Sunday, July 31, 2011

paling ringkas...

Posted by mrs yaya at Sunday, July 31, 2011 0 comments
Salah satu cabaran paling sukar dalam hidup ialah mencari orang yang tahu segala kelemahan dan kekurangan diri anda, tetapi dia masih sanggup menyayangi anda dengan sepenuh hatinya...wink2!!!

ayat dari : Areyou Kazama

*menarik kan...mendalam betol makna beliau...suke2!!!

Friday, July 29, 2011

saya tengah

Posted by mrs yaya at Friday, July 29, 2011 0 comments

bengang!!!wahaha!!! memang wa daf la..sampai kereta pun tuju kat ko haa...isk2...selalu berperangai macam ini..astafiruallah al azim...cool2..huhu!!

aku bukan apa lah kan..benganag,panas sangat2...dah la letih...ada yang push2 aku..ada pula yang saja sakitkan hati kecil aku ini..yang paling sakit,permainkan perasaan aku...aku pun tak tahu la kan apa salah aku sampai orang buat camni..haa..tengah sedit ini..jaga ko..huhu!!!

apa-apa pun,aku redha je lakan..nak buat macam mana..hati orang,kita tidak boleh ubah...nak nasihat,awak dah besar panjang...awak ada otak yang boleh berfikir..so,saya berserah pada tuhan yang membalasnya..biasa doa orang teraniaya ini,dimakbulkan..wah!! macam betol2 dianiaya ini..hahah!!! pape pun..kite enjoy!!! haishh!!!huhuh!

Thursday, July 28, 2011

Cukup Menyampah

Posted by mrs yaya at Thursday, July 28, 2011 0 comments


harini nak emosi sorang2 tapi macam tak best je..nak ajak korang emosi sekali...hahahahaha!

sebenarnya kalau nak cerita benda-benda yang buat aku menyampah ni memang la tersangatlah banyaknya...*buat muka serius*

menyampah pertama-tama adalah bila tengok orang eja mengada-ngada...

-nanak lew, itew cepak kang, cukew jew wat itew camniw, tak indu kew?

like wat the.....susahnya aku nak baca kan..terbelit2 lidah den...haha! itu yang aku taip tu aku masih la boleh paham kan, ada yang aku langsung tak paham...aku tak tau mana dorang explore bahasa2 macam ni..hehe! setakat nak buat short form macam

-skrg xblh la, mgkn nnt ok, aku xkesah....jimat ruang plus kredit =p *even merosakkan bahasa*

tu biasa la, aku boleh terima lagi..kalau dah meleret2 sampai aque cayunk kowunk pegi la mamp kan..hahaha! susah okey nak membacanya, tapi takpe, kalau korang bercakap dengan orang yang paham tu aku boleh terima la lagi, tapi kalau korang nak berinteraksi dengan aku, silalah cakap atau menaip dengan penuh2 sebab aku payah sangat nak meng-eja-bahasa-engkorang-yang-penuh-dengan-wwwww-itewww.. eh..heheheheh!

kepada sesiapa yang terasa, alalalalalalalalala...boleh teruskan eja macam tu..tapi asalkan Bahasa Melayu kau tak dapat B dah la..malu kepada bangsa dan negara tau.. (mentang2 dapat A kan..kahkahkah) suka berlagak-lagak dengan korang..manyak syiok ooooo..

itu menyampah pertama-tama, yang kedua pulak...

bila orang kita ni mengutuk2 negara sendiri...hak alaaaa...

contoh yang senang di fahami...kan bola Malaysia lawan Singapura adalah kelaut kan...memang la kelaut pun, tapi tidak bermakna la kau boleh mengutuk mereka sebegitu kejam sekali...adalah lagi bagus kalau korang bagi kata-kata nasihat seperti

-takpe bro, lepas ni boleh usaha lagi...kalau kau usaha lebih mungkin akan ada sinar yang hadir menerangi (perghhh) huhu!

mana kita tau kot2 dia ada masalah ke, masalah family ke, masalah negara ke, perut sakit ke, pening kepala ke..kan...korang mana tau semua tu, tau nak kutuk je, time kutuk tu bukan main lagi, macam la korang boleh membanggakan negara..walaupun korang pun lagi hampehhhhh...tapi di sebabkan korang kutuk2 tu...korang rasa korang macam STAR la kan..kehkehkeh!

cuba korang yang kena kutuk, tak sentap hati mak nak? sentap jugak kan...eleh tak yah nak menipu, dulu time sekolah-sekolah cer orang kutuk kau, nangis jugak mengadu kat mak kan kan (aku tak eh...jangan buat provokasi di sini) hehe! lepas tu kalau orang kutuk-kutuk kat blog ke, kutuk kat mana sahaja lah yang boleh dikutuk, ko sentap kan kan kan...tak lalu makan kan kan..hehe! atau korang dah selalu kena kutuk macam aku...aku ni ko kutuk la 'pasu bunga' ke, 'muka penyek' ke...adakukesah...hehe! tapi tolong la jangan menjatuhkan orang lain..sangat syaitan okey perangai ituuu..

aku paham sangat dah dengan perangai orang yang suka kutuk2 ni..dia gong gong gong sana sini, menyalak sana sini, (bukan nak kata macam anjing, hehe) tapi bila dah habis gong gong, dia bla....buat muka taik...perghhhhh...terbaik la korang kalau kutuk...agama entah kemana dah..huhu!

okey la, bukan maksud aku kutuk ke arah bola sahaja...paham2 sendiri la siapa yang suka sangat mengutuk orang tu...tak tau la sebenarnya siapa yang dia nak kutuk tu..atau dia sendiri adalah di kalangan orang2 yang terkutuk..wallahualam... :)

okey setakat ni itu je la yang aku ingat..hehe! tapi aku rasa macam banyak lagi je dalam kepala otak aku yang aku tak keluarkan lagi ni sebab aku ada rasa pening2 sikit la..selalunya kalau aku pening tu mean ada banyak lagi benda tak keluar dari kepala otak aku ni..hehe! takpe2,jangan menyampah sangat, walaupun aku tau pun begitu ramai orang menyampah dengan aku...lalalalalala~~

ala menyampah sikit2 je okey la tu...kalau tak menyampah langsung tu adalah sangat SESUATU okey...hehe! =P

Monday, July 25, 2011

Gambar Lapuk

Posted by mrs yaya at Monday, July 25, 2011 0 comments
bila tengok wajah dulu kala memang ngeri sangat kan??????

ada orang yang suka tengok gambar lama2 sebab dulu2 dia cun...
ada orang tak suka tengok gambar lama sebab dulu2 dia tak cun, wah sekarang macam cun sangat la pulak kan..huhu!

aku? dulu ke sekarang ke aku terima je...huhu!
umur awal 19, kalau tak silap...memang ngeri, tak paham la kenapa masa ni ada boifren??? boifren aku masa tu rabun kot, huhu!
jangan salahkan kalau aku gedik! sebab ni semua faktor keturunan...tapi gemok tu bukan la faktor keturunan, itu faktor hormon tak stabil, dan dan salahkan hormon, padahal nafsu makan macam syaitan... :P

masa ni berat aku 55kg, macam gajah....memalukan kaum...
sekarang berat badan 49kg, apa rahsia??? hahahaha! geli nak pengsan bila orang tanya apa rahsia...helo? rahsia kan..mana boleh bagitau , aku pun tak tau kenapa boleh turun berat badan, maybe sebab penat kerja la kot .. aku turun berat pun tak ada la lidi sangat okey, ada lagi lemak2 tersayang , aku pun tak suka kurus sangat, nampak tak normal, macam tisu terbang...


berat badan korang ideal tak???? tau macam mana kira???

berat (kg) bahagi dengan tinggi (meter) kuasa dua.. ok??

contoh aku punya,

49kg bahagi (1.6 x 1.6) = 19.14
so korang kat bahagian mana????

cinta???OMG!!

Posted by mrs yaya at Monday, July 25, 2011 0 comments
huhuh! kali ini enrty aku macam takleh bla jekan...adeakukesah..huhu!! ramai remaja-remaja sekarng tertanya2..apa ada dengan CINTA??ala..aii pun remaja okey..aii tahu la..huhu!! u all jangan nak tipu..aii tak suke..huhu!!

okey...apa ada dengan CINTA erk..pendapat aku la kan..Cinta itu indah sebenarnye kalau kita pandai menghargainyar..Jika kita benar-benar mencintai seseorang kita tidak akan pernah berhenti memikirkan tentang mereka walaupun sesaat dan merasakan dialah segalanya.Segala masalah,suka duka kite boleh kongsi dengan pasangan kita...Bila cinta yang kita miliki sejati..jujur aku kate..kite akan merasa kebahagiaan,kegembiraan walaupun berjauhan sekali pun...

Tapi tak indah bile CINTA itu palsu dan tak ikhlas...salah seorang akan merana dengan perbuatan pasangannya...Ingat,kite tak boleh mengalahgunakan cinta untuk kepentingan sendiri.sekadar untuk memuaskan nafsu,keseronokan diri sendiri...Ramai sangat aku tengok pasangan sekarang...bila si perempuan setia...si lelaki tak setia..bile si lelaki setia,si perempuan pulak tak setia..Ingat,jika kita melakukan terhadap pasangan kita,percaya la...suatu hari nanti kita akan merasakannya...Mungkin dengan lebih teruk...

CINTA tanpa usaha..Ini yang aku paling tak suka..Kita menggunakan perkara-perkara syirik untuk mendapatkan cinta dari seseorang...Percaya lah,cinta yang sebegini tak bertahan lama..Tuhan maha kuasa...Tuhan maha mengetahui...Kita bukan sahaja hidup di dunia...Mungkin di dunia,kita boleh mendapat kepuasan tapi ingat,di akhirat apa yang akan kita dapat...Insyallah,kalau kita usaha dan cinta kita tulus...kita akan dapatkannya cuma cepat atau lambat..Jika dia lah jodoh kita...

Jika kita menCINTAi seseorang..kita boleh menerimanya seadainya...Jangan waktu kita senang,gembira,kite lupakannya..bile kite susah dan sunyi..kite cari..manusia tak boleh disamakan seperti patung...

dan CINTA juga tak boleh dipaksa...;)

*orang yang suka mempermaenkan CINTA,tidak akan marasa apa-apa tentang cinta...Ia cuma dapat merasakan kepuasan dan akhirnya akan merasa penderitaan...*

okey..itu sahaja ceramah aii pada kali ini...saket kepala aii tau pikir ayat2 sebagus di atas..kalau dari dulu macam ini..kompen BM A1..okey2,pape pun...Renung2kan dan selamat beramal...huhuu!!! mud : demam~~~tetttt!!!

Saturday, July 23, 2011

Manisnya Kurma itu :)

Posted by mrs yaya at Saturday, July 23, 2011 0 comments
aku pun tak tau kenapa tajuk sebegiturupa, yang aku tau, aku lagi manis dari kurma itu...

ianya terbukti...apakah?
Thank untuk PN ZURAIDAH sebab buatkan hati anakmu kuat...
Thank to all MY FRIENDS,sebab u all la..aku dah boleh tersenyum sekarang...*nak listkan nama,panjang sangat..sori yaa...hehe!
Thank untuk EN AINAN,sebab bagi support,nasihat dan bebelan dari dulu sampai sekarang...
Thank untuk DIRI SENDIRI sebab dah berjaya habiskan masa yang tak berguna...
Thank kepada semua yang membaca kerana habis membaca entry aku dari dulu sampai sekarang,
tanpa korang..blog aku tidak bermakna.. :)

Semakin lama, semakin sayang dengan kawan-kawan...
inilah kehidupan...

Friday, July 22, 2011

Friday was so entah apa2..

Posted by mrs yaya at Friday, July 22, 2011 0 comments
Friday aku adalah memang panas hati, serius beb tersangatlah panasnya hatiku ini dengan perangai segelintir masyarakat yang so sober...aku pun tak tau apa maksud sober tu tapi aku selalu tengok orang tulis sober sober so aku anggap sober tu macam 'wa t daf ak' ish ish ish, langsung tak semanis kurma...tapi tak apa, tak payah nak meratapi sangat dengan perasaan sober itu...huhu!

Aku ni dah 3hari lengoh2 badan, selalu sakit perot dan malas jumpa doktor sebab, dah memang malas..tak perlu la nak ada sebab kan..lagi pun tak berapa kuasa nak tatap muka doktor,takut doktor terpikat je susah nak jawab.. (hinssss) so dengan kepandaian aku telah membeli panadol actifast...

disebabkan sakit dan tak ada orang nak ambil kisah...mata mengantuk...maybe sebab bengang punya pasal tambah lagi dengan kepenatan..so before tidur sikat rambut...


rambut ku sudah panjang..bagus betul...tapi aku nak dia panjang lagi banyak-banyak...sebab kalau panjang banyak baru la aku rasa cantik, aku rasaaaa je la..haha!


bila kat rumah, memang aku selalu macam ni je, terus jadi halimah jendul, jendul pun jendul lah...
okey, entah apa-apa kan? hahaha! okey ini memang entry berkonsepkan entah apa-apa..bye!

Macam Pasu Bunga

Posted by mrs yaya at Friday, July 22, 2011 0 comments

teringat kisah 2003 di sekolah...Ada sorang senior(B) ni datang kat aku...

'adik ni sangat cute tau..akak suka sangat tengok muka adik, kalau akak boifren adik,akak tak sampai hati nak marah adik, sebab adik everytime pun senyum je, manis je serius la..adik ada boifren tak? hensem tak? adik keturnan cina ke bla bla bla bla...'

secara peribadi...aku tak suka orang puji aku...serius...semakin banyak orang puji..semakin aku rasa takut....bukan apa...sebab aku takut nanti jadi riak, jadi bangga diri..padahal aku ni mekap je lebih...bedak sekilo...betul tak tipu.... (walaupun aku suka cakap aku cantik, tapi aku sebenarnya aku buruk..begituuuuuuuuuu

lepas B ini memuji2 aku yang konon2 cun tu.. pergi kat kawan dia (S), so cakap bla bla bla..aku tak paham...then dia bla....

lepas tu kebetulan kawan aku yang lain panggil aku....

Kawan : yana, kalau aku bgtau ko jangan marah ye..
Aku : kenapa?
Kawan : Tadi B datang puji2 ko kan?
Aku : haah. aku tak suka sangat la...nanti aku kena pura2 gelak dan malu2..hehe!
Kawan : ko tau dekat S dia cakap apa? dia cakap ko ni macam pasu bunga
Aku : pasu bunga?
Kawan : ko tau tak maksud pasu bunga?
Aku : untuk perhiasan?
Kawan : lebih kurang la..maksudnya ko ni cantik..tapi untuk perhiasan kat library ni..semua orang suka tengok, tapi ko ni tak ada apa-apa makna...
Aku : coi....takpe la..asalkan dia kata aku cantik tadi..yang pasu bunga tu aku maafkan je..hehe!
Kawan : aku tak suka B, B memang mulut jahat tau...depan lain belakang lain...

pasu bunga dia kata aku....sangat coi okey...takpe la jadi pasu bunga pun..daripada jadi lalat...kehkehkeh!!

tapi dia kata aku tak ada function tu aku tak boleh bla...dia tak tau aku ni orang penting.. (hahaha) hello....kalau setakat jawatan yang u pegang sekarang...lagi la tak membawa apa2 makna kat i...mencik..hehe!

Wednesday, July 20, 2011

RM Bukan Segalanya....

Posted by mrs yaya at Wednesday, July 20, 2011 0 comments
Mungkin korang yang lama kenal aku,tahu tentang kehidupan aku dulu-dulu yang tak berapa nak senang tu kan..hehe! Ofkos memang ramai orang dulu yang susah-susah hidupnya..Walaupun time aku membesar tak ada la susah sangat yang macam dorang, tapi aku pun penah jugak rasa susah sebab aku pun pernah join dorang makan nasi campur air campur kicap, memang terbaik wok...hehe!

tapi aku pelik orang zaman sekarang..especially lelaki la..tapi bukan semua lelaki okey..koorang ingat dengan RM yang banyak2,boleh buat mata perempuan cair??boleh cari 2,3 perempuan???ye,aku mengaku la kan..ade sesetengah perempuan camtu...ade sesetengah gile bile boyfriend dia berduit...tapi bukan la semua..

dan ada jugak aku kenal,bile girlfriend dah tak bekerja...selalu gaduh-gaduh...itu tak kene,ini tak kene...bile si lelaki ini dah tak cukup duit,mula nak salahkan perempuan tu..kate penat okey cari duit untuk kite..soo..nak salahkan perempuan???macam-macam la..mula la start mengungkit...tapi bile lelaki yang susah,baru nak cari kite...pastu cerita la,girlfriend aku tinggal aku..dulu aku senang,dia dengan aku..bile aku susah,dia tinggal aku..wah!! asyik-asyik nak salahkan perempuan ya...
banyak sangat aku tengok pasangan clash sebab takleh nak tanggung...kiteorang perempuan bukan nak sangat la duit koorang...zaman dah modem okey...

serius...actually aku benci lelaki camtu...cakap hidup senang,susah kite bersama konon...puiii...bile kite susah,lari tinggalkan kite...cari perempuan lain..time senang,macam-macam berjanji..time susah..cam sampah aku tengok...layan perempuan macam takde hati perot...

Ibu memang selalu pesan kat aku...dalam dunia ni...yang paling penting bukan duit, tapi KASIH SAYANG....sebab tu even family aku tak berharta, tapi kami happy dan tak pernah pun merungut bila itu tak ada ini tak ada, kitorang redha dan terima je...

kadang-kadang terlalu kaya pun susah jugak, time tu la lupa tuhan, lupa diri, jadi buruan peragut, hehe! Tapi orang sekarang ni, gaji banyak pun still tak cukup, entah la..!orang sekarang ni ramai yang dah tak ada kasih sayang, cara cakap pun dah tak berbudi bahasa, yang kaya dengan eksyennya, yang tak berapa kaya pulak kadang2 eksyen jugak..hehe! Buat apa hidup dengan duit yang banyak, kalau hati tu kosong, duit itu hanyalah kertas..tapi kasih sayang membawa ke syurga :)

Monday, July 18, 2011

Korang dah ke belum?

Posted by mrs yaya at Monday, July 18, 2011 0 comments
Aku dah, beberapa orang pun dah...hehe! kalau belum tu udah-udah kan la ye..
bukan apa...tak ada la rugi sangat kalau belum...tapi rugi jugak la..hiks!
tak paham ke? takpe2..memang saja nak bagi tak paham pun... =P

Sunday, July 17, 2011

Silap nombor?

Posted by mrs yaya at Sunday, July 17, 2011 0 comments

Dulu2 aku rasa orang salah nombor tu macam taktik nak berkenalan kan...?????? ala buat2 terdial, buat2 tersalah hantar mesej, tu tak ada lain la tu..kalau dulu memang aku buat bodo, aku tak kan angkat kalau nama tak keluar, sebab aku tau memang ramai lelaki nak kat aku (muahahaha!), mencik!

fine la, bukan camtu maksudku..ramai laki yang nak try test, nak tengok minah ni melayan ke tak, eh tak kuasa gila, lagi2 kalau ada laki yang suka miskol, rasa nak angkat dan jerit 'KO NAK APA PONDAN' begitu...huhu! tak suka sebab aku rasa kalau kol tu just cakap benda penting, kalau tak ada benda penting tak payah la..buang masa je...

sampai kan kawan2 perempuan aku pun dah tau perangai buruk aku ni, siap pesan kat orang lain, kalau nak kontek aku sile mesej sahaja. telefon sampai bateri kau habis pun belum tentu dapat dengar kelunakkan suaraku...kehkehkeh!!

tapi sekarang ni, aku rasa aku PERLU angkat telefon walaupun number tu aku tak tau siapa punya...kerana?????

1. takut ada benda urgent, kadang2 member2 telefon nak tau kat mana letak file
2. sebab number aku memang aku tak bagi kat sapa2, so orang2 yang tertentu sahaja yang tau..so aku anggap orang yang telefon aku tu kompom budak tempat kerja...
3. takut apa2 jadi kat family, so terus angkat, family aku ni pun kadang2 dorang ni ada yang tukar2 number fon, so tak set, makanya aku kene jugak la angkat..

tapi, lately ni, bukan lately la..ada la dalam beberapa bulan jugak, ada satu number ni selalu telefon number aku, pastu nak cakap dengan abah...aku cam pelik la..apsal nak cakap ngan abah aku..gi le tepon abah aku..sibuk tepon aku...last2 dapat tau nombor aku ni dulu ada orang lain yang pakai, sorang pakcik ni..dia hilang fon, so dia gi beli nombor baru...so dah lama2 nombor ni dah tak ada orang pakai, celcom bukak balik, aku pulak beli...tetiba sedara mara pakcik tu gi kol aku...ada satu hari tu..pakcik tu pun tepon aku...dia cerita balik kejadian dia hilang fon..boleh????

masalahnya, pakcik tu ingat aku curi fon dia sebab aku pakai nombor ni????

pakcik??? muka comel ni tak kuasa la nak curi no pakcik, sapa suruh pakcik tak request kat celcom dulu nak no lama...kan...habis pakcik dah lama tak pakai dah terminate, ater nya saya beli la...pastu pakcik kata saya curi...tak patut.....huhu!

pernah terjadi kat korang?? aku pelik betul la...ramai ok sedara mara dia tepon sejak2 ni..agaknya bila aku dah start angkat dia dengan suara cam siti nurhaliza, tu yang semua nak dengar tu..kekekeke!

jangan la puji-puji...taksuka.. :P
terasa macam pelakon PENUNGGU ISTANA pule kepala camtu..hahah!!!

kan dah dapat...

Posted by mrs yaya at Sunday, July 17, 2011 0 comments
sejak aku membizi ni...serius aku tak ada masa nak luangkan masa dengan family..tapi family pun bizi jugak so diaorang tak ada la masa nak sunyi-sunyi ini...hahahah!!

so,memandangkan suami dan puteri cute tercinta pn zuraidah aka zulie berada di kampung halaman..ibu ajak abah pergi beli durian..katenye serabut aku asyik mengadu nak makan durian...wahahh!! mata aku tetiba rasa bersinar-sinar..akhirnye berjaya..hehheh!!!



dalam pukul8,kiteorang mengular kat pasar payang...durian! durian! durian! mari mari mari..camne,sesuai tak aku jadi tokey durian??kompern ramai pelanggan..dah la cute..boleh2...



fuh,ramai gile orang kat sana..jalan jem..dah tu malam minggu pulak tu...ada boy ini tengok2 aku..tak suka tau..terus aku topupkan kecomelan aku time tu...muahahaha!! tapi kadang2 aku tertengok boy td tu.mata aku ni tak boleh tahan okey nak tengok dia..kahkahkah! gatal sangat...sekali boy tu pun terpandang aku...ishhh...malu saya...auw!

okey2,kite fokus pada durian...sampai jer kat rumah,aku jalan cover2 pergi dapur..lambat pula abah,ibu ini...entah buat pe kat luar,aku pun tak pasti...nak kate angkat durian,aku yang angkat..excited ok nak makan durian...wahahh!!! ibu abah sampai jer kat dapur,aku orang pertama terjah durian..bau durian sampai ke jiran sebelah..sampai jiran sebelah bersuara..."durian oh durian"nak la tu...adeakukesah??

sekarang bermula la kisah aku dan durian....so,aku malas nak cite banyak2..koorang tengok je la gambar2 kat bawah ya..wahaah! auw!










ok tu je lah gambar setakat ini...kan lagi banyak gambar,ada pula orang tu jeles...wink! wink!kepada abah tercinta,thankssss sangat2 sebab belanje kiteorang makan durian dan tiket flight pergi,balik...sayang abah la camni...*apakah??* wahahah!!!!

Saturday, July 16, 2011

Bila keboringan itu menjadi hobi..grr grr!

Posted by mrs yaya at Saturday, July 16, 2011 0 comments
bila aku bosan, aku akan tengok henfon, belek-belek mesej, walaupun tau tak ada new mesej, sentap sekejap, tapi kembali normal lepas tu..huhu! tengok2 gambar, delete gambar syok sendiri...pastu buat2 terkejut sebab banyak sangat gambar syok sendiri, dalam hati 'eh siapa yang curi2 snap gambar ai ni' padahal.....hahahahaha!

lepas tu mula mengedit gambar yang seraya menghuduhkan diri sendiri....fine! tak edit pun huduh....mengaku mengaku..kuikui! lepas dah berpuas hati dengan hasilnya terus send kat pakwe cakap comel tak comel tak? dengan harapan nak suruh dia cakap comel nya makwe aku ni...hoih!

Friday, July 15, 2011

kisah itu...

Posted by mrs yaya at Friday, July 15, 2011 0 comments
tengah2 belek gambar kat laptop...terpandang lahh satu gambar ini..teringat kisah dulu-dulu...

cuba koorang pikir apakah yang berlaku..aku bagi 10saat,koorang boleh teka...ha???

emilia tumpahkan air??? salah!
husna kencing?? salah jugak!
air liur basi aku?? wah!! kurang ajar..

dah2..meh aku story sikit...ini semua husna aisyah punya pasal ok..dah takde orang lain dah..yang pelik2,semua perangai dia..malam tu,7januari2010...izani tetiba bangun..mayb dia nak p toilet kot..tetiba dia jerit...air!!! air!!!macam terkena sawan pun ada dia time tu..huhu! *sori ya terpaksa berterus terang..jangan mara...*

izani :wei!!! basah!!!
yana,usna,dila : haaa!! *buat terkejut..*

bila buka je lampu,bilik kiteorg penuh dengan air..siap melimpah2 g..banjir!!! cek punye cek..paip bilik air tak tutup...air dalam bilik air penuh...

izani :wei,sape tak tutup paip nih..
yana : sape last msuk bilik air...
husna : aku ke??haah la aku la *sambil buat muke cool*

rasa nak belasah jer husna time tu cukup2...nasib la laptop aku,aku letak atas..pastu izani panggil mimi..time tu mimi kte tengah berdating dengan en aziz...mimi naek jer..kecoh satu bilik..budak2 bawah ingat kiteorang basuh bilik..amboi..gile ke apa basuh bilik tengah pagi buta...
jam 2.32pagi,kiteorang terpaksa bercengkam mata,bertungkus lumus bersihkan bilik untuk keselesaan bersama..wahaah!!!aku tak sampai setengah jam,kroookkkk...hahah!! penat dol time tu...entah diaorang sudah bersih pukul berapa pun aku tak tahu...nasib la time tu ruby takde...kalu tak,"taik ko husna!!* huhuh!!!

pagi nak p kelas,masing-masing muka tak cukup tidur...

husna takleh terima kenyataan lagi kot time ini...biasa la buat salahkan...aku jugak cool..hakhak!




pesanan: sila pastikan paip dalam bilik anda ditutup dengan kemas sebelum tidur...

Wednesday, July 13, 2011

Apa Beza Gambar di bawah??????

Posted by mrs yaya at Wednesday, July 13, 2011 0 comments
hehehe!





ini namanya dah tak ada benda nak buat, eh bukan tak ada benda nak buat, tapi tak tau nak update apa...betul la..bukan nya tak ada kerja..kerja banyakkk (paksa korang percaya..hehe!)

kalau korang pandai apa yang lain? bukan 10 tau..ada 1 je..so tak yah nerves2 nak cari...hehe!

Maafkan Saya...

Posted by mrs yaya at Wednesday, July 13, 2011 0 comments

semalam...aku rasa bersalah sangat....
macam ni cite dia...

aku online kat depan (ruang tamu) sebab line dalam bilik memang laju gila pulak kan...huhu! tengah syok2 aku online tiba2 ada benda melintas sangat laju kat sebelah aku...

ok ni bukan entry mistik atau pun you saka pergi jauh-jauh...bukan ye...so tak yah korang excited sangat nak tau 'benda apakah itu'

aku ni dah la cepat terkejut je kalau ada benda2 yang macam ni...lemah jantung, nasib tak ada pakwe hensem dalam rumah, kalau tak boleh la buat2 pengsan saja amik simpati konon2 pakwe hensem boleh la dukung aku masuk dalam bilik..apakah?

dah tak syok la kan nak online...terus je aku cari benda apa la yang lintas2 suka hati dalam rumah aku....tiba2 pucat muka mak nak....LIPAS LIPAS! i hate yuwwww sangat tauuuuuu....aku memang allergy gila dengan lipas...aku terus bangun berlari cari shieldtox, tapi yang ada sheildtox untuk nyamuk....frust!

bukan apa...sebab kalau ada yang specific untuk lipas, sembur sekali je dia dah mati serta merta kan...kalau guna yang nyamuk punya lamaaaa okey dia nak mati..pulak tu aku kena spray kat dia banyak kali...kalau dia terbang kat aku cane kan..

so first time ok aku spray lipas yang boleh terbang...tak tau kenapa aku tiba2 suka je buat2 berani nak spray....cubaan pertama....nasib aku baik sebab lipas tu tak terbang kat aku...dia cam lari2 je...pastu aku spray lagi...dari jarak jauh tau...kira macam 1 meter la....spray tu pun kena sipi2 je kat lipas tu..huhu! cubaan banyak kali....lipas tu macam sakit...dia cam tergolek sana tergolek sini..aku macam tak sampai hati nak bunuh dia...so aku bukak tingkap....sedih tau...aku harap2 dia boleh terbang keluar , tapi lipas tu macam tak larat je nak terbang..dia jalan pelan2gi kat tingkap...tapi bagus sangat sebab lipas tu paham aku suruh bla...huhu!

rasa bersalah sangat, mesti lipas tu sesak napas kan.....tu la aku malas nak pakai sheidtox yang nyamuk punya....mesti jadi camtu..dia slow nak mati....

sian lipas tu.....sori la lipas....bukan nak seksa awak...tapi saya geli la awak lintas2 macam tu....saya nak online pun susah....lain kali pegi masuk rumah jiran sebelah saya...maybe dorang ada shieldtox untuk lipas..so senang sikit awak nak mati..hehe!

*teringat2 lipas tu meliut lentok bila aku spray....sob sob sob!! dan teringat pula Apiz Coma suka sangat dengan lipas...

why red??

Posted by mrs yaya at Wednesday, July 13, 2011 0 comments
Kenapa saya suka Merah?

1. Dulu aku rumah Merah, dari form 1 sampai lah form 5,sampai kat kolej pun aku still rumah Merah dan rumah merah sangat lah best! Semua star2 semua kat rumah Merah..so bila sukan, aku tak payah berusaha sangat nak lari sebab aku tau dah ramai atlit, pasti menang..lalalalala~~

2. Saya suka epal (boleh tak) haha!

3. Sebab time tu semua orang suka warna Biru..so tak nak sama dengan orang lain...

4. Sebab time tu aku minat nak jadi bomba walaupun aku ni lemah lembut (percayalah), memang minat habis lah..kalau nampak lori bomba pun boleh sawan babai2 dari jauh...tak maluww kan..

5. Dah terbiasa, bila orang suruh buat biodata, mesti nak kena ada warna kegemaran..macam dah tak ada soalan lain..so malas nak fikir terus otomatik letak warna merah...hehe!

6. Dan kemungkinan hantaran kahwin aku pun...semestinye merah...sweet gituuu haa...

walaupun bilik aku sekarang penuh dengan warna pink,ala..jadi la...seakan-akan merah jugak tu..kan2..

Monday, July 11, 2011

Membanggakan hati, Membulukan hati

Posted by mrs yaya at Monday, July 11, 2011 0 comments
Ada banyak perbandingan yang boleh membuatkan disebelah pihak berasa bannga, dan disebelah pihak lagi rasa berbulu...MENGAPA BEGITU...?? dah namanya pun compare, harus lah ada kata lawan di situ...takkan la tiba2 ayat perbandingan tu sama erti pulak...ha dulu cikgu Bm ajar mesti tak dengar feel korek idung kat belakang kan... (macam pernah buat je..haha)

Contohnya,

Ali lebih pandai dari Abu
*Ali bangga*
*Abu berbulu*

Fatimah lebih pantas berbanding Halimah yang lembap
*Fatimah bannga*
*Halimah Berbulu*

Suki sangat cantik berbandung Saki
*Suki bangga*
*Saki berbulu

okey ada paham? contoh di atas ini menunjukkan dua orang yang berkaitan, tapi ada cara lain jugak untuk membuatkan SEORANG bangga dan RAMAI yang berbulu...
baca situasi ini...



Seorang makcik yang bertanyakan umur aku dihadapah keluarga tercinta...

Makcik : Berapa umur adik?
Aku : 23 makcik
Makcik : LA, MAKCIK INGAT YANA BARU 17 TAHUN! (perluww kewww huruf besar itewwwww)
Aku : (hidung kembang kempis bangga)

siapa yang berbulu di sini????

jawapannya - KELUARGA TERCINTA ITEWWWWW...hahahahahaha!

mereka semua terus membuatkan ~TANGAN DI DADA MATA KE ATAS~

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadakukesah..hahahaha!

*oit Apiz Coma!! anda pun berbulu jugak ker???hhahahahhaaha!*

Beggin' You

Posted by mrs yaya at Monday, July 11, 2011 0 comments
Sapa ada tengok cerita street dance tak? mesti dia tau lagu ni, tak pun cerita step up? ok sapa rasa lagu ni memekak, boleh stop kan, ada kat bawah sekali..hiks! nak buat macam mana, maks suka lagu ni.. :P bila tension je terus menari sambil dengar lagu ni, lepas tu feeling masuk sehati berdansa...yawww!

semalam masa tengah tension2, baru aku perasan ada sesuatu perangai aku yang tak tak bagus, tibe2 baru sekarang kau nak perasan ke ha? selama kau hidup ni ha?? ha?? ha??? oh biasalah hidup ini tak sempurna...cecece! tibe2 salahkan kehidupan tak sempurna..apakah??

1. aku tak suka orang paksa2 aku, eleh ni semua orang tak suka kan...aku memang buat, tapi aku buat sambil lewa, contoh kan, orang suruh aku buat kerja yang aku tak nak buat, aku buat, tapi memuaskan tak memuaskan belakang kira, orang suruh aku belajar subjek yang aku tak suka, aku belajar, tapi lulus tak lulus pun belakang kira...hehe!

2. aku tak suka dengar benda yang sama dua kali..paham? kalau cakap sekali je aku dah paham dah, tak payah nak ulang2, contoh kan, kite dah belajar subjek math ni kat tempat tuisyen, tibe2 kat sekolah cikgu ulang benda yang sama, aku malas nak dengar..hahaha! gelabah gila bajet pandai..blah la kau...tapi serius, sebab aku tak suka dengar banyak kali, kecuali aku tanya...if aku tak paham memang aku tanya..sampai kau tak boleh jawab...so jangan bagi aku tanya...najet lagi sekali..weeeeeeee

3. aku tak suka orang kata aku lembut, hiks! ok luaran nak kata lembut tu sukatilahkan... memang la aku cam lembut2 tapi tak lembik eh..awas kau..huhu! eh nak try lawan ke meh la :P kite ada silat...percaya lah...ahaks!


4. aku tak suka bila orang pandang2 aku, cea bajet artis ada orang nak pandang, mencik! maksudnya, bila orang pandang, then dia sok sek sok sek kat blekang, nak kata aku gemok la tu..tsk tsk..hehe! ok la, fine fine, contoh kan...bila aku lalu kan...dia pandang, pastu gelak2..weh kenapa weh, aku pakai baju terbalik ke? atau aku busuk? ha? atau aku terlupa pakai kasut? eii psycho tau...huhu!


5. aku tak suka, kalau aku buat salah, sebab bila aku buat salah, akan mengspoilkan satu hari mood aku, kadang2 boleh berlanjutan sampai minggu tau, tak suka sebab nanti kene dengar bos bebel, kadang2 rasa nak marah bos, rasa nak suruh bos buat kerja yang aku buat, and tengok dia ada buat salah tak? if ada aku pulak bagi taklimat kat dia..heeeee.....aku tau manusia buat kesilapan, buat dan still buat salah, tak akan berhenti buat salah, kita semua belajar dari kesilapan, but kesilapan yang berlaku tu tentu ada hikmah, then itu memang dah tertulis aku buat salah, tak kira la sekarang, nanti2, and so on, but kalau dia bukan orang islam, dia tau ke semua perkataan hikmah tu? nak terangkan kat dia tak? hahahaha! buang masa ye tak...tapi yang aku tak puas hati sekarang ni, time aku buat salah je dia nak besar2kan, time geng2 dia buat salah, diam2 je wei, bengang tak bengang...oh sabar diana, sabar..

last, im beggin' u, jangan buat aku tak suka...sebab kadang2 aku memang tak suka diri sendiri...tak patut tak patut, tapi aku comel kan...larikssssss!

beza dulu dan sekarang

Posted by mrs yaya at Monday, July 11, 2011 0 comments
dulu rajin update...sumpah tak tipu...
shari update 4,5 kali kau...kate batak juga la kan masa nuat tu...
over2 feeling artis bajet orang nak bacee je..haha!
siot...

sekarang??lantak la kau,6 hari ke 2 minggu ke...
hadap kau lah tajuk tu pat ploh kali buka pon...
kekekekk! (padahaltakdeceritanakhebohkan...)

tak caye???
klik di gambar untuk pembesaran berbaloi baloi

oh beza kan entry..sebulan berapa puluh entry...sekarang ha memang TAK la nak update macam tu....apa kau ingat aku lenggang goyong vontot aje kat rumah...huh tak biasa kuarkan ayat2 kasar ni...rasa serbe salah tetiba..muahahahah! geli geli!

see see??? ok sila jangan baca entry dulu2 sebab bila baca memang membuang masa sebab memang tak ada faedahnya....kejap...tengah pikir2 nak beli hadiah apa untuk baby girl ai tu...
*muntahhhhh serta merta*

ok ni list barang yang boring sila jangan bagi cadangan untuk ini..

-baju- boringgggg
-seluar- boringgggggg
-cap atau apa benda alah yang ada kaitan dengan pakaian- boringgggggg

ha senang tak payah bagi apa2..yang tu tak boring...kehkehkeh!
nampak nau kedekut piang.....

Sunday, July 10, 2011

feeling sendiri...terima kasih...

Posted by mrs yaya at Sunday, July 10, 2011 0 comments
dapat memahami tajuk itu....??? tak paham...meh aku fahamkan...


model giant tak terlatih..


nama saya nurdiyana,umur 23 tahun...


ini bukan anak-anak saya,ini anak pn zuraidah...



selalu kan bila orang jumpa aku kat luar kan..mesti orang kata..eh kat blog nampak lain, kat luar nampak lain, dalam hati aku mesti dia nak kata kat luar hodoh sangat..oh tidak..hahahaha! korang2 yang tak pernah tengok aku..sila jangan mengharap muka aku sama di luar sana ye..muka aku ni tak cun, mekap je lebih...emosi dowh..hahahaha! fine fine...

aku paham sekarang...

Posted by mrs yaya at Sunday, July 10, 2011 0 comments
aku dah paham perasaan orang yang batalkan perkahwinan dia last minit...

bukan dia jahat, tapi dia buat keputusan last minit...
erm...

macam korang tahan kencing, korang nak kencing, tapi sebab halangan banyak sangat, tandas kotor la, pintu tandas lock la..tandas bau syaitan la..tak ada air la...so bila dah terdesak sangat, memang dah tak tahan gila babeng, korang terpaksa keluarkan jugak..hehe! (macamdahtakadacontohlain)

tak paham eh???

contohnye, dia memang rasa nak putus, tapi sebab nak jaga hati semua pihak...dia teruskan..sampai suatu masa, dia rasa dia tak nak korban kan diri dia untuk sesuatu yang dia tak kan bahagia...so dia terpaksa jugak putuskan....

walaupun orang lain keji dia, tapi dia puas hati...sebab dia rasa free...


kenapa aku tibe2 cakap pasal ni??????
sebab aku tibe2 rasa......aku tak nak kawen......
dan ibu aku dah pening sekarang ni........kekeke!
please blame me now.... :P

tibe2 rasa macam ada orang nak pinang aku..maybe SHAZZY SAM???? (adahati)

Saturday, July 9, 2011

Tabiat atau Tebiat

Posted by mrs yaya at Saturday, July 09, 2011 0 comments
ramai dikalangan perempuan perasan cantik macam aku akan ambil gambar dalam toilet. tapi aku jarang la nak buat macam ni sebab aku rasa susah la nak posing depan cermin....tapi aku telah berjaya melakukan ini atas dasar...

1. mengantuk di tempat kerja tahap gaban... mata aku tak boleh tahan ngantok walaupun tengah buat kerja tapi mata tak memberi kerjasama...

2. teringin nak feel remaja bila buat macam ni, kan selalu budak2 remaja suka posing dalam toilet...so keputusannya...boleh la...tak ada la best mana pun...huhu!


sebenarnya aku just nak tengok sama ada combination warna tudung aku dengan warna baju adalah tak ada kena mengena..haha! tapi boleh la...tak ada la teruk sangat...cuma memang tak ada kena mengena la...

okey tu la tabiat perempuan dan aku yang dah buang tebiat snap gambar dalam toilet...aku tak biasa buat...tapi mungkin lepas ni boleh buat lagi..hehe!


tunggu2!!! aku tak habis cakap lagi ini...sebenarnya kan,lelaki pun ada jugak tau yang snap gambar dalam toilet...nak tahu siapa???haa!!! biar la aku je yang tahu..kan u..huhuu!

Wednesday, July 6, 2011

boleh korang explain kan kat aku???

Posted by mrs yaya at Wednesday, July 06, 2011 0 comments
dia yg sebok bercerite pasal ex boyfren dia.....
ramai la jugakk..hahahaha!! dan sesungguhnye aku tak de perasaan jelez...tu biasae dah kot..

cakap cannot go on ngn boy ni..
dengan boy tu pon....
pikir mase depan bagai..........
dan tetibe....

*tapi sekarang kite macam dah nampak mase depan kite..*

sambil buat muke seriuz..plus jeling2 gedik...

ape tu??? aku tak paham...atau aku yang tanak paham???

ke aku salah paham...ke dia yang tak paham..

ke korang dah paham??
hahaha..paham sile jelas kan kat aku..

sebab aku still cam......kuranggg kefahaman...

mungkin ayat dia wat aku konfiuz...dan malasss nak faham.....

ape tu eh???

Friday, July 1, 2011

Saya Pandai Ambil Hati?

Posted by mrs yaya at Friday, July 01, 2011 0 comments
Walaupun aku bukan doktor surgeon, tidak bermakna aku tak pandai ambil hati orang lain (tak paham? aku pun tak paham sangat). Dalam dunia ni tak ada orang yang sempurna pun sifatnya, ada orang yang emosi, ada yang panas baran, ada yang cengeng (suka mengalirkan air mata), ada yang sensitif, ada yang cepat putus asa, ada yang happening all the time, ada yang rasa dirinya tidak berharga..

Sebab tu kalau kita tengok kat status FB macam2 luahan yang mereka taip tanpa mereka sedari, kita boleh menilik beberapa sifat mereka..wah ada macam manisnya kurma itu tak? haha! okey sila fokus apa yang cuba aku terangkan ni...

Pernah tak korang rasa badmood secara tiba2? walaupun tak ada apa2 yang terjadi tapi korang rasa tak ada mood nak melayan kawan-kawan..please, atleast jangan layan kawan-kawan korang macam gampang kerana itu membuatkan mereka menyampah nak layan korang next time..huhu! kalau korang rasa badmood, terus terang dengan kawan-kawan seperti 'harini aku badmood tau, korang jangan kawan dengan aku harini je, nanti aku dah mood okey aku miskol korang'. berterus terang lagi baik daripada korang layan kawan korang nak tak nak tanpa kami ketahui punca mengapa engkau sebegini rupa..

atau kalau korang rasa harini nak marah je...mengaku je.. 'harini aku piyed, hari first biasalah bulu singa aku kembang lain macam, tunggu aku piyed hari ke 5 baru aku jadi kucing parsi korang ye, sebarang kesulitan harap dimaafkan'

Kita semua ada bahasa yang melambangkan bangsa, kalau ko tiba2 nak mengamuk, tiba2 jadi sawan, bukan setakat orang je tak nak kawan, sila hari bulan semut pun tak nak tumpang lalu...hehe!

ingat ya, ambil hati dengan kaki kipas adalah sama sekali berbeza..kalau anda seorang yang suka mangambil hati orang lain, please jangan salahgunakan sifat anda itu dengan mengipas bos anda, itu sangat meloyakan...huhu!!

Sunday, July 31, 2011

paling ringkas...

Salah satu cabaran paling sukar dalam hidup ialah mencari orang yang tahu segala kelemahan dan kekurangan diri anda, tetapi dia masih sanggup menyayangi anda dengan sepenuh hatinya...wink2!!!

ayat dari : Areyou Kazama

*menarik kan...mendalam betol makna beliau...suke2!!!

Friday, July 29, 2011

saya tengah


bengang!!!wahaha!!! memang wa daf la..sampai kereta pun tuju kat ko haa...isk2...selalu berperangai macam ini..astafiruallah al azim...cool2..huhu!!

aku bukan apa lah kan..benganag,panas sangat2...dah la letih...ada yang push2 aku..ada pula yang saja sakitkan hati kecil aku ini..yang paling sakit,permainkan perasaan aku...aku pun tak tahu la kan apa salah aku sampai orang buat camni..haa..tengah sedit ini..jaga ko..huhu!!!

apa-apa pun,aku redha je lakan..nak buat macam mana..hati orang,kita tidak boleh ubah...nak nasihat,awak dah besar panjang...awak ada otak yang boleh berfikir..so,saya berserah pada tuhan yang membalasnya..biasa doa orang teraniaya ini,dimakbulkan..wah!! macam betol2 dianiaya ini..hahah!!! pape pun..kite enjoy!!! haishh!!!huhuh!

Thursday, July 28, 2011

Cukup Menyampah



harini nak emosi sorang2 tapi macam tak best je..nak ajak korang emosi sekali...hahahahaha!

sebenarnya kalau nak cerita benda-benda yang buat aku menyampah ni memang la tersangatlah banyaknya...*buat muka serius*

menyampah pertama-tama adalah bila tengok orang eja mengada-ngada...

-nanak lew, itew cepak kang, cukew jew wat itew camniw, tak indu kew?

like wat the.....susahnya aku nak baca kan..terbelit2 lidah den...haha! itu yang aku taip tu aku masih la boleh paham kan, ada yang aku langsung tak paham...aku tak tau mana dorang explore bahasa2 macam ni..hehe! setakat nak buat short form macam

-skrg xblh la, mgkn nnt ok, aku xkesah....jimat ruang plus kredit =p *even merosakkan bahasa*

tu biasa la, aku boleh terima lagi..kalau dah meleret2 sampai aque cayunk kowunk pegi la mamp kan..hahaha! susah okey nak membacanya, tapi takpe, kalau korang bercakap dengan orang yang paham tu aku boleh terima la lagi, tapi kalau korang nak berinteraksi dengan aku, silalah cakap atau menaip dengan penuh2 sebab aku payah sangat nak meng-eja-bahasa-engkorang-yang-penuh-dengan-wwwww-itewww.. eh..heheheheh!

kepada sesiapa yang terasa, alalalalalalalalala...boleh teruskan eja macam tu..tapi asalkan Bahasa Melayu kau tak dapat B dah la..malu kepada bangsa dan negara tau.. (mentang2 dapat A kan..kahkahkah) suka berlagak-lagak dengan korang..manyak syiok ooooo..

itu menyampah pertama-tama, yang kedua pulak...

bila orang kita ni mengutuk2 negara sendiri...hak alaaaa...

contoh yang senang di fahami...kan bola Malaysia lawan Singapura adalah kelaut kan...memang la kelaut pun, tapi tidak bermakna la kau boleh mengutuk mereka sebegitu kejam sekali...adalah lagi bagus kalau korang bagi kata-kata nasihat seperti

-takpe bro, lepas ni boleh usaha lagi...kalau kau usaha lebih mungkin akan ada sinar yang hadir menerangi (perghhh) huhu!

mana kita tau kot2 dia ada masalah ke, masalah family ke, masalah negara ke, perut sakit ke, pening kepala ke..kan...korang mana tau semua tu, tau nak kutuk je, time kutuk tu bukan main lagi, macam la korang boleh membanggakan negara..walaupun korang pun lagi hampehhhhh...tapi di sebabkan korang kutuk2 tu...korang rasa korang macam STAR la kan..kehkehkeh!

cuba korang yang kena kutuk, tak sentap hati mak nak? sentap jugak kan...eleh tak yah nak menipu, dulu time sekolah-sekolah cer orang kutuk kau, nangis jugak mengadu kat mak kan kan (aku tak eh...jangan buat provokasi di sini) hehe! lepas tu kalau orang kutuk-kutuk kat blog ke, kutuk kat mana sahaja lah yang boleh dikutuk, ko sentap kan kan kan...tak lalu makan kan kan..hehe! atau korang dah selalu kena kutuk macam aku...aku ni ko kutuk la 'pasu bunga' ke, 'muka penyek' ke...adakukesah...hehe! tapi tolong la jangan menjatuhkan orang lain..sangat syaitan okey perangai ituuu..

aku paham sangat dah dengan perangai orang yang suka kutuk2 ni..dia gong gong gong sana sini, menyalak sana sini, (bukan nak kata macam anjing, hehe) tapi bila dah habis gong gong, dia bla....buat muka taik...perghhhhh...terbaik la korang kalau kutuk...agama entah kemana dah..huhu!

okey la, bukan maksud aku kutuk ke arah bola sahaja...paham2 sendiri la siapa yang suka sangat mengutuk orang tu...tak tau la sebenarnya siapa yang dia nak kutuk tu..atau dia sendiri adalah di kalangan orang2 yang terkutuk..wallahualam... :)

okey setakat ni itu je la yang aku ingat..hehe! tapi aku rasa macam banyak lagi je dalam kepala otak aku yang aku tak keluarkan lagi ni sebab aku ada rasa pening2 sikit la..selalunya kalau aku pening tu mean ada banyak lagi benda tak keluar dari kepala otak aku ni..hehe! takpe2,jangan menyampah sangat, walaupun aku tau pun begitu ramai orang menyampah dengan aku...lalalalalala~~

ala menyampah sikit2 je okey la tu...kalau tak menyampah langsung tu adalah sangat SESUATU okey...hehe! =P

Monday, July 25, 2011

Gambar Lapuk

bila tengok wajah dulu kala memang ngeri sangat kan??????

ada orang yang suka tengok gambar lama2 sebab dulu2 dia cun...
ada orang tak suka tengok gambar lama sebab dulu2 dia tak cun, wah sekarang macam cun sangat la pulak kan..huhu!

aku? dulu ke sekarang ke aku terima je...huhu!
umur awal 19, kalau tak silap...memang ngeri, tak paham la kenapa masa ni ada boifren??? boifren aku masa tu rabun kot, huhu!
jangan salahkan kalau aku gedik! sebab ni semua faktor keturunan...tapi gemok tu bukan la faktor keturunan, itu faktor hormon tak stabil, dan dan salahkan hormon, padahal nafsu makan macam syaitan... :P

masa ni berat aku 55kg, macam gajah....memalukan kaum...
sekarang berat badan 49kg, apa rahsia??? hahahaha! geli nak pengsan bila orang tanya apa rahsia...helo? rahsia kan..mana boleh bagitau , aku pun tak tau kenapa boleh turun berat badan, maybe sebab penat kerja la kot .. aku turun berat pun tak ada la lidi sangat okey, ada lagi lemak2 tersayang , aku pun tak suka kurus sangat, nampak tak normal, macam tisu terbang...


berat badan korang ideal tak???? tau macam mana kira???

berat (kg) bahagi dengan tinggi (meter) kuasa dua.. ok??

contoh aku punya,

49kg bahagi (1.6 x 1.6) = 19.14
so korang kat bahagian mana????

cinta???OMG!!

huhuh! kali ini enrty aku macam takleh bla jekan...adeakukesah..huhu!! ramai remaja-remaja sekarng tertanya2..apa ada dengan CINTA??ala..aii pun remaja okey..aii tahu la..huhu!! u all jangan nak tipu..aii tak suke..huhu!!

okey...apa ada dengan CINTA erk..pendapat aku la kan..Cinta itu indah sebenarnye kalau kita pandai menghargainyar..Jika kita benar-benar mencintai seseorang kita tidak akan pernah berhenti memikirkan tentang mereka walaupun sesaat dan merasakan dialah segalanya.Segala masalah,suka duka kite boleh kongsi dengan pasangan kita...Bila cinta yang kita miliki sejati..jujur aku kate..kite akan merasa kebahagiaan,kegembiraan walaupun berjauhan sekali pun...

Tapi tak indah bile CINTA itu palsu dan tak ikhlas...salah seorang akan merana dengan perbuatan pasangannya...Ingat,kite tak boleh mengalahgunakan cinta untuk kepentingan sendiri.sekadar untuk memuaskan nafsu,keseronokan diri sendiri...Ramai sangat aku tengok pasangan sekarang...bila si perempuan setia...si lelaki tak setia..bile si lelaki setia,si perempuan pulak tak setia..Ingat,jika kita melakukan terhadap pasangan kita,percaya la...suatu hari nanti kita akan merasakannya...Mungkin dengan lebih teruk...

CINTA tanpa usaha..Ini yang aku paling tak suka..Kita menggunakan perkara-perkara syirik untuk mendapatkan cinta dari seseorang...Percaya lah,cinta yang sebegini tak bertahan lama..Tuhan maha kuasa...Tuhan maha mengetahui...Kita bukan sahaja hidup di dunia...Mungkin di dunia,kita boleh mendapat kepuasan tapi ingat,di akhirat apa yang akan kita dapat...Insyallah,kalau kita usaha dan cinta kita tulus...kita akan dapatkannya cuma cepat atau lambat..Jika dia lah jodoh kita...

Jika kita menCINTAi seseorang..kita boleh menerimanya seadainya...Jangan waktu kita senang,gembira,kite lupakannya..bile kite susah dan sunyi..kite cari..manusia tak boleh disamakan seperti patung...

dan CINTA juga tak boleh dipaksa...;)

*orang yang suka mempermaenkan CINTA,tidak akan marasa apa-apa tentang cinta...Ia cuma dapat merasakan kepuasan dan akhirnya akan merasa penderitaan...*

okey..itu sahaja ceramah aii pada kali ini...saket kepala aii tau pikir ayat2 sebagus di atas..kalau dari dulu macam ini..kompen BM A1..okey2,pape pun...Renung2kan dan selamat beramal...huhuu!!! mud : demam~~~tetttt!!!

Saturday, July 23, 2011

Manisnya Kurma itu :)

aku pun tak tau kenapa tajuk sebegiturupa, yang aku tau, aku lagi manis dari kurma itu...

ianya terbukti...apakah?
Thank untuk PN ZURAIDAH sebab buatkan hati anakmu kuat...
Thank to all MY FRIENDS,sebab u all la..aku dah boleh tersenyum sekarang...*nak listkan nama,panjang sangat..sori yaa...hehe!
Thank untuk EN AINAN,sebab bagi support,nasihat dan bebelan dari dulu sampai sekarang...
Thank untuk DIRI SENDIRI sebab dah berjaya habiskan masa yang tak berguna...
Thank kepada semua yang membaca kerana habis membaca entry aku dari dulu sampai sekarang,
tanpa korang..blog aku tidak bermakna.. :)

Semakin lama, semakin sayang dengan kawan-kawan...
inilah kehidupan...

Friday, July 22, 2011

Friday was so entah apa2..

Friday aku adalah memang panas hati, serius beb tersangatlah panasnya hatiku ini dengan perangai segelintir masyarakat yang so sober...aku pun tak tau apa maksud sober tu tapi aku selalu tengok orang tulis sober sober so aku anggap sober tu macam 'wa t daf ak' ish ish ish, langsung tak semanis kurma...tapi tak apa, tak payah nak meratapi sangat dengan perasaan sober itu...huhu!

Aku ni dah 3hari lengoh2 badan, selalu sakit perot dan malas jumpa doktor sebab, dah memang malas..tak perlu la nak ada sebab kan..lagi pun tak berapa kuasa nak tatap muka doktor,takut doktor terpikat je susah nak jawab.. (hinssss) so dengan kepandaian aku telah membeli panadol actifast...

disebabkan sakit dan tak ada orang nak ambil kisah...mata mengantuk...maybe sebab bengang punya pasal tambah lagi dengan kepenatan..so before tidur sikat rambut...


rambut ku sudah panjang..bagus betul...tapi aku nak dia panjang lagi banyak-banyak...sebab kalau panjang banyak baru la aku rasa cantik, aku rasaaaa je la..haha!


bila kat rumah, memang aku selalu macam ni je, terus jadi halimah jendul, jendul pun jendul lah...
okey, entah apa-apa kan? hahaha! okey ini memang entry berkonsepkan entah apa-apa..bye!

Macam Pasu Bunga


teringat kisah 2003 di sekolah...Ada sorang senior(B) ni datang kat aku...

'adik ni sangat cute tau..akak suka sangat tengok muka adik, kalau akak boifren adik,akak tak sampai hati nak marah adik, sebab adik everytime pun senyum je, manis je serius la..adik ada boifren tak? hensem tak? adik keturnan cina ke bla bla bla bla...'

secara peribadi...aku tak suka orang puji aku...serius...semakin banyak orang puji..semakin aku rasa takut....bukan apa...sebab aku takut nanti jadi riak, jadi bangga diri..padahal aku ni mekap je lebih...bedak sekilo...betul tak tipu.... (walaupun aku suka cakap aku cantik, tapi aku sebenarnya aku buruk..begituuuuuuuuuu

lepas B ini memuji2 aku yang konon2 cun tu.. pergi kat kawan dia (S), so cakap bla bla bla..aku tak paham...then dia bla....

lepas tu kebetulan kawan aku yang lain panggil aku....

Kawan : yana, kalau aku bgtau ko jangan marah ye..
Aku : kenapa?
Kawan : Tadi B datang puji2 ko kan?
Aku : haah. aku tak suka sangat la...nanti aku kena pura2 gelak dan malu2..hehe!
Kawan : ko tau dekat S dia cakap apa? dia cakap ko ni macam pasu bunga
Aku : pasu bunga?
Kawan : ko tau tak maksud pasu bunga?
Aku : untuk perhiasan?
Kawan : lebih kurang la..maksudnya ko ni cantik..tapi untuk perhiasan kat library ni..semua orang suka tengok, tapi ko ni tak ada apa-apa makna...
Aku : coi....takpe la..asalkan dia kata aku cantik tadi..yang pasu bunga tu aku maafkan je..hehe!
Kawan : aku tak suka B, B memang mulut jahat tau...depan lain belakang lain...

pasu bunga dia kata aku....sangat coi okey...takpe la jadi pasu bunga pun..daripada jadi lalat...kehkehkeh!!

tapi dia kata aku tak ada function tu aku tak boleh bla...dia tak tau aku ni orang penting.. (hahaha) hello....kalau setakat jawatan yang u pegang sekarang...lagi la tak membawa apa2 makna kat i...mencik..hehe!

Wednesday, July 20, 2011

RM Bukan Segalanya....

Mungkin korang yang lama kenal aku,tahu tentang kehidupan aku dulu-dulu yang tak berapa nak senang tu kan..hehe! Ofkos memang ramai orang dulu yang susah-susah hidupnya..Walaupun time aku membesar tak ada la susah sangat yang macam dorang, tapi aku pun penah jugak rasa susah sebab aku pun pernah join dorang makan nasi campur air campur kicap, memang terbaik wok...hehe!

tapi aku pelik orang zaman sekarang..especially lelaki la..tapi bukan semua lelaki okey..koorang ingat dengan RM yang banyak2,boleh buat mata perempuan cair??boleh cari 2,3 perempuan???ye,aku mengaku la kan..ade sesetengah perempuan camtu...ade sesetengah gile bile boyfriend dia berduit...tapi bukan la semua..

dan ada jugak aku kenal,bile girlfriend dah tak bekerja...selalu gaduh-gaduh...itu tak kene,ini tak kene...bile si lelaki ini dah tak cukup duit,mula nak salahkan perempuan tu..kate penat okey cari duit untuk kite..soo..nak salahkan perempuan???macam-macam la..mula la start mengungkit...tapi bile lelaki yang susah,baru nak cari kite...pastu cerita la,girlfriend aku tinggal aku..dulu aku senang,dia dengan aku..bile aku susah,dia tinggal aku..wah!! asyik-asyik nak salahkan perempuan ya...
banyak sangat aku tengok pasangan clash sebab takleh nak tanggung...kiteorang perempuan bukan nak sangat la duit koorang...zaman dah modem okey...

serius...actually aku benci lelaki camtu...cakap hidup senang,susah kite bersama konon...puiii...bile kite susah,lari tinggalkan kite...cari perempuan lain..time senang,macam-macam berjanji..time susah..cam sampah aku tengok...layan perempuan macam takde hati perot...

Ibu memang selalu pesan kat aku...dalam dunia ni...yang paling penting bukan duit, tapi KASIH SAYANG....sebab tu even family aku tak berharta, tapi kami happy dan tak pernah pun merungut bila itu tak ada ini tak ada, kitorang redha dan terima je...

kadang-kadang terlalu kaya pun susah jugak, time tu la lupa tuhan, lupa diri, jadi buruan peragut, hehe! Tapi orang sekarang ni, gaji banyak pun still tak cukup, entah la..!orang sekarang ni ramai yang dah tak ada kasih sayang, cara cakap pun dah tak berbudi bahasa, yang kaya dengan eksyennya, yang tak berapa kaya pulak kadang2 eksyen jugak..hehe! Buat apa hidup dengan duit yang banyak, kalau hati tu kosong, duit itu hanyalah kertas..tapi kasih sayang membawa ke syurga :)

Monday, July 18, 2011

Korang dah ke belum?

Aku dah, beberapa orang pun dah...hehe! kalau belum tu udah-udah kan la ye..
bukan apa...tak ada la rugi sangat kalau belum...tapi rugi jugak la..hiks!
tak paham ke? takpe2..memang saja nak bagi tak paham pun... =P

Sunday, July 17, 2011

Silap nombor?


Dulu2 aku rasa orang salah nombor tu macam taktik nak berkenalan kan...?????? ala buat2 terdial, buat2 tersalah hantar mesej, tu tak ada lain la tu..kalau dulu memang aku buat bodo, aku tak kan angkat kalau nama tak keluar, sebab aku tau memang ramai lelaki nak kat aku (muahahaha!), mencik!

fine la, bukan camtu maksudku..ramai laki yang nak try test, nak tengok minah ni melayan ke tak, eh tak kuasa gila, lagi2 kalau ada laki yang suka miskol, rasa nak angkat dan jerit 'KO NAK APA PONDAN' begitu...huhu! tak suka sebab aku rasa kalau kol tu just cakap benda penting, kalau tak ada benda penting tak payah la..buang masa je...

sampai kan kawan2 perempuan aku pun dah tau perangai buruk aku ni, siap pesan kat orang lain, kalau nak kontek aku sile mesej sahaja. telefon sampai bateri kau habis pun belum tentu dapat dengar kelunakkan suaraku...kehkehkeh!!

tapi sekarang ni, aku rasa aku PERLU angkat telefon walaupun number tu aku tak tau siapa punya...kerana?????

1. takut ada benda urgent, kadang2 member2 telefon nak tau kat mana letak file
2. sebab number aku memang aku tak bagi kat sapa2, so orang2 yang tertentu sahaja yang tau..so aku anggap orang yang telefon aku tu kompom budak tempat kerja...
3. takut apa2 jadi kat family, so terus angkat, family aku ni pun kadang2 dorang ni ada yang tukar2 number fon, so tak set, makanya aku kene jugak la angkat..

tapi, lately ni, bukan lately la..ada la dalam beberapa bulan jugak, ada satu number ni selalu telefon number aku, pastu nak cakap dengan abah...aku cam pelik la..apsal nak cakap ngan abah aku..gi le tepon abah aku..sibuk tepon aku...last2 dapat tau nombor aku ni dulu ada orang lain yang pakai, sorang pakcik ni..dia hilang fon, so dia gi beli nombor baru...so dah lama2 nombor ni dah tak ada orang pakai, celcom bukak balik, aku pulak beli...tetiba sedara mara pakcik tu gi kol aku...ada satu hari tu..pakcik tu pun tepon aku...dia cerita balik kejadian dia hilang fon..boleh????

masalahnya, pakcik tu ingat aku curi fon dia sebab aku pakai nombor ni????

pakcik??? muka comel ni tak kuasa la nak curi no pakcik, sapa suruh pakcik tak request kat celcom dulu nak no lama...kan...habis pakcik dah lama tak pakai dah terminate, ater nya saya beli la...pastu pakcik kata saya curi...tak patut.....huhu!

pernah terjadi kat korang?? aku pelik betul la...ramai ok sedara mara dia tepon sejak2 ni..agaknya bila aku dah start angkat dia dengan suara cam siti nurhaliza, tu yang semua nak dengar tu..kekekeke!

jangan la puji-puji...taksuka.. :P
terasa macam pelakon PENUNGGU ISTANA pule kepala camtu..hahah!!!

kan dah dapat...

sejak aku membizi ni...serius aku tak ada masa nak luangkan masa dengan family..tapi family pun bizi jugak so diaorang tak ada la masa nak sunyi-sunyi ini...hahahah!!

so,memandangkan suami dan puteri cute tercinta pn zuraidah aka zulie berada di kampung halaman..ibu ajak abah pergi beli durian..katenye serabut aku asyik mengadu nak makan durian...wahahh!! mata aku tetiba rasa bersinar-sinar..akhirnye berjaya..hehheh!!!



dalam pukul8,kiteorang mengular kat pasar payang...durian! durian! durian! mari mari mari..camne,sesuai tak aku jadi tokey durian??kompern ramai pelanggan..dah la cute..boleh2...



fuh,ramai gile orang kat sana..jalan jem..dah tu malam minggu pulak tu...ada boy ini tengok2 aku..tak suka tau..terus aku topupkan kecomelan aku time tu...muahahaha!! tapi kadang2 aku tertengok boy td tu.mata aku ni tak boleh tahan okey nak tengok dia..kahkahkah! gatal sangat...sekali boy tu pun terpandang aku...ishhh...malu saya...auw!

okey2,kite fokus pada durian...sampai jer kat rumah,aku jalan cover2 pergi dapur..lambat pula abah,ibu ini...entah buat pe kat luar,aku pun tak pasti...nak kate angkat durian,aku yang angkat..excited ok nak makan durian...wahahh!!! ibu abah sampai jer kat dapur,aku orang pertama terjah durian..bau durian sampai ke jiran sebelah..sampai jiran sebelah bersuara..."durian oh durian"nak la tu...adeakukesah??

sekarang bermula la kisah aku dan durian....so,aku malas nak cite banyak2..koorang tengok je la gambar2 kat bawah ya..wahaah! auw!










ok tu je lah gambar setakat ini...kan lagi banyak gambar,ada pula orang tu jeles...wink! wink!kepada abah tercinta,thankssss sangat2 sebab belanje kiteorang makan durian dan tiket flight pergi,balik...sayang abah la camni...*apakah??* wahahah!!!!

Saturday, July 16, 2011

Bila keboringan itu menjadi hobi..grr grr!

bila aku bosan, aku akan tengok henfon, belek-belek mesej, walaupun tau tak ada new mesej, sentap sekejap, tapi kembali normal lepas tu..huhu! tengok2 gambar, delete gambar syok sendiri...pastu buat2 terkejut sebab banyak sangat gambar syok sendiri, dalam hati 'eh siapa yang curi2 snap gambar ai ni' padahal.....hahahahaha!

lepas tu mula mengedit gambar yang seraya menghuduhkan diri sendiri....fine! tak edit pun huduh....mengaku mengaku..kuikui! lepas dah berpuas hati dengan hasilnya terus send kat pakwe cakap comel tak comel tak? dengan harapan nak suruh dia cakap comel nya makwe aku ni...hoih!

Friday, July 15, 2011

kisah itu...

tengah2 belek gambar kat laptop...terpandang lahh satu gambar ini..teringat kisah dulu-dulu...

cuba koorang pikir apakah yang berlaku..aku bagi 10saat,koorang boleh teka...ha???

emilia tumpahkan air??? salah!
husna kencing?? salah jugak!
air liur basi aku?? wah!! kurang ajar..

dah2..meh aku story sikit...ini semua husna aisyah punya pasal ok..dah takde orang lain dah..yang pelik2,semua perangai dia..malam tu,7januari2010...izani tetiba bangun..mayb dia nak p toilet kot..tetiba dia jerit...air!!! air!!!macam terkena sawan pun ada dia time tu..huhu! *sori ya terpaksa berterus terang..jangan mara...*

izani :wei!!! basah!!!
yana,usna,dila : haaa!! *buat terkejut..*

bila buka je lampu,bilik kiteorg penuh dengan air..siap melimpah2 g..banjir!!! cek punye cek..paip bilik air tak tutup...air dalam bilik air penuh...

izani :wei,sape tak tutup paip nih..
yana : sape last msuk bilik air...
husna : aku ke??haah la aku la *sambil buat muke cool*

rasa nak belasah jer husna time tu cukup2...nasib la laptop aku,aku letak atas..pastu izani panggil mimi..time tu mimi kte tengah berdating dengan en aziz...mimi naek jer..kecoh satu bilik..budak2 bawah ingat kiteorang basuh bilik..amboi..gile ke apa basuh bilik tengah pagi buta...
jam 2.32pagi,kiteorang terpaksa bercengkam mata,bertungkus lumus bersihkan bilik untuk keselesaan bersama..wahaah!!!aku tak sampai setengah jam,kroookkkk...hahah!! penat dol time tu...entah diaorang sudah bersih pukul berapa pun aku tak tahu...nasib la time tu ruby takde...kalu tak,"taik ko husna!!* huhuh!!!

pagi nak p kelas,masing-masing muka tak cukup tidur...

husna takleh terima kenyataan lagi kot time ini...biasa la buat salahkan...aku jugak cool..hakhak!




pesanan: sila pastikan paip dalam bilik anda ditutup dengan kemas sebelum tidur...

Wednesday, July 13, 2011

Apa Beza Gambar di bawah??????

hehehe!





ini namanya dah tak ada benda nak buat, eh bukan tak ada benda nak buat, tapi tak tau nak update apa...betul la..bukan nya tak ada kerja..kerja banyakkk (paksa korang percaya..hehe!)

kalau korang pandai apa yang lain? bukan 10 tau..ada 1 je..so tak yah nerves2 nak cari...hehe!

Maafkan Saya...


semalam...aku rasa bersalah sangat....
macam ni cite dia...

aku online kat depan (ruang tamu) sebab line dalam bilik memang laju gila pulak kan...huhu! tengah syok2 aku online tiba2 ada benda melintas sangat laju kat sebelah aku...

ok ni bukan entry mistik atau pun you saka pergi jauh-jauh...bukan ye...so tak yah korang excited sangat nak tau 'benda apakah itu'

aku ni dah la cepat terkejut je kalau ada benda2 yang macam ni...lemah jantung, nasib tak ada pakwe hensem dalam rumah, kalau tak boleh la buat2 pengsan saja amik simpati konon2 pakwe hensem boleh la dukung aku masuk dalam bilik..apakah?

dah tak syok la kan nak online...terus je aku cari benda apa la yang lintas2 suka hati dalam rumah aku....tiba2 pucat muka mak nak....LIPAS LIPAS! i hate yuwwww sangat tauuuuuu....aku memang allergy gila dengan lipas...aku terus bangun berlari cari shieldtox, tapi yang ada sheildtox untuk nyamuk....frust!

bukan apa...sebab kalau ada yang specific untuk lipas, sembur sekali je dia dah mati serta merta kan...kalau guna yang nyamuk punya lamaaaa okey dia nak mati..pulak tu aku kena spray kat dia banyak kali...kalau dia terbang kat aku cane kan..

so first time ok aku spray lipas yang boleh terbang...tak tau kenapa aku tiba2 suka je buat2 berani nak spray....cubaan pertama....nasib aku baik sebab lipas tu tak terbang kat aku...dia cam lari2 je...pastu aku spray lagi...dari jarak jauh tau...kira macam 1 meter la....spray tu pun kena sipi2 je kat lipas tu..huhu! cubaan banyak kali....lipas tu macam sakit...dia cam tergolek sana tergolek sini..aku macam tak sampai hati nak bunuh dia...so aku bukak tingkap....sedih tau...aku harap2 dia boleh terbang keluar , tapi lipas tu macam tak larat je nak terbang..dia jalan pelan2gi kat tingkap...tapi bagus sangat sebab lipas tu paham aku suruh bla...huhu!

rasa bersalah sangat, mesti lipas tu sesak napas kan.....tu la aku malas nak pakai sheidtox yang nyamuk punya....mesti jadi camtu..dia slow nak mati....

sian lipas tu.....sori la lipas....bukan nak seksa awak...tapi saya geli la awak lintas2 macam tu....saya nak online pun susah....lain kali pegi masuk rumah jiran sebelah saya...maybe dorang ada shieldtox untuk lipas..so senang sikit awak nak mati..hehe!

*teringat2 lipas tu meliut lentok bila aku spray....sob sob sob!! dan teringat pula Apiz Coma suka sangat dengan lipas...

why red??

Kenapa saya suka Merah?

1. Dulu aku rumah Merah, dari form 1 sampai lah form 5,sampai kat kolej pun aku still rumah Merah dan rumah merah sangat lah best! Semua star2 semua kat rumah Merah..so bila sukan, aku tak payah berusaha sangat nak lari sebab aku tau dah ramai atlit, pasti menang..lalalalala~~

2. Saya suka epal (boleh tak) haha!

3. Sebab time tu semua orang suka warna Biru..so tak nak sama dengan orang lain...

4. Sebab time tu aku minat nak jadi bomba walaupun aku ni lemah lembut (percayalah), memang minat habis lah..kalau nampak lori bomba pun boleh sawan babai2 dari jauh...tak maluww kan..

5. Dah terbiasa, bila orang suruh buat biodata, mesti nak kena ada warna kegemaran..macam dah tak ada soalan lain..so malas nak fikir terus otomatik letak warna merah...hehe!

6. Dan kemungkinan hantaran kahwin aku pun...semestinye merah...sweet gituuu haa...

walaupun bilik aku sekarang penuh dengan warna pink,ala..jadi la...seakan-akan merah jugak tu..kan2..

Monday, July 11, 2011

Membanggakan hati, Membulukan hati

Ada banyak perbandingan yang boleh membuatkan disebelah pihak berasa bannga, dan disebelah pihak lagi rasa berbulu...MENGAPA BEGITU...?? dah namanya pun compare, harus lah ada kata lawan di situ...takkan la tiba2 ayat perbandingan tu sama erti pulak...ha dulu cikgu Bm ajar mesti tak dengar feel korek idung kat belakang kan... (macam pernah buat je..haha)

Contohnya,

Ali lebih pandai dari Abu
*Ali bangga*
*Abu berbulu*

Fatimah lebih pantas berbanding Halimah yang lembap
*Fatimah bannga*
*Halimah Berbulu*

Suki sangat cantik berbandung Saki
*Suki bangga*
*Saki berbulu

okey ada paham? contoh di atas ini menunjukkan dua orang yang berkaitan, tapi ada cara lain jugak untuk membuatkan SEORANG bangga dan RAMAI yang berbulu...
baca situasi ini...



Seorang makcik yang bertanyakan umur aku dihadapah keluarga tercinta...

Makcik : Berapa umur adik?
Aku : 23 makcik
Makcik : LA, MAKCIK INGAT YANA BARU 17 TAHUN! (perluww kewww huruf besar itewwwww)
Aku : (hidung kembang kempis bangga)

siapa yang berbulu di sini????

jawapannya - KELUARGA TERCINTA ITEWWWWW...hahahahahaha!

mereka semua terus membuatkan ~TANGAN DI DADA MATA KE ATAS~

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadakukesah..hahahaha!

*oit Apiz Coma!! anda pun berbulu jugak ker???hhahahahhaaha!*

Beggin' You

Sapa ada tengok cerita street dance tak? mesti dia tau lagu ni, tak pun cerita step up? ok sapa rasa lagu ni memekak, boleh stop kan, ada kat bawah sekali..hiks! nak buat macam mana, maks suka lagu ni.. :P bila tension je terus menari sambil dengar lagu ni, lepas tu feeling masuk sehati berdansa...yawww!

semalam masa tengah tension2, baru aku perasan ada sesuatu perangai aku yang tak tak bagus, tibe2 baru sekarang kau nak perasan ke ha? selama kau hidup ni ha?? ha?? ha??? oh biasalah hidup ini tak sempurna...cecece! tibe2 salahkan kehidupan tak sempurna..apakah??

1. aku tak suka orang paksa2 aku, eleh ni semua orang tak suka kan...aku memang buat, tapi aku buat sambil lewa, contoh kan, orang suruh aku buat kerja yang aku tak nak buat, aku buat, tapi memuaskan tak memuaskan belakang kira, orang suruh aku belajar subjek yang aku tak suka, aku belajar, tapi lulus tak lulus pun belakang kira...hehe!

2. aku tak suka dengar benda yang sama dua kali..paham? kalau cakap sekali je aku dah paham dah, tak payah nak ulang2, contoh kan, kite dah belajar subjek math ni kat tempat tuisyen, tibe2 kat sekolah cikgu ulang benda yang sama, aku malas nak dengar..hahaha! gelabah gila bajet pandai..blah la kau...tapi serius, sebab aku tak suka dengar banyak kali, kecuali aku tanya...if aku tak paham memang aku tanya..sampai kau tak boleh jawab...so jangan bagi aku tanya...najet lagi sekali..weeeeeeee

3. aku tak suka orang kata aku lembut, hiks! ok luaran nak kata lembut tu sukatilahkan... memang la aku cam lembut2 tapi tak lembik eh..awas kau..huhu! eh nak try lawan ke meh la :P kite ada silat...percaya lah...ahaks!


4. aku tak suka bila orang pandang2 aku, cea bajet artis ada orang nak pandang, mencik! maksudnya, bila orang pandang, then dia sok sek sok sek kat blekang, nak kata aku gemok la tu..tsk tsk..hehe! ok la, fine fine, contoh kan...bila aku lalu kan...dia pandang, pastu gelak2..weh kenapa weh, aku pakai baju terbalik ke? atau aku busuk? ha? atau aku terlupa pakai kasut? eii psycho tau...huhu!


5. aku tak suka, kalau aku buat salah, sebab bila aku buat salah, akan mengspoilkan satu hari mood aku, kadang2 boleh berlanjutan sampai minggu tau, tak suka sebab nanti kene dengar bos bebel, kadang2 rasa nak marah bos, rasa nak suruh bos buat kerja yang aku buat, and tengok dia ada buat salah tak? if ada aku pulak bagi taklimat kat dia..heeeee.....aku tau manusia buat kesilapan, buat dan still buat salah, tak akan berhenti buat salah, kita semua belajar dari kesilapan, but kesilapan yang berlaku tu tentu ada hikmah, then itu memang dah tertulis aku buat salah, tak kira la sekarang, nanti2, and so on, but kalau dia bukan orang islam, dia tau ke semua perkataan hikmah tu? nak terangkan kat dia tak? hahahaha! buang masa ye tak...tapi yang aku tak puas hati sekarang ni, time aku buat salah je dia nak besar2kan, time geng2 dia buat salah, diam2 je wei, bengang tak bengang...oh sabar diana, sabar..

last, im beggin' u, jangan buat aku tak suka...sebab kadang2 aku memang tak suka diri sendiri...tak patut tak patut, tapi aku comel kan...larikssssss!

beza dulu dan sekarang

dulu rajin update...sumpah tak tipu...
shari update 4,5 kali kau...kate batak juga la kan masa nuat tu...
over2 feeling artis bajet orang nak bacee je..haha!
siot...

sekarang??lantak la kau,6 hari ke 2 minggu ke...
hadap kau lah tajuk tu pat ploh kali buka pon...
kekekekk! (padahaltakdeceritanakhebohkan...)

tak caye???
klik di gambar untuk pembesaran berbaloi baloi

oh beza kan entry..sebulan berapa puluh entry...sekarang ha memang TAK la nak update macam tu....apa kau ingat aku lenggang goyong vontot aje kat rumah...huh tak biasa kuarkan ayat2 kasar ni...rasa serbe salah tetiba..muahahahah! geli geli!

see see??? ok sila jangan baca entry dulu2 sebab bila baca memang membuang masa sebab memang tak ada faedahnya....kejap...tengah pikir2 nak beli hadiah apa untuk baby girl ai tu...
*muntahhhhh serta merta*

ok ni list barang yang boring sila jangan bagi cadangan untuk ini..

-baju- boringgggg
-seluar- boringgggggg
-cap atau apa benda alah yang ada kaitan dengan pakaian- boringgggggg

ha senang tak payah bagi apa2..yang tu tak boring...kehkehkeh!
nampak nau kedekut piang.....

Sunday, July 10, 2011

feeling sendiri...terima kasih...

dapat memahami tajuk itu....??? tak paham...meh aku fahamkan...


model giant tak terlatih..


nama saya nurdiyana,umur 23 tahun...


ini bukan anak-anak saya,ini anak pn zuraidah...



selalu kan bila orang jumpa aku kat luar kan..mesti orang kata..eh kat blog nampak lain, kat luar nampak lain, dalam hati aku mesti dia nak kata kat luar hodoh sangat..oh tidak..hahahaha! korang2 yang tak pernah tengok aku..sila jangan mengharap muka aku sama di luar sana ye..muka aku ni tak cun, mekap je lebih...emosi dowh..hahahaha! fine fine...

aku paham sekarang...

aku dah paham perasaan orang yang batalkan perkahwinan dia last minit...

bukan dia jahat, tapi dia buat keputusan last minit...
erm...

macam korang tahan kencing, korang nak kencing, tapi sebab halangan banyak sangat, tandas kotor la, pintu tandas lock la..tandas bau syaitan la..tak ada air la...so bila dah terdesak sangat, memang dah tak tahan gila babeng, korang terpaksa keluarkan jugak..hehe! (macamdahtakadacontohlain)

tak paham eh???

contohnye, dia memang rasa nak putus, tapi sebab nak jaga hati semua pihak...dia teruskan..sampai suatu masa, dia rasa dia tak nak korban kan diri dia untuk sesuatu yang dia tak kan bahagia...so dia terpaksa jugak putuskan....

walaupun orang lain keji dia, tapi dia puas hati...sebab dia rasa free...


kenapa aku tibe2 cakap pasal ni??????
sebab aku tibe2 rasa......aku tak nak kawen......
dan ibu aku dah pening sekarang ni........kekeke!
please blame me now.... :P

tibe2 rasa macam ada orang nak pinang aku..maybe SHAZZY SAM???? (adahati)

Saturday, July 9, 2011

Tabiat atau Tebiat

ramai dikalangan perempuan perasan cantik macam aku akan ambil gambar dalam toilet. tapi aku jarang la nak buat macam ni sebab aku rasa susah la nak posing depan cermin....tapi aku telah berjaya melakukan ini atas dasar...

1. mengantuk di tempat kerja tahap gaban... mata aku tak boleh tahan ngantok walaupun tengah buat kerja tapi mata tak memberi kerjasama...

2. teringin nak feel remaja bila buat macam ni, kan selalu budak2 remaja suka posing dalam toilet...so keputusannya...boleh la...tak ada la best mana pun...huhu!


sebenarnya aku just nak tengok sama ada combination warna tudung aku dengan warna baju adalah tak ada kena mengena..haha! tapi boleh la...tak ada la teruk sangat...cuma memang tak ada kena mengena la...

okey tu la tabiat perempuan dan aku yang dah buang tebiat snap gambar dalam toilet...aku tak biasa buat...tapi mungkin lepas ni boleh buat lagi..hehe!


tunggu2!!! aku tak habis cakap lagi ini...sebenarnya kan,lelaki pun ada jugak tau yang snap gambar dalam toilet...nak tahu siapa???haa!!! biar la aku je yang tahu..kan u..huhuu!

Wednesday, July 6, 2011

boleh korang explain kan kat aku???

dia yg sebok bercerite pasal ex boyfren dia.....
ramai la jugakk..hahahaha!! dan sesungguhnye aku tak de perasaan jelez...tu biasae dah kot..

cakap cannot go on ngn boy ni..
dengan boy tu pon....
pikir mase depan bagai..........
dan tetibe....

*tapi sekarang kite macam dah nampak mase depan kite..*

sambil buat muke seriuz..plus jeling2 gedik...

ape tu??? aku tak paham...atau aku yang tanak paham???

ke aku salah paham...ke dia yang tak paham..

ke korang dah paham??
hahaha..paham sile jelas kan kat aku..

sebab aku still cam......kuranggg kefahaman...

mungkin ayat dia wat aku konfiuz...dan malasss nak faham.....

ape tu eh???

Friday, July 1, 2011

Saya Pandai Ambil Hati?

Walaupun aku bukan doktor surgeon, tidak bermakna aku tak pandai ambil hati orang lain (tak paham? aku pun tak paham sangat). Dalam dunia ni tak ada orang yang sempurna pun sifatnya, ada orang yang emosi, ada yang panas baran, ada yang cengeng (suka mengalirkan air mata), ada yang sensitif, ada yang cepat putus asa, ada yang happening all the time, ada yang rasa dirinya tidak berharga..

Sebab tu kalau kita tengok kat status FB macam2 luahan yang mereka taip tanpa mereka sedari, kita boleh menilik beberapa sifat mereka..wah ada macam manisnya kurma itu tak? haha! okey sila fokus apa yang cuba aku terangkan ni...

Pernah tak korang rasa badmood secara tiba2? walaupun tak ada apa2 yang terjadi tapi korang rasa tak ada mood nak melayan kawan-kawan..please, atleast jangan layan kawan-kawan korang macam gampang kerana itu membuatkan mereka menyampah nak layan korang next time..huhu! kalau korang rasa badmood, terus terang dengan kawan-kawan seperti 'harini aku badmood tau, korang jangan kawan dengan aku harini je, nanti aku dah mood okey aku miskol korang'. berterus terang lagi baik daripada korang layan kawan korang nak tak nak tanpa kami ketahui punca mengapa engkau sebegini rupa..

atau kalau korang rasa harini nak marah je...mengaku je.. 'harini aku piyed, hari first biasalah bulu singa aku kembang lain macam, tunggu aku piyed hari ke 5 baru aku jadi kucing parsi korang ye, sebarang kesulitan harap dimaafkan'

Kita semua ada bahasa yang melambangkan bangsa, kalau ko tiba2 nak mengamuk, tiba2 jadi sawan, bukan setakat orang je tak nak kawan, sila hari bulan semut pun tak nak tumpang lalu...hehe!

ingat ya, ambil hati dengan kaki kipas adalah sama sekali berbeza..kalau anda seorang yang suka mangambil hati orang lain, please jangan salahgunakan sifat anda itu dengan mengipas bos anda, itu sangat meloyakan...huhu!!