Monday, September 3, 2012

perhubungan

Posted by mrs yaya at Monday, September 03, 2012
Agak poyo sangat kan bila cakap pasal perhubungan...btw hubungan mana yang bahagia selalu? tak ada kan?? gaduh la best,.. hehehe!!


kalau koorang seorang lelaki..pleass..kami perempuan paham koorang banyak masalah di tempat kerja..kadang2 koorang banyak fikir..cukup ke gaji bulan ni nak tanggung kehidupan isteri dan anak2...fine fine..kadang2 koorang bermurung atau tak senang duduk terbawa2 sampai ke rumah (bagi yang dah kawen), kalu yang tak kawen lagi tu,kadang2 banyak kerja, ye ye kami perempuan memang tahu koorang memang banyak kerja..kadang2 bukan kerja koorang pun,koorang kene buat...tapi jangan terbawa2 sampai tak layan gf..marah2 gf..apa salah kami???? ceeaaa...huhu!

wahai lelaki..jangan la terlalu ego untuk kongsi masalah dengan pasangan koorang...serius! kalau tak cukup duit atau serabut kepala,masalah tempat kerja,masalah keluarga...walaupun koorang tau yang kami tak dapat membantu,paling2 sedih....luahkan je...kami tak akan mengejek koorang atau langsung tak memandang rendah...atleast kami tau koorang perlukan sokongan atau kata2 semangat...well tak caya kami memang banyak kata2 semangat yang tak mungkin koorang boleh dapat dari orang lain..serius! try la luah ;p

kepada lelaki, kami tau sesetengah daripada koorang ada yang bersifat jujur dalam hubungan...koorang memang ada sifat kasih sayang cuma tak pandai nak luahkan..kami tau itu..itu memang dah jadi fakta...tapi koorang cuba la belajar..tak kan koorang nak kami paham je..kadang2 kami sebagai perempuan pun nak juga rasa di beri perhatian lebih dari koorang...walaupun dah kawen,taip la mesej "tanya dah makan?" "I LOVE U".."pagi tadi awak cantik sangat.." "miss u.." "saya teringatkan awak.." takpun "saya sayang awak sangat2" dan yang paling simple pun.."morning sayang.." hehe! walaupun koorang rasa benda tu remeh dan tau yang kami ni memang akan makan time lunch nanti,mesej je la..tau tak? kami pun stress kat tempat kerja..bila dapat mesej koorang macam tu..hilang rasa penat... :)

cuba jadi jujur pada pasangan masing2..kami tau semua orang tak perfect...koorang tau kan perempuan nih memang antara kaum yang cukup memahami dan lembut hati tapi bukan suruh koorang ambil kesempatan dalam kelembutan..kami boleh faham masalah koorang dan cuba juga la faham masalah kami...

koorang tau tak ada satu benda yang perempuan akan rasa di sayangi?? iaitu bila koorang ucapkan yang koorang sayang kami dengan seikhlas...cop2! kepada sang suami,berapa kerap koorang peluk isteri koorang dalam sehari? tau tak kucupan di dahi isteri pada waktu pagi boleh membuatkan si isteri rasa bahagia sepanjang hari? hehe!! even gaduh macam mana pun sebelum tidur,bangun pagi2 kiss dahi isteri..hilang semua gaduh tu..tapi make sure isteri koorang dah bangun la...jangan la sengal sangat..huhu!

kepada yang belum kawen..jagalah gf koorang sebaik mungkin yang koorang mampu kerana gf koorang memang tak akan curang kecuali ada lelaki lain yang terlebih caring daripada koorang...

sekian terima..hehe!

eh2!! aiskrim potong satu!

0 comments on "perhubungan"

Post a Comment

Monday, September 3, 2012

perhubungan

Agak poyo sangat kan bila cakap pasal perhubungan...btw hubungan mana yang bahagia selalu? tak ada kan?? gaduh la best,.. hehehe!!


kalau koorang seorang lelaki..pleass..kami perempuan paham koorang banyak masalah di tempat kerja..kadang2 koorang banyak fikir..cukup ke gaji bulan ni nak tanggung kehidupan isteri dan anak2...fine fine..kadang2 koorang bermurung atau tak senang duduk terbawa2 sampai ke rumah (bagi yang dah kawen), kalu yang tak kawen lagi tu,kadang2 banyak kerja, ye ye kami perempuan memang tahu koorang memang banyak kerja..kadang2 bukan kerja koorang pun,koorang kene buat...tapi jangan terbawa2 sampai tak layan gf..marah2 gf..apa salah kami???? ceeaaa...huhu!

wahai lelaki..jangan la terlalu ego untuk kongsi masalah dengan pasangan koorang...serius! kalau tak cukup duit atau serabut kepala,masalah tempat kerja,masalah keluarga...walaupun koorang tau yang kami tak dapat membantu,paling2 sedih....luahkan je...kami tak akan mengejek koorang atau langsung tak memandang rendah...atleast kami tau koorang perlukan sokongan atau kata2 semangat...well tak caya kami memang banyak kata2 semangat yang tak mungkin koorang boleh dapat dari orang lain..serius! try la luah ;p

kepada lelaki, kami tau sesetengah daripada koorang ada yang bersifat jujur dalam hubungan...koorang memang ada sifat kasih sayang cuma tak pandai nak luahkan..kami tau itu..itu memang dah jadi fakta...tapi koorang cuba la belajar..tak kan koorang nak kami paham je..kadang2 kami sebagai perempuan pun nak juga rasa di beri perhatian lebih dari koorang...walaupun dah kawen,taip la mesej "tanya dah makan?" "I LOVE U".."pagi tadi awak cantik sangat.." "miss u.." "saya teringatkan awak.." takpun "saya sayang awak sangat2" dan yang paling simple pun.."morning sayang.." hehe! walaupun koorang rasa benda tu remeh dan tau yang kami ni memang akan makan time lunch nanti,mesej je la..tau tak? kami pun stress kat tempat kerja..bila dapat mesej koorang macam tu..hilang rasa penat... :)

cuba jadi jujur pada pasangan masing2..kami tau semua orang tak perfect...koorang tau kan perempuan nih memang antara kaum yang cukup memahami dan lembut hati tapi bukan suruh koorang ambil kesempatan dalam kelembutan..kami boleh faham masalah koorang dan cuba juga la faham masalah kami...

koorang tau tak ada satu benda yang perempuan akan rasa di sayangi?? iaitu bila koorang ucapkan yang koorang sayang kami dengan seikhlas...cop2! kepada sang suami,berapa kerap koorang peluk isteri koorang dalam sehari? tau tak kucupan di dahi isteri pada waktu pagi boleh membuatkan si isteri rasa bahagia sepanjang hari? hehe!! even gaduh macam mana pun sebelum tidur,bangun pagi2 kiss dahi isteri..hilang semua gaduh tu..tapi make sure isteri koorang dah bangun la...jangan la sengal sangat..huhu!

kepada yang belum kawen..jagalah gf koorang sebaik mungkin yang koorang mampu kerana gf koorang memang tak akan curang kecuali ada lelaki lain yang terlebih caring daripada koorang...

sekian terima..hehe!

eh2!! aiskrim potong satu!

0 comments: