Tuesday, January 24, 2012

potong mood gitu...

Posted by mrs yaya at Tuesday, January 24, 2012 0 comments
Harini still cuti umum untuk raya cina kan, so kita yang melayu ni pun boleh la tumpang sekaki, kaki ko je la..kaki aku walaupun cuti...kene buat kerja juga..choi....kira kerja dengan aku tak boleh dipisahkan lah..

sibuk-sibuk bercuti...ada aje kerja nak kena buat...sweet gitu..kiranya aku ini orang penting lah..tanpa aku..tunggang terbalik kot company..wahahh!!


hahah!! macam celaks je kan buat-buat tension..aku yang tak dapat terima...

sekarang ini,mana ada mood bekerja..ko ade??tapi ada ke aku kisah kalau ko ada?haha!!aku??aku memang tak ada lah..sebab itu otak aku kosong nak pikirkan idea..hotak pun dah blur..line pula tak berapa nak elok..tetiba rasa nak bertukar kepada raksasa..arghhh!~~

CHERATING!!!! i'm cominggg!!!

Monday, January 23, 2012

lambat!

Posted by mrs yaya at Monday, January 23, 2012 0 comments
koorang tahu tak atau koorang tak pernah tahu yang aku tak suka perkara-perkara yang melambatkan aku..salah satu contoh adalah.....

KERJA!!!

okey2..kalau aku buat lambat,aku tak marah tapii...kalu mende yang melambatkan kerja aku..memang aku marah sangat2...awop semua tak percaya..meh sini aku nak habaq...

sesi nak savekan kerja....

20MININT KEMUDIAN....

choiii...tengah2 buat kerja..main-main not responding..nak marah nih..haa~~~

tenangkan hati...sesi photogedixsss dalam tandasss..haha!

BILA BALIK DARI TANDAS....


arghhh!! lambatnyee!!!nasib aku jenis sabar kan..kalau tak memang boleh bertukar kepada naga...siapla aku makan pc ni..kau kesah? tak bukan? huhu!

Friday, January 20, 2012

ko kate aku bodoh ye...

Posted by mrs yaya at Friday, January 20, 2012 0 comments
hahahaha! kecik hati aku dowhhh cakap camtu...
suka-suka hati je kan,
mentang-mentang la aku tak pakai spek mata old school,
mentang-mentang la tak tulis blog dalam bahasa ingegeris..
kau basi-basi kan aku ye...kelassss.....hahaha!

Yela-yela saja tak nak bagitau dulu aku dapat masuk kelas sains tulen, saja tak nak bagitau jugak dulu aku tolak tawaran masuk kelas sanis tulen tu sebab tak suka biologi, pastu taknak la bagitau korang yang nama aku je yang dapat no 1 setiap tahun...malas nak bagitau aku dulu penolong kelas yang di segani..(wallawei ada hati disegani kan..haha!takbur di situ), malas nak bagitau aku memang tak tunggu pun peluang nak masuk IPTA, malas la kan sebab aku memang malas di situ...
hah! tu la pasal aku malas bagitahu tu...karang ada yang iri hati karang...kekekekeke!!
ha tak dapat terima lagi ke dek akalmu??? sebenarnya ramai yang tak dapat terima termasukla aku..muahahahaha!! hoi ko main belasah je cakap aku bodoh kannn...

lepas ni terus feeling nak tempah spek mata old school annnnnn....annnnn....tak suka la ni ann...hahahah!!


muka bodoh ni memang manis kan? suwitttt je..hahahaha!


nama kat dalam surat tu bukan nama aku,
tu nama nenek aku, saja simpan dalam fail sendiri nak jadikan idola...
kannnnnnn..choiiiii......hahaha!

hah dah la malas nak taip kang, takut nanti terlebih bagitahu korang ada yang nak jadikan aku idola kang...susahhh...hahaha! (TINGGAL HARAPN JE LA) memang TAK LA!

Saturday, January 14, 2012

whatever laa~~adoiiii

Posted by mrs yaya at Saturday, January 14, 2012 0 comments
kadang-kadang aku adalah sedikit makcik...
sebab suke fikir ayat-ayat yang tak suka didengari oleh remaja-remaja sekarang...
suka nasihat yang macam lah kau bagus sangat
begitulah..haha!
yang mana aku tak suka sangat berlawan cakap,
kalau orang sakitkan hati aku..
atau orang buat aku marah,
atau orang buat-buat pandai depan aku,
selalunye aku dengar,
diam,
senyum,
iyekan je..
bukan sebab aku dengar cakap orang,
atau percaya dengan apa yang orang cakap,
tapi selalu kita akan nilai orang dari situ,
apa yang dia cakap,
betul ke dia cakap,
oh watever lah..
serius aku rasa aku dah macam makcik2,
atau korang pun rasa2..
memang 'budak' umur 24 tahun cakap camni eh?
'budak' lah sangat..
selalu kalau cite pasal umur kat ibu aku..
mesti ibu aku cakap camni..
ibu 24 tahun dah ada 2 anak dah..
oh tapi mereka memang makcik2 pun..
hahaha!

Wednesday, January 11, 2012

tingtonggg

Posted by mrs yaya at Wednesday, January 11, 2012 0 comments
aku kan sebenarnye..........STRESS!!!! hahah!!! kenape???entah..saje suka-suke kot...tengok muka jer..mood stress mula la nak kuasa diri aku..lagi lah bertambah-tambah stress...wah!! macam tu la ceritanya...

punca stress : buat-buat tak dapat dikesan..
mood : rasa nak tarik rambut...pastu ludah merata-rata tempat..
akibat : perot jadi buncit..

Sunday, January 1, 2012

Ulser Mulut

Posted by mrs yaya at Sunday, January 01, 2012 0 comments
S E L A M A T T A H U N B A R U 2 0 1 2 !!!
okey..ini bukan permulaan enrty aku...jommm ~~~

Sejak balik dari makan MCD hari itu,ulser telah menyerang bibir dan lidah aku..Ada sesetengah orang panggil mata ikan. Aku ada google gambar, tapi cam geli lak nak letak kat blog hehe. Paham-paham je la ye macamana mouth ulcers tu. Kalau tak tau juga, sila google sendiri...

Dalam kes aku ni, puncanya aku tak pasti. Tak tahu sama ada tergigit bibir sendiri, ataupun kurang minum air masak, ataupun tercucuk sesuatu sewaktu makan. Tapi jikalau digoogle, antara punca ulser ialah seperti berikut:

1) Kurang Vitamin B12
2) Kurang asid folic dan zat besi
3) Stress (stress sebab nak exam atau sebab banyak dapat kerja. Aku rasa aku yang kedua tu, hehe)
4) Hormones tidak seimbang. Ok mari kita salahkan hormones.

Ulser mulut ni petanda yang sistem imunisasi korang dalam keadaan yang err.. under pressure? Ahhh google ni semua nak salahkan stress je. Padahal entah-entah sebab terodok mulut ngan berus gigi, hahahah!!

Aku hari ni sampai rasa macam nak demamlah. Mulut dah la jadi bengkak dan tebal pula. Tambah dengan sakit lagi, memang kombo hebatlah. Last-last telan Panadol dua biji... Walaupun aku tak tahu ada kesan ke makan Panadol.. tapi bedal aje lah kan...


Sedih takde selera

Nak makan pun takde selera. Aku rasa ulser ni salah satu cara untuk kurus jugak. Ye la mulut kau sakit, nak makan pun takde selera. Selain dari tu, boleh jugak menghalang diri dari bergosip, sebab mulut sakit kan. Kalau nak gosip jugak, baca je blog gosip kat Beautifulnara..hahahh!

Cara merawat ulser

1)Ada macam-macam cara nak rawat ulser ni. Tapi cara paling kejam ialah dengan meletak garam kat tempat yang kena ulser tu. Kalau aku letak garam, gamaknya MC dua hari kot. huiiiii.. takleh imagine kalau aku letak garam. Ataupun kumur dengan air garam pun cadangan yang aku tak boleh terima. Ini sangat menyeksakan.

2)Kawan aku suggest letak ais. Aku tak pasti keberkesanan dia, tapi kalau minum air sejuk, memang macam rasa lega sikit. Sikit lah.

3)Then next suggestion, letak marjerin. Adeh marjerin ni payah sikit. Bila letak kat mulut je, rasa nak makan. Makanya macam mana la dia nak jadi obat kan. Letak je, habis. Letak je, habis.

4)Jangan makan makanan pedas. Tapi semalam baru je aku makan roti nan dengan kuah kari..karu dia pedas ok..hahah!!!

Kenapa la semua cara merawat semuanya macam ada unsur-unsur penyeksaan? Isk. Camni bila la ulser aku nak baik. Arghhhhh..!!!

Tuesday, January 24, 2012

potong mood gitu...

Harini still cuti umum untuk raya cina kan, so kita yang melayu ni pun boleh la tumpang sekaki, kaki ko je la..kaki aku walaupun cuti...kene buat kerja juga..choi....kira kerja dengan aku tak boleh dipisahkan lah..

sibuk-sibuk bercuti...ada aje kerja nak kena buat...sweet gitu..kiranya aku ini orang penting lah..tanpa aku..tunggang terbalik kot company..wahahh!!


hahah!! macam celaks je kan buat-buat tension..aku yang tak dapat terima...

sekarang ini,mana ada mood bekerja..ko ade??tapi ada ke aku kisah kalau ko ada?haha!!aku??aku memang tak ada lah..sebab itu otak aku kosong nak pikirkan idea..hotak pun dah blur..line pula tak berapa nak elok..tetiba rasa nak bertukar kepada raksasa..arghhh!~~

CHERATING!!!! i'm cominggg!!!

Monday, January 23, 2012

lambat!

koorang tahu tak atau koorang tak pernah tahu yang aku tak suka perkara-perkara yang melambatkan aku..salah satu contoh adalah.....

KERJA!!!

okey2..kalau aku buat lambat,aku tak marah tapii...kalu mende yang melambatkan kerja aku..memang aku marah sangat2...awop semua tak percaya..meh sini aku nak habaq...

sesi nak savekan kerja....

20MININT KEMUDIAN....

choiii...tengah2 buat kerja..main-main not responding..nak marah nih..haa~~~

tenangkan hati...sesi photogedixsss dalam tandasss..haha!

BILA BALIK DARI TANDAS....


arghhh!! lambatnyee!!!nasib aku jenis sabar kan..kalau tak memang boleh bertukar kepada naga...siapla aku makan pc ni..kau kesah? tak bukan? huhu!

Friday, January 20, 2012

ko kate aku bodoh ye...

hahahaha! kecik hati aku dowhhh cakap camtu...
suka-suka hati je kan,
mentang-mentang la aku tak pakai spek mata old school,
mentang-mentang la tak tulis blog dalam bahasa ingegeris..
kau basi-basi kan aku ye...kelassss.....hahaha!

Yela-yela saja tak nak bagitau dulu aku dapat masuk kelas sains tulen, saja tak nak bagitau jugak dulu aku tolak tawaran masuk kelas sanis tulen tu sebab tak suka biologi, pastu taknak la bagitau korang yang nama aku je yang dapat no 1 setiap tahun...malas nak bagitau aku dulu penolong kelas yang di segani..(wallawei ada hati disegani kan..haha!takbur di situ), malas nak bagitau aku memang tak tunggu pun peluang nak masuk IPTA, malas la kan sebab aku memang malas di situ...
hah! tu la pasal aku malas bagitahu tu...karang ada yang iri hati karang...kekekekeke!!
ha tak dapat terima lagi ke dek akalmu??? sebenarnya ramai yang tak dapat terima termasukla aku..muahahahaha!! hoi ko main belasah je cakap aku bodoh kannn...

lepas ni terus feeling nak tempah spek mata old school annnnnn....annnnn....tak suka la ni ann...hahahah!!


muka bodoh ni memang manis kan? suwitttt je..hahahaha!


nama kat dalam surat tu bukan nama aku,
tu nama nenek aku, saja simpan dalam fail sendiri nak jadikan idola...
kannnnnnn..choiiiii......hahaha!

hah dah la malas nak taip kang, takut nanti terlebih bagitahu korang ada yang nak jadikan aku idola kang...susahhh...hahaha! (TINGGAL HARAPN JE LA) memang TAK LA!

Saturday, January 14, 2012

whatever laa~~adoiiii

kadang-kadang aku adalah sedikit makcik...
sebab suke fikir ayat-ayat yang tak suka didengari oleh remaja-remaja sekarang...
suka nasihat yang macam lah kau bagus sangat
begitulah..haha!
yang mana aku tak suka sangat berlawan cakap,
kalau orang sakitkan hati aku..
atau orang buat aku marah,
atau orang buat-buat pandai depan aku,
selalunye aku dengar,
diam,
senyum,
iyekan je..
bukan sebab aku dengar cakap orang,
atau percaya dengan apa yang orang cakap,
tapi selalu kita akan nilai orang dari situ,
apa yang dia cakap,
betul ke dia cakap,
oh watever lah..
serius aku rasa aku dah macam makcik2,
atau korang pun rasa2..
memang 'budak' umur 24 tahun cakap camni eh?
'budak' lah sangat..
selalu kalau cite pasal umur kat ibu aku..
mesti ibu aku cakap camni..
ibu 24 tahun dah ada 2 anak dah..
oh tapi mereka memang makcik2 pun..
hahaha!

Wednesday, January 11, 2012

tingtonggg

aku kan sebenarnye..........STRESS!!!! hahah!!! kenape???entah..saje suka-suke kot...tengok muka jer..mood stress mula la nak kuasa diri aku..lagi lah bertambah-tambah stress...wah!! macam tu la ceritanya...

punca stress : buat-buat tak dapat dikesan..
mood : rasa nak tarik rambut...pastu ludah merata-rata tempat..
akibat : perot jadi buncit..

Sunday, January 1, 2012

Ulser Mulut

S E L A M A T T A H U N B A R U 2 0 1 2 !!!
okey..ini bukan permulaan enrty aku...jommm ~~~

Sejak balik dari makan MCD hari itu,ulser telah menyerang bibir dan lidah aku..Ada sesetengah orang panggil mata ikan. Aku ada google gambar, tapi cam geli lak nak letak kat blog hehe. Paham-paham je la ye macamana mouth ulcers tu. Kalau tak tau juga, sila google sendiri...

Dalam kes aku ni, puncanya aku tak pasti. Tak tahu sama ada tergigit bibir sendiri, ataupun kurang minum air masak, ataupun tercucuk sesuatu sewaktu makan. Tapi jikalau digoogle, antara punca ulser ialah seperti berikut:

1) Kurang Vitamin B12
2) Kurang asid folic dan zat besi
3) Stress (stress sebab nak exam atau sebab banyak dapat kerja. Aku rasa aku yang kedua tu, hehe)
4) Hormones tidak seimbang. Ok mari kita salahkan hormones.

Ulser mulut ni petanda yang sistem imunisasi korang dalam keadaan yang err.. under pressure? Ahhh google ni semua nak salahkan stress je. Padahal entah-entah sebab terodok mulut ngan berus gigi, hahahah!!

Aku hari ni sampai rasa macam nak demamlah. Mulut dah la jadi bengkak dan tebal pula. Tambah dengan sakit lagi, memang kombo hebatlah. Last-last telan Panadol dua biji... Walaupun aku tak tahu ada kesan ke makan Panadol.. tapi bedal aje lah kan...


Sedih takde selera

Nak makan pun takde selera. Aku rasa ulser ni salah satu cara untuk kurus jugak. Ye la mulut kau sakit, nak makan pun takde selera. Selain dari tu, boleh jugak menghalang diri dari bergosip, sebab mulut sakit kan. Kalau nak gosip jugak, baca je blog gosip kat Beautifulnara..hahahh!

Cara merawat ulser

1)Ada macam-macam cara nak rawat ulser ni. Tapi cara paling kejam ialah dengan meletak garam kat tempat yang kena ulser tu. Kalau aku letak garam, gamaknya MC dua hari kot. huiiiii.. takleh imagine kalau aku letak garam. Ataupun kumur dengan air garam pun cadangan yang aku tak boleh terima. Ini sangat menyeksakan.

2)Kawan aku suggest letak ais. Aku tak pasti keberkesanan dia, tapi kalau minum air sejuk, memang macam rasa lega sikit. Sikit lah.

3)Then next suggestion, letak marjerin. Adeh marjerin ni payah sikit. Bila letak kat mulut je, rasa nak makan. Makanya macam mana la dia nak jadi obat kan. Letak je, habis. Letak je, habis.

4)Jangan makan makanan pedas. Tapi semalam baru je aku makan roti nan dengan kuah kari..karu dia pedas ok..hahah!!!

Kenapa la semua cara merawat semuanya macam ada unsur-unsur penyeksaan? Isk. Camni bila la ulser aku nak baik. Arghhhhh..!!!