Friday, July 22, 2011

Macam Pasu Bunga

Posted by mrs yaya at Friday, July 22, 2011

teringat kisah 2003 di sekolah...Ada sorang senior(B) ni datang kat aku...

'adik ni sangat cute tau..akak suka sangat tengok muka adik, kalau akak boifren adik,akak tak sampai hati nak marah adik, sebab adik everytime pun senyum je, manis je serius la..adik ada boifren tak? hensem tak? adik keturnan cina ke bla bla bla bla...'

secara peribadi...aku tak suka orang puji aku...serius...semakin banyak orang puji..semakin aku rasa takut....bukan apa...sebab aku takut nanti jadi riak, jadi bangga diri..padahal aku ni mekap je lebih...bedak sekilo...betul tak tipu.... (walaupun aku suka cakap aku cantik, tapi aku sebenarnya aku buruk..begituuuuuuuuuu

lepas B ini memuji2 aku yang konon2 cun tu.. pergi kat kawan dia (S), so cakap bla bla bla..aku tak paham...then dia bla....

lepas tu kebetulan kawan aku yang lain panggil aku....

Kawan : yana, kalau aku bgtau ko jangan marah ye..
Aku : kenapa?
Kawan : Tadi B datang puji2 ko kan?
Aku : haah. aku tak suka sangat la...nanti aku kena pura2 gelak dan malu2..hehe!
Kawan : ko tau dekat S dia cakap apa? dia cakap ko ni macam pasu bunga
Aku : pasu bunga?
Kawan : ko tau tak maksud pasu bunga?
Aku : untuk perhiasan?
Kawan : lebih kurang la..maksudnya ko ni cantik..tapi untuk perhiasan kat library ni..semua orang suka tengok, tapi ko ni tak ada apa-apa makna...
Aku : coi....takpe la..asalkan dia kata aku cantik tadi..yang pasu bunga tu aku maafkan je..hehe!
Kawan : aku tak suka B, B memang mulut jahat tau...depan lain belakang lain...

pasu bunga dia kata aku....sangat coi okey...takpe la jadi pasu bunga pun..daripada jadi lalat...kehkehkeh!!

tapi dia kata aku tak ada function tu aku tak boleh bla...dia tak tau aku ni orang penting.. (hahaha) hello....kalau setakat jawatan yang u pegang sekarang...lagi la tak membawa apa2 makna kat i...mencik..hehe!

0 comments on "Macam Pasu Bunga"

Post a Comment

Friday, July 22, 2011

Macam Pasu Bunga


teringat kisah 2003 di sekolah...Ada sorang senior(B) ni datang kat aku...

'adik ni sangat cute tau..akak suka sangat tengok muka adik, kalau akak boifren adik,akak tak sampai hati nak marah adik, sebab adik everytime pun senyum je, manis je serius la..adik ada boifren tak? hensem tak? adik keturnan cina ke bla bla bla bla...'

secara peribadi...aku tak suka orang puji aku...serius...semakin banyak orang puji..semakin aku rasa takut....bukan apa...sebab aku takut nanti jadi riak, jadi bangga diri..padahal aku ni mekap je lebih...bedak sekilo...betul tak tipu.... (walaupun aku suka cakap aku cantik, tapi aku sebenarnya aku buruk..begituuuuuuuuuu

lepas B ini memuji2 aku yang konon2 cun tu.. pergi kat kawan dia (S), so cakap bla bla bla..aku tak paham...then dia bla....

lepas tu kebetulan kawan aku yang lain panggil aku....

Kawan : yana, kalau aku bgtau ko jangan marah ye..
Aku : kenapa?
Kawan : Tadi B datang puji2 ko kan?
Aku : haah. aku tak suka sangat la...nanti aku kena pura2 gelak dan malu2..hehe!
Kawan : ko tau dekat S dia cakap apa? dia cakap ko ni macam pasu bunga
Aku : pasu bunga?
Kawan : ko tau tak maksud pasu bunga?
Aku : untuk perhiasan?
Kawan : lebih kurang la..maksudnya ko ni cantik..tapi untuk perhiasan kat library ni..semua orang suka tengok, tapi ko ni tak ada apa-apa makna...
Aku : coi....takpe la..asalkan dia kata aku cantik tadi..yang pasu bunga tu aku maafkan je..hehe!
Kawan : aku tak suka B, B memang mulut jahat tau...depan lain belakang lain...

pasu bunga dia kata aku....sangat coi okey...takpe la jadi pasu bunga pun..daripada jadi lalat...kehkehkeh!!

tapi dia kata aku tak ada function tu aku tak boleh bla...dia tak tau aku ni orang penting.. (hahaha) hello....kalau setakat jawatan yang u pegang sekarang...lagi la tak membawa apa2 makna kat i...mencik..hehe!

0 comments: