Monday, July 30, 2012

nazim..kenapa u comel sangat.....

Posted by mrs yaya at Monday, July 30, 2012 0 comments
aku tak tahu sekarang ini kenapa aku macam dah jatuh hati dengan Nazim..alaa..yang blakon dalam devaju di kinabalu tuu...si bazli..dia dah ada gf ke belum eh sekarang?kalau ada....aku rasa nak bermusuhan dengan gf dia... * over..hehe! kenapa eh Nazim tu terlalu comel?aku rasa tiap kali dia buat muka senyum dia tu..hati aku terasa dipanah-panah gitu..lalalala~~~

tadi baru je cek umur dia berapa..muda lagi u..baru 28 tahun..yang paling tak sangka..bulan 9 ok..sama dengan i punya bulan..macam ada jodoh ni..dah la badan auw auw auw...tinggi..cute2..muka blur je memanjang...memang terlebih memenuhi kriteria lelaki pilihan i ni..lalalala~~~

aku ni sampai dah berangan2 nak kawen dengan Nazim okey...hahahaha!! padahal dia kenal aku pun tak..sob sob sob...

aku rasa lah kan...Nazim ini muka dia macam seorang yang romantik..ish tak boleh la..hohoho~~~

Saturday, July 28, 2012

bengang

Posted by mrs yaya at Saturday, July 28, 2012 0 comments

aku punye la bengang sekarang.. cukup tak puas hati...

sakit hati weh..tuhan aje yang tahu..
nak tahu kenapa tersangat la sakit hati....

pertama...selepas puasa 6..kompern la puasa 7 kan..huhu! petang jumaat dalam pukul4lbh macam tu la..perut aku tetiba sakit..pedih semacam..ye! gastrik datang lagi!! ibu suruh aku buka je puase..sebab dah tengok aku berjalan macam nenek tua dah..muka pun dah macam orang nak bersalin..tapi sebab jam sudah pukul 4lbh,so aku kuat kan diri dan tidur...bangun tak bangun pukul6 lebih..*memang mak mertua sayang reject ni... time nak buka puasa,ibu mula bebel...

ibu  : start hari ini, sahur..tak payah kata malas nak bangun la
aku : baek
ibu  : nah,makan ubat ni pas settle makan nasi
aku  : baek

suci pula aku rasa time tu..kekek!!!

malam itu pula,tengah ber BBM..bermanja-manja..cewah! aku dah rasa lain dah..sakit-sakit badan..sampai la aku terlelap..dalam pukul2lebih macam tu la.terjaga sebab badan dah sakit sangat-sangat...pergi dapur cari panaldo active fast..nasib baik ada..buka peti sejuk,ada epal...  potong dan makan sambil berangan seperti puteri... bile dipikirkan balik..rasa macam berjangkit dengan sorang pakcik ni..bangun,makan buah tembikai... siapa??hahah!! siapa yang makan cili,dia yang terasa pedas..opss!

lepas telan ubat,aku pun tak sedar pukul berapa aku terlelap..aku bangun awal ok pagi tadi.. bangun sendiri.. *dah boleh buat menantu...mata ke atas...

sekarang aku dah rasa mengantuk sangat..dan still rasa sakit-sakit badan..dan rasa itu membuatkan aku rasa bengang sangat..rasa tak puas hati,kenapa aku yang rasa?! letih tau tak... :( nak mengadu kat siapa? :(  ibu!! nak buka puasa la macam ni...*lempang!!

Sunday, July 22, 2012

selamat berpuasa bagi umat islam seluruh dunia :)

Posted by mrs yaya at Sunday, July 22, 2012 0 comments
korang tengah buat ape tuu???
aku duduk rumah jer..besarkan bontot..kilat2 kuku..hehe!!
oit,taw tak aku baru taw warna kulit kita kat syurga adalah warna yang terdapat dalam kuku..
hohoho....putihnyeeeeeee!!! hahahah!!!
lalaalal~~~~

ok ok dah tu...

muka aku..WAJIB!! bosan kan..hahahah!!

hari ini dah 2hari kita berpuasa kan..camne puasa koorang semua??kekeke!!macam terlebih cakna pulak kat koorang..kan kan kan...heheh...

siapa yang berjauhan dengan family tu..puasa pertama mesti kelam kabut kan..takpun petang habis kerja tu,terus masuk kereta nangis-nangis drive cari signboard balik kampung...Eh eh koorang,jangan pecut sangat taw..Biar lambat,asal lambat..begitu..

itu yang dapat balik kampung..yang tak dapat balik tu,mesti mesej-mesej ayat sedih kat mak ayah..tak pun,kalau yang malu nak mesej mak ayah,update status kat facebook or twiter..sedih la..rindu la..nak makan tu la..makan nih la..time tu,orang yang hati keras pun teteiba boleh jadi hati tisuu...kekekek!!

nasib aku nih memang dah duduk dengan family..jangan risau..aku boleh tolong poskan menu ibu aku masak untuk bagi koorang jeles..kekek!

dah masuk bulan ramadhan nin,macam-macam perasaan datang kan..gembira,sedih,bengang,marah..heheh!! aku jujur,memang takpandai nak buat biskut or kuih raya...tengok la,tahun nih kalu terbuka hati ini,kompern aku war-war dalam blog..takpun kat facebook or twitter..mungkin akan buka akaun friendster,semata-mata nak bagitahu tahun nih aku buah kuih or biskut raya..hahahah!!!

Siapa yang datang period first puasa  itu,rugi la..sebab selalunya first puasa,kita nih semangat sikitkan..lepas seminggu tu..baru lembik skit..betol tak..hehe! aku nih lapar nih tak kisah sangat,cuma haus tu la..kekeke!! 

lelaki-lelaki yang kat luar sana,sila lah berpuasa dengan betul ye..bukan betul sangat lelaki nih..siapa-siapa nak diet time nih,ok lah..aku nih kompern tak boleh nak diet..aku time puase selalunya 90% badan akan naik sebab time berbuka makan macam 10 hari tak makan..Biase akau salahkan ibu kau la sebab masak sedap-sedap..kekek!


Sunday, July 15, 2012

sentap mak taw!

Posted by mrs yaya at Sunday, July 15, 2012 0 comments


hahaha! aku rasa aku kelam kabut sangat sebab dah lame giler takde orang nak mengorat aku macam bersungguh-sungguh nih...selalu kalau nak mengorat pun setakat hai hai ajer...nampak sangat tak laku sangat sebab tu jarang-jarang orang nak mengorat..kan... cerita kat koorang,bajet aku nih comey gile sampai tak larat nak layan peminat...kekekek!!! lempang sekali!

aku baru terserempak dengan dia..aku tak perasan tapi dia yang tegor dulu..hai awak...shit!..tak suka tapi sebab konon masing-masing profesional,senyum je lah...dia tak tahu aku stress gile...rasa macam nak jer buka pintu bilik dia dan jerit kat telinga dia " boleh tak jangan kacau saya lagi sebab saya tak suka... u go to hell..!! cewah garang sangat tu..kekekek!! serabut sampai bila la aku nih.. sorry kalau aku terlebih garang..itu saja aku nak mengadu..oh dia lalu lagi.. !@#$%^&*!!!

Saturday, July 14, 2012

aku tak dapat terima

Posted by mrs yaya at Saturday, July 14, 2012 0 comments
memang pun...memang tak dapat nak terima bila line celcom buat hal..kenapa??

tak boleh nak BBM

tak boleh nak TWEET-TWEET

tak boleh nak POST FB

tak boleh nak ber-FOURSQUARE

tak boleh nak VIBER


tak boleh nak ber-WHATSAPP

itu la cerita yang paling best untuk hari ini..sekian terima kasih...

#kejam la ;(

Monday, July 30, 2012

nazim..kenapa u comel sangat.....

aku tak tahu sekarang ini kenapa aku macam dah jatuh hati dengan Nazim..alaa..yang blakon dalam devaju di kinabalu tuu...si bazli..dia dah ada gf ke belum eh sekarang?kalau ada....aku rasa nak bermusuhan dengan gf dia... * over..hehe! kenapa eh Nazim tu terlalu comel?aku rasa tiap kali dia buat muka senyum dia tu..hati aku terasa dipanah-panah gitu..lalalala~~~

tadi baru je cek umur dia berapa..muda lagi u..baru 28 tahun..yang paling tak sangka..bulan 9 ok..sama dengan i punya bulan..macam ada jodoh ni..dah la badan auw auw auw...tinggi..cute2..muka blur je memanjang...memang terlebih memenuhi kriteria lelaki pilihan i ni..lalalala~~~

aku ni sampai dah berangan2 nak kawen dengan Nazim okey...hahahaha!! padahal dia kenal aku pun tak..sob sob sob...

aku rasa lah kan...Nazim ini muka dia macam seorang yang romantik..ish tak boleh la..hohoho~~~

Saturday, July 28, 2012

bengang


aku punye la bengang sekarang.. cukup tak puas hati...

sakit hati weh..tuhan aje yang tahu..
nak tahu kenapa tersangat la sakit hati....

pertama...selepas puasa 6..kompern la puasa 7 kan..huhu! petang jumaat dalam pukul4lbh macam tu la..perut aku tetiba sakit..pedih semacam..ye! gastrik datang lagi!! ibu suruh aku buka je puase..sebab dah tengok aku berjalan macam nenek tua dah..muka pun dah macam orang nak bersalin..tapi sebab jam sudah pukul 4lbh,so aku kuat kan diri dan tidur...bangun tak bangun pukul6 lebih..*memang mak mertua sayang reject ni... time nak buka puasa,ibu mula bebel...

ibu  : start hari ini, sahur..tak payah kata malas nak bangun la
aku : baek
ibu  : nah,makan ubat ni pas settle makan nasi
aku  : baek

suci pula aku rasa time tu..kekek!!!

malam itu pula,tengah ber BBM..bermanja-manja..cewah! aku dah rasa lain dah..sakit-sakit badan..sampai la aku terlelap..dalam pukul2lebih macam tu la.terjaga sebab badan dah sakit sangat-sangat...pergi dapur cari panaldo active fast..nasib baik ada..buka peti sejuk,ada epal...  potong dan makan sambil berangan seperti puteri... bile dipikirkan balik..rasa macam berjangkit dengan sorang pakcik ni..bangun,makan buah tembikai... siapa??hahah!! siapa yang makan cili,dia yang terasa pedas..opss!

lepas telan ubat,aku pun tak sedar pukul berapa aku terlelap..aku bangun awal ok pagi tadi.. bangun sendiri.. *dah boleh buat menantu...mata ke atas...

sekarang aku dah rasa mengantuk sangat..dan still rasa sakit-sakit badan..dan rasa itu membuatkan aku rasa bengang sangat..rasa tak puas hati,kenapa aku yang rasa?! letih tau tak... :( nak mengadu kat siapa? :(  ibu!! nak buka puasa la macam ni...*lempang!!

Sunday, July 22, 2012

selamat berpuasa bagi umat islam seluruh dunia :)

korang tengah buat ape tuu???
aku duduk rumah jer..besarkan bontot..kilat2 kuku..hehe!!
oit,taw tak aku baru taw warna kulit kita kat syurga adalah warna yang terdapat dalam kuku..
hohoho....putihnyeeeeeee!!! hahahah!!!
lalaalal~~~~

ok ok dah tu...

muka aku..WAJIB!! bosan kan..hahahah!!

hari ini dah 2hari kita berpuasa kan..camne puasa koorang semua??kekeke!!macam terlebih cakna pulak kat koorang..kan kan kan...heheh...

siapa yang berjauhan dengan family tu..puasa pertama mesti kelam kabut kan..takpun petang habis kerja tu,terus masuk kereta nangis-nangis drive cari signboard balik kampung...Eh eh koorang,jangan pecut sangat taw..Biar lambat,asal lambat..begitu..

itu yang dapat balik kampung..yang tak dapat balik tu,mesti mesej-mesej ayat sedih kat mak ayah..tak pun,kalau yang malu nak mesej mak ayah,update status kat facebook or twiter..sedih la..rindu la..nak makan tu la..makan nih la..time tu,orang yang hati keras pun teteiba boleh jadi hati tisuu...kekekek!!

nasib aku nih memang dah duduk dengan family..jangan risau..aku boleh tolong poskan menu ibu aku masak untuk bagi koorang jeles..kekek!

dah masuk bulan ramadhan nin,macam-macam perasaan datang kan..gembira,sedih,bengang,marah..heheh!! aku jujur,memang takpandai nak buat biskut or kuih raya...tengok la,tahun nih kalu terbuka hati ini,kompern aku war-war dalam blog..takpun kat facebook or twitter..mungkin akan buka akaun friendster,semata-mata nak bagitahu tahun nih aku buah kuih or biskut raya..hahahah!!!

Siapa yang datang period first puasa  itu,rugi la..sebab selalunya first puasa,kita nih semangat sikitkan..lepas seminggu tu..baru lembik skit..betol tak..hehe! aku nih lapar nih tak kisah sangat,cuma haus tu la..kekeke!! 

lelaki-lelaki yang kat luar sana,sila lah berpuasa dengan betul ye..bukan betul sangat lelaki nih..siapa-siapa nak diet time nih,ok lah..aku nih kompern tak boleh nak diet..aku time puase selalunya 90% badan akan naik sebab time berbuka makan macam 10 hari tak makan..Biase akau salahkan ibu kau la sebab masak sedap-sedap..kekek!


Sunday, July 15, 2012

sentap mak taw!



hahaha! aku rasa aku kelam kabut sangat sebab dah lame giler takde orang nak mengorat aku macam bersungguh-sungguh nih...selalu kalau nak mengorat pun setakat hai hai ajer...nampak sangat tak laku sangat sebab tu jarang-jarang orang nak mengorat..kan... cerita kat koorang,bajet aku nih comey gile sampai tak larat nak layan peminat...kekekek!!! lempang sekali!

aku baru terserempak dengan dia..aku tak perasan tapi dia yang tegor dulu..hai awak...shit!..tak suka tapi sebab konon masing-masing profesional,senyum je lah...dia tak tahu aku stress gile...rasa macam nak jer buka pintu bilik dia dan jerit kat telinga dia " boleh tak jangan kacau saya lagi sebab saya tak suka... u go to hell..!! cewah garang sangat tu..kekekek!! serabut sampai bila la aku nih.. sorry kalau aku terlebih garang..itu saja aku nak mengadu..oh dia lalu lagi.. !@#$%^&*!!!

Saturday, July 14, 2012

aku tak dapat terima

memang pun...memang tak dapat nak terima bila line celcom buat hal..kenapa??

tak boleh nak BBM

tak boleh nak TWEET-TWEET

tak boleh nak POST FB

tak boleh nak ber-FOURSQUARE

tak boleh nak VIBER


tak boleh nak ber-WHATSAPP

itu la cerita yang paling best untuk hari ini..sekian terima kasih...

#kejam la ;(