Thursday, July 28, 2011

Cukup Menyampah

Posted by mrs yaya at Thursday, July 28, 2011


harini nak emosi sorang2 tapi macam tak best je..nak ajak korang emosi sekali...hahahahaha!

sebenarnya kalau nak cerita benda-benda yang buat aku menyampah ni memang la tersangatlah banyaknya...*buat muka serius*

menyampah pertama-tama adalah bila tengok orang eja mengada-ngada...

-nanak lew, itew cepak kang, cukew jew wat itew camniw, tak indu kew?

like wat the.....susahnya aku nak baca kan..terbelit2 lidah den...haha! itu yang aku taip tu aku masih la boleh paham kan, ada yang aku langsung tak paham...aku tak tau mana dorang explore bahasa2 macam ni..hehe! setakat nak buat short form macam

-skrg xblh la, mgkn nnt ok, aku xkesah....jimat ruang plus kredit =p *even merosakkan bahasa*

tu biasa la, aku boleh terima lagi..kalau dah meleret2 sampai aque cayunk kowunk pegi la mamp kan..hahaha! susah okey nak membacanya, tapi takpe, kalau korang bercakap dengan orang yang paham tu aku boleh terima la lagi, tapi kalau korang nak berinteraksi dengan aku, silalah cakap atau menaip dengan penuh2 sebab aku payah sangat nak meng-eja-bahasa-engkorang-yang-penuh-dengan-wwwww-itewww.. eh..heheheheh!

kepada sesiapa yang terasa, alalalalalalalalala...boleh teruskan eja macam tu..tapi asalkan Bahasa Melayu kau tak dapat B dah la..malu kepada bangsa dan negara tau.. (mentang2 dapat A kan..kahkahkah) suka berlagak-lagak dengan korang..manyak syiok ooooo..

itu menyampah pertama-tama, yang kedua pulak...

bila orang kita ni mengutuk2 negara sendiri...hak alaaaa...

contoh yang senang di fahami...kan bola Malaysia lawan Singapura adalah kelaut kan...memang la kelaut pun, tapi tidak bermakna la kau boleh mengutuk mereka sebegitu kejam sekali...adalah lagi bagus kalau korang bagi kata-kata nasihat seperti

-takpe bro, lepas ni boleh usaha lagi...kalau kau usaha lebih mungkin akan ada sinar yang hadir menerangi (perghhh) huhu!

mana kita tau kot2 dia ada masalah ke, masalah family ke, masalah negara ke, perut sakit ke, pening kepala ke..kan...korang mana tau semua tu, tau nak kutuk je, time kutuk tu bukan main lagi, macam la korang boleh membanggakan negara..walaupun korang pun lagi hampehhhhh...tapi di sebabkan korang kutuk2 tu...korang rasa korang macam STAR la kan..kehkehkeh!

cuba korang yang kena kutuk, tak sentap hati mak nak? sentap jugak kan...eleh tak yah nak menipu, dulu time sekolah-sekolah cer orang kutuk kau, nangis jugak mengadu kat mak kan kan (aku tak eh...jangan buat provokasi di sini) hehe! lepas tu kalau orang kutuk-kutuk kat blog ke, kutuk kat mana sahaja lah yang boleh dikutuk, ko sentap kan kan kan...tak lalu makan kan kan..hehe! atau korang dah selalu kena kutuk macam aku...aku ni ko kutuk la 'pasu bunga' ke, 'muka penyek' ke...adakukesah...hehe! tapi tolong la jangan menjatuhkan orang lain..sangat syaitan okey perangai ituuu..

aku paham sangat dah dengan perangai orang yang suka kutuk2 ni..dia gong gong gong sana sini, menyalak sana sini, (bukan nak kata macam anjing, hehe) tapi bila dah habis gong gong, dia bla....buat muka taik...perghhhhh...terbaik la korang kalau kutuk...agama entah kemana dah..huhu!

okey la, bukan maksud aku kutuk ke arah bola sahaja...paham2 sendiri la siapa yang suka sangat mengutuk orang tu...tak tau la sebenarnya siapa yang dia nak kutuk tu..atau dia sendiri adalah di kalangan orang2 yang terkutuk..wallahualam... :)

okey setakat ni itu je la yang aku ingat..hehe! tapi aku rasa macam banyak lagi je dalam kepala otak aku yang aku tak keluarkan lagi ni sebab aku ada rasa pening2 sikit la..selalunya kalau aku pening tu mean ada banyak lagi benda tak keluar dari kepala otak aku ni..hehe! takpe2,jangan menyampah sangat, walaupun aku tau pun begitu ramai orang menyampah dengan aku...lalalalalala~~

ala menyampah sikit2 je okey la tu...kalau tak menyampah langsung tu adalah sangat SESUATU okey...hehe! =P

0 comments on "Cukup Menyampah"

Post a Comment

Thursday, July 28, 2011

Cukup Menyampah



harini nak emosi sorang2 tapi macam tak best je..nak ajak korang emosi sekali...hahahahaha!

sebenarnya kalau nak cerita benda-benda yang buat aku menyampah ni memang la tersangatlah banyaknya...*buat muka serius*

menyampah pertama-tama adalah bila tengok orang eja mengada-ngada...

-nanak lew, itew cepak kang, cukew jew wat itew camniw, tak indu kew?

like wat the.....susahnya aku nak baca kan..terbelit2 lidah den...haha! itu yang aku taip tu aku masih la boleh paham kan, ada yang aku langsung tak paham...aku tak tau mana dorang explore bahasa2 macam ni..hehe! setakat nak buat short form macam

-skrg xblh la, mgkn nnt ok, aku xkesah....jimat ruang plus kredit =p *even merosakkan bahasa*

tu biasa la, aku boleh terima lagi..kalau dah meleret2 sampai aque cayunk kowunk pegi la mamp kan..hahaha! susah okey nak membacanya, tapi takpe, kalau korang bercakap dengan orang yang paham tu aku boleh terima la lagi, tapi kalau korang nak berinteraksi dengan aku, silalah cakap atau menaip dengan penuh2 sebab aku payah sangat nak meng-eja-bahasa-engkorang-yang-penuh-dengan-wwwww-itewww.. eh..heheheheh!

kepada sesiapa yang terasa, alalalalalalalalala...boleh teruskan eja macam tu..tapi asalkan Bahasa Melayu kau tak dapat B dah la..malu kepada bangsa dan negara tau.. (mentang2 dapat A kan..kahkahkah) suka berlagak-lagak dengan korang..manyak syiok ooooo..

itu menyampah pertama-tama, yang kedua pulak...

bila orang kita ni mengutuk2 negara sendiri...hak alaaaa...

contoh yang senang di fahami...kan bola Malaysia lawan Singapura adalah kelaut kan...memang la kelaut pun, tapi tidak bermakna la kau boleh mengutuk mereka sebegitu kejam sekali...adalah lagi bagus kalau korang bagi kata-kata nasihat seperti

-takpe bro, lepas ni boleh usaha lagi...kalau kau usaha lebih mungkin akan ada sinar yang hadir menerangi (perghhh) huhu!

mana kita tau kot2 dia ada masalah ke, masalah family ke, masalah negara ke, perut sakit ke, pening kepala ke..kan...korang mana tau semua tu, tau nak kutuk je, time kutuk tu bukan main lagi, macam la korang boleh membanggakan negara..walaupun korang pun lagi hampehhhhh...tapi di sebabkan korang kutuk2 tu...korang rasa korang macam STAR la kan..kehkehkeh!

cuba korang yang kena kutuk, tak sentap hati mak nak? sentap jugak kan...eleh tak yah nak menipu, dulu time sekolah-sekolah cer orang kutuk kau, nangis jugak mengadu kat mak kan kan (aku tak eh...jangan buat provokasi di sini) hehe! lepas tu kalau orang kutuk-kutuk kat blog ke, kutuk kat mana sahaja lah yang boleh dikutuk, ko sentap kan kan kan...tak lalu makan kan kan..hehe! atau korang dah selalu kena kutuk macam aku...aku ni ko kutuk la 'pasu bunga' ke, 'muka penyek' ke...adakukesah...hehe! tapi tolong la jangan menjatuhkan orang lain..sangat syaitan okey perangai ituuu..

aku paham sangat dah dengan perangai orang yang suka kutuk2 ni..dia gong gong gong sana sini, menyalak sana sini, (bukan nak kata macam anjing, hehe) tapi bila dah habis gong gong, dia bla....buat muka taik...perghhhhh...terbaik la korang kalau kutuk...agama entah kemana dah..huhu!

okey la, bukan maksud aku kutuk ke arah bola sahaja...paham2 sendiri la siapa yang suka sangat mengutuk orang tu...tak tau la sebenarnya siapa yang dia nak kutuk tu..atau dia sendiri adalah di kalangan orang2 yang terkutuk..wallahualam... :)

okey setakat ni itu je la yang aku ingat..hehe! tapi aku rasa macam banyak lagi je dalam kepala otak aku yang aku tak keluarkan lagi ni sebab aku ada rasa pening2 sikit la..selalunya kalau aku pening tu mean ada banyak lagi benda tak keluar dari kepala otak aku ni..hehe! takpe2,jangan menyampah sangat, walaupun aku tau pun begitu ramai orang menyampah dengan aku...lalalalalala~~

ala menyampah sikit2 je okey la tu...kalau tak menyampah langsung tu adalah sangat SESUATU okey...hehe! =P

0 comments: