Sunday, July 17, 2011

Silap nombor?

Posted by mrs yaya at Sunday, July 17, 2011

Dulu2 aku rasa orang salah nombor tu macam taktik nak berkenalan kan...?????? ala buat2 terdial, buat2 tersalah hantar mesej, tu tak ada lain la tu..kalau dulu memang aku buat bodo, aku tak kan angkat kalau nama tak keluar, sebab aku tau memang ramai lelaki nak kat aku (muahahaha!), mencik!

fine la, bukan camtu maksudku..ramai laki yang nak try test, nak tengok minah ni melayan ke tak, eh tak kuasa gila, lagi2 kalau ada laki yang suka miskol, rasa nak angkat dan jerit 'KO NAK APA PONDAN' begitu...huhu! tak suka sebab aku rasa kalau kol tu just cakap benda penting, kalau tak ada benda penting tak payah la..buang masa je...

sampai kan kawan2 perempuan aku pun dah tau perangai buruk aku ni, siap pesan kat orang lain, kalau nak kontek aku sile mesej sahaja. telefon sampai bateri kau habis pun belum tentu dapat dengar kelunakkan suaraku...kehkehkeh!!

tapi sekarang ni, aku rasa aku PERLU angkat telefon walaupun number tu aku tak tau siapa punya...kerana?????

1. takut ada benda urgent, kadang2 member2 telefon nak tau kat mana letak file
2. sebab number aku memang aku tak bagi kat sapa2, so orang2 yang tertentu sahaja yang tau..so aku anggap orang yang telefon aku tu kompom budak tempat kerja...
3. takut apa2 jadi kat family, so terus angkat, family aku ni pun kadang2 dorang ni ada yang tukar2 number fon, so tak set, makanya aku kene jugak la angkat..

tapi, lately ni, bukan lately la..ada la dalam beberapa bulan jugak, ada satu number ni selalu telefon number aku, pastu nak cakap dengan abah...aku cam pelik la..apsal nak cakap ngan abah aku..gi le tepon abah aku..sibuk tepon aku...last2 dapat tau nombor aku ni dulu ada orang lain yang pakai, sorang pakcik ni..dia hilang fon, so dia gi beli nombor baru...so dah lama2 nombor ni dah tak ada orang pakai, celcom bukak balik, aku pulak beli...tetiba sedara mara pakcik tu gi kol aku...ada satu hari tu..pakcik tu pun tepon aku...dia cerita balik kejadian dia hilang fon..boleh????

masalahnya, pakcik tu ingat aku curi fon dia sebab aku pakai nombor ni????

pakcik??? muka comel ni tak kuasa la nak curi no pakcik, sapa suruh pakcik tak request kat celcom dulu nak no lama...kan...habis pakcik dah lama tak pakai dah terminate, ater nya saya beli la...pastu pakcik kata saya curi...tak patut.....huhu!

pernah terjadi kat korang?? aku pelik betul la...ramai ok sedara mara dia tepon sejak2 ni..agaknya bila aku dah start angkat dia dengan suara cam siti nurhaliza, tu yang semua nak dengar tu..kekekeke!

jangan la puji-puji...taksuka.. :P
terasa macam pelakon PENUNGGU ISTANA pule kepala camtu..hahah!!!

0 comments on "Silap nombor?"

Post a Comment

Sunday, July 17, 2011

Silap nombor?


Dulu2 aku rasa orang salah nombor tu macam taktik nak berkenalan kan...?????? ala buat2 terdial, buat2 tersalah hantar mesej, tu tak ada lain la tu..kalau dulu memang aku buat bodo, aku tak kan angkat kalau nama tak keluar, sebab aku tau memang ramai lelaki nak kat aku (muahahaha!), mencik!

fine la, bukan camtu maksudku..ramai laki yang nak try test, nak tengok minah ni melayan ke tak, eh tak kuasa gila, lagi2 kalau ada laki yang suka miskol, rasa nak angkat dan jerit 'KO NAK APA PONDAN' begitu...huhu! tak suka sebab aku rasa kalau kol tu just cakap benda penting, kalau tak ada benda penting tak payah la..buang masa je...

sampai kan kawan2 perempuan aku pun dah tau perangai buruk aku ni, siap pesan kat orang lain, kalau nak kontek aku sile mesej sahaja. telefon sampai bateri kau habis pun belum tentu dapat dengar kelunakkan suaraku...kehkehkeh!!

tapi sekarang ni, aku rasa aku PERLU angkat telefon walaupun number tu aku tak tau siapa punya...kerana?????

1. takut ada benda urgent, kadang2 member2 telefon nak tau kat mana letak file
2. sebab number aku memang aku tak bagi kat sapa2, so orang2 yang tertentu sahaja yang tau..so aku anggap orang yang telefon aku tu kompom budak tempat kerja...
3. takut apa2 jadi kat family, so terus angkat, family aku ni pun kadang2 dorang ni ada yang tukar2 number fon, so tak set, makanya aku kene jugak la angkat..

tapi, lately ni, bukan lately la..ada la dalam beberapa bulan jugak, ada satu number ni selalu telefon number aku, pastu nak cakap dengan abah...aku cam pelik la..apsal nak cakap ngan abah aku..gi le tepon abah aku..sibuk tepon aku...last2 dapat tau nombor aku ni dulu ada orang lain yang pakai, sorang pakcik ni..dia hilang fon, so dia gi beli nombor baru...so dah lama2 nombor ni dah tak ada orang pakai, celcom bukak balik, aku pulak beli...tetiba sedara mara pakcik tu gi kol aku...ada satu hari tu..pakcik tu pun tepon aku...dia cerita balik kejadian dia hilang fon..boleh????

masalahnya, pakcik tu ingat aku curi fon dia sebab aku pakai nombor ni????

pakcik??? muka comel ni tak kuasa la nak curi no pakcik, sapa suruh pakcik tak request kat celcom dulu nak no lama...kan...habis pakcik dah lama tak pakai dah terminate, ater nya saya beli la...pastu pakcik kata saya curi...tak patut.....huhu!

pernah terjadi kat korang?? aku pelik betul la...ramai ok sedara mara dia tepon sejak2 ni..agaknya bila aku dah start angkat dia dengan suara cam siti nurhaliza, tu yang semua nak dengar tu..kekekeke!

jangan la puji-puji...taksuka.. :P
terasa macam pelakon PENUNGGU ISTANA pule kepala camtu..hahah!!!

0 comments: