Friday, July 30, 2010

agak bengang disituuu.....

Posted by mrs yaya at Friday, July 30, 2010 0 comments
ok,kali nie aku nk cite pasal tempat keje aku...
ari nih agak myakitkan semua orang...
termaksud aku.... *muke tengah seriuz,taip dgn penuh semangat*
adelahkan sorang mamat nih...
mamat aka customer....
ya allah.... *tengah mgucap tahn sabar*
memang agak mengada2 dan myakitkan ati....
ok,semalam dia dtg...nk tukar kaler n aku heat presskan font tok apron dia...

kene print 800keping nak bt heat press....
pagi tadi dia dtg....
kate nk tukar kaler..line nk kuning xnak merah...
ok xpe lagi..sebab nak 100 jer....
naek ataz...printer bt hal..kaler kuning xcantek...
*pesal la ko nk kaler kuning..*
adoiiii...masalh bagi aku..2jam lbh kat atas,adjust kler kuning sampai la cntek...
*customer giler...*
tadi bile aku blek dri rehat..dia datang n bt muke bodo...
nak tambh lagi 100 keping lagi....
ini agak myakitkan ati...
sk bt last2 minit....sj la 2 nk bgi aku marah....
dalam ati aku,rase nak cincang jer muke dia....
da la xencem..jalan macam sotong...
ade ati nk ubah2....ceh sial...
rase nanti hantok je kepala dia...OMG!!!
kalu encem xpe jgk...dtg 10 kali pn aku sanggup...
wahahah!!!!! agak gatal di situuu......
memang aku tol2 bengang ngn customer nih....

AMARAN MERAH !!!!
jangan sampai aii jumpe u kat lua tau...
baek u lari kalu tnampak aii...dusshhhhh!!!!

Saturday, July 24, 2010

MANTRA .....

Posted by mrs yaya at Saturday, July 24, 2010 0 comments
hei aii dah tengok la cite MANTRA...sila buat2 jelez sekarang...
kekekek! dah lama di lubuk hati aii ni nak tengok cite tu...lalalalal~ ~ ~

cite tu dari mula dah seram..penat aku tunggu bila nak relax nih...
tak ada langsung okey...nak pergi toilet pun takut...
terpaksa tahan buang kecil-kecilan itu...
* cam tipu jer...hihihih...*

hantu dia macam pelik...macam diperbuat daripada ranting2 kayu...
ayat DIPERBUAT buat aku rungsing ok...lalalallaa....

sapa yang belom tengok tu pegi la...
kalu yang lemah semangat tu lagi best...
boleh peluk2 secara tak sengaja..kahkahakah!
orang yang tak penakut macam aii ni relax je ok...
tengok cite hantu macam tengok cite POPEYE jer... *sila percaya*
usna dan pjal ni je yang asek2 tarik2 baju aii..takut sangat...
lemassss tauuuu...hahahahaahha!

sapa yang dah tengok??camne??bezkan..tapi kan..
muka hantu tu..ada macam aku sikit...
aku macam sedikit tak puas hati di situuu...
hidung hantu tu KEMBANG...
hell je nak perli aku la tuuu...tsk...

pegi tengok tau...


-perempuan yang baek hati-
diana .....


Thursday, July 22, 2010

hari yang suwey...

Posted by mrs yaya at Thursday, July 22, 2010 0 comments



haihhhh.....

semalam aku rasa macam sangat suweyyy jeee.. *pelik betul kene mandi bunga ni..huhu!*
mula2 nak pegi keje je tali pinggng hilang....
haduiiii....kalau sluar tak tlondeh tak apa la jugak,
ni slur tlondeh kalu tak pakai...
terpakse pinjam mimi punye tali pinggng....
dah la tak jumpe tali pingng... *jenis suke letak merata-rata..*
kne sound plk tu ngn orang ^&%$ !!!! *hah!!tu lagi suwey...*
dalam perjalanan tu dah pening2 dah...
pegi tak ada mood..

aduhhhh....mengeluh panjang je aku...
aku dah agak dah arini mesti ada benda nak jadi....
semua benda tak kene..orang kata kalau dari pagi dah suwey...
memang suwey lah ko sepanjang hari...huhu!

tade mood nak kerja..bukan aku sorang rupa2 nya...
si usna pn sama cam aku...tade mood nk p keje...
*jenis minah2 malas nak pegi keje..kan senang bsikap jujur...*

dah la printer atas tak abis2 nak bagi aku mara...
nak kene print sticker...sikit jer dalam 2000 keping....*sengal tol..knp xbagi print 200000000+++++*
paling aku sedih dan menhayat hati sangat2..
tak dapat rehat... *sila keluarkan perasaan sedih anda..simpati la kit oit...*
dah la balek lambat...jam dah nak kul7...
print sticker tak siap2 lagi...de 700 keping lagi...
wah!!! zalim di situ...
tengok jam,jam da kul7,aku bla cam2 jer la...sambung pagi esok...
*tak bagi gaji untuk OT,siap...huhuhu!!!*

haih....jap lagi kompom kene marah ngan bos....nice la tu...huhu!
kau tau betapa tension nya aku pada hari suwey itu...
huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

PERHATIAN!!
*semua orang baca sambil muka serius ye...entry ni tak boleh gelak2..berdosa....*

Tuesday, July 20, 2010

tak suka takpe....

Posted by mrs yaya at Tuesday, July 20, 2010 0 comments
tibe2 feeling angel kan...hakhakhak!!
kalau orang dah tak suka aku nak buat cane kan....
tak kan nak paksa2...

(KO KENE SUKA AKU KALAU TAK KO TAK SELAMAT)

boleh?????




ini tak ada motif dengan gambar...huhu!

ala kita pun bukan suke semua orang kan kan kan??????
abes tu kalau orang tak suka kita..kita tak yah la DOWN sangat...
ala NABI MUHAMMAD dulu pun bukan semua orang suka dia kan...
wah kau keluar semua Nabi Muhammad kan....kekeke!!
tapi Nabi dia rilex je.......tetap teruskan perjuangan...
maka nya....kita ni kalau orang tak suka...MEMANG PATUT LA...hahahaha!
kita pun bukan baik kan...so terima je kalau orang tak suka...

Sunday, July 18, 2010

eh dah hari ahad pulak????

Posted by mrs yaya at Sunday, July 18, 2010 0 comments

(picture adalah mahal...)

aku macam tak percaya je dah hari ahad...??
macam kejap je cuti tiba2 dah ahad????
macam tak payah cuti pun takpe?KEJI..huhu!
eee...beci betolla...rse nak sepak pun de...muhahah!!!

jap...kesimpulannya esok isnin dan aku macam tak dapat terime tu...huhu!

Thursday, July 15, 2010

katekan ini fantor umur!!

Posted by mrs yaya at Thursday, July 15, 2010 0 comments


aku rasa kan....
aku macam dah berubah la.. *pleaseeeee laaaa..hahaha!*
sangat SESUATU ok...
tak biasa betul...rasa macam dah matanggg pulak....*iyekkkkk*
bagi la aku belagak matang sikit....padahalll.....

sekarang ni kan...AKU DAH TAK MALU NAK SENYUM ORANG...OMG...
kalu dengan makcik2 ker...dengan cleaner ker..dengan bos ker...
kadang2 kalu aku rase bosan...suke ati aku je nak senyum2...
aku rase macam terpakse la aku bperangai jijik macam nih...

pastukan....aku DAH JARANG PAKAI BAJU LENGAN PENDEK...
pakai tu pakai lagi tapi jarang la...sebab???
ha lu pikir la sendiri..kekek! dulu bukan maen lagikan..auwwww!
benci mengingati..hahah! sekarang kalu pakai lengan pendek
sangat pun dah sediakan cardigen..
agak tak selesa..ohtakremaja...APAKAH???

lagi satukan...aku nih dulu2 suke pakai kasut tumit tinggi...
bila sekarang ni...da tak berape nak beli sgt kasut tumit tinggi...
pakai yang leper jer...selesa pun selesa...
takyah nak buat2 ayu depan mamat2 encem...wahahah!!
kalu pakai rase cam COMEY. JER...bole blaaa..hahah!

paling tak tahan BILE DAH TAK RETI NAK MEKAP...
yelah kalu muke cun tak payah mekap kan..tahu tuu..
tak mekap pun cantek...(perasan gila..kekek!)
gile sememangnye oh aku tak paham kenape diaorang boleh suke aku..hahah!
mungkin dorang suke aku sebab kuku aku cantek..
(jadikan reason tu nak sedapkan ati sendiri jer..hekhekhek
!)

Monday, July 12, 2010

TIPS : GRED EXAM TAK MEMUASKAN??

Posted by mrs yaya at Monday, July 12, 2010 0 comments


korang pernah tak dapat markah exam yang tak patut korang dapat..
korang target D tapi bila dapat result sekali A+ pulak kan..
huhu! selalu aku target LULUS je....
sekali dapat CEMERLANG..hei malas nak kata lah....huahuahua!!

aku mengaku la kan..aku pernah dapat A B C D E...
nak kata pandai tu.....memang la...kahkah!
tapi apa kes dapat E kan....helo pernah tau tak..
betapa BENGAP nye KAKAK korang ni sewaktu menimba ilmu....huh!
ko tau aku dapat E bukan main kecohhhhh..hahahaha!
pegi canang kat satu sekolah tanpa perasaan pemalu....huk uluhhhhhhhhhh...

aku adalah nak bagi tips sikit cara2 korang nak jawab
bila kawan ko tanya ko dapat A ke B ke C ke D ke....kan kan.....

lets start!

1. kalau ko dapat A kan...eleeee aku tau la korang mesti bangga gila kan kan....
oh rasa melayang2 rasa paling pandai lah....hahaha!
tapi nanti kalau kawan tanya tak kan la nak bagitau
*AKU DAPAT A PANDAI LAH SIKIT DARI KO* OMG.....not good not good...huhu!
so aku suggest kan korang jawab macam ni je.......

A: math ko gred apa bro?
B: Adalahhhhhhhh....... (bajet2 malu nak jawab)

maksudnya A = Adalah.......

2. kalau ko dapat B.....

A: english ko pulak gred apa??
B: Biasa je.......

maksudnya B = Biasa

3. kalau ko dapat C

A: fizik ko mesti hebat kan???
B: Cincai lah wei....

maksudnya C = Cincai

4. kalau dapat D...

A: agama kau?
B: Dapat la sikit.....

maksudnya D = Dapatlah

5. kalau dapat E..haisyo...malu kot..hahaha!

A: BM ko mesti POWER...
B: Entahla wei........

jawapan mesti selindung2 sikit nak selamat kata....huhu!

jadi anak-anak.......kalau dapat F korang rasa apa???
F********* hahahahaha!

mengucapppp panjang jangan la dapat F tu yeeee...huhu!
apakebengapsangatkorangni...hahahaha!

bye!

Friday, July 30, 2010

agak bengang disituuu.....

ok,kali nie aku nk cite pasal tempat keje aku...
ari nih agak myakitkan semua orang...
termaksud aku.... *muke tengah seriuz,taip dgn penuh semangat*
adelahkan sorang mamat nih...
mamat aka customer....
ya allah.... *tengah mgucap tahn sabar*
memang agak mengada2 dan myakitkan ati....
ok,semalam dia dtg...nk tukar kaler n aku heat presskan font tok apron dia...

kene print 800keping nak bt heat press....
pagi tadi dia dtg....
kate nk tukar kaler..line nk kuning xnak merah...
ok xpe lagi..sebab nak 100 jer....
naek ataz...printer bt hal..kaler kuning xcantek...
*pesal la ko nk kaler kuning..*
adoiiii...masalh bagi aku..2jam lbh kat atas,adjust kler kuning sampai la cntek...
*customer giler...*
tadi bile aku blek dri rehat..dia datang n bt muke bodo...
nak tambh lagi 100 keping lagi....
ini agak myakitkan ati...
sk bt last2 minit....sj la 2 nk bgi aku marah....
dalam ati aku,rase nak cincang jer muke dia....
da la xencem..jalan macam sotong...
ade ati nk ubah2....ceh sial...
rase nanti hantok je kepala dia...OMG!!!
kalu encem xpe jgk...dtg 10 kali pn aku sanggup...
wahahah!!!!! agak gatal di situuu......
memang aku tol2 bengang ngn customer nih....

AMARAN MERAH !!!!
jangan sampai aii jumpe u kat lua tau...
baek u lari kalu tnampak aii...dusshhhhh!!!!

Saturday, July 24, 2010

MANTRA .....

hei aii dah tengok la cite MANTRA...sila buat2 jelez sekarang...
kekekek! dah lama di lubuk hati aii ni nak tengok cite tu...lalalalal~ ~ ~

cite tu dari mula dah seram..penat aku tunggu bila nak relax nih...
tak ada langsung okey...nak pergi toilet pun takut...
terpaksa tahan buang kecil-kecilan itu...
* cam tipu jer...hihihih...*

hantu dia macam pelik...macam diperbuat daripada ranting2 kayu...
ayat DIPERBUAT buat aku rungsing ok...lalalallaa....

sapa yang belom tengok tu pegi la...
kalu yang lemah semangat tu lagi best...
boleh peluk2 secara tak sengaja..kahkahakah!
orang yang tak penakut macam aii ni relax je ok...
tengok cite hantu macam tengok cite POPEYE jer... *sila percaya*
usna dan pjal ni je yang asek2 tarik2 baju aii..takut sangat...
lemassss tauuuu...hahahahaahha!

sapa yang dah tengok??camne??bezkan..tapi kan..
muka hantu tu..ada macam aku sikit...
aku macam sedikit tak puas hati di situuu...
hidung hantu tu KEMBANG...
hell je nak perli aku la tuuu...tsk...

pegi tengok tau...


-perempuan yang baek hati-
diana .....


Thursday, July 22, 2010

hari yang suwey...




haihhhh.....

semalam aku rasa macam sangat suweyyy jeee.. *pelik betul kene mandi bunga ni..huhu!*
mula2 nak pegi keje je tali pinggng hilang....
haduiiii....kalau sluar tak tlondeh tak apa la jugak,
ni slur tlondeh kalu tak pakai...
terpakse pinjam mimi punye tali pinggng....
dah la tak jumpe tali pingng... *jenis suke letak merata-rata..*
kne sound plk tu ngn orang ^&%$ !!!! *hah!!tu lagi suwey...*
dalam perjalanan tu dah pening2 dah...
pegi tak ada mood..

aduhhhh....mengeluh panjang je aku...
aku dah agak dah arini mesti ada benda nak jadi....
semua benda tak kene..orang kata kalau dari pagi dah suwey...
memang suwey lah ko sepanjang hari...huhu!

tade mood nak kerja..bukan aku sorang rupa2 nya...
si usna pn sama cam aku...tade mood nk p keje...
*jenis minah2 malas nak pegi keje..kan senang bsikap jujur...*

dah la printer atas tak abis2 nak bagi aku mara...
nak kene print sticker...sikit jer dalam 2000 keping....*sengal tol..knp xbagi print 200000000+++++*
paling aku sedih dan menhayat hati sangat2..
tak dapat rehat... *sila keluarkan perasaan sedih anda..simpati la kit oit...*
dah la balek lambat...jam dah nak kul7...
print sticker tak siap2 lagi...de 700 keping lagi...
wah!!! zalim di situ...
tengok jam,jam da kul7,aku bla cam2 jer la...sambung pagi esok...
*tak bagi gaji untuk OT,siap...huhuhu!!!*

haih....jap lagi kompom kene marah ngan bos....nice la tu...huhu!
kau tau betapa tension nya aku pada hari suwey itu...
huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

PERHATIAN!!
*semua orang baca sambil muka serius ye...entry ni tak boleh gelak2..berdosa....*

Tuesday, July 20, 2010

tak suka takpe....

tibe2 feeling angel kan...hakhakhak!!
kalau orang dah tak suka aku nak buat cane kan....
tak kan nak paksa2...

(KO KENE SUKA AKU KALAU TAK KO TAK SELAMAT)

boleh?????




ini tak ada motif dengan gambar...huhu!

ala kita pun bukan suke semua orang kan kan kan??????
abes tu kalau orang tak suka kita..kita tak yah la DOWN sangat...
ala NABI MUHAMMAD dulu pun bukan semua orang suka dia kan...
wah kau keluar semua Nabi Muhammad kan....kekeke!!
tapi Nabi dia rilex je.......tetap teruskan perjuangan...
maka nya....kita ni kalau orang tak suka...MEMANG PATUT LA...hahahaha!
kita pun bukan baik kan...so terima je kalau orang tak suka...

Sunday, July 18, 2010

eh dah hari ahad pulak????


(picture adalah mahal...)

aku macam tak percaya je dah hari ahad...??
macam kejap je cuti tiba2 dah ahad????
macam tak payah cuti pun takpe?KEJI..huhu!
eee...beci betolla...rse nak sepak pun de...muhahah!!!

jap...kesimpulannya esok isnin dan aku macam tak dapat terime tu...huhu!

Thursday, July 15, 2010

katekan ini fantor umur!!



aku rasa kan....
aku macam dah berubah la.. *pleaseeeee laaaa..hahaha!*
sangat SESUATU ok...
tak biasa betul...rasa macam dah matanggg pulak....*iyekkkkk*
bagi la aku belagak matang sikit....padahalll.....

sekarang ni kan...AKU DAH TAK MALU NAK SENYUM ORANG...OMG...
kalu dengan makcik2 ker...dengan cleaner ker..dengan bos ker...
kadang2 kalu aku rase bosan...suke ati aku je nak senyum2...
aku rase macam terpakse la aku bperangai jijik macam nih...

pastukan....aku DAH JARANG PAKAI BAJU LENGAN PENDEK...
pakai tu pakai lagi tapi jarang la...sebab???
ha lu pikir la sendiri..kekek! dulu bukan maen lagikan..auwwww!
benci mengingati..hahah! sekarang kalu pakai lengan pendek
sangat pun dah sediakan cardigen..
agak tak selesa..ohtakremaja...APAKAH???

lagi satukan...aku nih dulu2 suke pakai kasut tumit tinggi...
bila sekarang ni...da tak berape nak beli sgt kasut tumit tinggi...
pakai yang leper jer...selesa pun selesa...
takyah nak buat2 ayu depan mamat2 encem...wahahah!!
kalu pakai rase cam COMEY. JER...bole blaaa..hahah!

paling tak tahan BILE DAH TAK RETI NAK MEKAP...
yelah kalu muke cun tak payah mekap kan..tahu tuu..
tak mekap pun cantek...(perasan gila..kekek!)
gile sememangnye oh aku tak paham kenape diaorang boleh suke aku..hahah!
mungkin dorang suke aku sebab kuku aku cantek..
(jadikan reason tu nak sedapkan ati sendiri jer..hekhekhek
!)

Monday, July 12, 2010

TIPS : GRED EXAM TAK MEMUASKAN??



korang pernah tak dapat markah exam yang tak patut korang dapat..
korang target D tapi bila dapat result sekali A+ pulak kan..
huhu! selalu aku target LULUS je....
sekali dapat CEMERLANG..hei malas nak kata lah....huahuahua!!

aku mengaku la kan..aku pernah dapat A B C D E...
nak kata pandai tu.....memang la...kahkah!
tapi apa kes dapat E kan....helo pernah tau tak..
betapa BENGAP nye KAKAK korang ni sewaktu menimba ilmu....huh!
ko tau aku dapat E bukan main kecohhhhh..hahahaha!
pegi canang kat satu sekolah tanpa perasaan pemalu....huk uluhhhhhhhhhh...

aku adalah nak bagi tips sikit cara2 korang nak jawab
bila kawan ko tanya ko dapat A ke B ke C ke D ke....kan kan.....

lets start!

1. kalau ko dapat A kan...eleeee aku tau la korang mesti bangga gila kan kan....
oh rasa melayang2 rasa paling pandai lah....hahaha!
tapi nanti kalau kawan tanya tak kan la nak bagitau
*AKU DAPAT A PANDAI LAH SIKIT DARI KO* OMG.....not good not good...huhu!
so aku suggest kan korang jawab macam ni je.......

A: math ko gred apa bro?
B: Adalahhhhhhhh....... (bajet2 malu nak jawab)

maksudnya A = Adalah.......

2. kalau ko dapat B.....

A: english ko pulak gred apa??
B: Biasa je.......

maksudnya B = Biasa

3. kalau ko dapat C

A: fizik ko mesti hebat kan???
B: Cincai lah wei....

maksudnya C = Cincai

4. kalau dapat D...

A: agama kau?
B: Dapat la sikit.....

maksudnya D = Dapatlah

5. kalau dapat E..haisyo...malu kot..hahaha!

A: BM ko mesti POWER...
B: Entahla wei........

jawapan mesti selindung2 sikit nak selamat kata....huhu!

jadi anak-anak.......kalau dapat F korang rasa apa???
F********* hahahahaha!

mengucapppp panjang jangan la dapat F tu yeeee...huhu!
apakebengapsangatkorangni...hahahaha!

bye!