Wednesday, June 30, 2010

stress?

Posted by mrs yaya at Wednesday, June 30, 2010 0 comments
what is stress?

stress is tekanan yang hanya boleh di kontrol oleh cara2
kita berkomunikasi dengan otak sendiri...

:)

aku hentam je tu lantak kau la salah pun..huhu!



dalam banyak2 benda yang jadi dalam dunia ni...
ada certain2 benda yang membuat kan aku stress melampau2..
dan bila aku stress...
aku memerlukan kata2 semangat dari orang yang aku rasa dia patut beri....
dan bila dia tak memberi kata2 semangat...
langsung membuatkan aku lebeh mendekati stress...haha!
lama2 ko yang baca ni pon stress dengan aku...huhu!
yup stress membuatkan ko nampak lebih tua 5 tahun dari umur sebenar...
jadi 15 tahun tambah 5 tahun lagi...
ok umur saya 20 tahun.......perasaaannnnn tatkala ituuu....

stress nye sayaaaaaaa!!!!!!

Saturday, June 26, 2010

lebih masa...

Posted by mrs yaya at Saturday, June 26, 2010 0 comments
dlm minggu nih keje asyik lebih masa jer....
xsuke tol.. nih semua curi masa aku nk rehat la nih..
beci tol keadaan cmni...myusahkan aku jer...
argghh!!!!
kan bez kawen ngn anak raja...
xyah keje lebih masa...
xyah bangun pagi2...wahahah!!!!
sweetnye cm2 tuh...

ari2 keje lebih masa da nk jadi pkeje btauliah da kan...
OK ak thu aku memenag la pkeje yang rajin,bbudi pkerti...
datang tepat pada masanya..ke???hehehe!
tapi kalu ari2 kene balek Lmbt jer...nanti somi aii mara tau...
(MASALAHNYEKOADASUAMIKER???)
fineeee.takde noks!hehe...

dak2 sales suke sangt bg ak print last2 minit...
wah!!!rasa nak tikam sampai mati...
tak pon bukat mulut diaorg paksa minum ubat sawan..hahah!
bia jadi sawan smua...bole la ak balek awl...kan2...


dari ciri2 muka di atas?apakah kerja yang sesuai...

a- ahli parlimen... (ada hati..haha!)
b-ahli mesyuarat tingkap (mcm paling betol je)
c- cikgu disiplin...ke?
d-suri rumah berkaliber
e- ..................
f-penggoda somi orang (apakah???)

huh! yang tempat kosong tu paling scary..jgn ko letak pcuci pinggan
mangkuk kedai makcik timah seblah umh ko sudah..tergurissss...haha!!

k da2 bt keje bodo...fkr2 kit...ko 2 xsiap lgi keje printing ko 2...
isnin customer da nk..mampussss la kene isnin nih.....

Wednesday, June 23, 2010

sudah berahsia....

Posted by mrs yaya at Wednesday, June 23, 2010 0 comments
awak deman...
de awk gtaw saye???
awk mc ari nih...
de awk gatw saye???
kenape jadi camni???
mane janji2 awk dulu????
mane kate awk dulu???
mane ayat2 yg keluar dri mulut awk dulu???
mana semua tu???

ewah2 diana...knape emo sangat nih...huhuhuhuh...
ekceli...ak agak kecewa seorg mamat nih...
entah la...xpe la...ak nk senyap je pasnih...
da xthu nk kte ape lgi...
jangan tanya kenape aii senyap pasnih...
keji kan ak...maen kecewa2....
xley salahkan dia jgk...
eh perempuan,ko 2 sape nk salahkan dia...
wahahah!!!!
gf dia???? oh tak...
buah ati dia??? lagi la tak...
k la...layan lagu dangdut dlu...wahahah!!!

ps : agak tawar ati...huhuhuhu...
moga cepat sembuh...daaa.....


jangan tanya sye bile suatu hari nanti saye buat keje GILE lagi...

Monday, June 21, 2010

jangan salahkan dia...

Posted by mrs yaya at Monday, June 21, 2010 0 comments

*nak jdi cmni balek boleh x????...*


perut buncit????
jangan salhkan perot kalu ia buncit..
salahkan diri sendiri sb asyik makan...
tapi....
xley salahkan diri sendiri jgk kan...
nak salahkan sape erk????
masalah?????
eh xkan la nk salahkan masalah plk....
tapi masalah datang dari mane erk????
diri sdiri ker?????
waduh waduh waduh........
wei perempuan.....
nak salahkan sape nih....
hahahah!!!! kalu salahkan penyebab mslh ley x????
hahahh!!!! gile punye perempuan...
nak salhkan org plk...
tapi aku pduli ape...hahaahh!!!!

Sunday, June 20, 2010

marah yang cute...boleh tak???

Posted by mrs yaya at Sunday, June 20, 2010 0 comments
aku la...skarang nih paling benci giler * dulu tak..huhu...*bile ade laki ym2 n fb2 ngan aku kan...
dorang tanye soklan yg menduga kesabaran...
ni nak bagi contoh soklan sket..

1:hye...name penoh ape??tinggal mane??blaja lagi ke???
*eh..perlu ke ko nak tau sumer tu..ko nak isi borang nikah ke??

2:jangan la sombong sangat..saye nak kenal2 je...
*aaaaarghhhh!!aku tak suke berkenalan la ngoks..huhu!!
lebey2 lagi lelaki yang gatal2..laki yang suke ade prasaan2 ni..
sangat not interest....g kenal ngan pompuan laen laaaaa..syuh syuh..*


3:ade bape adek badek??
*waaaaaa...boleh tak ko tanye nenek aku anak ke bape plak kan...*

4:umo bape??
*81 tahon..wawawa..*

5:da ade boyfren ke belom???
*eh ko mak ayah aku ke nak tanye sume tuh...huhuhu!!*

ni adelah soklan2 yang tak digemari..tapi aku jawabkan jugak..
sedikit emo disitu..kerana.........tak tau la...hehe!!mental aku tengah biol ni..

actually tak kesah pon nak tanye cam tuh kan...
jawab je la dengan hati yang ikhlas kan...
tapi yang aku tak ley bla...bile aku tak layan lelaki2 gatal tuh...
nanti dorang cakap..

*ko ingat ko lawa sangat??*
*ko ingat aku nak ngorat ko??*

waaahhhh..sangat menguji uolsssss......huhuh!!!
sudahnye..aku delete je orang2 yang macam gituk..
tak kose makssss.....

untuk memberi tahu kat korang...aku ni sape...sile take note ye..hehe!!

name aku nurdiyana..fmly panggil *along*
tinggal di mana??di kubang parit???xtau lg??
kat wakaf merpelam???xtau lagi??
kat wakaf beruas..??xtau lagi??bukak map la..tak dapek den nak nolong..huhu!!
xtau nak tengok peta???oit2..geografi dapat bape ni??hehehe..saje wat lawak spastik camnih..
motif: gatal tangan n jari2 nak taip ayat camnih..huhu!!

umor 22 tahon...saye kecik lagi..hehe!!
keje kat cy uniform...graphic designer jer...

aku anak sulung dan amat di sayangi oleh adeq2 ku...hahaha!!
dorang nak taknak kene sayang aku gak kan..
sebab aku la yang paling suke menggedikkan diri di kalangan2 mereka..huhu!!

aku ni orang cam mane?????
aku ni biase je pon..tak de la rosak sangat..muahahaha..!!

oh..ape lagi????kalo ade pape soklan...boleh bertanye ye...
tapi tang da ade dalam ni..sile jangan tanye..hehe!!

gile kerek aku hari ni..amponnnnn....
lari laju2..hehe!!

sebarang sape yang terase hati...mintak maaf k..
ku tak sengaje.. :)

Saturday, June 19, 2010

rindu nak......???

Posted by mrs yaya at Saturday, June 19, 2010 0 comments


dating...wahah!!!
bunyi cam siot je entry kali nih....
lantak la...ade ak kesah...

hm...esok ak free...
org tu xde...asyik tgl ak jer sorang2...
de sape2 nk ajak dating tak????
wahaahh!!!! geli deng....

tengah2 taip nih...dgr plop lgu aizat-pergi...
cam sial je lagu nih...lalaal...
oppss...tcarut plk...;)

arrggghhhh!!!! busan nye...tlg!!!!

Wednesday, June 16, 2010

bila hati tak berbicara dengan sempurna...

Posted by mrs yaya at Wednesday, June 16, 2010 0 comments
tetiba nk moody...

*tapi kenape???gedixxsss....wahahah!!!!...*

Monday, June 7, 2010

apekah itu semua????

Posted by mrs yaya at Monday, June 07, 2010 0 comments

*dari kerana mata...wah!!! haha!*

clash????

ape mkna clash bg korang???
berpisah...kadang2 orang kata bpisah is better...
tapi bg aku????

satu dugaan yang datang...itu lah yang mguji kesetiaan koorang..
takpe la biar orang kata kat ko..
*cari je yg laen kalu bole dapatlagi ok dari dia*




tapi ko kene tau...
pasangan ko pas tu belum tentu lebih baek..
tuhan akan duga dan terus mduga...
jangan myesal ngn pilihan ko...
tapi terus bsyukur coz de yang sanggup sayang ko..
ko pn bukan la baek mana pun nk harap yg tbaek dri org laen...
terima kekurangan pasangn msm dia trima kekurangn diri ko..
*haha!! bunyi cam gado ngn bf jer...wahahah!!!*

mengapa bah kau berubah mengapa bah...

aku slalu berangan nk buat lagu rapping...
cam toophat alhamdulillah tu..
aku beriya2 cakap nak part rap tu kan...
bila nyanyi je..orang cakap out..sebab??
aku rapping cam baca sajak??
boleh???

siot...

mencikk mencikkk mencikk sekali...huhu!

Saturday, June 5, 2010

salah silah mrsyaya

Posted by mrs yaya at Saturday, June 05, 2010 0 comments
yaya = yana =ana = diana = along = na *ha semua ni aku lah*


saje tayang pic mycousin..comey kan..comey cam aku..

ni saja lah nak cerita...bosan giler...tu yg gatal jari
yang cantek,tulus mulus ni nak taip...

aku ada 2adeq laki dan 1adeq ppuan...
aku(22),danial(16),aiman(7) dan scha(1)...

wah nak jgk showoff umu..haha! lantak la hai...

so life aku biase2 jer...
tak ada yang nak dibanggakan...
aku bukan seorang student lagi...
da keje da pon... *mud bangga n blagak..*

pernh putus cinta..
semua aku yang tinggalkan..
muahahah! ayat penyata ke ayat keji..
ok memang aku nih jahat kit dulu..
kalu de yg keji aku sabar..but once dah tak tahan..
slamt tinggall romeo la..

sekarang da tak bole la prgai macam dulu2...
dulu perangai macam syaitonirajim...
poyo..hahah!
sekarang ni baru jadikan pari2 sebagai idola..
lalalalal....

sekarang kene try jadi seorang yang matang and bla bla bla..
laalallaalal.. kene bdikari sdiri...kene buat 2 sdiri,buat nih sdiri..
bangun sdiri..bangun awal..jauh ngn pamily..
hoh! mula2 macam bingai jugak la kepalahotak aku nk terima kan..
helo im 22 okey..masa tu 22 la..haha! i should try everthings la bro..
ha kau biasalah..tak dapat terima kenyataan...muhahah!

Wednesday, June 30, 2010

stress?

what is stress?

stress is tekanan yang hanya boleh di kontrol oleh cara2
kita berkomunikasi dengan otak sendiri...

:)

aku hentam je tu lantak kau la salah pun..huhu!



dalam banyak2 benda yang jadi dalam dunia ni...
ada certain2 benda yang membuat kan aku stress melampau2..
dan bila aku stress...
aku memerlukan kata2 semangat dari orang yang aku rasa dia patut beri....
dan bila dia tak memberi kata2 semangat...
langsung membuatkan aku lebeh mendekati stress...haha!
lama2 ko yang baca ni pon stress dengan aku...huhu!
yup stress membuatkan ko nampak lebih tua 5 tahun dari umur sebenar...
jadi 15 tahun tambah 5 tahun lagi...
ok umur saya 20 tahun.......perasaaannnnn tatkala ituuu....

stress nye sayaaaaaaa!!!!!!

Saturday, June 26, 2010

lebih masa...

dlm minggu nih keje asyik lebih masa jer....
xsuke tol.. nih semua curi masa aku nk rehat la nih..
beci tol keadaan cmni...myusahkan aku jer...
argghh!!!!
kan bez kawen ngn anak raja...
xyah keje lebih masa...
xyah bangun pagi2...wahahah!!!!
sweetnye cm2 tuh...

ari2 keje lebih masa da nk jadi pkeje btauliah da kan...
OK ak thu aku memenag la pkeje yang rajin,bbudi pkerti...
datang tepat pada masanya..ke???hehehe!
tapi kalu ari2 kene balek Lmbt jer...nanti somi aii mara tau...
(MASALAHNYEKOADASUAMIKER???)
fineeee.takde noks!hehe...

dak2 sales suke sangt bg ak print last2 minit...
wah!!!rasa nak tikam sampai mati...
tak pon bukat mulut diaorg paksa minum ubat sawan..hahah!
bia jadi sawan smua...bole la ak balek awl...kan2...


dari ciri2 muka di atas?apakah kerja yang sesuai...

a- ahli parlimen... (ada hati..haha!)
b-ahli mesyuarat tingkap (mcm paling betol je)
c- cikgu disiplin...ke?
d-suri rumah berkaliber
e- ..................
f-penggoda somi orang (apakah???)

huh! yang tempat kosong tu paling scary..jgn ko letak pcuci pinggan
mangkuk kedai makcik timah seblah umh ko sudah..tergurissss...haha!!

k da2 bt keje bodo...fkr2 kit...ko 2 xsiap lgi keje printing ko 2...
isnin customer da nk..mampussss la kene isnin nih.....

Wednesday, June 23, 2010

sudah berahsia....

awak deman...
de awk gtaw saye???
awk mc ari nih...
de awk gatw saye???
kenape jadi camni???
mane janji2 awk dulu????
mane kate awk dulu???
mane ayat2 yg keluar dri mulut awk dulu???
mana semua tu???

ewah2 diana...knape emo sangat nih...huhuhuhuh...
ekceli...ak agak kecewa seorg mamat nih...
entah la...xpe la...ak nk senyap je pasnih...
da xthu nk kte ape lgi...
jangan tanya kenape aii senyap pasnih...
keji kan ak...maen kecewa2....
xley salahkan dia jgk...
eh perempuan,ko 2 sape nk salahkan dia...
wahahah!!!!
gf dia???? oh tak...
buah ati dia??? lagi la tak...
k la...layan lagu dangdut dlu...wahahah!!!

ps : agak tawar ati...huhuhuhu...
moga cepat sembuh...daaa.....


jangan tanya sye bile suatu hari nanti saye buat keje GILE lagi...

Monday, June 21, 2010

jangan salahkan dia...


*nak jdi cmni balek boleh x????...*


perut buncit????
jangan salhkan perot kalu ia buncit..
salahkan diri sendiri sb asyik makan...
tapi....
xley salahkan diri sendiri jgk kan...
nak salahkan sape erk????
masalah?????
eh xkan la nk salahkan masalah plk....
tapi masalah datang dari mane erk????
diri sdiri ker?????
waduh waduh waduh........
wei perempuan.....
nak salahkan sape nih....
hahahah!!!! kalu salahkan penyebab mslh ley x????
hahahh!!!! gile punye perempuan...
nak salhkan org plk...
tapi aku pduli ape...hahaahh!!!!

Sunday, June 20, 2010

marah yang cute...boleh tak???

aku la...skarang nih paling benci giler * dulu tak..huhu...*bile ade laki ym2 n fb2 ngan aku kan...
dorang tanye soklan yg menduga kesabaran...
ni nak bagi contoh soklan sket..

1:hye...name penoh ape??tinggal mane??blaja lagi ke???
*eh..perlu ke ko nak tau sumer tu..ko nak isi borang nikah ke??

2:jangan la sombong sangat..saye nak kenal2 je...
*aaaaarghhhh!!aku tak suke berkenalan la ngoks..huhu!!
lebey2 lagi lelaki yang gatal2..laki yang suke ade prasaan2 ni..
sangat not interest....g kenal ngan pompuan laen laaaaa..syuh syuh..*


3:ade bape adek badek??
*waaaaaa...boleh tak ko tanye nenek aku anak ke bape plak kan...*

4:umo bape??
*81 tahon..wawawa..*

5:da ade boyfren ke belom???
*eh ko mak ayah aku ke nak tanye sume tuh...huhuhu!!*

ni adelah soklan2 yang tak digemari..tapi aku jawabkan jugak..
sedikit emo disitu..kerana.........tak tau la...hehe!!mental aku tengah biol ni..

actually tak kesah pon nak tanye cam tuh kan...
jawab je la dengan hati yang ikhlas kan...
tapi yang aku tak ley bla...bile aku tak layan lelaki2 gatal tuh...
nanti dorang cakap..

*ko ingat ko lawa sangat??*
*ko ingat aku nak ngorat ko??*

waaahhhh..sangat menguji uolsssss......huhuh!!!
sudahnye..aku delete je orang2 yang macam gituk..
tak kose makssss.....

untuk memberi tahu kat korang...aku ni sape...sile take note ye..hehe!!

name aku nurdiyana..fmly panggil *along*
tinggal di mana??di kubang parit???xtau lg??
kat wakaf merpelam???xtau lagi??
kat wakaf beruas..??xtau lagi??bukak map la..tak dapek den nak nolong..huhu!!
xtau nak tengok peta???oit2..geografi dapat bape ni??hehehe..saje wat lawak spastik camnih..
motif: gatal tangan n jari2 nak taip ayat camnih..huhu!!

umor 22 tahon...saye kecik lagi..hehe!!
keje kat cy uniform...graphic designer jer...

aku anak sulung dan amat di sayangi oleh adeq2 ku...hahaha!!
dorang nak taknak kene sayang aku gak kan..
sebab aku la yang paling suke menggedikkan diri di kalangan2 mereka..huhu!!

aku ni orang cam mane?????
aku ni biase je pon..tak de la rosak sangat..muahahaha..!!

oh..ape lagi????kalo ade pape soklan...boleh bertanye ye...
tapi tang da ade dalam ni..sile jangan tanye..hehe!!

gile kerek aku hari ni..amponnnnn....
lari laju2..hehe!!

sebarang sape yang terase hati...mintak maaf k..
ku tak sengaje.. :)

Saturday, June 19, 2010

rindu nak......???



dating...wahah!!!
bunyi cam siot je entry kali nih....
lantak la...ade ak kesah...

hm...esok ak free...
org tu xde...asyik tgl ak jer sorang2...
de sape2 nk ajak dating tak????
wahaahh!!!! geli deng....

tengah2 taip nih...dgr plop lgu aizat-pergi...
cam sial je lagu nih...lalaal...
oppss...tcarut plk...;)

arrggghhhh!!!! busan nye...tlg!!!!

Wednesday, June 16, 2010

bila hati tak berbicara dengan sempurna...

tetiba nk moody...

*tapi kenape???gedixxsss....wahahah!!!!...*

Monday, June 7, 2010

apekah itu semua????


*dari kerana mata...wah!!! haha!*

clash????

ape mkna clash bg korang???
berpisah...kadang2 orang kata bpisah is better...
tapi bg aku????

satu dugaan yang datang...itu lah yang mguji kesetiaan koorang..
takpe la biar orang kata kat ko..
*cari je yg laen kalu bole dapatlagi ok dari dia*




tapi ko kene tau...
pasangan ko pas tu belum tentu lebih baek..
tuhan akan duga dan terus mduga...
jangan myesal ngn pilihan ko...
tapi terus bsyukur coz de yang sanggup sayang ko..
ko pn bukan la baek mana pun nk harap yg tbaek dri org laen...
terima kekurangan pasangn msm dia trima kekurangn diri ko..
*haha!! bunyi cam gado ngn bf jer...wahahah!!!*

mengapa bah kau berubah mengapa bah...

aku slalu berangan nk buat lagu rapping...
cam toophat alhamdulillah tu..
aku beriya2 cakap nak part rap tu kan...
bila nyanyi je..orang cakap out..sebab??
aku rapping cam baca sajak??
boleh???

siot...

mencikk mencikkk mencikk sekali...huhu!

Saturday, June 5, 2010

salah silah mrsyaya

yaya = yana =ana = diana = along = na *ha semua ni aku lah*


saje tayang pic mycousin..comey kan..comey cam aku..

ni saja lah nak cerita...bosan giler...tu yg gatal jari
yang cantek,tulus mulus ni nak taip...

aku ada 2adeq laki dan 1adeq ppuan...
aku(22),danial(16),aiman(7) dan scha(1)...

wah nak jgk showoff umu..haha! lantak la hai...

so life aku biase2 jer...
tak ada yang nak dibanggakan...
aku bukan seorang student lagi...
da keje da pon... *mud bangga n blagak..*

pernh putus cinta..
semua aku yang tinggalkan..
muahahah! ayat penyata ke ayat keji..
ok memang aku nih jahat kit dulu..
kalu de yg keji aku sabar..but once dah tak tahan..
slamt tinggall romeo la..

sekarang da tak bole la prgai macam dulu2...
dulu perangai macam syaitonirajim...
poyo..hahah!
sekarang ni baru jadikan pari2 sebagai idola..
lalalalal....

sekarang kene try jadi seorang yang matang and bla bla bla..
laalallaalal.. kene bdikari sdiri...kene buat 2 sdiri,buat nih sdiri..
bangun sdiri..bangun awal..jauh ngn pamily..
hoh! mula2 macam bingai jugak la kepalahotak aku nk terima kan..
helo im 22 okey..masa tu 22 la..haha! i should try everthings la bro..
ha kau biasalah..tak dapat terima kenyataan...muhahah!