Saturday, April 21, 2012

cameron highland part1

Posted by mrs yaya at Saturday, April 21, 2012
memandangkan entry aku  kali ini sangatlah panjang,aku syorkan koorang tapau lah apa-apa yang patut sambil baca blog aku ini...

okey,kepada siapa-siapa yang nak memanjakan diri atau nak tenang-tenangkan fikiran itu,Cameron highland salah satu tempat yang boleh buat koorang rasa tenang dimana terdapat angin sepoi-sepoi bahasa..hakhak!! memang sesetengah orang kata..eleh! Cameron je kot..tapi kat situ lah tempat yang buat aku rasa tenang,nyaman dan kene pula member yang perangai tak berapa nak sihat..so memang-memang happy dan enjoy!!!

ok,fisrt gambar,harus feeling hot dulu..kenapa??sebab gambar seterusnya aku macam kana-kanak strawberry..hahah!!

mula-mula perjalanan kami,harus snap gambar kat sini yaa..KENAPA?? sebab kalu tak snap gambar kat sini..koorang tak caya yang aku ada kat sini..hehe!

CikLat dengan muka teruja sangat dengan coklat strawberry!! serius!!

CikJulie sedang berangan dalam hati..bila kah putera raja nak taburkan bunga depan pintu bilik..konon-konon macam dalam mimpi CikLat..macam tak adil je kan..kenapa tak aku je dalam mimpi tu..kekek!!

Selepas penat naik turun bukit..yelah borong banyak sangat..so kiteorang terpaksa ulang alik ke kereta nak letak barang...hehe!

Singah kat sini semata-mata nak beli bear ini..lengoh!!semua tempat cari bunga yang pokaldot..Sangat comel..Cute like me..hehe!!

Pintu masuk Cactus Valley..kalau koorang masuk..mesti terpesona..macam-macam ada kat dalam itu..bukan setakat kaktus jer tau..

Kat sini pun wajib snap gambar..tempat dia sangat-sangat cantik..tak caya???jom tengok..
aku dah mula nak kecoh tengok tempat ini...Tempat yang besar..so koorang tak payah nak berebut-rebut snap gambar

tapi sebab kiteorang ini artis..so semua orang bagi laluan..ko ada??hahahah!!

okey..rasa macam dah cukup gambar kiteorang untuk tatapan koorang semua..tapi kalu rasa tak puas lagi..jangan frust..ada lagi la tuu...heheh!!
sayur ini buat aku rasa tertarik sangat..macam bunga ros je kan..dekat Cactus Valley ini je kot diaorang tanam sayur ini camni..nice kan..takut nak beli..rasa sayang nak makan..RM2 satu kelompak..


MASUK TANPA KEBENARAN ke dalam ini semata-mata nak tengok bunga kat sini..cantik sangat!! kat sini boleh tengok permandangan cameron..haa~~ tak sia-sia kiteorang curi-curi masuk.. :p


ada satu buah kiteorang tak pasti apa benda..nak kate cerii??macam tak..nak kata labu pun..mustahil..lagi tak logik..dan kiteorang dengan selambernya petik buah itu..rasa macam lada..eh bukan juga!! arghh!!

CikLat sempat lagi jeling-jeling time beli dan aku sedang belai-belai BB aku..baru lepas jatuh..riang sangat..macam itu la jadinya..habis calar..terus mengaduu..;(

sibuk borong coklat.."siapa-siapa kaki shooping..sila PM kami di fesbuk..mungkin anda yang kami cari untuk destinasi kami yang seterusnya..."

Bila bergambar dengan buah besar ini..tetiba rasa macam "aku lah raja"..hahah!! Gelak itu wajib ok...Kat depan sikit tempat shooting Vanilla Coklat..rugi pula rasanya tak snap gambar kat sana...hehe!
Kat sini semua buah-buahnya segar...semua cute-cute termasuk aku..heheh!!

PART 1-THE END

0 comments on "cameron highland part1"

Post a Comment

Saturday, April 21, 2012

cameron highland part1

memandangkan entry aku  kali ini sangatlah panjang,aku syorkan koorang tapau lah apa-apa yang patut sambil baca blog aku ini...


okey,kepada siapa-siapa yang nak memanjakan diri atau nak tenang-tenangkan fikiran itu,Cameron highland salah satu tempat yang boleh buat koorang rasa tenang dimana terdapat angin sepoi-sepoi bahasa..hakhak!! memang sesetengah orang kata..eleh! Cameron je kot..tapi kat situ lah tempat yang buat aku rasa tenang,nyaman dan kene pula member yang perangai tak berapa nak sihat..so memang-memang happy dan enjoy!!!

ok,fisrt gambar,harus feeling hot dulu..kenapa??sebab gambar seterusnya aku macam kana-kanak strawberry..hahah!!

mula-mula perjalanan kami,harus snap gambar kat sini yaa..KENAPA?? sebab kalu tak snap gambar kat sini..koorang tak caya yang aku ada kat sini..hehe!

CikLat dengan muka teruja sangat dengan coklat strawberry!! serius!!

CikJulie sedang berangan dalam hati..bila kah putera raja nak taburkan bunga depan pintu bilik..konon-konon macam dalam mimpi CikLat..macam tak adil je kan..kenapa tak aku je dalam mimpi tu..kekek!!

Selepas penat naik turun bukit..yelah borong banyak sangat..so kiteorang terpaksa ulang alik ke kereta nak letak barang...hehe!

Singah kat sini semata-mata nak beli bear ini..lengoh!!semua tempat cari bunga yang pokaldot..Sangat comel..Cute like me..hehe!!

Pintu masuk Cactus Valley..kalau koorang masuk..mesti terpesona..macam-macam ada kat dalam itu..bukan setakat kaktus jer tau..

Kat sini pun wajib snap gambar..tempat dia sangat-sangat cantik..tak caya???jom tengok..
aku dah mula nak kecoh tengok tempat ini...Tempat yang besar..so koorang tak payah nak berebut-rebut snap gambar

tapi sebab kiteorang ini artis..so semua orang bagi laluan..ko ada??hahahah!!

okey..rasa macam dah cukup gambar kiteorang untuk tatapan koorang semua..tapi kalu rasa tak puas lagi..jangan frust..ada lagi la tuu...heheh!!
sayur ini buat aku rasa tertarik sangat..macam bunga ros je kan..dekat Cactus Valley ini je kot diaorang tanam sayur ini camni..nice kan..takut nak beli..rasa sayang nak makan..RM2 satu kelompak..


MASUK TANPA KEBENARAN ke dalam ini semata-mata nak tengok bunga kat sini..cantik sangat!! kat sini boleh tengok permandangan cameron..haa~~ tak sia-sia kiteorang curi-curi masuk.. :p


ada satu buah kiteorang tak pasti apa benda..nak kate cerii??macam tak..nak kata labu pun..mustahil..lagi tak logik..dan kiteorang dengan selambernya petik buah itu..rasa macam lada..eh bukan juga!! arghh!!

CikLat sempat lagi jeling-jeling time beli dan aku sedang belai-belai BB aku..baru lepas jatuh..riang sangat..macam itu la jadinya..habis calar..terus mengaduu..;(

sibuk borong coklat.."siapa-siapa kaki shooping..sila PM kami di fesbuk..mungkin anda yang kami cari untuk destinasi kami yang seterusnya..."

Bila bergambar dengan buah besar ini..tetiba rasa macam "aku lah raja"..hahah!! Gelak itu wajib ok...Kat depan sikit tempat shooting Vanilla Coklat..rugi pula rasanya tak snap gambar kat sana...hehe!
Kat sini semua buah-buahnya segar...semua cute-cute termasuk aku..heheh!!

PART 1-THE END

0 comments: