Wednesday, July 20, 2011

RM Bukan Segalanya....

Posted by mrs yaya at Wednesday, July 20, 2011
Mungkin korang yang lama kenal aku,tahu tentang kehidupan aku dulu-dulu yang tak berapa nak senang tu kan..hehe! Ofkos memang ramai orang dulu yang susah-susah hidupnya..Walaupun time aku membesar tak ada la susah sangat yang macam dorang, tapi aku pun penah jugak rasa susah sebab aku pun pernah join dorang makan nasi campur air campur kicap, memang terbaik wok...hehe!

tapi aku pelik orang zaman sekarang..especially lelaki la..tapi bukan semua lelaki okey..koorang ingat dengan RM yang banyak2,boleh buat mata perempuan cair??boleh cari 2,3 perempuan???ye,aku mengaku la kan..ade sesetengah perempuan camtu...ade sesetengah gile bile boyfriend dia berduit...tapi bukan la semua..

dan ada jugak aku kenal,bile girlfriend dah tak bekerja...selalu gaduh-gaduh...itu tak kene,ini tak kene...bile si lelaki ini dah tak cukup duit,mula nak salahkan perempuan tu..kate penat okey cari duit untuk kite..soo..nak salahkan perempuan???macam-macam la..mula la start mengungkit...tapi bile lelaki yang susah,baru nak cari kite...pastu cerita la,girlfriend aku tinggal aku..dulu aku senang,dia dengan aku..bile aku susah,dia tinggal aku..wah!! asyik-asyik nak salahkan perempuan ya...
banyak sangat aku tengok pasangan clash sebab takleh nak tanggung...kiteorang perempuan bukan nak sangat la duit koorang...zaman dah modem okey...

serius...actually aku benci lelaki camtu...cakap hidup senang,susah kite bersama konon...puiii...bile kite susah,lari tinggalkan kite...cari perempuan lain..time senang,macam-macam berjanji..time susah..cam sampah aku tengok...layan perempuan macam takde hati perot...

Ibu memang selalu pesan kat aku...dalam dunia ni...yang paling penting bukan duit, tapi KASIH SAYANG....sebab tu even family aku tak berharta, tapi kami happy dan tak pernah pun merungut bila itu tak ada ini tak ada, kitorang redha dan terima je...

kadang-kadang terlalu kaya pun susah jugak, time tu la lupa tuhan, lupa diri, jadi buruan peragut, hehe! Tapi orang sekarang ni, gaji banyak pun still tak cukup, entah la..!orang sekarang ni ramai yang dah tak ada kasih sayang, cara cakap pun dah tak berbudi bahasa, yang kaya dengan eksyennya, yang tak berapa kaya pulak kadang2 eksyen jugak..hehe! Buat apa hidup dengan duit yang banyak, kalau hati tu kosong, duit itu hanyalah kertas..tapi kasih sayang membawa ke syurga :)

0 comments on "RM Bukan Segalanya...."

Post a Comment

Wednesday, July 20, 2011

RM Bukan Segalanya....

Mungkin korang yang lama kenal aku,tahu tentang kehidupan aku dulu-dulu yang tak berapa nak senang tu kan..hehe! Ofkos memang ramai orang dulu yang susah-susah hidupnya..Walaupun time aku membesar tak ada la susah sangat yang macam dorang, tapi aku pun penah jugak rasa susah sebab aku pun pernah join dorang makan nasi campur air campur kicap, memang terbaik wok...hehe!

tapi aku pelik orang zaman sekarang..especially lelaki la..tapi bukan semua lelaki okey..koorang ingat dengan RM yang banyak2,boleh buat mata perempuan cair??boleh cari 2,3 perempuan???ye,aku mengaku la kan..ade sesetengah perempuan camtu...ade sesetengah gile bile boyfriend dia berduit...tapi bukan la semua..

dan ada jugak aku kenal,bile girlfriend dah tak bekerja...selalu gaduh-gaduh...itu tak kene,ini tak kene...bile si lelaki ini dah tak cukup duit,mula nak salahkan perempuan tu..kate penat okey cari duit untuk kite..soo..nak salahkan perempuan???macam-macam la..mula la start mengungkit...tapi bile lelaki yang susah,baru nak cari kite...pastu cerita la,girlfriend aku tinggal aku..dulu aku senang,dia dengan aku..bile aku susah,dia tinggal aku..wah!! asyik-asyik nak salahkan perempuan ya...
banyak sangat aku tengok pasangan clash sebab takleh nak tanggung...kiteorang perempuan bukan nak sangat la duit koorang...zaman dah modem okey...

serius...actually aku benci lelaki camtu...cakap hidup senang,susah kite bersama konon...puiii...bile kite susah,lari tinggalkan kite...cari perempuan lain..time senang,macam-macam berjanji..time susah..cam sampah aku tengok...layan perempuan macam takde hati perot...

Ibu memang selalu pesan kat aku...dalam dunia ni...yang paling penting bukan duit, tapi KASIH SAYANG....sebab tu even family aku tak berharta, tapi kami happy dan tak pernah pun merungut bila itu tak ada ini tak ada, kitorang redha dan terima je...

kadang-kadang terlalu kaya pun susah jugak, time tu la lupa tuhan, lupa diri, jadi buruan peragut, hehe! Tapi orang sekarang ni, gaji banyak pun still tak cukup, entah la..!orang sekarang ni ramai yang dah tak ada kasih sayang, cara cakap pun dah tak berbudi bahasa, yang kaya dengan eksyennya, yang tak berapa kaya pulak kadang2 eksyen jugak..hehe! Buat apa hidup dengan duit yang banyak, kalau hati tu kosong, duit itu hanyalah kertas..tapi kasih sayang membawa ke syurga :)

0 comments: