salahkan sesiapa bila kau sendiri yang merasa... jangan manjakan hati bila dia senang memaafkan...

huh! poyo gila lah..hahahaha!

sekarang ni tengah berjinak-jinak nak buat novel *memang tak la.kekeke!*,
tapi ayat bengis..hahaha!
maknanya ayat macam bingai...teros feeling amik kelas sains..
helo aku tak amik sastera tapi tau la jiwang sikit-sikit...kehkeh!

sebab tu la aku macam *ADA AKU KESAH UPDATE KE TAK* gitu...hahaha! lantak kau lah kan...

lepas tu tak update sebab diri sendiri dah rasa gemok..so malu nak tayang perot comel ni...
comel ke?
pipi pun comel
hidung pun comel,
gigi pun
kuku jugeeeee...
bla la lu..huhu!

sapa rindu kita, kita rindu dia balik!!
LEMPANG!

Tuesday, April 6, 2010

uiks...alamak!!!

Posted by mrs yaya at Tuesday, April 06, 2010 0 comments
tol2 poyo aku minggu nih...
tetiba jer rs down sangat2....help!!! muhahaha.....
oh tidak!!! xsuke bile jadi cmni...
bile kite jdi blur cmni...kite jd terfikir...
knp???sbb ape????
orang lain pon xpahm prasaan kite time tu...
betol tak...betol kannnn...takyah nk bohong la...huhuhhu....

mood : xde sape nk abik thu...muhahahah!!!
mangsa : belom dikenalpasti....

kalau....

Posted by mrs yaya at Tuesday, April 06, 2010 0 comments


pernah tak korang terfikir kenapa korang menjadi korang?
macam...korang adalah korang and pernah tak korang terfikir
kalau korang adalah orang lain? pernah?

eleh...konfem la pernah kan..selalu aku dengar ada je orang cite2...
kan best kalau aku jadi orang kaya..
boleh kereta sport sebijik...beli rumah banglo cash...
anak 11 pon tak ada hal lah...nak makan apa semua pon boleh..
tak payah pon nak fikir pasal duit...
ada? ada kan korang selalu berangan2..ada? adaaaaaaaaaaaa kannnnn..hehe!

tapi bagi aku..mungkin tuhan tak bagi aku kaya...
sebab..bila aku kaya aku lupa Dia...
bila aku kaya aku lupa kat orang yang tak mampu..
bila aku kaya aku megah dan sombong..
bila aku kaya aku lupa diri...
bila aku kaya aku tak hormat orang...
hmmm...mungkin jugak kan..
sebab kita tak tahu apa yang akan jadi kat kita bila kita kaya...
memang lah kita akan cakap...
bila kita kaya kita tak nak megah,
tak nak sombong, tak nak riak..
tapi kita sendiri belum tau kita berubah atau tak..

bila dalam kereta...aku sejuk2 dengan aircond...ok lah kereta ibu..
aku ni mana ada kereta..lalalalala~~~ then nampak pulak orang naik moto...
dan tetibe hujan...aku kesian tengok dorang...
kesian kadang2 pakcik2 tua yang motor dah uzur...
kat belakang motor ada sayur nak jual..
kelam kabut carik park kat tepi...dan teduh kan sayur2 dia..
dia basah pon tak apa...
kadang2 tengok dorang berhenti kat bawah jambatan...
kene tunggu sampai hujan berhenti...
kadang2 aku terfikir macam mana kalau aku jadi dorang..
apa perasaan aku masa tu????????

dalam kereta jugak..bila lalu kat bustop...
tengok makcik2 pegang barang banyak2 tunggu bas..
maybe nak berniaga atau nak pergi mana...
entahlah...aku kesian...
mana anak2 dia? kenapa anak2 dia tak hantar?
anak dia tak bg dia duit ke?
kadang2 berpanas terik...jalan kaki jauh2...
nenek2 yang dah uzur pun ada jugak...kesian...
bila aku tua nanti aku macam tu jugak ke???
apa perasaan orang tu agaknya kan???

pernah tak korang fikir semua ni? atau korang fikir macam mana nak jadi kaya je?


kadang2 seronok jadi kaya...seronok berangan2 jadi orang senang..
tapi kadang2 kita kene jugak berfikir apa akan jadi kalau kita susah...
sebab kita bukan selamanya senang...

minggu ni minggu emo kot..hahaha! jadi sila bg can kat aku nak jadi poyo..
well...kadang2 kita pandai cakap je..bila jadi kat kita...
kita pon tak tau kan...betul?

Friday, April 2, 2010

saya seorang yang rajin

Posted by mrs yaya at Friday, April 02, 2010 0 comments

hari2 saya rajin update. saya tak suka biarkan blog saya kosong. saya seorang yang rajin. ibu sering memuji kerana saya begitu rajin. jiran-jiran semua mengenali saya kerana sifat saya yang terlalu rajin. kawan-kawan juga tidak lepas dari menyukai sifat kerajinan dalam diri saya. oh saya memang rajin 'ini kata-kata semangat untuk aku.harap maklum'....muahaha!
mood: blur

Monday, April 19, 2010

macam mana nak bersihkan hati?

korang tau tak macam mana nak bersihkan hati?
aku ni ekceli bukan nya pendendam tegar *puji diri sendiri dulu lah beb*
oh diana sila sucikan hati sekarang!


semua yang aku taip kat sini semua yang baik2 je padahal dalam hati mencarut2..haha!
takpe mencarut dalam hati kan...
malaikat tak tulis lagi kan..hakhak!

aku pernah jugak dendam dengan orang,
tapi macam lupakan je lah...
sebab biasalah orang buat salah,
korang pernah tak sakit hati kat orang sampai macam ni sekali?

huh! orang kata baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali,
tapi kalau dendam tu tak jahat sangat kan...kekeke!!

ha ok sekarang aku akan bercakap sesuci2 perempuan melayu terakhir malaya...lalalalala~~

kadang-kadang rasa fade up dengan orang sekarang ni...
kita buat baik dengan orang,
kalau boleh tak nak cari masalah,
tak kacau hidup orang,
tapi bila kita baik sangat,
orang amik kesempatan kat atas kita,
fine memang aku ni lembut lembik sampai kadang-kadang orang mengata belakang-belakang...

BENGANGG!!!!!
NASEB LA AKU TAK MENGANDUNG...KALU TAK,DA LAME AKU LEMPANG MUKE KOORANG....

Friday, April 16, 2010

bajet...

ni bukan bajet 2010 ker...
bajet 2011 ker...
yeekkkss ok kalu tjupe org yg bajet2 nih...
aii geli tau...wahahaha!!!
bajet encem...bajet pandai...bajet bijok...
OMG...org pe kah itu????
*tutup mulut sambil gedixss...*

geli..geli..geli...
help me...wahahahahah!!!!



nak aii cucuh api kat mulut u tak???muhahahah!!!

Monday, April 12, 2010

hope!

ekceli banyak benda nak cerita tapi skip skip skip!

bosan sebab tak ada pegi mana..boring boring boring....
oh aku tak suka balek umah kat kuantan minggu nih...
lepas tu ganggu aku..hoh!
tetibe emosi sendiri..kekekekeke!


baek duk ngn adeq2 dripada duk ngn dak yg mementingkan diri sdiri...
bajet ke pe erk??? *kompius...*
cam sial kan.. oppsss!!! tcarut plk...hohoho....

tuk minah sengal :
tolong tingal dalm gua..lallala...
tak paham................
sebab nak kene jemput ke?
kehkehkeh! jangan la camtuuuuuuu malu ai!

Thursday, April 8, 2010

ini entry sedey

dapat rasa tak feel tu? sedih sedih sedih......
kita memang tak boleh puas kan hati orang lain...
ye aku tau...

kau perlukan seorang sahaja untuk paham hati kau...
dan kau meletakkan harapan yang tinggi untuk dia mengerti apa yang kau inginkan...
tapi dia juga manusia.....jangan salahkan sesiapa bila kau sendiri yang merasa... jangan manjakan hati bila dia senang memaafkan...

huh! poyo gila lah..hahahaha!

sekarang ni tengah berjinak-jinak nak buat novel *memang tak la.kekeke!*,
tapi ayat bengis..hahaha!
maknanya ayat macam bingai...teros feeling amik kelas sains..
helo aku tak amik sastera tapi tau la jiwang sikit-sikit...kehkeh!

sebab tu la aku macam *ADA AKU KESAH UPDATE KE TAK* gitu...hahaha! lantak kau lah kan...

lepas tu tak update sebab diri sendiri dah rasa gemok..so malu nak tayang perot comel ni...
comel ke?
pipi pun comel
hidung pun comel,
gigi pun
kuku jugeeeee...
bla la lu..huhu!

sapa rindu kita, kita rindu dia balik!!
LEMPANG!

Tuesday, April 6, 2010

uiks...alamak!!!

tol2 poyo aku minggu nih...
tetiba jer rs down sangat2....help!!! muhahaha.....
oh tidak!!! xsuke bile jadi cmni...
bile kite jdi blur cmni...kite jd terfikir...
knp???sbb ape????
orang lain pon xpahm prasaan kite time tu...
betol tak...betol kannnn...takyah nk bohong la...huhuhhu....

mood : xde sape nk abik thu...muhahahah!!!
mangsa : belom dikenalpasti....

kalau....



pernah tak korang terfikir kenapa korang menjadi korang?
macam...korang adalah korang and pernah tak korang terfikir
kalau korang adalah orang lain? pernah?

eleh...konfem la pernah kan..selalu aku dengar ada je orang cite2...
kan best kalau aku jadi orang kaya..
boleh kereta sport sebijik...beli rumah banglo cash...
anak 11 pon tak ada hal lah...nak makan apa semua pon boleh..
tak payah pon nak fikir pasal duit...
ada? ada kan korang selalu berangan2..ada? adaaaaaaaaaaaa kannnnn..hehe!

tapi bagi aku..mungkin tuhan tak bagi aku kaya...
sebab..bila aku kaya aku lupa Dia...
bila aku kaya aku lupa kat orang yang tak mampu..
bila aku kaya aku megah dan sombong..
bila aku kaya aku lupa diri...
bila aku kaya aku tak hormat orang...
hmmm...mungkin jugak kan..
sebab kita tak tahu apa yang akan jadi kat kita bila kita kaya...
memang lah kita akan cakap...
bila kita kaya kita tak nak megah,
tak nak sombong, tak nak riak..
tapi kita sendiri belum tau kita berubah atau tak..

bila dalam kereta...aku sejuk2 dengan aircond...ok lah kereta ibu..
aku ni mana ada kereta..lalalalala~~~ then nampak pulak orang naik moto...
dan tetibe hujan...aku kesian tengok dorang...
kesian kadang2 pakcik2 tua yang motor dah uzur...
kat belakang motor ada sayur nak jual..
kelam kabut carik park kat tepi...dan teduh kan sayur2 dia..
dia basah pon tak apa...
kadang2 tengok dorang berhenti kat bawah jambatan...
kene tunggu sampai hujan berhenti...
kadang2 aku terfikir macam mana kalau aku jadi dorang..
apa perasaan aku masa tu????????

dalam kereta jugak..bila lalu kat bustop...
tengok makcik2 pegang barang banyak2 tunggu bas..
maybe nak berniaga atau nak pergi mana...
entahlah...aku kesian...
mana anak2 dia? kenapa anak2 dia tak hantar?
anak dia tak bg dia duit ke?
kadang2 berpanas terik...jalan kaki jauh2...
nenek2 yang dah uzur pun ada jugak...kesian...
bila aku tua nanti aku macam tu jugak ke???
apa perasaan orang tu agaknya kan???

pernah tak korang fikir semua ni? atau korang fikir macam mana nak jadi kaya je?


kadang2 seronok jadi kaya...seronok berangan2 jadi orang senang..
tapi kadang2 kita kene jugak berfikir apa akan jadi kalau kita susah...
sebab kita bukan selamanya senang...

minggu ni minggu emo kot..hahaha! jadi sila bg can kat aku nak jadi poyo..
well...kadang2 kita pandai cakap je..bila jadi kat kita...
kita pon tak tau kan...betul?

Friday, April 2, 2010

saya seorang yang rajin


hari2 saya rajin update. saya tak suka biarkan blog saya kosong. saya seorang yang rajin. ibu sering memuji kerana saya begitu rajin. jiran-jiran semua mengenali saya kerana sifat saya yang terlalu rajin. kawan-kawan juga tidak lepas dari menyukai sifat kerajinan dalam diri saya. oh saya memang rajin 'ini kata-kata semangat untuk aku.harap maklum'....muahaha!
mood: blur