Tuesday, November 13, 2012

oksigen sudah masuk

Posted by mrs yaya at Tuesday, November 13, 2012
memandangkan semalam seharian aku tak keluar rumah,hari ini aku dan ibu buat keputusan nak keluar..keluar pun sebab nak beli barang dapur sebenarnya...hahaah! dalam pukul12 lebih macam tu lah,kiteorang keluar..mata aku time tu,memang sangat mengantok..mungkin tidur lambat semalam..pagi itu,ibu dah 3kali kejut..hahahah! nampak kat situ,menantu kesayangan makcik-makcik kat luar sana...
dalam keluarga aku,aku yang paling lambat siap..bila dah siap,aku yang paling semangat nak menuju ke kereta sambil jerit...JOM JOM JOM!!! sebelum nak beli barang dapur itu,aku ajak ibu singgah vincci..heheh! vincci kat kuala terengganu ini sangat la lambat..sangat lah mengecewakan pelanggan..dalam katelog macam-macam pilihan tapi bila pergi jer..habuk tak ada..hmm..aku memang tak paham di situ.. dan secara automatik,cancel nak beli...

dalam perjalanan nak ke giant beli barang dapur,masing-masing terpikir..agak-agak ramai tak orang kat giant..maklum lah hari ini kebanyakkannya cuti..so tak mustahil la,giant tak ramai orang kan..dari jauh dah nampak kereta ini masuk,kereta itu masuk..tawakal je la kan..masuk dalm pintu giant tu,cari parking..nasib baik ada..tapi agak jauh lah..dah la cuaca sangat la panas..memang tak sabar nak masuk dalam giant dengan aircond yang sipu-sipu bahasa..hehehe!

masuk giant,terus cari troli dan mula cari barang...
motip gambar ini..heel aku itu..... :(

3 jam habiskan masa di giant..habis semua lorong depan belakang kanan kiri aku masuk dan kaki aku sangat-sangat la sakit..macam ini la kalau OKU...perut pula kosong tak makan apa-apa..yelah,bangun tidur terus siap-siap mandi..nice :(
muka ibu pun sedih tengok barang-barang dalam troli..agak-agak apa yang ibu pikir?? hahaahah!! * sila kabulkan buku yaa..ayaikk!
sampai kat kereta,ibu ajak singgah rumah wan..oke,memang dah lama tak pergi rumah wan..rindu wan pun ada..buat-buat rindu..konon-konon cucu kesayangan wan..sambil angkat kening..wah!! over..hahah!
sebelum sampai rumah wan,isi perut dulu walaupun memang dah tahu..perut kosong kalau ko dah sumbat air coklat banyak-banyak..memang muntah la kan..tapi aku ini kan cucu kesayangan...apekah? hehe!
sampai rumah wan,ibu duk sibuk suruh bibik petik kacang botol..petik ke??whatever la..bibik memang suka bab-bab tanam-tanam ini..habis semua mende dia nak tanam kat kawasan lapang rumah wan..sekali tengok dah macam kebun sayur pun ada...

oke itu sje..cerita panjang-panjang kan bosan pula..aku pun dah bosan duk pikir ayat nak tulis apa..apa-apa pun thanks ibu..dan kaki aku sampai sekarang still saket..heheheh!!

opss!! sebelum tu aku nak ucapkan...
SELAMAT HARI DEEPAVALI dan SELAMAT BEKERJA KEPADA YANG BEKERJA..wahahaha!!!











0 comments on "oksigen sudah masuk"

Post a Comment

Tuesday, November 13, 2012

oksigen sudah masuk

memandangkan semalam seharian aku tak keluar rumah,hari ini aku dan ibu buat keputusan nak keluar..keluar pun sebab nak beli barang dapur sebenarnya...hahaah! dalam pukul12 lebih macam tu lah,kiteorang keluar..mata aku time tu,memang sangat mengantok..mungkin tidur lambat semalam..pagi itu,ibu dah 3kali kejut..hahahah! nampak kat situ,menantu kesayangan makcik-makcik kat luar sana...
dalam keluarga aku,aku yang paling lambat siap..bila dah siap,aku yang paling semangat nak menuju ke kereta sambil jerit...JOM JOM JOM!!! sebelum nak beli barang dapur itu,aku ajak ibu singgah vincci..heheh! vincci kat kuala terengganu ini sangat la lambat..sangat lah mengecewakan pelanggan..dalam katelog macam-macam pilihan tapi bila pergi jer..habuk tak ada..hmm..aku memang tak paham di situ.. dan secara automatik,cancel nak beli...

dalam perjalanan nak ke giant beli barang dapur,masing-masing terpikir..agak-agak ramai tak orang kat giant..maklum lah hari ini kebanyakkannya cuti..so tak mustahil la,giant tak ramai orang kan..dari jauh dah nampak kereta ini masuk,kereta itu masuk..tawakal je la kan..masuk dalm pintu giant tu,cari parking..nasib baik ada..tapi agak jauh lah..dah la cuaca sangat la panas..memang tak sabar nak masuk dalam giant dengan aircond yang sipu-sipu bahasa..hehehe!

masuk giant,terus cari troli dan mula cari barang...
motip gambar ini..heel aku itu..... :(

3 jam habiskan masa di giant..habis semua lorong depan belakang kanan kiri aku masuk dan kaki aku sangat-sangat la sakit..macam ini la kalau OKU...perut pula kosong tak makan apa-apa..yelah,bangun tidur terus siap-siap mandi..nice :(
muka ibu pun sedih tengok barang-barang dalam troli..agak-agak apa yang ibu pikir?? hahaahah!! * sila kabulkan buku yaa..ayaikk!
sampai kat kereta,ibu ajak singgah rumah wan..oke,memang dah lama tak pergi rumah wan..rindu wan pun ada..buat-buat rindu..konon-konon cucu kesayangan wan..sambil angkat kening..wah!! over..hahah!
sebelum sampai rumah wan,isi perut dulu walaupun memang dah tahu..perut kosong kalau ko dah sumbat air coklat banyak-banyak..memang muntah la kan..tapi aku ini kan cucu kesayangan...apekah? hehe!
sampai rumah wan,ibu duk sibuk suruh bibik petik kacang botol..petik ke??whatever la..bibik memang suka bab-bab tanam-tanam ini..habis semua mende dia nak tanam kat kawasan lapang rumah wan..sekali tengok dah macam kebun sayur pun ada...

oke itu sje..cerita panjang-panjang kan bosan pula..aku pun dah bosan duk pikir ayat nak tulis apa..apa-apa pun thanks ibu..dan kaki aku sampai sekarang still saket..heheheh!!

opss!! sebelum tu aku nak ucapkan...
SELAMAT HARI DEEPAVALI dan SELAMAT BEKERJA KEPADA YANG BEKERJA..wahahaha!!!











0 comments: