Tuesday, December 11, 2012

IM aku datang!!!!

Posted by mrs yaya at Tuesday, December 11, 2012 0 comments
baru lepas tengok "istanbul aku datang"..oke fine, aku tahu agak lambat disitu..niat nak tengok kat wayang tapi u all tahu la kan...ada lagi ke sekarang..haa???btw,cerita not bad la..cute tengok lisa and aku tak respect beto agak comel disitu..omg omg omg!!!
mana-mana yang tak tengok,u all try la tengok dan betul kata cik Husna..bila tengok cerita ini,memang betul-betul rasa nak makan maggi asam laksa..sweet!!!

cepat la cepat la cepat pukul12 !!! ..:)

Sunday, November 18, 2012

kes mengidam

Posted by mrs yaya at Sunday, November 18, 2012 0 comments
petang  itu,mama ada cakap nak pergi tutti fruiti..dalam pukul6 macam tu la..tengah borak-borak dengan nenek,mama kat bawah,aku baru ingat yang malam ada aim..so aku ingat tak jadi la pergi..

malam tu macam biasa la,aku orang mula-mula duduk depan tv dan pegang rimut tv kuat-kuat..apakah ini?konon-konon taknak bagi orang lain tukar channel la..konon lah kan..padahal semua nak tengok aim..mama macam biasa,2 in 1..tengok aim sambil gosok baju..suri rumah tangga macam itu la..aim tak mengecewakan lah tetapiii...haa..hahahah!! ada 1 lagu ini..macam kelaut je..sedih aku dengar..*nangis lap air mata..* tukar kelangit ----> kelaut?boleh?

habis aim,jam dah pukul pukul11lebih..abah tetiba ajak keluar pergi tutti frutti..haa?kelam kabut lah semua..aku?takyah nak cerita la..pakai seluar tidur je kot..hahahah! sampai je kat tutti frutti,10minit lagi kedai nak tutup..diaorang kan tutup pukul12..yang sedihnya,staf-staf diaorang dah tutup separuh kedai itu..aku dah nangis dalam hati time itu..

abah buka cermin kereta,sambil jerit....

abah : nak tutup dah ker? *buat-buat tanya..mesti menyampah kan dalam hati diaorang
en staf : haah..dah nak tutup dah
abah : ni ada orang mengidam ni..kesian pula tengok
en staf : oh yeker??kalau dah mengidam itu,mari la..
aku +mama : hahahahahahah!!!!!

aku dah mula cek perot..hahah! dammm!! masuk dalam itu,diaorang tanya yang mana mengidam..banyak yang pandang aku..memang kurang ajor.. 
yang penuh itu,ofoz lah aku..yang paling mahal pun,aku juga..:p yang nampak buah strawberry itu abah punya dan yang satu lagi itu mama punya..aku amik jellybear dia sangat la banyak..suka sumbat dalam mulut banyak-banyak.rasa macam nyuk-nyuk dengan nikmat..heaven sangat..

tak sempat sampai rumah,dah habis..rasa macam tak cukup..apa agaknya perasaan orang yang belanje?hhahah! sampai rumah,kami lepak-lepak kat luar dulu..apa kata orang,amik angin di kala malam..cewah!!lempang!

tetiba aje,aku ada dengar sumting..oke abaikan..abah pergi jengguk kat pagar.aku dah stanby kat pintu..hehehe! abah cakap dia ada nampak cahaya putih..saja la tu nak takut-takutkan aku..kan kan kan..hahahah!! bila abah terjah je,perghhh!! dah la aku taknak cerita..hahahahah!!!!

motip? lantak lah...

agak-agak sempat besar tak?tak sabar nak letak hadiah..










Wednesday, November 14, 2012

puding trifle campak-campak

Posted by mrs yaya at Wednesday, November 14, 2012 0 comments
semalamkan pergi shopping barang dapur dengan ibu..,aku macam biasa la suka selit-selitkan sikit barang aku..kiranya bukan setakat teman,suka menambah-nambahkan barang pun,perangai aku..memang semua keturunan aku macam itu..hahah!

so hari ini,bangun tido,kemas-kemas katil,terus mandi.semata-mata nak buat puding trifle..ibu aku dah awal-awal pesan..along dah besar so,buat sendiri ya..oke,itu aku tak kisah lah..yang aku makan hati sangat..perlu ke gelak kahkahkah?? :( 

lepas ibu habis masak,aku mula buat puding trifle..oke,bahan-bahan dia senang je tau...hahahah!! #gelak dulu..

1 peket serbut agar-agar
1 roll cake
1 tin susu cair
2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin fruit cocktail
jom kita tengok cara-cara nak buat..cehh!! nak buat puding trifle je kot,boleh la ko berlagak..hampeh! hahahh!!

mula-mula ko perlu sediakan mangkuk..tak kisah la besar ke kecik.ikut banyak mana ko nak buat..lepas itu,ko potong dan susun roll cake ke dalam mangkuk..macam yang aku buat itu..terer kan aku potong..muat! kalah cheLah potong..hahahah!

agar-agar dalam peket,ko masakkan atas dapur.biar sampai mendidih sikit..

sementara ko tunggu agar-agar mendidih,ko tabur cocktail atas tu dan tuangkan air cocktail tu bagi basahkan sikit roll cake ko..sebab nak bagi kembang kek itu..

tuangkan agar-agar tadi atas roll cake..dan tunggu sampai dia sejuk

sementara tunggu agar-agar sejuk..masak kastard untuk last lapisan..masukkan susu cair 1 tin,campurkan 2 sudu besar gula dan 2 sudu besar tepung kastard..ko gaul sampai pekat..jangan tinggal time ko masak..takut nanti naik ketul-ketul..ingat tu..#time ini ko boleh la buat exercise kat tangan ko tu..hahahh!

bila kastard ko dah pekat..biarkan dia sejuk sikit..sementara nak tunggu agar-agar dan kastard sejuk itu..boleh la ko buat kerja lain..macam aku,bedal epal..sebab lapar..hahahah!!! 
gigitan yang kecik itu,bukan aku punya..scha yang punya.. motip?#sila abaikan gambar di atas..hahaha!

bila agar-agar dan kastard dah sejuk,boleh la tuang kastard itu,atas agar-agar tadi..dah last sekali,ko taburkan buah cocktail yang selebihnya atas kastard dan.....???
tadaaa!!!! senangkan..aku memang suka buat kerja senang-senang ini..hahahh!!! selamat mencuba.. :)

agak-agak dah boleh masuk masterchef3 tak? hahahahah!!!! #teamCheLah


Tuesday, November 13, 2012

oksigen sudah masuk

Posted by mrs yaya at Tuesday, November 13, 2012 0 comments
memandangkan semalam seharian aku tak keluar rumah,hari ini aku dan ibu buat keputusan nak keluar..keluar pun sebab nak beli barang dapur sebenarnya...hahaah! dalam pukul12 lebih macam tu lah,kiteorang keluar..mata aku time tu,memang sangat mengantok..mungkin tidur lambat semalam..pagi itu,ibu dah 3kali kejut..hahahah! nampak kat situ,menantu kesayangan makcik-makcik kat luar sana...
dalam keluarga aku,aku yang paling lambat siap..bila dah siap,aku yang paling semangat nak menuju ke kereta sambil jerit...JOM JOM JOM!!! sebelum nak beli barang dapur itu,aku ajak ibu singgah vincci..heheh! vincci kat kuala terengganu ini sangat la lambat..sangat lah mengecewakan pelanggan..dalam katelog macam-macam pilihan tapi bila pergi jer..habuk tak ada..hmm..aku memang tak paham di situ.. dan secara automatik,cancel nak beli...

dalam perjalanan nak ke giant beli barang dapur,masing-masing terpikir..agak-agak ramai tak orang kat giant..maklum lah hari ini kebanyakkannya cuti..so tak mustahil la,giant tak ramai orang kan..dari jauh dah nampak kereta ini masuk,kereta itu masuk..tawakal je la kan..masuk dalm pintu giant tu,cari parking..nasib baik ada..tapi agak jauh lah..dah la cuaca sangat la panas..memang tak sabar nak masuk dalam giant dengan aircond yang sipu-sipu bahasa..hehehe!

masuk giant,terus cari troli dan mula cari barang...
motip gambar ini..heel aku itu..... :(

3 jam habiskan masa di giant..habis semua lorong depan belakang kanan kiri aku masuk dan kaki aku sangat-sangat la sakit..macam ini la kalau OKU...perut pula kosong tak makan apa-apa..yelah,bangun tidur terus siap-siap mandi..nice :(
muka ibu pun sedih tengok barang-barang dalam troli..agak-agak apa yang ibu pikir?? hahaahah!! * sila kabulkan buku yaa..ayaikk!
sampai kat kereta,ibu ajak singgah rumah wan..oke,memang dah lama tak pergi rumah wan..rindu wan pun ada..buat-buat rindu..konon-konon cucu kesayangan wan..sambil angkat kening..wah!! over..hahah!
sebelum sampai rumah wan,isi perut dulu walaupun memang dah tahu..perut kosong kalau ko dah sumbat air coklat banyak-banyak..memang muntah la kan..tapi aku ini kan cucu kesayangan...apekah? hehe!
sampai rumah wan,ibu duk sibuk suruh bibik petik kacang botol..petik ke??whatever la..bibik memang suka bab-bab tanam-tanam ini..habis semua mende dia nak tanam kat kawasan lapang rumah wan..sekali tengok dah macam kebun sayur pun ada...

oke itu sje..cerita panjang-panjang kan bosan pula..aku pun dah bosan duk pikir ayat nak tulis apa..apa-apa pun thanks ibu..dan kaki aku sampai sekarang still saket..heheheh!!

opss!! sebelum tu aku nak ucapkan...
SELAMAT HARI DEEPAVALI dan SELAMAT BEKERJA KEPADA YANG BEKERJA..wahahaha!!!











ibu masih ingat

Posted by mrs yaya at Tuesday, November 13, 2012 0 comments
korang pernah ingat enrty aku yang sebelum ini pasal sipot b***??hahahah! ingatan ibu aku sangat power..

tadi  adik-adik aku tengah layan utraman 3 dekat astro ceria..ibu aku pula duk melayan perasaan..ulang alik depan tv dan dapur..katanya tak tahu nak buat apa..ada ke buat statment macam tu..minum air dah 2 gelas..makan pun dah 2 pinggan,,still lapar..ibu siapa la tuu..heheh! aku pula,macam biasa duk menghadap laptop je la..menghadap laptop sampai mata lebam..dan dan...hehehe!

tengah syok usya-usya kat facebook,adik aku si aiman..

aiman : eh ibu,raksasa sipot b***...

aku dah mula nak gelak tapi boleh cover-cover sopan lagi..

ibu : mesti sipot ini kentut busuk
aiman : haa?? *sambil pandang ibu

oke,memang dah tak leh tahan..semua gelak kecuali adik aku aiman yang macam bingung..adik bongsu aku pun pandai gelak..aku tak paham kenapa slow sangat adik aku yang sorang.sangat-sangat lambat..bila orang lain dah senyap,mula dia nak gelak..adoiii..ini kes makan semut banyak sangat ke apa adik aku sorang ini...

aku sebenarnya dah lupa pasal stetment adik aku hari itu..tapi bila ibu cakap macam tu,mula aku teringat pasal itu..dan aku rasa..aku rasa la kan..ibu aku sangat pelik malam ini..mungkin sebab seharian kiteorang kat rumah..kepala jadi tak berapa nak stabil..aku ingatkan aku sorang jer yang tak boleh duduk diam..rupanya ibu aku pun sama..yes! boleh salahkan keturunan bila aku tak duduk diam kat rumah yee..hahah!

esok insyallah aku keluar..serius,rasa otak aku sekarang macam kekurangan oksigen..mana-mana yang kenal aku tu,yang cam aku..tegur-tegur la ye..jerit aje nama yana..kalau lagi sopan,nurdiyana pun takpe..jangan panggil scha alyahya sudah..kecik hati scha nanti..wahahahah!!!!

Monday, November 12, 2012

cerita pasal.....olollooo :)

Posted by mrs yaya at Monday, November 12, 2012 0 comments
kahkahkah!! nak gelak dulu..sentap lah tuu..sejak akhir-akhir ini aku dah mula rasa bosan..bosan dengan semua ini..bila ada perasaan bosan itu,mula nak cari pasal..wahaha!!! kadang-kadang teringin nak merajok..agak-agak korang la kan,kalau aku merajok saja-saja ada orang nak pujuk aku tak?? memang tak lah kan..hahaha!! nak bersosial pun,macam sudah malas..wah!dah nampak kat situ aku dah besar..hahahah!!!! 

okey,cakap pasal bersosial..ada 2,3 orang ini tanya aku kenapa aku tak reply tweet..oh! oke..buat masa sekarang ini,aku dah makan hati dengan twitter..cewah!!! jangan risau peminat-peminat ku sekalian..aku baca je apa yang korang tweet cuma tangan ini tak rasa nak bertweet-tweet lagi..tak rasa nak klik button twitter dan update..nanti bila aku dah rindu nak tweet...aku aktifkan balik twitter aku yaa...

balik pada entry asal..cerita ini 2,3 hari lepas kat  rumah abah dan mama nini aku..memandangkan aku bosan dan banyak masa free,dalam minggu tu 2kali aku lepak rumah diaorang..motip utama..nak tengok adik baru aku..wahahah!!! adik baru ke??

sampai rumah terus naik atas dengan langkah yang pelahan-lahan,cari adik-adik aku..oke tipu..aku cari kitti aje..maaf ya yang lain...wahaha!!! serius sangat lame tak  jumpa cik kitti..bila dah jumpa,memang terkejut..kittti dah besar dan yang paling terkejut,dia dah tak manja macam dulu-dulu..:( dah tak suka orang pegang-pegang..:(  dah tak lasak..:( adakah sebab faktor umur?? sekarang kitti suka bersendirian..oke,sangat kecewa disitu..kenapa u dah berubah ??rasa nak bawa diri je time tu...:( hok oloohhhh...

kakka pun dah besar tapi perangai still macam dulu-dulu..suka manja-manja tak bertempat..mungkin sebab dia jantan?haahahh!!kakka tersangat la manja..kadang-kadang itu,orang tak panggil pun dia memang suka datang..pastu mula jilat-jilat..buat muka cute...aku tak berapa suka sangat kakka ini..sebab ape? sebab dia hitam..so aku memang tak berapa nak suka kucing hitam ini..tetapiiii...kalau bagi kat orang yang geli dengan spesis  kucing ni..macam syok je..kan kan kan...hahaahha!!!

sekarang pasal kucing baru..cik putih..why cik putih?? adoiiii...nama putih sebab bulu putih ke apa nih?cik putih ini kucing baru..masih kecik dan sangat lasak..mungkin sebab badan ringan so aku tak dapat nak kejar...eh,sekarang memang aku tak dapat nak kejar..tapi ingat yaa! bila kaki aku dah kuat..haa..ko tengok sape lagi lasak..yang sangat tak tahan,firstday abah beli,siap letak reben..sangat-sangat "cute".. erkkk..
yang hitam tu kakka dan yang putih itu kitti..dah terbukti disitu..*kitti sedang meluat..kakaka!
kitti yang suka sangat bersendirian :(
kakka datang tanpa orang panggil..strees aku..*jangan tanya kenapa aku begitu sopan time ini..
nasib seluar aku kuning kan..kalau tak,memang tak nampak apa-apa kat situ..hahahah!!
yang nih cik putih..kucing baru dalam family ini..
kedudukan yang sangat pelik bila bersantai...agak pelik *sambil angkat kening..hmm..
agak-agak abah nak tambah lagi tak kucing??rasa macam dah cukup ni..kan mama..hahahah!!!




Tuesday, November 6, 2012

tips yang tak berapa nak tips

Posted by mrs yaya at Tuesday, November 06, 2012 0 comments
korang pernah rasa down tak?atau kecewa ?
oke,sekarang terasa seperti penceramah BEBAS..tak sesuai.. :)
aku bukan apa,cuma nak share tips yang aku buat.. * ruangan ini hanya untuk wanita seluruh dunia ya..
huh! terpaksa lah aku berpura-pura jadi Ustazah Siti Nor Bahyah .. hahahahaha!!!

okey la..down or kecewa ini  ada macam-macam..satu kecewa dengan orang lain...kalau dari segi itu...(LEMPANG) kite harus praktiskan ini..

ada orang cakap kasar or menyingungkan perasan korang..so ko sangat-sangat tak boleh terima dengan semua itu..yelah, kalau yang jenis malas nak panjang-panjangkan hal..dia senyap..tak kira la..kawan ko ke,boifren ko ke..

cara dia senang je..ini yang pernah aku buat..heheheh! ko sibukkan diri ko..oke,fine..kadang-kadang kita akan teringat semua itu kan..itu normal..lepas itu,mata itu mula basah..bila basah,mula cari tisu..buang apa yang tersumbat kat hidung itu..kan3..korang jangan nak klentong aku lah...

kalau cara itu macam tak berapa nak berkesan dengan korang,cuba dengar lagu..kalau yang dalam kereta sambil drive itu kan,pasang kuat-kuat..korang nyanyi sepuas-puas hati korang..jangan pula pasang lagu yang ala-ala nak bunuh diri..maksud aku,lagu yang boleh buat korang sedih..kalau yang tak berape malu tu,nyanyi sambil buat gaya gile korang..lantak la kalau kereta sebelah korang pandang korang semacam jer..anggap yang diaorang jeles dengan korang sebab terlalu happy..kalau yang pandang itu si lelaki,anggap diaorang nak mengorat ko..apa macam??hahahah! dengan cara tu,betul aku cakap,korang akan rasa puas.

cara lain,korang buat aktiviti macam bersenam ke,pergi gym ke..whatever la..haa..cara ini,bukan setakat boleh lepaskan geram,boleh kuruskan badan korang itu sekali..hehehh!

ada sesetengah perempuan,bila down je,makan..down je makan..oke,kalau yang kurus tu,takpe la kan..kita tak kisah sangat tapi kalau yang badan gemok macam aku ini..baik korang pikir berkali-kali sebelum melakukan aktiviti makan besar korang itu..tapi kalau dengan cara macam tu juga yang boleh buat hati korang senang..terus je la..

jadi kalau tengah frust ke,sedih ke,down ke,jangan biasakan diri duduk melepak dalam bilik sambil menangis..kalau boleh,elakkan daripada duduk bersendirian...dulu aku pernah jadi macam tu,so sangat-sangat seksa...,jadi korang tau kan sebabnya..hehehe...

oke semua...boleh bersurai sekarang

Sunday, November 4, 2012

cadangan amat diperlukan disini

Posted by mrs yaya at Sunday, November 04, 2012 0 comments
sebelum cerita pasal cadangan, aku nak lepas geram sikit..alahaiii..hahahah! beberapa minggu ini kan..ada lah sorang makcik ini..selalu kol aku..dan tiap kali dia kol aku,selalu aku buat ayat macam ini...makcik,makcik salah no ini..saya bukan zilaazzz..haa... lepas tu,kol lagi...makcik saya bukan zilaaa..petang tu,kol lagi..stress nye sayeeee!! 

nampak tak?aku sangat stress disitu..siapa zila?? apa kaitan zila dengan makcik tu?tiba-tiba sibuk nak tahu..tapi kan kalau makcik itu cakap,hello scha alyahya ada..oh..itu baru aku..hahahah!!!

okey,habis cite pasal geram...nak cite pasal cadangan..sekarang duit dalam bank agak banyak.disebabkan duit terlalu banyak, aku jadi rungsing sangat..jadi...aku rasa nak pergi bercuti..sorang-sorang pun takpe..stok buat mulut muncung mata berair sambil taip..kotak tisu letak sebelah laptop..konon-konon tengah bersedih..pftttt!!! sobb...

dalam kepala aku sekarang nak bercuti! nak bercuti! nak bercuti! nak tunggu bercuti dengan manja-manja,alaa...bulan 12.lambat lagi itu..sebulan bagaikan setahun..wahahah!!!
pulau?cameron??bukit fraser?sekarang musim hujan kan..oh! kenapa mood ini datang time musim hujan??oh! kenapa,kenapa dan kenapa??buat-buat stress pula..!@#$%^& agak-agak korang lah kan..tempat mana yang paling best ya?aku serius,memang tak berapa nak tahu..

pleaseeeeeee...


Saturday, November 3, 2012

nafsu nak strawberry

Posted by mrs yaya at Saturday, November 03, 2012 0 comments
aku ini sebenarnya bukan penggemar strawberry...Ada masa-masa je ak nak makan strawberry..Tengok la setahun sekali nak makan strawberry..Ikut keadaan la..Tapi sejak dua mejak ini,nafsu aku dengan strawberry ini makin menjadi-jadi..baru ini duduk syok-syok online kat facebook,manja aku ni duduk tag gambar strawberry kat wall aku..
okey,dia saja nak nafsu aku makin membuak-buak..ha! amiik ko..membuak-membuak gitu..hehe! kat terengganu ni memang takde la..jangan nak beranggan la kan..kalau ada pun,kat cameron tu haa...sekarang manja aku tengah jadi kanak-kanak riang kat cameron tuu..ok sangat la jeles ko pergi sana..aku dah terbayang-bayang ko duduk menari-nari kat sana sambil makan strawberry...:(
agak-agak kat cameron ada tak semua ni??rasa nak pergi pulak la kat sana..manja-manja!!...jom la pergii lagii..

Friday, November 2, 2012

tips memikat gadis anda

Posted by mrs yaya at Friday, November 02, 2012 0 comments
hari ini entah la kenapa aku bole nak buat entry macam ni...haa buang tabiatkan.. yelah,aku sendiri pun tunggang langgang, nak bagi tips bagai..ini kes kawan aku la ini..

gambar sebagai penyeri..

tadi ada la sorang kawan aku ini,nak minta tips dari aku..kenapa aku?hahah! oke takpe..sebab kawan kan..aku cuba la tolong yang mane patut..aku tak boleh tengok kawan-kawan frust ini..takkan nak suruh dia search google pula kan..sucikan hati aku..hahah! bile ko tanya aku,macam mana nak pikat hati perempuan ini..baik,mari aku tolong ko yang mane aku tahu...dan untuk mana-mana lelaki yang tengah nak usya-usya perempuan kat luar sana..nak cuba usya aku pun boleh.. sebab aku sekarang pun rasa aku patut kene usya jugak..hahaha! ada je kene lempang nanti.. :p

first kalau korang nak usya girl yang dah berjaya lembutkan hati korang tu mesti la kena tahu nama dia..Macam mana nak cari nama dia tu banyak cara sebenarnya..boleh pergi cari kawan si dia dan tanya direct..cara ini takde la malu sangatkan..kalau korang terer,boleh jadi stalker..dekat mana?ofcoz la facebook,twitter.tapi nasib korang la kalau sidia letak nama glemer..auuww!! ataupun korang boleh pergi dengan muka macho pergi terus dekat girl tu.Cara ini aku rasa lebih nampak bersungguh-sungguh gitu..

lepas dah tahu nama semua tu,mesti nak tahu masih single atau dah ada yang first step dulu dari korang.Part ini agak sukar kalau korang seorang lelaki yang gugup dan pemalu..bagi yang merokok,bila gugup tu mula la merokok..hahah! yelah nak tanya soalan ceput mas ini bukan senang..buatnya girl ini dah berpunya,alamat terjun bangunan la korang..hahah! tanya dengan cara yang agak spontan..tapi awas,jangan sampai girl tu hidu trick korang dengan mengagak korang cuba nak tackle dia..rileks2 sudah lah..sebab ada girl yang tak selesa tau...

bila dah tahu sama ada girl masih single,korang boleh terus bakar ayat power korang tu sampai girl tu rasa tertarik dengan korang.kalau yang jenis tak berapa pandai buat ayat tu,just buat dia rasa selesa dengan korang,itu dah cukup.just be yourself.. :) tapi kalau korang dapat tahu yang girl tu dah berpunya,jangan la korang frust..bunga bukan sekuntum kan.korang boleh jadi kawan..mana tau,boleh jadi kawan rapat..haa..tapi agak-agak kalau girl ni tetiba clash,jangan la korang kacau dia..just bagi dia masa dan biar nampak korang dalam hati dia.orang yang sabar,biasa dapat..usaha skit..jangan duduk diam saja..

bila dah dapat green light time tu,jangan seronok sangat..just jaga hati girl tu jangan sampai apa yang korang usaha selama ini hancur macam tu je..sebab ramai aku tengok lelaki hancurkan hati perempuan..tak tahu apa motif diaorang buat macam tu..takpe,tuhan maha adil kan... :)

okebye! ;)

nobody love me anymore :(

Posted by mrs yaya at Friday, November 02, 2012 0 comments
 down!
.....
...
..
.
..
ini serius!
...
..
.
ada siapa-siapa nak ajak keluar? boleh ambik saya di rumah...sobbss!!!

Monday, October 29, 2012

comel gitu..auuwww!!

Posted by mrs yaya at Monday, October 29, 2012 0 comments
memandangkan sekarang tengah bosann seperti yang tercatat dalam entry sebelum ni,wahh! aku seriuz dah tak tahu nak buat ape dah..nak bersosial? oh! umur dah 24 tahun oke..tahun depan 25 tahun...motip??hahah! buka facebook??booooooo!!! henpon? boooooo!! instagram??lagi la booooo!!

tengok Dp BBM,timbul idea dalam kepala ni nak warna-warnakan blog..yela sebelum ni pink merah pink merah..macam bosannn kan..berani koorang..aku sendiri tengok pun,macam bosannn...hahaha!! sebelum nak buat tu,harus check bos datang ke tak?tengok2 kat parking kereta..kot2 adekan... oke bos tak datang lagiii....huhu!

dalam beberapa minit kemudian .....
..........
......
....
...
..
.
.
.
.















tadaa!!!!! *merah lagi tuu..ahkhak!!

bila  grey combine kan dengan purple ternyata memang cantik! kan2.. hahahah!!! bilik aku ni rasa macam nak tukar warna grey purple la..ahakkkk! ada siapa-siapa nak sponser tak??










hari,minggu,bulan

Posted by mrs yaya at Monday, October 29, 2012 0 comments
tak tahu nak update ape..tak tahu nak cakap ape..tak tahu nak buat ape...semuanye bosannnn...kat tempat kerja pun bosannnnn....dengan orang pun aku rasa bosannnnn....

takde kerja pun bosannn...buat kerja yang sama pun bosannnn...kalau kerja banyak pun,jadi bosan jugak...kirenye semua bosannn la dalam bulan nii... :( senang cerita...

bosannnnnnn.... :(

Wednesday, October 24, 2012

rindu kite le tuuu...

Posted by mrs yaya at Wednesday, October 24, 2012 0 comments
well..aku dah lame gile tak mimpi ular-ular ni sejak beberapa bulan yang lalu..sebelum2 ni kerap mimpi nenek tua dengan orang gile mana entah...tapi gaya stok memang ngeri habis la...dan muka orang gile tu,memang aku tahu la siapa...hahah!

oke2 sekarang aku nak cerita pasal ular..dalam mimpi tu kan..memang agak kurang ajor la ular2 tu duk maen kejar2 dengan aku..aku dah la lemah bab2 maraton ni..tak tahu ape masalah ular tu dengan aku..

nak kire semua ular tu memang tak sempat la kan..yelah..tengah takut..siapa tak takut kan kalau dah berekor2 kejar..cuak habis...muke asalnye kiut,dah tukar jadi doremon..hahah!cuma yang aku ingat,banyak2 ular yang kejar aku tu,de yang warna dark blue..dia yang paling laju kejar aku..aku ape lagi..lari sakan la...eeuuww...perlu ke kejar aku?

sampai kat satu tempat tu..mungkin dah jalan mati agaknye..muncul ular warna kuning...yang tak tahan tu,badan berpokadot.. *kenapa perlu dot dot dot..aku pun tak pasti...haha! tapi kan memang besar gile ko..bile dia angkat je kepala dia tu,tinggi sampai ke langit..mercikk! besar ular tu,macam dalam muvi anaconda tuu..haa! amek ko bapok besar..ni kes tak habis tengok cerita hari tu dengan cik Lat ke pe..pastu bersambung dalam mimpi aku kan..kan kan kan...*sambil angkat kening

ramai yang cakap kalau mimpi ular,ade orang nak masuk meminang la..ada orang nak buat mende tak baik dengan kita la..tapi kalau cerita yang ade orang nak masuk meminang tu..wow!! sangat hot okey..tak boleh terima..hehehe!! bila pikir kan balik,kenapa aku tak sempat nak kire ular-ular dalam mimpi aku..nak juga tahu berapa orang...wah! memang gile hot la ni..hahahah!!

mimpi punya pasal kan..sampai aku lambat bangun..agaknya aku tak puas hati kot sebab tak kire ular2 tu semua..aku sedar pun,ibu aku yang kejut kan..dengan nada " along! tak g kerja ke?" pantas aku bangun dan mandi...nasib la ibu bermurah hati nak gosok baju aku..dan sekarang, kepala aku masih blur...

 bos saya mahu pulang..................

agak2,malam ni kalau mimpi lagi..sempat tak aku nak kira ular2 tu??eee! tak kuasa aku nak mimpi lagii...hahahahh!!!


Friday, September 28, 2012

mybefday!! :)

Posted by mrs yaya at Friday, September 28, 2012 0 comments
Baca tajuk pun dah tahu cerita agak bosan..tapi lantaklah.hari ini aku punye befday,ye aku dah 24tahun...so what?? Sebenarnya aku memang tak pernah tunggu pun aku punye befday dan tak pernah juga aku apply cuti untuk have fun ke whatever lah..yang aku tau..okey,its my befday...

kepada koorang semua yang ada wish kat facebook,whatapps,bbm,instagram or kat mane2 lah...thanks for the wish :) aku memerlukan lebih kurang sejam untuk reply koorang punye wish..:) cewahhh,macam artis gitu..

tak tahu nak cakap apa lagi,cuma rasa sangat gembira,even tak ada celebrate kat mane2 hotel,tapi aku happy rasa nak terbang! :) thanks semua..u made my day! kekekek!!

tengok..celcom pun wish befday kat aku...*padahal nak tunjuk aku dapat panggilan dan SMS free..hehehe!!

Wednesday, September 26, 2012

bila dianak tirikan,begini la jadinya

Posted by mrs yaya at Wednesday, September 26, 2012 0 comments
tadikan kerja..eh macam lah ko sorang je kerja..huhuhu! pastu tengah-tengah buat kerja..wife bos aku potpet potpet sebelum dia balik..biase la..waktu wife bos aku balik,memang awal dari kami semua...so itu dah perkara biasa bagi kami semua disini.. *tetiba rasa sopan ;p

kami sebagai wanita yang bekerjaya *puiii* just diam jer bila dia potpet potpet...tapi dalam hati..huhuu! oke,taknak tunjukkan marah..nanti tak comey..huhu!

aku rasa lah kan wife bos aku bengang bila kami semua buat tak tahu aje bila dia potpet potpet tadi..boleh nampak perangai bila rasa bengang..oke..tolong faham yang kami tengah banyak kerja..so,malas nak dengar mende yang bukan ade kaitan dengan kerja kami..bile  ada masa tu free..kami buat..oke sayang..huhu!

kan aku dah marah tu..heheh! koorang pernah rasa kan..kan2..huhu!

ada masa satu tahap tu..kite dah rasa lali dan bosan kan dengan semua ini..lebih kepada buat tak ambik port..tapi kadang2 tu,nak juga cakap cukup la..cukup la...

marah??marah tu tetap ada dalam diri..tipu sangat lah kalau koorang takde perasaan tu bila ada orang yang marah-marah kita dengan mende yang takde kaitan dengan kite.tapi dia sebagai bos or orang atasan,tak perlu lah kan nak ambil kesempatan atas orang bawahan kan..

whatever lah..huhu!aku cuma tertanya-tanya..aku oke sebenarnye kalau orang tak ambil kesempatan..if nak di respect, tolong juga meng respectkan orang.. begitu la...

jadi tepuk dada,tanyalah selera..oke bye! *tetiba lapar..huhu!

eh! rasa nak makan burger...sayangggggg tapaukan burger satu untuk ayangg!! hakhakhak!!

Sunday, September 23, 2012

bau sipot b***?

Posted by mrs yaya at Sunday, September 23, 2012 0 comments
selamat petang semua!! * ini bukan jerit...ini cakap kuat2 tapi sopan ala2 perempuan melayu terakhir...begitu...

mesti koorang tanya kan..kenapa entry aku macam tu..kan..kan..kannnn*sambil angkat kening

koorang tahu kan,aku ada adik yang kadang2 ayat dia tak masuk akal bile bercakap..oke faham..baguss..

kisah dia camni.....
...
..
...
...
.

nak jadi ke cerita...jumaat baru ini..time tu otw nak balik rumah..budak2 kalau dalam kereta..mulut memang tak boleh nak diam..aku yang duduk depan  ini dah pening...sampai dekat simpang nak masuk rumah aku,ade bau sumthing dalam kereta..oke..aku time tu tak bau pape lagi..yang perasan nye ibu aku...dia punye deria bau..fuh! memang dahsyat..

tetiba je kan..adik aku,si aiman..

ibu : bau ape ini?along bau tak?
aiman : macam bau sipot b***
ibu : haa??aiman pernah bau ke sipot?
aku : ?? *masih bingung dengan stetment aiman..dalam hati aku..takkan aiman pernah main dengan sipot b***??? ????? kann ????
aiman : ye..aiman taw la..ini memang bau sipot b***
ibu : bau lori tadi kot *jenis suka buat andaian sendiri

satu kereta gelak dan aku masih bingung..oke fine..aku memang slow sikit..bukan ape..macam tak percaya dengan stemnet aiman ini...bau sipot b*** ???haa???

dalam 5-10minit macam itu lah kot..bau lagi dan time itu lah bau deria bau aku ini berfungsi...huh! memang bau busuk!tak sempat aku keluar suara..suara ibu dulu yang keluar...

ibu : tengok..bau lagi...
aku : aku diam aje... :p
aiman : haah lah bau pulak sipot b***
ibu : eh! aiman kentut ini..
aku : cewh! memang bau kentut aiman
aiman : *gelak

kurang ajar kan adik aku main kentut suka-suka hati..dalam kereta pulak tu..dah lah menipu!..bau sipot b*** konon...entah2 bau sipot b*** lagi wangi dari kentut dia..cepat2 kiteorang buka cermin kereta..cari oksigen...memang hampeh la adik aku sorang ini...pengotor..huh!!!

p/s : berhati-hati dengan aiman naim..huu! *tak puas hati lagi ini..









Monday, September 17, 2012

mengistiharkan...

Posted by mrs yaya at Monday, September 17, 2012 0 comments
kadang2 kita rasa bahagia sangat...
kadang2 kita rasa macam bersahaja...
kadang2 kita akan rasa duka...
kadang kita akan rasa sia2...

nak cerita..tapi mulut rasa berat sangat nak luah...
nak berkata...tapi hati suruh diam aje...
nak meluah..hmm..entah lah...

aku tak pernah minta yang sempurna...
aku tak pernah minta dimanja...
aku cuma minta kepahaman atas perasaan yang maya...atas sikap yang sambil lewa...

mesti koorang pening kan dengan stement aku yang entah apee nih...

sebab??
..
....
...
.
.
.

mungkin itu perasaan aku yang aku rasa sekarang...

ye dengan itu aku telah mengistiharkan aku down secara bersungguh2...\

hehehe  ^_0

Friday, September 14, 2012

boleh tak??

Posted by mrs yaya at Friday, September 14, 2012 0 comments
huhuhu!!... nak gelak dulu sebagai pendahuluan...!!

aku sekarang ni tak boleh blaa sangat dengan diri aku sendiri..hehe!!
mengapa???
aku sendiri pun tak tahu...

bile duduk sorang2...benganggg...
bile duduk dua orang..gaduh..boleh??

nampak sindrom spastik tu dah datang balik...
bagoss...

takde gambar boleh kan..sebab diri sendiri dah takot nak ambik gambar sendiri...
gemok kottt..lalalal ~~~

macam scary je bile snap gambar sendiri..pastu tengok...
pengsan banyak kali kot...ni pun dah bangun banyak kali..gagahkan diri nak update...huhu!
tipu tipu tipuuuu....

aci kan letak gambar kaki je..hahah!!
tak dapat terima la tu badan dah naik..
tahu berapa...aritu timbang berat dah 5? ...munguknesss...

tak sedar diri lagi banyak makan...hahah!!
ok ok...sekarang nak diet...
bangun je tido..start diet...

lagi seminggu aku bagitahu berat aku turun berapa eh...
cececee...macam boleh turun je...bukan dah jadi lemak kekal ke?
oh tidak!!!

doakan aku boleh sampai 48kg...miahahahaahh!!!!
berangan lebehhhh....

Thursday, September 6, 2012

kad CIMB saya....

Posted by mrs yaya at Thursday, September 06, 2012 0 comments
ba alif ngang
huh! macam dah lame tak mencarot2 sopan cmni..huhu!

mane kad bank sye???!!!
*sambil memukul2 dada ... ok lah bawah skit dari dada sebab terasa alim pulak..huhu.. huh! sabar diana..u kan sopan...semua orang tahu tu..hahah!!

hai kad bank..ko pun nak hilang2 nih apehal?ko kan tahu aku nih nak keluarkan duit..kalau ko takde..camne aku nak cucuk duit nak bayar ptptn?wah! statement gitu..heheh!

bengangg betol la..dah la dah lame tak makan megi ni.. *tetiba salahkan megi* ape ke slow la minah nih sekarang menjadi2..fakto gemok kot..makin gemok makin slow..syntom keturunan katenye..boleh?

sekarang nih badan pun sengal2 je..bukan sengal yang...eh ko sengal la..apesal ko sengal sangat nih? bukan ye bukann...huhu! sengal nih sengal yang rasa nak tampar sape2 yang lalu depan ko..nak lempang pastu gelak kuat2..muhahahh!!!

hoh! apesal aku rasa macam still tak puas hati lagi nih??

bengang dan ba alif ngang dan bercampar baur...rase nak kecoh2 la kat koorang..kenape erk aku rasa perasaan nih?aku tak suka tau perasaan ni..haihh!! tak boleh pendam2 orang katekan.walaupun aku baek..tak nak la cakap..tapi tak boleh tau..ok la.. kau bagitau juga la...

AKU RASA NAK MAKAN ORANG ARINI.......!!!!!
WAKAKAKAKAKAKAAKAK!

Monday, September 3, 2012

perhubungan

Posted by mrs yaya at Monday, September 03, 2012 0 comments
Agak poyo sangat kan bila cakap pasal perhubungan...btw hubungan mana yang bahagia selalu? tak ada kan?? gaduh la best,.. hehehe!!


kalau koorang seorang lelaki..pleass..kami perempuan paham koorang banyak masalah di tempat kerja..kadang2 koorang banyak fikir..cukup ke gaji bulan ni nak tanggung kehidupan isteri dan anak2...fine fine..kadang2 koorang bermurung atau tak senang duduk terbawa2 sampai ke rumah (bagi yang dah kawen), kalu yang tak kawen lagi tu,kadang2 banyak kerja, ye ye kami perempuan memang tahu koorang memang banyak kerja..kadang2 bukan kerja koorang pun,koorang kene buat...tapi jangan terbawa2 sampai tak layan gf..marah2 gf..apa salah kami???? ceeaaa...huhu!

wahai lelaki..jangan la terlalu ego untuk kongsi masalah dengan pasangan koorang...serius! kalau tak cukup duit atau serabut kepala,masalah tempat kerja,masalah keluarga...walaupun koorang tau yang kami tak dapat membantu,paling2 sedih....luahkan je...kami tak akan mengejek koorang atau langsung tak memandang rendah...atleast kami tau koorang perlukan sokongan atau kata2 semangat...well tak caya kami memang banyak kata2 semangat yang tak mungkin koorang boleh dapat dari orang lain..serius! try la luah ;p

kepada lelaki, kami tau sesetengah daripada koorang ada yang bersifat jujur dalam hubungan...koorang memang ada sifat kasih sayang cuma tak pandai nak luahkan..kami tau itu..itu memang dah jadi fakta...tapi koorang cuba la belajar..tak kan koorang nak kami paham je..kadang2 kami sebagai perempuan pun nak juga rasa di beri perhatian lebih dari koorang...walaupun dah kawen,taip la mesej "tanya dah makan?" "I LOVE U".."pagi tadi awak cantik sangat.." "miss u.." "saya teringatkan awak.." takpun "saya sayang awak sangat2" dan yang paling simple pun.."morning sayang.." hehe! walaupun koorang rasa benda tu remeh dan tau yang kami ni memang akan makan time lunch nanti,mesej je la..tau tak? kami pun stress kat tempat kerja..bila dapat mesej koorang macam tu..hilang rasa penat... :)

cuba jadi jujur pada pasangan masing2..kami tau semua orang tak perfect...koorang tau kan perempuan nih memang antara kaum yang cukup memahami dan lembut hati tapi bukan suruh koorang ambil kesempatan dalam kelembutan..kami boleh faham masalah koorang dan cuba juga la faham masalah kami...

koorang tau tak ada satu benda yang perempuan akan rasa di sayangi?? iaitu bila koorang ucapkan yang koorang sayang kami dengan seikhlas...cop2! kepada sang suami,berapa kerap koorang peluk isteri koorang dalam sehari? tau tak kucupan di dahi isteri pada waktu pagi boleh membuatkan si isteri rasa bahagia sepanjang hari? hehe!! even gaduh macam mana pun sebelum tidur,bangun pagi2 kiss dahi isteri..hilang semua gaduh tu..tapi make sure isteri koorang dah bangun la...jangan la sengal sangat..huhu!

kepada yang belum kawen..jagalah gf koorang sebaik mungkin yang koorang mampu kerana gf koorang memang tak akan curang kecuali ada lelaki lain yang terlebih caring daripada koorang...

sekian terima..hehe!

eh2!! aiskrim potong satu!

Tuesday, August 14, 2012

40% raya+60% tidur+takde BONUS

Posted by mrs yaya at Tuesday, August 14, 2012 0 comments
hehehe...entry macam tak kisah jer.macam tak raya pun takpe..tapi sebenarnya.......percayalah..aku memang tengah pasrah dengan persiapan raya aku tahun ini..

baju kurung
baju yang aku tempah dah siap-siap duduk tergantung dalam almari...takde la banyak sangat aku tempah..cuma 2 pasang ajer..sebab aku jarang keluar pakai baju kurung.kalau pakai pun,pergi rumah orang kawen or pergi kerje je kot...

tudung
belum beli..dush! aku tak pasti nak beli shawl atau tudung bawal.tengok la yang mana sesuai..yang penting selesa dan murah..hahah! perlu la murah kan...maklum lah takde BONUS RAYA...

kasut/heel
pun aku belum beli..hahah! entah bile aku nak pergi beli pun aku tak tahu lah... dah la pasal kasut/heel nih aku leceh sikit..kat mane erk kedai yang ade sale dan cantik? hahah! maklum lah takde BONUS RAYA...

beg
tak payah.sebab baru paw abah suruh beli handbag kat bandung..lagipun abah aku pandai bab-bab beli handbag ini.so aku tak perlu risau..hahah! macam ni la.. maklum lah takde BONUS RAYA...

duit raya
settle..malas nak pikir dah...

extra baju
lagi la aku tak beli lagi..sebab raya ketiga,aku dah tidur dan takkan keluar-keluar rumah...migrin aku sebab takde extra baju tahun nih.. sobb:( maklum lah takde BONUS RAYA...

biskut raya
itu ibu aku punya bahagian..kekek!! tapi aku tetap nak beli juga 1,2 jenis..memandangkan aku nih jenis tak reti nak buat biskut raya ataupun PEMALAS,jadi,jumaat nih aku cuba-cuba lat usya yang mane sedap..

itu jer..maybe sebab aku takde anak lagi so aku tak payah nak kecoh sangat nak cari baju budak..baju adik beradik aku yang lain,sila beli sendiri..heheh!



Friday, August 3, 2012

home alone

Posted by mrs yaya at Friday, August 03, 2012 0 comments
nak tahu cerita best tak? family aku pergi KL...

lepas tu tinggalkan aku sorang2..huwarghhh...! betapa tekanannya maksss ni kat sini! makan megi *nangis* sebab rasa bengang bila abah tepon tanya pasal KUCING2 TENGAH DUDUK BUAT APE TU?, hurm...sayang abah sampai kiamat lahhh...

dah la pergi 3 hari 2 malam..ha apasal tak tinggal sana terus haa??? 

kecewa ni,nak pukul kang anak orang pulak...acehhh...

oleh itu,aku telah memberanikan diri tido sorang2 kat rumah,tapi takpe,hantu banyak kat rumah ni boleh teman aku tudo...(saja suka takutkan diri sendiri)

grrrrrr.........

esok bila balik,sila bawak balik buah tangan...kalau tak,tak apa lah..
kecik hati sikit jer ni....

hahahahahah!!

Monday, July 30, 2012

nazim..kenapa u comel sangat.....

Posted by mrs yaya at Monday, July 30, 2012 0 comments
aku tak tahu sekarang ini kenapa aku macam dah jatuh hati dengan Nazim..alaa..yang blakon dalam devaju di kinabalu tuu...si bazli..dia dah ada gf ke belum eh sekarang?kalau ada....aku rasa nak bermusuhan dengan gf dia... * over..hehe! kenapa eh Nazim tu terlalu comel?aku rasa tiap kali dia buat muka senyum dia tu..hati aku terasa dipanah-panah gitu..lalalala~~~

tadi baru je cek umur dia berapa..muda lagi u..baru 28 tahun..yang paling tak sangka..bulan 9 ok..sama dengan i punya bulan..macam ada jodoh ni..dah la badan auw auw auw...tinggi..cute2..muka blur je memanjang...memang terlebih memenuhi kriteria lelaki pilihan i ni..lalalala~~~

aku ni sampai dah berangan2 nak kawen dengan Nazim okey...hahahaha!! padahal dia kenal aku pun tak..sob sob sob...

aku rasa lah kan...Nazim ini muka dia macam seorang yang romantik..ish tak boleh la..hohoho~~~

Saturday, July 28, 2012

bengang

Posted by mrs yaya at Saturday, July 28, 2012 0 comments

aku punye la bengang sekarang.. cukup tak puas hati...

sakit hati weh..tuhan aje yang tahu..
nak tahu kenapa tersangat la sakit hati....

pertama...selepas puasa 6..kompern la puasa 7 kan..huhu! petang jumaat dalam pukul4lbh macam tu la..perut aku tetiba sakit..pedih semacam..ye! gastrik datang lagi!! ibu suruh aku buka je puase..sebab dah tengok aku berjalan macam nenek tua dah..muka pun dah macam orang nak bersalin..tapi sebab jam sudah pukul 4lbh,so aku kuat kan diri dan tidur...bangun tak bangun pukul6 lebih..*memang mak mertua sayang reject ni... time nak buka puasa,ibu mula bebel...

ibu  : start hari ini, sahur..tak payah kata malas nak bangun la
aku : baek
ibu  : nah,makan ubat ni pas settle makan nasi
aku  : baek

suci pula aku rasa time tu..kekek!!!

malam itu pula,tengah ber BBM..bermanja-manja..cewah! aku dah rasa lain dah..sakit-sakit badan..sampai la aku terlelap..dalam pukul2lebih macam tu la.terjaga sebab badan dah sakit sangat-sangat...pergi dapur cari panaldo active fast..nasib baik ada..buka peti sejuk,ada epal...  potong dan makan sambil berangan seperti puteri... bile dipikirkan balik..rasa macam berjangkit dengan sorang pakcik ni..bangun,makan buah tembikai... siapa??hahah!! siapa yang makan cili,dia yang terasa pedas..opss!

lepas telan ubat,aku pun tak sedar pukul berapa aku terlelap..aku bangun awal ok pagi tadi.. bangun sendiri.. *dah boleh buat menantu...mata ke atas...

sekarang aku dah rasa mengantuk sangat..dan still rasa sakit-sakit badan..dan rasa itu membuatkan aku rasa bengang sangat..rasa tak puas hati,kenapa aku yang rasa?! letih tau tak... :( nak mengadu kat siapa? :(  ibu!! nak buka puasa la macam ni...*lempang!!

Sunday, July 22, 2012

selamat berpuasa bagi umat islam seluruh dunia :)

Posted by mrs yaya at Sunday, July 22, 2012 0 comments
korang tengah buat ape tuu???
aku duduk rumah jer..besarkan bontot..kilat2 kuku..hehe!!
oit,taw tak aku baru taw warna kulit kita kat syurga adalah warna yang terdapat dalam kuku..
hohoho....putihnyeeeeeee!!! hahahah!!!
lalaalal~~~~

ok ok dah tu...

muka aku..WAJIB!! bosan kan..hahahah!!

hari ini dah 2hari kita berpuasa kan..camne puasa koorang semua??kekeke!!macam terlebih cakna pulak kat koorang..kan kan kan...heheh...

siapa yang berjauhan dengan family tu..puasa pertama mesti kelam kabut kan..takpun petang habis kerja tu,terus masuk kereta nangis-nangis drive cari signboard balik kampung...Eh eh koorang,jangan pecut sangat taw..Biar lambat,asal lambat..begitu..

itu yang dapat balik kampung..yang tak dapat balik tu,mesti mesej-mesej ayat sedih kat mak ayah..tak pun,kalau yang malu nak mesej mak ayah,update status kat facebook or twiter..sedih la..rindu la..nak makan tu la..makan nih la..time tu,orang yang hati keras pun teteiba boleh jadi hati tisuu...kekekek!!

nasib aku nih memang dah duduk dengan family..jangan risau..aku boleh tolong poskan menu ibu aku masak untuk bagi koorang jeles..kekek!

dah masuk bulan ramadhan nin,macam-macam perasaan datang kan..gembira,sedih,bengang,marah..heheh!! aku jujur,memang takpandai nak buat biskut or kuih raya...tengok la,tahun nih kalu terbuka hati ini,kompern aku war-war dalam blog..takpun kat facebook or twitter..mungkin akan buka akaun friendster,semata-mata nak bagitahu tahun nih aku buah kuih or biskut raya..hahahah!!!

Siapa yang datang period first puasa  itu,rugi la..sebab selalunya first puasa,kita nih semangat sikitkan..lepas seminggu tu..baru lembik skit..betol tak..hehe! aku nih lapar nih tak kisah sangat,cuma haus tu la..kekeke!! 

lelaki-lelaki yang kat luar sana,sila lah berpuasa dengan betul ye..bukan betul sangat lelaki nih..siapa-siapa nak diet time nih,ok lah..aku nih kompern tak boleh nak diet..aku time puase selalunya 90% badan akan naik sebab time berbuka makan macam 10 hari tak makan..Biase akau salahkan ibu kau la sebab masak sedap-sedap..kekek!


Sunday, July 15, 2012

sentap mak taw!

Posted by mrs yaya at Sunday, July 15, 2012 0 comments


hahaha! aku rasa aku kelam kabut sangat sebab dah lame giler takde orang nak mengorat aku macam bersungguh-sungguh nih...selalu kalau nak mengorat pun setakat hai hai ajer...nampak sangat tak laku sangat sebab tu jarang-jarang orang nak mengorat..kan... cerita kat koorang,bajet aku nih comey gile sampai tak larat nak layan peminat...kekekek!!! lempang sekali!

aku baru terserempak dengan dia..aku tak perasan tapi dia yang tegor dulu..hai awak...shit!..tak suka tapi sebab konon masing-masing profesional,senyum je lah...dia tak tahu aku stress gile...rasa macam nak jer buka pintu bilik dia dan jerit kat telinga dia " boleh tak jangan kacau saya lagi sebab saya tak suka... u go to hell..!! cewah garang sangat tu..kekekek!! serabut sampai bila la aku nih.. sorry kalau aku terlebih garang..itu saja aku nak mengadu..oh dia lalu lagi.. !@#$%^&*!!!

Saturday, July 14, 2012

aku tak dapat terima

Posted by mrs yaya at Saturday, July 14, 2012 0 comments
memang pun...memang tak dapat nak terima bila line celcom buat hal..kenapa??

tak boleh nak BBM

tak boleh nak TWEET-TWEET

tak boleh nak POST FB

tak boleh nak ber-FOURSQUARE

tak boleh nak VIBER


tak boleh nak ber-WHATSAPP

itu la cerita yang paling best untuk hari ini..sekian terima kasih...

#kejam la ;(

Friday, June 29, 2012

mungkin kurang cemburu tapi.....

Posted by mrs yaya at Friday, June 29, 2012 0 comments
wah2..entry tuu..memang geli kan..menyampah tak cemburu..tapi muka tu..lalalal~~~sentap juga kan..kan2...

ok semalam..aku ade keluar dengan kawan-kawan aku..saja lepak-lepak..maklum lah duduk satu negeri tapi jarang keluar..begitu..mula-mula kiteorang just nak pergi membeli belah..aku tak ok..haha!! koorang tahu la kan perempuan kalau kami keluar..kat tangan tu,wajib ade..betul tak?? *sambil angkat kening..*

settle semua,kiteorang pergi makan..time tu memang tak tahu nak pergi makan kat mana...last-last zie corner juga tempat kami lepak dan makan..hoiihh! sampai sana memang ramai lah..aku dalam kereta dah pikir..ada meja tak ni nak makan..tengok-tengok ade kosong..borak punye borak,order pun dah sudah,tetiba ada pasangan nih tegor kiteorang..rupa-rupa perempuan tu member kepada kawan aku..siap bawa bofren..encem dol..polis pula tu..wahahah!!! opss! meja time tu,memang takde so,member aku yang bermurah hati ini ajak diaorang duduk sekali..oh shit!

tetiba si bofren tegor aku..wah!! cair ok..astafiruallah al azim..;p

lelaki : eh2,macam kenal la awak ini?duduk mane erk?
aku : haa??kenal??
lelaki : betul..dulu sekolah mane?serius macam pernah tengok..ke dalam fesbuk ini?nama fesbuk ape?
aku : hehehe!! diana aleesya
lelaki : rasa macam ye dah kot..dalam fesbuk ini..

muka siGufren macam sentap..terus pandang muka bofren dia tu..hehe! yang tak leh tahan..terus ajak si bofren balik..kau mampu? heheh! pitam!


ok,perempuan ini kan memang ada sifat cemburu dalam hati bila bofrren dia mesra dengan perempuan lain..itu normal..tapi kene ada batas-batas nye kan..tak payah la sampai alihkan kerusi tu..duduk dekat-dekat..siapa tak sayang bofren kan..betul tak?kalu aku duduk tempat perempuan itu pun..mungkin rasa..eh salah..memang rasa..entah-entah,masuk dalam kereta memang kene karate la makanye..hehe!

Saturday, June 16, 2012

ramai nak berhenti.awat?

Posted by mrs yaya at Saturday, June 16, 2012 0 comments
begini kisahnya..boo!! bosan!!

okey,tak payah nak begini-begini sangat..kite teruskan...

Lately,ramai kat tempat kerja aku nak berhenti..oh shit! kenapa semua orang pun nak resign? ade yang kerja  tak sampai setengah bulan..dah nak berhenti kerja..yang kerja baru 2 bulan pun..dalam perancangan nak berhenti..

why? why? huhu! maybe dapat better offer kat tempat lain kot..mana kita tau kan..jadi biarlah..

Erm..life takde la best mana sekarang ni..tapi alhamdulillah lah dengan family disis..ewahh..hehe!

koorang ada rasa nak behenti kerja jugak?bagitahu aku..aku nak apply kat tempat koorang pulak,,hewhewhew! Atau tempat kerja koorang nak pakai orang,tukang bancuh kopi pun takpe..okbai 

Saturday, April 21, 2012

cameron highland part1

Posted by mrs yaya at Saturday, April 21, 2012 0 comments
memandangkan entry aku  kali ini sangatlah panjang,aku syorkan koorang tapau lah apa-apa yang patut sambil baca blog aku ini...

okey,kepada siapa-siapa yang nak memanjakan diri atau nak tenang-tenangkan fikiran itu,Cameron highland salah satu tempat yang boleh buat koorang rasa tenang dimana terdapat angin sepoi-sepoi bahasa..hakhak!! memang sesetengah orang kata..eleh! Cameron je kot..tapi kat situ lah tempat yang buat aku rasa tenang,nyaman dan kene pula member yang perangai tak berapa nak sihat..so memang-memang happy dan enjoy!!!

ok,fisrt gambar,harus feeling hot dulu..kenapa??sebab gambar seterusnya aku macam kana-kanak strawberry..hahah!!

mula-mula perjalanan kami,harus snap gambar kat sini yaa..KENAPA?? sebab kalu tak snap gambar kat sini..koorang tak caya yang aku ada kat sini..hehe!

CikLat dengan muka teruja sangat dengan coklat strawberry!! serius!!

CikJulie sedang berangan dalam hati..bila kah putera raja nak taburkan bunga depan pintu bilik..konon-konon macam dalam mimpi CikLat..macam tak adil je kan..kenapa tak aku je dalam mimpi tu..kekek!!

Selepas penat naik turun bukit..yelah borong banyak sangat..so kiteorang terpaksa ulang alik ke kereta nak letak barang...hehe!

Singah kat sini semata-mata nak beli bear ini..lengoh!!semua tempat cari bunga yang pokaldot..Sangat comel..Cute like me..hehe!!

Pintu masuk Cactus Valley..kalau koorang masuk..mesti terpesona..macam-macam ada kat dalam itu..bukan setakat kaktus jer tau..

Kat sini pun wajib snap gambar..tempat dia sangat-sangat cantik..tak caya???jom tengok..
aku dah mula nak kecoh tengok tempat ini...Tempat yang besar..so koorang tak payah nak berebut-rebut snap gambar

tapi sebab kiteorang ini artis..so semua orang bagi laluan..ko ada??hahahah!!

okey..rasa macam dah cukup gambar kiteorang untuk tatapan koorang semua..tapi kalu rasa tak puas lagi..jangan frust..ada lagi la tuu...heheh!!
sayur ini buat aku rasa tertarik sangat..macam bunga ros je kan..dekat Cactus Valley ini je kot diaorang tanam sayur ini camni..nice kan..takut nak beli..rasa sayang nak makan..RM2 satu kelompak..


MASUK TANPA KEBENARAN ke dalam ini semata-mata nak tengok bunga kat sini..cantik sangat!! kat sini boleh tengok permandangan cameron..haa~~ tak sia-sia kiteorang curi-curi masuk.. :p


ada satu buah kiteorang tak pasti apa benda..nak kate cerii??macam tak..nak kata labu pun..mustahil..lagi tak logik..dan kiteorang dengan selambernya petik buah itu..rasa macam lada..eh bukan juga!! arghh!!

CikLat sempat lagi jeling-jeling time beli dan aku sedang belai-belai BB aku..baru lepas jatuh..riang sangat..macam itu la jadinya..habis calar..terus mengaduu..;(

sibuk borong coklat.."siapa-siapa kaki shooping..sila PM kami di fesbuk..mungkin anda yang kami cari untuk destinasi kami yang seterusnya..."

Bila bergambar dengan buah besar ini..tetiba rasa macam "aku lah raja"..hahah!! Gelak itu wajib ok...Kat depan sikit tempat shooting Vanilla Coklat..rugi pula rasanya tak snap gambar kat sana...hehe!
Kat sini semua buah-buahnya segar...semua cute-cute termasuk aku..heheh!!

PART 1-THE END

Tuesday, December 11, 2012

IM aku datang!!!!

baru lepas tengok "istanbul aku datang"..oke fine, aku tahu agak lambat disitu..niat nak tengok kat wayang tapi u all tahu la kan...ada lagi ke sekarang..haa???btw,cerita not bad la..cute tengok lisa and aku tak respect beto agak comel disitu..omg omg omg!!!
mana-mana yang tak tengok,u all try la tengok dan betul kata cik Husna..bila tengok cerita ini,memang betul-betul rasa nak makan maggi asam laksa..sweet!!!

cepat la cepat la cepat pukul12 !!! ..:)

Sunday, November 18, 2012

kes mengidam

petang  itu,mama ada cakap nak pergi tutti fruiti..dalam pukul6 macam tu la..tengah borak-borak dengan nenek,mama kat bawah,aku baru ingat yang malam ada aim..so aku ingat tak jadi la pergi..

malam tu macam biasa la,aku orang mula-mula duduk depan tv dan pegang rimut tv kuat-kuat..apakah ini?konon-konon taknak bagi orang lain tukar channel la..konon lah kan..padahal semua nak tengok aim..mama macam biasa,2 in 1..tengok aim sambil gosok baju..suri rumah tangga macam itu la..aim tak mengecewakan lah tetapiii...haa..hahahah!! ada 1 lagu ini..macam kelaut je..sedih aku dengar..*nangis lap air mata..* tukar kelangit ----> kelaut?boleh?

habis aim,jam dah pukul pukul11lebih..abah tetiba ajak keluar pergi tutti frutti..haa?kelam kabut lah semua..aku?takyah nak cerita la..pakai seluar tidur je kot..hahahah! sampai je kat tutti frutti,10minit lagi kedai nak tutup..diaorang kan tutup pukul12..yang sedihnya,staf-staf diaorang dah tutup separuh kedai itu..aku dah nangis dalam hati time itu..

abah buka cermin kereta,sambil jerit....

abah : nak tutup dah ker? *buat-buat tanya..mesti menyampah kan dalam hati diaorang
en staf : haah..dah nak tutup dah
abah : ni ada orang mengidam ni..kesian pula tengok
en staf : oh yeker??kalau dah mengidam itu,mari la..
aku +mama : hahahahahahah!!!!!

aku dah mula cek perot..hahah! dammm!! masuk dalam itu,diaorang tanya yang mana mengidam..banyak yang pandang aku..memang kurang ajor.. 
yang penuh itu,ofoz lah aku..yang paling mahal pun,aku juga..:p yang nampak buah strawberry itu abah punya dan yang satu lagi itu mama punya..aku amik jellybear dia sangat la banyak..suka sumbat dalam mulut banyak-banyak.rasa macam nyuk-nyuk dengan nikmat..heaven sangat..

tak sempat sampai rumah,dah habis..rasa macam tak cukup..apa agaknya perasaan orang yang belanje?hhahah! sampai rumah,kami lepak-lepak kat luar dulu..apa kata orang,amik angin di kala malam..cewah!!lempang!

tetiba aje,aku ada dengar sumting..oke abaikan..abah pergi jengguk kat pagar.aku dah stanby kat pintu..hehehe! abah cakap dia ada nampak cahaya putih..saja la tu nak takut-takutkan aku..kan kan kan..hahahah!! bila abah terjah je,perghhh!! dah la aku taknak cerita..hahahahah!!!!

motip? lantak lah...

agak-agak sempat besar tak?tak sabar nak letak hadiah..










Wednesday, November 14, 2012

puding trifle campak-campak

semalamkan pergi shopping barang dapur dengan ibu..,aku macam biasa la suka selit-selitkan sikit barang aku..kiranya bukan setakat teman,suka menambah-nambahkan barang pun,perangai aku..memang semua keturunan aku macam itu..hahah!

so hari ini,bangun tido,kemas-kemas katil,terus mandi.semata-mata nak buat puding trifle..ibu aku dah awal-awal pesan..along dah besar so,buat sendiri ya..oke,itu aku tak kisah lah..yang aku makan hati sangat..perlu ke gelak kahkahkah?? :( 

lepas ibu habis masak,aku mula buat puding trifle..oke,bahan-bahan dia senang je tau...hahahah!! #gelak dulu..

1 peket serbut agar-agar
1 roll cake
1 tin susu cair
2 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
1 tin fruit cocktail
jom kita tengok cara-cara nak buat..cehh!! nak buat puding trifle je kot,boleh la ko berlagak..hampeh! hahahh!!

mula-mula ko perlu sediakan mangkuk..tak kisah la besar ke kecik.ikut banyak mana ko nak buat..lepas itu,ko potong dan susun roll cake ke dalam mangkuk..macam yang aku buat itu..terer kan aku potong..muat! kalah cheLah potong..hahahah!

agar-agar dalam peket,ko masakkan atas dapur.biar sampai mendidih sikit..

sementara ko tunggu agar-agar mendidih,ko tabur cocktail atas tu dan tuangkan air cocktail tu bagi basahkan sikit roll cake ko..sebab nak bagi kembang kek itu..

tuangkan agar-agar tadi atas roll cake..dan tunggu sampai dia sejuk

sementara tunggu agar-agar sejuk..masak kastard untuk last lapisan..masukkan susu cair 1 tin,campurkan 2 sudu besar gula dan 2 sudu besar tepung kastard..ko gaul sampai pekat..jangan tinggal time ko masak..takut nanti naik ketul-ketul..ingat tu..#time ini ko boleh la buat exercise kat tangan ko tu..hahahh!

bila kastard ko dah pekat..biarkan dia sejuk sikit..sementara nak tunggu agar-agar dan kastard sejuk itu..boleh la ko buat kerja lain..macam aku,bedal epal..sebab lapar..hahahah!!! 
gigitan yang kecik itu,bukan aku punya..scha yang punya.. motip?#sila abaikan gambar di atas..hahaha!

bila agar-agar dan kastard dah sejuk,boleh la tuang kastard itu,atas agar-agar tadi..dah last sekali,ko taburkan buah cocktail yang selebihnya atas kastard dan.....???
tadaaa!!!! senangkan..aku memang suka buat kerja senang-senang ini..hahahh!!! selamat mencuba.. :)

agak-agak dah boleh masuk masterchef3 tak? hahahahah!!!! #teamCheLah


Tuesday, November 13, 2012

oksigen sudah masuk

memandangkan semalam seharian aku tak keluar rumah,hari ini aku dan ibu buat keputusan nak keluar..keluar pun sebab nak beli barang dapur sebenarnya...hahaah! dalam pukul12 lebih macam tu lah,kiteorang keluar..mata aku time tu,memang sangat mengantok..mungkin tidur lambat semalam..pagi itu,ibu dah 3kali kejut..hahahah! nampak kat situ,menantu kesayangan makcik-makcik kat luar sana...
dalam keluarga aku,aku yang paling lambat siap..bila dah siap,aku yang paling semangat nak menuju ke kereta sambil jerit...JOM JOM JOM!!! sebelum nak beli barang dapur itu,aku ajak ibu singgah vincci..heheh! vincci kat kuala terengganu ini sangat la lambat..sangat lah mengecewakan pelanggan..dalam katelog macam-macam pilihan tapi bila pergi jer..habuk tak ada..hmm..aku memang tak paham di situ.. dan secara automatik,cancel nak beli...

dalam perjalanan nak ke giant beli barang dapur,masing-masing terpikir..agak-agak ramai tak orang kat giant..maklum lah hari ini kebanyakkannya cuti..so tak mustahil la,giant tak ramai orang kan..dari jauh dah nampak kereta ini masuk,kereta itu masuk..tawakal je la kan..masuk dalm pintu giant tu,cari parking..nasib baik ada..tapi agak jauh lah..dah la cuaca sangat la panas..memang tak sabar nak masuk dalam giant dengan aircond yang sipu-sipu bahasa..hehehe!

masuk giant,terus cari troli dan mula cari barang...
motip gambar ini..heel aku itu..... :(

3 jam habiskan masa di giant..habis semua lorong depan belakang kanan kiri aku masuk dan kaki aku sangat-sangat la sakit..macam ini la kalau OKU...perut pula kosong tak makan apa-apa..yelah,bangun tidur terus siap-siap mandi..nice :(
muka ibu pun sedih tengok barang-barang dalam troli..agak-agak apa yang ibu pikir?? hahaahah!! * sila kabulkan buku yaa..ayaikk!
sampai kat kereta,ibu ajak singgah rumah wan..oke,memang dah lama tak pergi rumah wan..rindu wan pun ada..buat-buat rindu..konon-konon cucu kesayangan wan..sambil angkat kening..wah!! over..hahah!
sebelum sampai rumah wan,isi perut dulu walaupun memang dah tahu..perut kosong kalau ko dah sumbat air coklat banyak-banyak..memang muntah la kan..tapi aku ini kan cucu kesayangan...apekah? hehe!
sampai rumah wan,ibu duk sibuk suruh bibik petik kacang botol..petik ke??whatever la..bibik memang suka bab-bab tanam-tanam ini..habis semua mende dia nak tanam kat kawasan lapang rumah wan..sekali tengok dah macam kebun sayur pun ada...

oke itu sje..cerita panjang-panjang kan bosan pula..aku pun dah bosan duk pikir ayat nak tulis apa..apa-apa pun thanks ibu..dan kaki aku sampai sekarang still saket..heheheh!!

opss!! sebelum tu aku nak ucapkan...
SELAMAT HARI DEEPAVALI dan SELAMAT BEKERJA KEPADA YANG BEKERJA..wahahaha!!!











ibu masih ingat

korang pernah ingat enrty aku yang sebelum ini pasal sipot b***??hahahah! ingatan ibu aku sangat power..


tadi  adik-adik aku tengah layan utraman 3 dekat astro ceria..ibu aku pula duk melayan perasaan..ulang alik depan tv dan dapur..katanya tak tahu nak buat apa..ada ke buat statment macam tu..minum air dah 2 gelas..makan pun dah 2 pinggan,,still lapar..ibu siapa la tuu..heheh! aku pula,macam biasa duk menghadap laptop je la..menghadap laptop sampai mata lebam..dan dan...hehehe!

tengah syok usya-usya kat facebook,adik aku si aiman..

aiman : eh ibu,raksasa sipot b***...

aku dah mula nak gelak tapi boleh cover-cover sopan lagi..

ibu : mesti sipot ini kentut busuk
aiman : haa?? *sambil pandang ibu

oke,memang dah tak leh tahan..semua gelak kecuali adik aku aiman yang macam bingung..adik bongsu aku pun pandai gelak..aku tak paham kenapa slow sangat adik aku yang sorang.sangat-sangat lambat..bila orang lain dah senyap,mula dia nak gelak..adoiii..ini kes makan semut banyak sangat ke apa adik aku sorang ini...

aku sebenarnya dah lupa pasal stetment adik aku hari itu..tapi bila ibu cakap macam tu,mula aku teringat pasal itu..dan aku rasa..aku rasa la kan..ibu aku sangat pelik malam ini..mungkin sebab seharian kiteorang kat rumah..kepala jadi tak berapa nak stabil..aku ingatkan aku sorang jer yang tak boleh duduk diam..rupanya ibu aku pun sama..yes! boleh salahkan keturunan bila aku tak duduk diam kat rumah yee..hahah!

esok insyallah aku keluar..serius,rasa otak aku sekarang macam kekurangan oksigen..mana-mana yang kenal aku tu,yang cam aku..tegur-tegur la ye..jerit aje nama yana..kalau lagi sopan,nurdiyana pun takpe..jangan panggil scha alyahya sudah..kecik hati scha nanti..wahahahah!!!!

Monday, November 12, 2012

cerita pasal.....olollooo :)

kahkahkah!! nak gelak dulu..sentap lah tuu..sejak akhir-akhir ini aku dah mula rasa bosan..bosan dengan semua ini..bila ada perasaan bosan itu,mula nak cari pasal..wahaha!!! kadang-kadang teringin nak merajok..agak-agak korang la kan,kalau aku merajok saja-saja ada orang nak pujuk aku tak?? memang tak lah kan..hahaha!! nak bersosial pun,macam sudah malas..wah!dah nampak kat situ aku dah besar..hahahah!!!! 

okey,cakap pasal bersosial..ada 2,3 orang ini tanya aku kenapa aku tak reply tweet..oh! oke..buat masa sekarang ini,aku dah makan hati dengan twitter..cewah!!! jangan risau peminat-peminat ku sekalian..aku baca je apa yang korang tweet cuma tangan ini tak rasa nak bertweet-tweet lagi..tak rasa nak klik button twitter dan update..nanti bila aku dah rindu nak tweet...aku aktifkan balik twitter aku yaa...

balik pada entry asal..cerita ini 2,3 hari lepas kat  rumah abah dan mama nini aku..memandangkan aku bosan dan banyak masa free,dalam minggu tu 2kali aku lepak rumah diaorang..motip utama..nak tengok adik baru aku..wahahah!!! adik baru ke??

sampai rumah terus naik atas dengan langkah yang pelahan-lahan,cari adik-adik aku..oke tipu..aku cari kitti aje..maaf ya yang lain...wahaha!!! serius sangat lame tak  jumpa cik kitti..bila dah jumpa,memang terkejut..kittti dah besar dan yang paling terkejut,dia dah tak manja macam dulu-dulu..:( dah tak suka orang pegang-pegang..:(  dah tak lasak..:( adakah sebab faktor umur?? sekarang kitti suka bersendirian..oke,sangat kecewa disitu..kenapa u dah berubah ??rasa nak bawa diri je time tu...:( hok oloohhhh...

kakka pun dah besar tapi perangai still macam dulu-dulu..suka manja-manja tak bertempat..mungkin sebab dia jantan?haahahh!!kakka tersangat la manja..kadang-kadang itu,orang tak panggil pun dia memang suka datang..pastu mula jilat-jilat..buat muka cute...aku tak berapa suka sangat kakka ini..sebab ape? sebab dia hitam..so aku memang tak berapa nak suka kucing hitam ini..tetapiiii...kalau bagi kat orang yang geli dengan spesis  kucing ni..macam syok je..kan kan kan...hahaahha!!!

sekarang pasal kucing baru..cik putih..why cik putih?? adoiiii...nama putih sebab bulu putih ke apa nih?cik putih ini kucing baru..masih kecik dan sangat lasak..mungkin sebab badan ringan so aku tak dapat nak kejar...eh,sekarang memang aku tak dapat nak kejar..tapi ingat yaa! bila kaki aku dah kuat..haa..ko tengok sape lagi lasak..yang sangat tak tahan,firstday abah beli,siap letak reben..sangat-sangat "cute".. erkkk..
yang hitam tu kakka dan yang putih itu kitti..dah terbukti disitu..*kitti sedang meluat..kakaka!
kitti yang suka sangat bersendirian :(
kakka datang tanpa orang panggil..strees aku..*jangan tanya kenapa aku begitu sopan time ini..
nasib seluar aku kuning kan..kalau tak,memang tak nampak apa-apa kat situ..hahahah!!
yang nih cik putih..kucing baru dalam family ini..
kedudukan yang sangat pelik bila bersantai...agak pelik *sambil angkat kening..hmm..
agak-agak abah nak tambah lagi tak kucing??rasa macam dah cukup ni..kan mama..hahahah!!!




Tuesday, November 6, 2012

tips yang tak berapa nak tips

korang pernah rasa down tak?atau kecewa ?
oke,sekarang terasa seperti penceramah BEBAS..tak sesuai.. :)
aku bukan apa,cuma nak share tips yang aku buat.. * ruangan ini hanya untuk wanita seluruh dunia ya..
huh! terpaksa lah aku berpura-pura jadi Ustazah Siti Nor Bahyah .. hahahahaha!!!

okey la..down or kecewa ini  ada macam-macam..satu kecewa dengan orang lain...kalau dari segi itu...(LEMPANG) kite harus praktiskan ini..

ada orang cakap kasar or menyingungkan perasan korang..so ko sangat-sangat tak boleh terima dengan semua itu..yelah, kalau yang jenis malas nak panjang-panjangkan hal..dia senyap..tak kira la..kawan ko ke,boifren ko ke..

cara dia senang je..ini yang pernah aku buat..heheheh! ko sibukkan diri ko..oke,fine..kadang-kadang kita akan teringat semua itu kan..itu normal..lepas itu,mata itu mula basah..bila basah,mula cari tisu..buang apa yang tersumbat kat hidung itu..kan3..korang jangan nak klentong aku lah...

kalau cara itu macam tak berapa nak berkesan dengan korang,cuba dengar lagu..kalau yang dalam kereta sambil drive itu kan,pasang kuat-kuat..korang nyanyi sepuas-puas hati korang..jangan pula pasang lagu yang ala-ala nak bunuh diri..maksud aku,lagu yang boleh buat korang sedih..kalau yang tak berape malu tu,nyanyi sambil buat gaya gile korang..lantak la kalau kereta sebelah korang pandang korang semacam jer..anggap yang diaorang jeles dengan korang sebab terlalu happy..kalau yang pandang itu si lelaki,anggap diaorang nak mengorat ko..apa macam??hahahah! dengan cara tu,betul aku cakap,korang akan rasa puas.

cara lain,korang buat aktiviti macam bersenam ke,pergi gym ke..whatever la..haa..cara ini,bukan setakat boleh lepaskan geram,boleh kuruskan badan korang itu sekali..hehehh!

ada sesetengah perempuan,bila down je,makan..down je makan..oke,kalau yang kurus tu,takpe la kan..kita tak kisah sangat tapi kalau yang badan gemok macam aku ini..baik korang pikir berkali-kali sebelum melakukan aktiviti makan besar korang itu..tapi kalau dengan cara macam tu juga yang boleh buat hati korang senang..terus je la..

jadi kalau tengah frust ke,sedih ke,down ke,jangan biasakan diri duduk melepak dalam bilik sambil menangis..kalau boleh,elakkan daripada duduk bersendirian...dulu aku pernah jadi macam tu,so sangat-sangat seksa...,jadi korang tau kan sebabnya..hehehe...

oke semua...boleh bersurai sekarang

Sunday, November 4, 2012

cadangan amat diperlukan disini

sebelum cerita pasal cadangan, aku nak lepas geram sikit..alahaiii..hahahah! beberapa minggu ini kan..ada lah sorang makcik ini..selalu kol aku..dan tiap kali dia kol aku,selalu aku buat ayat macam ini...makcik,makcik salah no ini..saya bukan zilaazzz..haa... lepas tu,kol lagi...makcik saya bukan zilaaa..petang tu,kol lagi..stress nye sayeeee!! 

nampak tak?aku sangat stress disitu..siapa zila?? apa kaitan zila dengan makcik tu?tiba-tiba sibuk nak tahu..tapi kan kalau makcik itu cakap,hello scha alyahya ada..oh..itu baru aku..hahahah!!!

okey,habis cite pasal geram...nak cite pasal cadangan..sekarang duit dalam bank agak banyak.disebabkan duit terlalu banyak, aku jadi rungsing sangat..jadi...aku rasa nak pergi bercuti..sorang-sorang pun takpe..stok buat mulut muncung mata berair sambil taip..kotak tisu letak sebelah laptop..konon-konon tengah bersedih..pftttt!!! sobb...

dalam kepala aku sekarang nak bercuti! nak bercuti! nak bercuti! nak tunggu bercuti dengan manja-manja,alaa...bulan 12.lambat lagi itu..sebulan bagaikan setahun..wahahah!!!
pulau?cameron??bukit fraser?sekarang musim hujan kan..oh! kenapa mood ini datang time musim hujan??oh! kenapa,kenapa dan kenapa??buat-buat stress pula..!@#$%^& agak-agak korang lah kan..tempat mana yang paling best ya?aku serius,memang tak berapa nak tahu..

pleaseeeeeee...


Saturday, November 3, 2012

nafsu nak strawberry

aku ini sebenarnya bukan penggemar strawberry...Ada masa-masa je ak nak makan strawberry..Tengok la setahun sekali nak makan strawberry..Ikut keadaan la..Tapi sejak dua mejak ini,nafsu aku dengan strawberry ini makin menjadi-jadi..baru ini duduk syok-syok online kat facebook,manja aku ni duduk tag gambar strawberry kat wall aku..
okey,dia saja nak nafsu aku makin membuak-buak..ha! amiik ko..membuak-membuak gitu..hehe! kat terengganu ni memang takde la..jangan nak beranggan la kan..kalau ada pun,kat cameron tu haa...sekarang manja aku tengah jadi kanak-kanak riang kat cameron tuu..ok sangat la jeles ko pergi sana..aku dah terbayang-bayang ko duduk menari-nari kat sana sambil makan strawberry...:(
agak-agak kat cameron ada tak semua ni??rasa nak pergi pulak la kat sana..manja-manja!!...jom la pergii lagii..

Friday, November 2, 2012

tips memikat gadis anda

hari ini entah la kenapa aku bole nak buat entry macam ni...haa buang tabiatkan.. yelah,aku sendiri pun tunggang langgang, nak bagi tips bagai..ini kes kawan aku la ini..

gambar sebagai penyeri..

tadi ada la sorang kawan aku ini,nak minta tips dari aku..kenapa aku?hahah! oke takpe..sebab kawan kan..aku cuba la tolong yang mane patut..aku tak boleh tengok kawan-kawan frust ini..takkan nak suruh dia search google pula kan..sucikan hati aku..hahah! bile ko tanya aku,macam mana nak pikat hati perempuan ini..baik,mari aku tolong ko yang mane aku tahu...dan untuk mana-mana lelaki yang tengah nak usya-usya perempuan kat luar sana..nak cuba usya aku pun boleh.. sebab aku sekarang pun rasa aku patut kene usya jugak..hahaha! ada je kene lempang nanti.. :p

first kalau korang nak usya girl yang dah berjaya lembutkan hati korang tu mesti la kena tahu nama dia..Macam mana nak cari nama dia tu banyak cara sebenarnya..boleh pergi cari kawan si dia dan tanya direct..cara ini takde la malu sangatkan..kalau korang terer,boleh jadi stalker..dekat mana?ofcoz la facebook,twitter.tapi nasib korang la kalau sidia letak nama glemer..auuww!! ataupun korang boleh pergi dengan muka macho pergi terus dekat girl tu.Cara ini aku rasa lebih nampak bersungguh-sungguh gitu..

lepas dah tahu nama semua tu,mesti nak tahu masih single atau dah ada yang first step dulu dari korang.Part ini agak sukar kalau korang seorang lelaki yang gugup dan pemalu..bagi yang merokok,bila gugup tu mula la merokok..hahah! yelah nak tanya soalan ceput mas ini bukan senang..buatnya girl ini dah berpunya,alamat terjun bangunan la korang..hahah! tanya dengan cara yang agak spontan..tapi awas,jangan sampai girl tu hidu trick korang dengan mengagak korang cuba nak tackle dia..rileks2 sudah lah..sebab ada girl yang tak selesa tau...

bila dah tahu sama ada girl masih single,korang boleh terus bakar ayat power korang tu sampai girl tu rasa tertarik dengan korang.kalau yang jenis tak berapa pandai buat ayat tu,just buat dia rasa selesa dengan korang,itu dah cukup.just be yourself.. :) tapi kalau korang dapat tahu yang girl tu dah berpunya,jangan la korang frust..bunga bukan sekuntum kan.korang boleh jadi kawan..mana tau,boleh jadi kawan rapat..haa..tapi agak-agak kalau girl ni tetiba clash,jangan la korang kacau dia..just bagi dia masa dan biar nampak korang dalam hati dia.orang yang sabar,biasa dapat..usaha skit..jangan duduk diam saja..

bila dah dapat green light time tu,jangan seronok sangat..just jaga hati girl tu jangan sampai apa yang korang usaha selama ini hancur macam tu je..sebab ramai aku tengok lelaki hancurkan hati perempuan..tak tahu apa motif diaorang buat macam tu..takpe,tuhan maha adil kan... :)

okebye! ;)

nobody love me anymore :(

 down!
.....
...
..
.
..
ini serius!
...
..
.
ada siapa-siapa nak ajak keluar? boleh ambik saya di rumah...sobbss!!!

Monday, October 29, 2012

comel gitu..auuwww!!

memandangkan sekarang tengah bosann seperti yang tercatat dalam entry sebelum ni,wahh! aku seriuz dah tak tahu nak buat ape dah..nak bersosial? oh! umur dah 24 tahun oke..tahun depan 25 tahun...motip??hahah! buka facebook??booooooo!!! henpon? boooooo!! instagram??lagi la booooo!!

tengok Dp BBM,timbul idea dalam kepala ni nak warna-warnakan blog..yela sebelum ni pink merah pink merah..macam bosannn kan..berani koorang..aku sendiri tengok pun,macam bosannn...hahaha!! sebelum nak buat tu,harus check bos datang ke tak?tengok2 kat parking kereta..kot2 adekan... oke bos tak datang lagiii....huhu!

dalam beberapa minit kemudian .....
..........
......
....
...
..
.
.
.
.















tadaa!!!!! *merah lagi tuu..ahkhak!!

bila  grey combine kan dengan purple ternyata memang cantik! kan2.. hahahah!!! bilik aku ni rasa macam nak tukar warna grey purple la..ahakkkk! ada siapa-siapa nak sponser tak??










hari,minggu,bulan

tak tahu nak update ape..tak tahu nak cakap ape..tak tahu nak buat ape...semuanye bosannnn...kat tempat kerja pun bosannnnn....dengan orang pun aku rasa bosannnnn....

takde kerja pun bosannn...buat kerja yang sama pun bosannnn...kalau kerja banyak pun,jadi bosan jugak...kirenye semua bosannn la dalam bulan nii... :( senang cerita...

bosannnnnnn.... :(

Wednesday, October 24, 2012

rindu kite le tuuu...

well..aku dah lame gile tak mimpi ular-ular ni sejak beberapa bulan yang lalu..sebelum2 ni kerap mimpi nenek tua dengan orang gile mana entah...tapi gaya stok memang ngeri habis la...dan muka orang gile tu,memang aku tahu la siapa...hahah!

oke2 sekarang aku nak cerita pasal ular..dalam mimpi tu kan..memang agak kurang ajor la ular2 tu duk maen kejar2 dengan aku..aku dah la lemah bab2 maraton ni..tak tahu ape masalah ular tu dengan aku..

nak kire semua ular tu memang tak sempat la kan..yelah..tengah takut..siapa tak takut kan kalau dah berekor2 kejar..cuak habis...muke asalnye kiut,dah tukar jadi doremon..hahah!cuma yang aku ingat,banyak2 ular yang kejar aku tu,de yang warna dark blue..dia yang paling laju kejar aku..aku ape lagi..lari sakan la...eeuuww...perlu ke kejar aku?

sampai kat satu tempat tu..mungkin dah jalan mati agaknye..muncul ular warna kuning...yang tak tahan tu,badan berpokadot.. *kenapa perlu dot dot dot..aku pun tak pasti...haha! tapi kan memang besar gile ko..bile dia angkat je kepala dia tu,tinggi sampai ke langit..mercikk! besar ular tu,macam dalam muvi anaconda tuu..haa! amek ko bapok besar..ni kes tak habis tengok cerita hari tu dengan cik Lat ke pe..pastu bersambung dalam mimpi aku kan..kan kan kan...*sambil angkat kening

ramai yang cakap kalau mimpi ular,ade orang nak masuk meminang la..ada orang nak buat mende tak baik dengan kita la..tapi kalau cerita yang ade orang nak masuk meminang tu..wow!! sangat hot okey..tak boleh terima..hehehe!! bila pikir kan balik,kenapa aku tak sempat nak kire ular-ular dalam mimpi aku..nak juga tahu berapa orang...wah! memang gile hot la ni..hahahah!!

mimpi punya pasal kan..sampai aku lambat bangun..agaknya aku tak puas hati kot sebab tak kire ular2 tu semua..aku sedar pun,ibu aku yang kejut kan..dengan nada " along! tak g kerja ke?" pantas aku bangun dan mandi...nasib la ibu bermurah hati nak gosok baju aku..dan sekarang, kepala aku masih blur...

 bos saya mahu pulang..................

agak2,malam ni kalau mimpi lagi..sempat tak aku nak kira ular2 tu??eee! tak kuasa aku nak mimpi lagii...hahahahh!!!


Friday, September 28, 2012

mybefday!! :)

Baca tajuk pun dah tahu cerita agak bosan..tapi lantaklah.hari ini aku punye befday,ye aku dah 24tahun...so what?? Sebenarnya aku memang tak pernah tunggu pun aku punye befday dan tak pernah juga aku apply cuti untuk have fun ke whatever lah..yang aku tau..okey,its my befday...

kepada koorang semua yang ada wish kat facebook,whatapps,bbm,instagram or kat mane2 lah...thanks for the wish :) aku memerlukan lebih kurang sejam untuk reply koorang punye wish..:) cewahhh,macam artis gitu..

tak tahu nak cakap apa lagi,cuma rasa sangat gembira,even tak ada celebrate kat mane2 hotel,tapi aku happy rasa nak terbang! :) thanks semua..u made my day! kekekek!!

tengok..celcom pun wish befday kat aku...*padahal nak tunjuk aku dapat panggilan dan SMS free..hehehe!!

Wednesday, September 26, 2012

bila dianak tirikan,begini la jadinya

tadikan kerja..eh macam lah ko sorang je kerja..huhuhu! pastu tengah-tengah buat kerja..wife bos aku potpet potpet sebelum dia balik..biase la..waktu wife bos aku balik,memang awal dari kami semua...so itu dah perkara biasa bagi kami semua disini.. *tetiba rasa sopan ;p

kami sebagai wanita yang bekerjaya *puiii* just diam jer bila dia potpet potpet...tapi dalam hati..huhuu! oke,taknak tunjukkan marah..nanti tak comey..huhu!

aku rasa lah kan wife bos aku bengang bila kami semua buat tak tahu aje bila dia potpet potpet tadi..boleh nampak perangai bila rasa bengang..oke..tolong faham yang kami tengah banyak kerja..so,malas nak dengar mende yang bukan ade kaitan dengan kerja kami..bile  ada masa tu free..kami buat..oke sayang..huhu!

kan aku dah marah tu..heheh! koorang pernah rasa kan..kan2..huhu!

ada masa satu tahap tu..kite dah rasa lali dan bosan kan dengan semua ini..lebih kepada buat tak ambik port..tapi kadang2 tu,nak juga cakap cukup la..cukup la...

marah??marah tu tetap ada dalam diri..tipu sangat lah kalau koorang takde perasaan tu bila ada orang yang marah-marah kita dengan mende yang takde kaitan dengan kite.tapi dia sebagai bos or orang atasan,tak perlu lah kan nak ambil kesempatan atas orang bawahan kan..

whatever lah..huhu!aku cuma tertanya-tanya..aku oke sebenarnye kalau orang tak ambil kesempatan..if nak di respect, tolong juga meng respectkan orang.. begitu la...

jadi tepuk dada,tanyalah selera..oke bye! *tetiba lapar..huhu!

eh! rasa nak makan burger...sayangggggg tapaukan burger satu untuk ayangg!! hakhakhak!!

Sunday, September 23, 2012

bau sipot b***?

selamat petang semua!! * ini bukan jerit...ini cakap kuat2 tapi sopan ala2 perempuan melayu terakhir...begitu...

mesti koorang tanya kan..kenapa entry aku macam tu..kan..kan..kannnn*sambil angkat kening

koorang tahu kan,aku ada adik yang kadang2 ayat dia tak masuk akal bile bercakap..oke faham..baguss..

kisah dia camni.....
...
..
...
...
.

nak jadi ke cerita...jumaat baru ini..time tu otw nak balik rumah..budak2 kalau dalam kereta..mulut memang tak boleh nak diam..aku yang duduk depan  ini dah pening...sampai dekat simpang nak masuk rumah aku,ade bau sumthing dalam kereta..oke..aku time tu tak bau pape lagi..yang perasan nye ibu aku...dia punye deria bau..fuh! memang dahsyat..

tetiba je kan..adik aku,si aiman..

ibu : bau ape ini?along bau tak?
aiman : macam bau sipot b***
ibu : haa??aiman pernah bau ke sipot?
aku : ?? *masih bingung dengan stetment aiman..dalam hati aku..takkan aiman pernah main dengan sipot b***??? ????? kann ????
aiman : ye..aiman taw la..ini memang bau sipot b***
ibu : bau lori tadi kot *jenis suka buat andaian sendiri

satu kereta gelak dan aku masih bingung..oke fine..aku memang slow sikit..bukan ape..macam tak percaya dengan stemnet aiman ini...bau sipot b*** ???haa???

dalam 5-10minit macam itu lah kot..bau lagi dan time itu lah bau deria bau aku ini berfungsi...huh! memang bau busuk!tak sempat aku keluar suara..suara ibu dulu yang keluar...

ibu : tengok..bau lagi...
aku : aku diam aje... :p
aiman : haah lah bau pulak sipot b***
ibu : eh! aiman kentut ini..
aku : cewh! memang bau kentut aiman
aiman : *gelak

kurang ajar kan adik aku main kentut suka-suka hati..dalam kereta pulak tu..dah lah menipu!..bau sipot b*** konon...entah2 bau sipot b*** lagi wangi dari kentut dia..cepat2 kiteorang buka cermin kereta..cari oksigen...memang hampeh la adik aku sorang ini...pengotor..huh!!!

p/s : berhati-hati dengan aiman naim..huu! *tak puas hati lagi ini..









Monday, September 17, 2012

mengistiharkan...

kadang2 kita rasa bahagia sangat...
kadang2 kita rasa macam bersahaja...
kadang2 kita akan rasa duka...
kadang kita akan rasa sia2...

nak cerita..tapi mulut rasa berat sangat nak luah...
nak berkata...tapi hati suruh diam aje...
nak meluah..hmm..entah lah...

aku tak pernah minta yang sempurna...
aku tak pernah minta dimanja...
aku cuma minta kepahaman atas perasaan yang maya...atas sikap yang sambil lewa...

mesti koorang pening kan dengan stement aku yang entah apee nih...

sebab??
..
....
...
.
.
.

mungkin itu perasaan aku yang aku rasa sekarang...

ye dengan itu aku telah mengistiharkan aku down secara bersungguh2...\

hehehe  ^_0

Friday, September 14, 2012

boleh tak??

huhuhu!!... nak gelak dulu sebagai pendahuluan...!!

aku sekarang ni tak boleh blaa sangat dengan diri aku sendiri..hehe!!
mengapa???
aku sendiri pun tak tahu...

bile duduk sorang2...benganggg...
bile duduk dua orang..gaduh..boleh??

nampak sindrom spastik tu dah datang balik...
bagoss...

takde gambar boleh kan..sebab diri sendiri dah takot nak ambik gambar sendiri...
gemok kottt..lalalal ~~~

macam scary je bile snap gambar sendiri..pastu tengok...
pengsan banyak kali kot...ni pun dah bangun banyak kali..gagahkan diri nak update...huhu!
tipu tipu tipuuuu....

aci kan letak gambar kaki je..hahah!!
tak dapat terima la tu badan dah naik..
tahu berapa...aritu timbang berat dah 5? ...munguknesss...

tak sedar diri lagi banyak makan...hahah!!
ok ok...sekarang nak diet...
bangun je tido..start diet...

lagi seminggu aku bagitahu berat aku turun berapa eh...
cececee...macam boleh turun je...bukan dah jadi lemak kekal ke?
oh tidak!!!

doakan aku boleh sampai 48kg...miahahahaahh!!!!
berangan lebehhhh....

Thursday, September 6, 2012

kad CIMB saya....

ba alif ngang
huh! macam dah lame tak mencarot2 sopan cmni..huhu!

mane kad bank sye???!!!
*sambil memukul2 dada ... ok lah bawah skit dari dada sebab terasa alim pulak..huhu.. huh! sabar diana..u kan sopan...semua orang tahu tu..hahah!!

hai kad bank..ko pun nak hilang2 nih apehal?ko kan tahu aku nih nak keluarkan duit..kalau ko takde..camne aku nak cucuk duit nak bayar ptptn?wah! statement gitu..heheh!

bengangg betol la..dah la dah lame tak makan megi ni.. *tetiba salahkan megi* ape ke slow la minah nih sekarang menjadi2..fakto gemok kot..makin gemok makin slow..syntom keturunan katenye..boleh?

sekarang nih badan pun sengal2 je..bukan sengal yang...eh ko sengal la..apesal ko sengal sangat nih? bukan ye bukann...huhu! sengal nih sengal yang rasa nak tampar sape2 yang lalu depan ko..nak lempang pastu gelak kuat2..muhahahh!!!

hoh! apesal aku rasa macam still tak puas hati lagi nih??

bengang dan ba alif ngang dan bercampar baur...rase nak kecoh2 la kat koorang..kenape erk aku rasa perasaan nih?aku tak suka tau perasaan ni..haihh!! tak boleh pendam2 orang katekan.walaupun aku baek..tak nak la cakap..tapi tak boleh tau..ok la.. kau bagitau juga la...

AKU RASA NAK MAKAN ORANG ARINI.......!!!!!
WAKAKAKAKAKAKAAKAK!

Monday, September 3, 2012

perhubungan

Agak poyo sangat kan bila cakap pasal perhubungan...btw hubungan mana yang bahagia selalu? tak ada kan?? gaduh la best,.. hehehe!!


kalau koorang seorang lelaki..pleass..kami perempuan paham koorang banyak masalah di tempat kerja..kadang2 koorang banyak fikir..cukup ke gaji bulan ni nak tanggung kehidupan isteri dan anak2...fine fine..kadang2 koorang bermurung atau tak senang duduk terbawa2 sampai ke rumah (bagi yang dah kawen), kalu yang tak kawen lagi tu,kadang2 banyak kerja, ye ye kami perempuan memang tahu koorang memang banyak kerja..kadang2 bukan kerja koorang pun,koorang kene buat...tapi jangan terbawa2 sampai tak layan gf..marah2 gf..apa salah kami???? ceeaaa...huhu!

wahai lelaki..jangan la terlalu ego untuk kongsi masalah dengan pasangan koorang...serius! kalau tak cukup duit atau serabut kepala,masalah tempat kerja,masalah keluarga...walaupun koorang tau yang kami tak dapat membantu,paling2 sedih....luahkan je...kami tak akan mengejek koorang atau langsung tak memandang rendah...atleast kami tau koorang perlukan sokongan atau kata2 semangat...well tak caya kami memang banyak kata2 semangat yang tak mungkin koorang boleh dapat dari orang lain..serius! try la luah ;p

kepada lelaki, kami tau sesetengah daripada koorang ada yang bersifat jujur dalam hubungan...koorang memang ada sifat kasih sayang cuma tak pandai nak luahkan..kami tau itu..itu memang dah jadi fakta...tapi koorang cuba la belajar..tak kan koorang nak kami paham je..kadang2 kami sebagai perempuan pun nak juga rasa di beri perhatian lebih dari koorang...walaupun dah kawen,taip la mesej "tanya dah makan?" "I LOVE U".."pagi tadi awak cantik sangat.." "miss u.." "saya teringatkan awak.." takpun "saya sayang awak sangat2" dan yang paling simple pun.."morning sayang.." hehe! walaupun koorang rasa benda tu remeh dan tau yang kami ni memang akan makan time lunch nanti,mesej je la..tau tak? kami pun stress kat tempat kerja..bila dapat mesej koorang macam tu..hilang rasa penat... :)

cuba jadi jujur pada pasangan masing2..kami tau semua orang tak perfect...koorang tau kan perempuan nih memang antara kaum yang cukup memahami dan lembut hati tapi bukan suruh koorang ambil kesempatan dalam kelembutan..kami boleh faham masalah koorang dan cuba juga la faham masalah kami...

koorang tau tak ada satu benda yang perempuan akan rasa di sayangi?? iaitu bila koorang ucapkan yang koorang sayang kami dengan seikhlas...cop2! kepada sang suami,berapa kerap koorang peluk isteri koorang dalam sehari? tau tak kucupan di dahi isteri pada waktu pagi boleh membuatkan si isteri rasa bahagia sepanjang hari? hehe!! even gaduh macam mana pun sebelum tidur,bangun pagi2 kiss dahi isteri..hilang semua gaduh tu..tapi make sure isteri koorang dah bangun la...jangan la sengal sangat..huhu!

kepada yang belum kawen..jagalah gf koorang sebaik mungkin yang koorang mampu kerana gf koorang memang tak akan curang kecuali ada lelaki lain yang terlebih caring daripada koorang...

sekian terima..hehe!

eh2!! aiskrim potong satu!

Tuesday, August 14, 2012

40% raya+60% tidur+takde BONUS

hehehe...entry macam tak kisah jer.macam tak raya pun takpe..tapi sebenarnya.......percayalah..aku memang tengah pasrah dengan persiapan raya aku tahun ini..

baju kurung
baju yang aku tempah dah siap-siap duduk tergantung dalam almari...takde la banyak sangat aku tempah..cuma 2 pasang ajer..sebab aku jarang keluar pakai baju kurung.kalau pakai pun,pergi rumah orang kawen or pergi kerje je kot...

tudung
belum beli..dush! aku tak pasti nak beli shawl atau tudung bawal.tengok la yang mana sesuai..yang penting selesa dan murah..hahah! perlu la murah kan...maklum lah takde BONUS RAYA...

kasut/heel
pun aku belum beli..hahah! entah bile aku nak pergi beli pun aku tak tahu lah... dah la pasal kasut/heel nih aku leceh sikit..kat mane erk kedai yang ade sale dan cantik? hahah! maklum lah takde BONUS RAYA...

beg
tak payah.sebab baru paw abah suruh beli handbag kat bandung..lagipun abah aku pandai bab-bab beli handbag ini.so aku tak perlu risau..hahah! macam ni la.. maklum lah takde BONUS RAYA...

duit raya
settle..malas nak pikir dah...

extra baju
lagi la aku tak beli lagi..sebab raya ketiga,aku dah tidur dan takkan keluar-keluar rumah...migrin aku sebab takde extra baju tahun nih.. sobb:( maklum lah takde BONUS RAYA...

biskut raya
itu ibu aku punya bahagian..kekek!! tapi aku tetap nak beli juga 1,2 jenis..memandangkan aku nih jenis tak reti nak buat biskut raya ataupun PEMALAS,jadi,jumaat nih aku cuba-cuba lat usya yang mane sedap..

itu jer..maybe sebab aku takde anak lagi so aku tak payah nak kecoh sangat nak cari baju budak..baju adik beradik aku yang lain,sila beli sendiri..heheh!



Friday, August 3, 2012

home alone

nak tahu cerita best tak? family aku pergi KL...


lepas tu tinggalkan aku sorang2..huwarghhh...! betapa tekanannya maksss ni kat sini! makan megi *nangis* sebab rasa bengang bila abah tepon tanya pasal KUCING2 TENGAH DUDUK BUAT APE TU?, hurm...sayang abah sampai kiamat lahhh...

dah la pergi 3 hari 2 malam..ha apasal tak tinggal sana terus haa??? 

kecewa ni,nak pukul kang anak orang pulak...acehhh...

oleh itu,aku telah memberanikan diri tido sorang2 kat rumah,tapi takpe,hantu banyak kat rumah ni boleh teman aku tudo...(saja suka takutkan diri sendiri)

grrrrrr.........

esok bila balik,sila bawak balik buah tangan...kalau tak,tak apa lah..
kecik hati sikit jer ni....

hahahahahah!!

Monday, July 30, 2012

nazim..kenapa u comel sangat.....

aku tak tahu sekarang ini kenapa aku macam dah jatuh hati dengan Nazim..alaa..yang blakon dalam devaju di kinabalu tuu...si bazli..dia dah ada gf ke belum eh sekarang?kalau ada....aku rasa nak bermusuhan dengan gf dia... * over..hehe! kenapa eh Nazim tu terlalu comel?aku rasa tiap kali dia buat muka senyum dia tu..hati aku terasa dipanah-panah gitu..lalalala~~~

tadi baru je cek umur dia berapa..muda lagi u..baru 28 tahun..yang paling tak sangka..bulan 9 ok..sama dengan i punya bulan..macam ada jodoh ni..dah la badan auw auw auw...tinggi..cute2..muka blur je memanjang...memang terlebih memenuhi kriteria lelaki pilihan i ni..lalalala~~~

aku ni sampai dah berangan2 nak kawen dengan Nazim okey...hahahaha!! padahal dia kenal aku pun tak..sob sob sob...

aku rasa lah kan...Nazim ini muka dia macam seorang yang romantik..ish tak boleh la..hohoho~~~

Saturday, July 28, 2012

bengang


aku punye la bengang sekarang.. cukup tak puas hati...

sakit hati weh..tuhan aje yang tahu..
nak tahu kenapa tersangat la sakit hati....

pertama...selepas puasa 6..kompern la puasa 7 kan..huhu! petang jumaat dalam pukul4lbh macam tu la..perut aku tetiba sakit..pedih semacam..ye! gastrik datang lagi!! ibu suruh aku buka je puase..sebab dah tengok aku berjalan macam nenek tua dah..muka pun dah macam orang nak bersalin..tapi sebab jam sudah pukul 4lbh,so aku kuat kan diri dan tidur...bangun tak bangun pukul6 lebih..*memang mak mertua sayang reject ni... time nak buka puasa,ibu mula bebel...

ibu  : start hari ini, sahur..tak payah kata malas nak bangun la
aku : baek
ibu  : nah,makan ubat ni pas settle makan nasi
aku  : baek

suci pula aku rasa time tu..kekek!!!

malam itu pula,tengah ber BBM..bermanja-manja..cewah! aku dah rasa lain dah..sakit-sakit badan..sampai la aku terlelap..dalam pukul2lebih macam tu la.terjaga sebab badan dah sakit sangat-sangat...pergi dapur cari panaldo active fast..nasib baik ada..buka peti sejuk,ada epal...  potong dan makan sambil berangan seperti puteri... bile dipikirkan balik..rasa macam berjangkit dengan sorang pakcik ni..bangun,makan buah tembikai... siapa??hahah!! siapa yang makan cili,dia yang terasa pedas..opss!

lepas telan ubat,aku pun tak sedar pukul berapa aku terlelap..aku bangun awal ok pagi tadi.. bangun sendiri.. *dah boleh buat menantu...mata ke atas...

sekarang aku dah rasa mengantuk sangat..dan still rasa sakit-sakit badan..dan rasa itu membuatkan aku rasa bengang sangat..rasa tak puas hati,kenapa aku yang rasa?! letih tau tak... :( nak mengadu kat siapa? :(  ibu!! nak buka puasa la macam ni...*lempang!!

Sunday, July 22, 2012

selamat berpuasa bagi umat islam seluruh dunia :)

korang tengah buat ape tuu???
aku duduk rumah jer..besarkan bontot..kilat2 kuku..hehe!!
oit,taw tak aku baru taw warna kulit kita kat syurga adalah warna yang terdapat dalam kuku..
hohoho....putihnyeeeeeee!!! hahahah!!!
lalaalal~~~~

ok ok dah tu...

muka aku..WAJIB!! bosan kan..hahahah!!

hari ini dah 2hari kita berpuasa kan..camne puasa koorang semua??kekeke!!macam terlebih cakna pulak kat koorang..kan kan kan...heheh...

siapa yang berjauhan dengan family tu..puasa pertama mesti kelam kabut kan..takpun petang habis kerja tu,terus masuk kereta nangis-nangis drive cari signboard balik kampung...Eh eh koorang,jangan pecut sangat taw..Biar lambat,asal lambat..begitu..

itu yang dapat balik kampung..yang tak dapat balik tu,mesti mesej-mesej ayat sedih kat mak ayah..tak pun,kalau yang malu nak mesej mak ayah,update status kat facebook or twiter..sedih la..rindu la..nak makan tu la..makan nih la..time tu,orang yang hati keras pun teteiba boleh jadi hati tisuu...kekekek!!

nasib aku nih memang dah duduk dengan family..jangan risau..aku boleh tolong poskan menu ibu aku masak untuk bagi koorang jeles..kekek!

dah masuk bulan ramadhan nin,macam-macam perasaan datang kan..gembira,sedih,bengang,marah..heheh!! aku jujur,memang takpandai nak buat biskut or kuih raya...tengok la,tahun nih kalu terbuka hati ini,kompern aku war-war dalam blog..takpun kat facebook or twitter..mungkin akan buka akaun friendster,semata-mata nak bagitahu tahun nih aku buah kuih or biskut raya..hahahah!!!

Siapa yang datang period first puasa  itu,rugi la..sebab selalunya first puasa,kita nih semangat sikitkan..lepas seminggu tu..baru lembik skit..betol tak..hehe! aku nih lapar nih tak kisah sangat,cuma haus tu la..kekeke!! 

lelaki-lelaki yang kat luar sana,sila lah berpuasa dengan betul ye..bukan betul sangat lelaki nih..siapa-siapa nak diet time nih,ok lah..aku nih kompern tak boleh nak diet..aku time puase selalunya 90% badan akan naik sebab time berbuka makan macam 10 hari tak makan..Biase akau salahkan ibu kau la sebab masak sedap-sedap..kekek!


Sunday, July 15, 2012

sentap mak taw!



hahaha! aku rasa aku kelam kabut sangat sebab dah lame giler takde orang nak mengorat aku macam bersungguh-sungguh nih...selalu kalau nak mengorat pun setakat hai hai ajer...nampak sangat tak laku sangat sebab tu jarang-jarang orang nak mengorat..kan... cerita kat koorang,bajet aku nih comey gile sampai tak larat nak layan peminat...kekekek!!! lempang sekali!

aku baru terserempak dengan dia..aku tak perasan tapi dia yang tegor dulu..hai awak...shit!..tak suka tapi sebab konon masing-masing profesional,senyum je lah...dia tak tahu aku stress gile...rasa macam nak jer buka pintu bilik dia dan jerit kat telinga dia " boleh tak jangan kacau saya lagi sebab saya tak suka... u go to hell..!! cewah garang sangat tu..kekekek!! serabut sampai bila la aku nih.. sorry kalau aku terlebih garang..itu saja aku nak mengadu..oh dia lalu lagi.. !@#$%^&*!!!

Saturday, July 14, 2012

aku tak dapat terima

memang pun...memang tak dapat nak terima bila line celcom buat hal..kenapa??

tak boleh nak BBM

tak boleh nak TWEET-TWEET

tak boleh nak POST FB

tak boleh nak ber-FOURSQUARE

tak boleh nak VIBER


tak boleh nak ber-WHATSAPP

itu la cerita yang paling best untuk hari ini..sekian terima kasih...

#kejam la ;(

Friday, June 29, 2012

mungkin kurang cemburu tapi.....

wah2..entry tuu..memang geli kan..menyampah tak cemburu..tapi muka tu..lalalal~~~sentap juga kan..kan2...

ok semalam..aku ade keluar dengan kawan-kawan aku..saja lepak-lepak..maklum lah duduk satu negeri tapi jarang keluar..begitu..mula-mula kiteorang just nak pergi membeli belah..aku tak ok..haha!! koorang tahu la kan perempuan kalau kami keluar..kat tangan tu,wajib ade..betul tak?? *sambil angkat kening..*

settle semua,kiteorang pergi makan..time tu memang tak tahu nak pergi makan kat mana...last-last zie corner juga tempat kami lepak dan makan..hoiihh! sampai sana memang ramai lah..aku dalam kereta dah pikir..ada meja tak ni nak makan..tengok-tengok ade kosong..borak punye borak,order pun dah sudah,tetiba ada pasangan nih tegor kiteorang..rupa-rupa perempuan tu member kepada kawan aku..siap bawa bofren..encem dol..polis pula tu..wahahah!!! opss! meja time tu,memang takde so,member aku yang bermurah hati ini ajak diaorang duduk sekali..oh shit!

tetiba si bofren tegor aku..wah!! cair ok..astafiruallah al azim..;p

lelaki : eh2,macam kenal la awak ini?duduk mane erk?
aku : haa??kenal??
lelaki : betul..dulu sekolah mane?serius macam pernah tengok..ke dalam fesbuk ini?nama fesbuk ape?
aku : hehehe!! diana aleesya
lelaki : rasa macam ye dah kot..dalam fesbuk ini..

muka siGufren macam sentap..terus pandang muka bofren dia tu..hehe! yang tak leh tahan..terus ajak si bofren balik..kau mampu? heheh! pitam!


ok,perempuan ini kan memang ada sifat cemburu dalam hati bila bofrren dia mesra dengan perempuan lain..itu normal..tapi kene ada batas-batas nye kan..tak payah la sampai alihkan kerusi tu..duduk dekat-dekat..siapa tak sayang bofren kan..betul tak?kalu aku duduk tempat perempuan itu pun..mungkin rasa..eh salah..memang rasa..entah-entah,masuk dalam kereta memang kene karate la makanye..hehe!

Saturday, June 16, 2012

ramai nak berhenti.awat?

begini kisahnya..boo!! bosan!!

okey,tak payah nak begini-begini sangat..kite teruskan...

Lately,ramai kat tempat kerja aku nak berhenti..oh shit! kenapa semua orang pun nak resign? ade yang kerja  tak sampai setengah bulan..dah nak berhenti kerja..yang kerja baru 2 bulan pun..dalam perancangan nak berhenti..

why? why? huhu! maybe dapat better offer kat tempat lain kot..mana kita tau kan..jadi biarlah..

Erm..life takde la best mana sekarang ni..tapi alhamdulillah lah dengan family disis..ewahh..hehe!

koorang ada rasa nak behenti kerja jugak?bagitahu aku..aku nak apply kat tempat koorang pulak,,hewhewhew! Atau tempat kerja koorang nak pakai orang,tukang bancuh kopi pun takpe..okbai 

Saturday, April 21, 2012

cameron highland part1

memandangkan entry aku  kali ini sangatlah panjang,aku syorkan koorang tapau lah apa-apa yang patut sambil baca blog aku ini...


okey,kepada siapa-siapa yang nak memanjakan diri atau nak tenang-tenangkan fikiran itu,Cameron highland salah satu tempat yang boleh buat koorang rasa tenang dimana terdapat angin sepoi-sepoi bahasa..hakhak!! memang sesetengah orang kata..eleh! Cameron je kot..tapi kat situ lah tempat yang buat aku rasa tenang,nyaman dan kene pula member yang perangai tak berapa nak sihat..so memang-memang happy dan enjoy!!!

ok,fisrt gambar,harus feeling hot dulu..kenapa??sebab gambar seterusnya aku macam kana-kanak strawberry..hahah!!

mula-mula perjalanan kami,harus snap gambar kat sini yaa..KENAPA?? sebab kalu tak snap gambar kat sini..koorang tak caya yang aku ada kat sini..hehe!

CikLat dengan muka teruja sangat dengan coklat strawberry!! serius!!

CikJulie sedang berangan dalam hati..bila kah putera raja nak taburkan bunga depan pintu bilik..konon-konon macam dalam mimpi CikLat..macam tak adil je kan..kenapa tak aku je dalam mimpi tu..kekek!!

Selepas penat naik turun bukit..yelah borong banyak sangat..so kiteorang terpaksa ulang alik ke kereta nak letak barang...hehe!

Singah kat sini semata-mata nak beli bear ini..lengoh!!semua tempat cari bunga yang pokaldot..Sangat comel..Cute like me..hehe!!

Pintu masuk Cactus Valley..kalau koorang masuk..mesti terpesona..macam-macam ada kat dalam itu..bukan setakat kaktus jer tau..

Kat sini pun wajib snap gambar..tempat dia sangat-sangat cantik..tak caya???jom tengok..
aku dah mula nak kecoh tengok tempat ini...Tempat yang besar..so koorang tak payah nak berebut-rebut snap gambar

tapi sebab kiteorang ini artis..so semua orang bagi laluan..ko ada??hahahah!!

okey..rasa macam dah cukup gambar kiteorang untuk tatapan koorang semua..tapi kalu rasa tak puas lagi..jangan frust..ada lagi la tuu...heheh!!
sayur ini buat aku rasa tertarik sangat..macam bunga ros je kan..dekat Cactus Valley ini je kot diaorang tanam sayur ini camni..nice kan..takut nak beli..rasa sayang nak makan..RM2 satu kelompak..


MASUK TANPA KEBENARAN ke dalam ini semata-mata nak tengok bunga kat sini..cantik sangat!! kat sini boleh tengok permandangan cameron..haa~~ tak sia-sia kiteorang curi-curi masuk.. :p


ada satu buah kiteorang tak pasti apa benda..nak kate cerii??macam tak..nak kata labu pun..mustahil..lagi tak logik..dan kiteorang dengan selambernya petik buah itu..rasa macam lada..eh bukan juga!! arghh!!

CikLat sempat lagi jeling-jeling time beli dan aku sedang belai-belai BB aku..baru lepas jatuh..riang sangat..macam itu la jadinya..habis calar..terus mengaduu..;(

sibuk borong coklat.."siapa-siapa kaki shooping..sila PM kami di fesbuk..mungkin anda yang kami cari untuk destinasi kami yang seterusnya..."

Bila bergambar dengan buah besar ini..tetiba rasa macam "aku lah raja"..hahah!! Gelak itu wajib ok...Kat depan sikit tempat shooting Vanilla Coklat..rugi pula rasanya tak snap gambar kat sana...hehe!
Kat sini semua buah-buahnya segar...semua cute-cute termasuk aku..heheh!!

PART 1-THE END