Sunday, July 22, 2012

selamat berpuasa bagi umat islam seluruh dunia :)

Posted by mrs yaya at Sunday, July 22, 2012
korang tengah buat ape tuu???
aku duduk rumah jer..besarkan bontot..kilat2 kuku..hehe!!
oit,taw tak aku baru taw warna kulit kita kat syurga adalah warna yang terdapat dalam kuku..
hohoho....putihnyeeeeeee!!! hahahah!!!
lalaalal~~~~

ok ok dah tu...

muka aku..WAJIB!! bosan kan..hahahah!!

hari ini dah 2hari kita berpuasa kan..camne puasa koorang semua??kekeke!!macam terlebih cakna pulak kat koorang..kan kan kan...heheh...

siapa yang berjauhan dengan family tu..puasa pertama mesti kelam kabut kan..takpun petang habis kerja tu,terus masuk kereta nangis-nangis drive cari signboard balik kampung...Eh eh koorang,jangan pecut sangat taw..Biar lambat,asal lambat..begitu..

itu yang dapat balik kampung..yang tak dapat balik tu,mesti mesej-mesej ayat sedih kat mak ayah..tak pun,kalau yang malu nak mesej mak ayah,update status kat facebook or twiter..sedih la..rindu la..nak makan tu la..makan nih la..time tu,orang yang hati keras pun teteiba boleh jadi hati tisuu...kekekek!!

nasib aku nih memang dah duduk dengan family..jangan risau..aku boleh tolong poskan menu ibu aku masak untuk bagi koorang jeles..kekek!

dah masuk bulan ramadhan nin,macam-macam perasaan datang kan..gembira,sedih,bengang,marah..heheh!! aku jujur,memang takpandai nak buat biskut or kuih raya...tengok la,tahun nih kalu terbuka hati ini,kompern aku war-war dalam blog..takpun kat facebook or twitter..mungkin akan buka akaun friendster,semata-mata nak bagitahu tahun nih aku buah kuih or biskut raya..hahahah!!!

Siapa yang datang period first puasa  itu,rugi la..sebab selalunya first puasa,kita nih semangat sikitkan..lepas seminggu tu..baru lembik skit..betol tak..hehe! aku nih lapar nih tak kisah sangat,cuma haus tu la..kekeke!! 

lelaki-lelaki yang kat luar sana,sila lah berpuasa dengan betul ye..bukan betul sangat lelaki nih..siapa-siapa nak diet time nih,ok lah..aku nih kompern tak boleh nak diet..aku time puase selalunya 90% badan akan naik sebab time berbuka makan macam 10 hari tak makan..Biase akau salahkan ibu kau la sebab masak sedap-sedap..kekek!


0 comments on "selamat berpuasa bagi umat islam seluruh dunia :)"

Post a Comment

Sunday, July 22, 2012

selamat berpuasa bagi umat islam seluruh dunia :)

korang tengah buat ape tuu???
aku duduk rumah jer..besarkan bontot..kilat2 kuku..hehe!!
oit,taw tak aku baru taw warna kulit kita kat syurga adalah warna yang terdapat dalam kuku..
hohoho....putihnyeeeeeee!!! hahahah!!!
lalaalal~~~~

ok ok dah tu...

muka aku..WAJIB!! bosan kan..hahahah!!

hari ini dah 2hari kita berpuasa kan..camne puasa koorang semua??kekeke!!macam terlebih cakna pulak kat koorang..kan kan kan...heheh...

siapa yang berjauhan dengan family tu..puasa pertama mesti kelam kabut kan..takpun petang habis kerja tu,terus masuk kereta nangis-nangis drive cari signboard balik kampung...Eh eh koorang,jangan pecut sangat taw..Biar lambat,asal lambat..begitu..

itu yang dapat balik kampung..yang tak dapat balik tu,mesti mesej-mesej ayat sedih kat mak ayah..tak pun,kalau yang malu nak mesej mak ayah,update status kat facebook or twiter..sedih la..rindu la..nak makan tu la..makan nih la..time tu,orang yang hati keras pun teteiba boleh jadi hati tisuu...kekekek!!

nasib aku nih memang dah duduk dengan family..jangan risau..aku boleh tolong poskan menu ibu aku masak untuk bagi koorang jeles..kekek!

dah masuk bulan ramadhan nin,macam-macam perasaan datang kan..gembira,sedih,bengang,marah..heheh!! aku jujur,memang takpandai nak buat biskut or kuih raya...tengok la,tahun nih kalu terbuka hati ini,kompern aku war-war dalam blog..takpun kat facebook or twitter..mungkin akan buka akaun friendster,semata-mata nak bagitahu tahun nih aku buah kuih or biskut raya..hahahah!!!

Siapa yang datang period first puasa  itu,rugi la..sebab selalunya first puasa,kita nih semangat sikitkan..lepas seminggu tu..baru lembik skit..betol tak..hehe! aku nih lapar nih tak kisah sangat,cuma haus tu la..kekeke!! 

lelaki-lelaki yang kat luar sana,sila lah berpuasa dengan betul ye..bukan betul sangat lelaki nih..siapa-siapa nak diet time nih,ok lah..aku nih kompern tak boleh nak diet..aku time puase selalunya 90% badan akan naik sebab time berbuka makan macam 10 hari tak makan..Biase akau salahkan ibu kau la sebab masak sedap-sedap..kekek!


0 comments: