Friday, July 1, 2011

Saya Pandai Ambil Hati?

Posted by mrs yaya at Friday, July 01, 2011
Walaupun aku bukan doktor surgeon, tidak bermakna aku tak pandai ambil hati orang lain (tak paham? aku pun tak paham sangat). Dalam dunia ni tak ada orang yang sempurna pun sifatnya, ada orang yang emosi, ada yang panas baran, ada yang cengeng (suka mengalirkan air mata), ada yang sensitif, ada yang cepat putus asa, ada yang happening all the time, ada yang rasa dirinya tidak berharga..

Sebab tu kalau kita tengok kat status FB macam2 luahan yang mereka taip tanpa mereka sedari, kita boleh menilik beberapa sifat mereka..wah ada macam manisnya kurma itu tak? haha! okey sila fokus apa yang cuba aku terangkan ni...

Pernah tak korang rasa badmood secara tiba2? walaupun tak ada apa2 yang terjadi tapi korang rasa tak ada mood nak melayan kawan-kawan..please, atleast jangan layan kawan-kawan korang macam gampang kerana itu membuatkan mereka menyampah nak layan korang next time..huhu! kalau korang rasa badmood, terus terang dengan kawan-kawan seperti 'harini aku badmood tau, korang jangan kawan dengan aku harini je, nanti aku dah mood okey aku miskol korang'. berterus terang lagi baik daripada korang layan kawan korang nak tak nak tanpa kami ketahui punca mengapa engkau sebegini rupa..

atau kalau korang rasa harini nak marah je...mengaku je.. 'harini aku piyed, hari first biasalah bulu singa aku kembang lain macam, tunggu aku piyed hari ke 5 baru aku jadi kucing parsi korang ye, sebarang kesulitan harap dimaafkan'

Kita semua ada bahasa yang melambangkan bangsa, kalau ko tiba2 nak mengamuk, tiba2 jadi sawan, bukan setakat orang je tak nak kawan, sila hari bulan semut pun tak nak tumpang lalu...hehe!

ingat ya, ambil hati dengan kaki kipas adalah sama sekali berbeza..kalau anda seorang yang suka mangambil hati orang lain, please jangan salahgunakan sifat anda itu dengan mengipas bos anda, itu sangat meloyakan...huhu!!

0 comments on "Saya Pandai Ambil Hati?"

Post a Comment

Friday, July 1, 2011

Saya Pandai Ambil Hati?

Walaupun aku bukan doktor surgeon, tidak bermakna aku tak pandai ambil hati orang lain (tak paham? aku pun tak paham sangat). Dalam dunia ni tak ada orang yang sempurna pun sifatnya, ada orang yang emosi, ada yang panas baran, ada yang cengeng (suka mengalirkan air mata), ada yang sensitif, ada yang cepat putus asa, ada yang happening all the time, ada yang rasa dirinya tidak berharga..

Sebab tu kalau kita tengok kat status FB macam2 luahan yang mereka taip tanpa mereka sedari, kita boleh menilik beberapa sifat mereka..wah ada macam manisnya kurma itu tak? haha! okey sila fokus apa yang cuba aku terangkan ni...

Pernah tak korang rasa badmood secara tiba2? walaupun tak ada apa2 yang terjadi tapi korang rasa tak ada mood nak melayan kawan-kawan..please, atleast jangan layan kawan-kawan korang macam gampang kerana itu membuatkan mereka menyampah nak layan korang next time..huhu! kalau korang rasa badmood, terus terang dengan kawan-kawan seperti 'harini aku badmood tau, korang jangan kawan dengan aku harini je, nanti aku dah mood okey aku miskol korang'. berterus terang lagi baik daripada korang layan kawan korang nak tak nak tanpa kami ketahui punca mengapa engkau sebegini rupa..

atau kalau korang rasa harini nak marah je...mengaku je.. 'harini aku piyed, hari first biasalah bulu singa aku kembang lain macam, tunggu aku piyed hari ke 5 baru aku jadi kucing parsi korang ye, sebarang kesulitan harap dimaafkan'

Kita semua ada bahasa yang melambangkan bangsa, kalau ko tiba2 nak mengamuk, tiba2 jadi sawan, bukan setakat orang je tak nak kawan, sila hari bulan semut pun tak nak tumpang lalu...hehe!

ingat ya, ambil hati dengan kaki kipas adalah sama sekali berbeza..kalau anda seorang yang suka mangambil hati orang lain, please jangan salahgunakan sifat anda itu dengan mengipas bos anda, itu sangat meloyakan...huhu!!

0 comments: