Tuesday, November 6, 2012

tips yang tak berapa nak tips

Posted by mrs yaya at Tuesday, November 06, 2012
korang pernah rasa down tak?atau kecewa ?
oke,sekarang terasa seperti penceramah BEBAS..tak sesuai.. :)
aku bukan apa,cuma nak share tips yang aku buat.. * ruangan ini hanya untuk wanita seluruh dunia ya..
huh! terpaksa lah aku berpura-pura jadi Ustazah Siti Nor Bahyah .. hahahahaha!!!

okey la..down or kecewa ini  ada macam-macam..satu kecewa dengan orang lain...kalau dari segi itu...(LEMPANG) kite harus praktiskan ini..

ada orang cakap kasar or menyingungkan perasan korang..so ko sangat-sangat tak boleh terima dengan semua itu..yelah, kalau yang jenis malas nak panjang-panjangkan hal..dia senyap..tak kira la..kawan ko ke,boifren ko ke..

cara dia senang je..ini yang pernah aku buat..heheheh! ko sibukkan diri ko..oke,fine..kadang-kadang kita akan teringat semua itu kan..itu normal..lepas itu,mata itu mula basah..bila basah,mula cari tisu..buang apa yang tersumbat kat hidung itu..kan3..korang jangan nak klentong aku lah...

kalau cara itu macam tak berapa nak berkesan dengan korang,cuba dengar lagu..kalau yang dalam kereta sambil drive itu kan,pasang kuat-kuat..korang nyanyi sepuas-puas hati korang..jangan pula pasang lagu yang ala-ala nak bunuh diri..maksud aku,lagu yang boleh buat korang sedih..kalau yang tak berape malu tu,nyanyi sambil buat gaya gile korang..lantak la kalau kereta sebelah korang pandang korang semacam jer..anggap yang diaorang jeles dengan korang sebab terlalu happy..kalau yang pandang itu si lelaki,anggap diaorang nak mengorat ko..apa macam??hahahah! dengan cara tu,betul aku cakap,korang akan rasa puas.

cara lain,korang buat aktiviti macam bersenam ke,pergi gym ke..whatever la..haa..cara ini,bukan setakat boleh lepaskan geram,boleh kuruskan badan korang itu sekali..hehehh!

ada sesetengah perempuan,bila down je,makan..down je makan..oke,kalau yang kurus tu,takpe la kan..kita tak kisah sangat tapi kalau yang badan gemok macam aku ini..baik korang pikir berkali-kali sebelum melakukan aktiviti makan besar korang itu..tapi kalau dengan cara macam tu juga yang boleh buat hati korang senang..terus je la..

jadi kalau tengah frust ke,sedih ke,down ke,jangan biasakan diri duduk melepak dalam bilik sambil menangis..kalau boleh,elakkan daripada duduk bersendirian...dulu aku pernah jadi macam tu,so sangat-sangat seksa...,jadi korang tau kan sebabnya..hehehe...

oke semua...boleh bersurai sekarang

0 comments on "tips yang tak berapa nak tips"

Post a Comment

Tuesday, November 6, 2012

tips yang tak berapa nak tips

korang pernah rasa down tak?atau kecewa ?
oke,sekarang terasa seperti penceramah BEBAS..tak sesuai.. :)
aku bukan apa,cuma nak share tips yang aku buat.. * ruangan ini hanya untuk wanita seluruh dunia ya..
huh! terpaksa lah aku berpura-pura jadi Ustazah Siti Nor Bahyah .. hahahahaha!!!

okey la..down or kecewa ini  ada macam-macam..satu kecewa dengan orang lain...kalau dari segi itu...(LEMPANG) kite harus praktiskan ini..

ada orang cakap kasar or menyingungkan perasan korang..so ko sangat-sangat tak boleh terima dengan semua itu..yelah, kalau yang jenis malas nak panjang-panjangkan hal..dia senyap..tak kira la..kawan ko ke,boifren ko ke..

cara dia senang je..ini yang pernah aku buat..heheheh! ko sibukkan diri ko..oke,fine..kadang-kadang kita akan teringat semua itu kan..itu normal..lepas itu,mata itu mula basah..bila basah,mula cari tisu..buang apa yang tersumbat kat hidung itu..kan3..korang jangan nak klentong aku lah...

kalau cara itu macam tak berapa nak berkesan dengan korang,cuba dengar lagu..kalau yang dalam kereta sambil drive itu kan,pasang kuat-kuat..korang nyanyi sepuas-puas hati korang..jangan pula pasang lagu yang ala-ala nak bunuh diri..maksud aku,lagu yang boleh buat korang sedih..kalau yang tak berape malu tu,nyanyi sambil buat gaya gile korang..lantak la kalau kereta sebelah korang pandang korang semacam jer..anggap yang diaorang jeles dengan korang sebab terlalu happy..kalau yang pandang itu si lelaki,anggap diaorang nak mengorat ko..apa macam??hahahah! dengan cara tu,betul aku cakap,korang akan rasa puas.

cara lain,korang buat aktiviti macam bersenam ke,pergi gym ke..whatever la..haa..cara ini,bukan setakat boleh lepaskan geram,boleh kuruskan badan korang itu sekali..hehehh!

ada sesetengah perempuan,bila down je,makan..down je makan..oke,kalau yang kurus tu,takpe la kan..kita tak kisah sangat tapi kalau yang badan gemok macam aku ini..baik korang pikir berkali-kali sebelum melakukan aktiviti makan besar korang itu..tapi kalau dengan cara macam tu juga yang boleh buat hati korang senang..terus je la..

jadi kalau tengah frust ke,sedih ke,down ke,jangan biasakan diri duduk melepak dalam bilik sambil menangis..kalau boleh,elakkan daripada duduk bersendirian...dulu aku pernah jadi macam tu,so sangat-sangat seksa...,jadi korang tau kan sebabnya..hehehe...

oke semua...boleh bersurai sekarang

0 comments: