Sunday, March 4, 2012

begitu la ceritanya...

Posted by mrs yaya at Sunday, March 04, 2012

oh...tiba-tiba rasa rajin semacam je hari ini..rajin??entah apa-apa..tapi lantak lah..hahaha! memandangkan aku rajin hari ini..mari la aku nak cerita sikit-sikit pasal aku (sambil angkat kening...)..lepas tu,yang nak usya-usya aku tu...boleh la sediakan pen dan kertas....kekeke!!

ok hai..(sambil lambai tangan)..nama aku nurdiyana..so tak payah lah nak panggil aku nurdiyana...tak perlu lah sampai nak panggil nama panjang aku...panggil jer yana..kalau nak lebih sopan,boleh panggil cik yana...tapi kalau rasa koorang lebih tua dari aku..panggil dik yana..kalau yang feeling muda tu..nak panggil kak yana pun aku tak la sentap..cuma....hahah!! tapi kalau nak ber aku ko ker..ber aku mu ker...aku pun tak kisah...kalau tu ko rasa senang..kita layan je lah...tapi kalau yang ber saya awak tu..aku rasa macam.....heheh!! kebanyakkan kawan-kawan aku,semua panggil yana..begitu...

Umur aku tahun ini 18 tahun..tengah tunggu kemasukkan u..nerves ok..ok bye!.hahah!! itu hanya lakonan semata-mata..umur aku muda lagi..baru 24 tahun..first sekolah aku..kat Tadikal Yayasan Islam...lepas tu masuk sek ren kat SEK Ren Keb Sultan Sulaiman II...lepas tu masuk Sek Men Keb Panji Alam...Lepas tu masuk Sek Men Keb Padang Negara...lepas tu masuk Multimedia Collage...dan last sekali aku masuk Pahang Skill Development Centre (kursus 10 bulan)...Jangan la ko orang tanya aku best tak kolej aku..bagus tak kolej aku sebab aku tak ambil port semua tu..yang ada dalam kepala aku..nak cepat habis..hahah! so duduk diam-diam sudah...

Kerja??ok..sekarang ini aku kerja bahagian design..baru je 3 tahun macam tu lah..tapi tak lah 3 tahun kerja tempat yang sama..tapi ini dah start boring macam harem..so plan nak tukar bahagian lain tu....hahah!! kalau koorang nak tanya bab-bab design ini..menaruh harapan aje lah...aku ini bukan pandai sangat pun..kadang-kadang datang bodoh,blur tu...kelaut juga..haha!

Lagi apa yang korang perlu tau? Ha cukuplah tu...kalau ada penambahan tu, tengok la tahun depan,aku buat entry baru..hahaha! #perot aku dah start sakit dah..aku pergi makan dulu ~~

0 comments on "begitu la ceritanya..."

Post a Comment

Sunday, March 4, 2012

begitu la ceritanya...


oh...tiba-tiba rasa rajin semacam je hari ini..rajin??entah apa-apa..tapi lantak lah..hahaha! memandangkan aku rajin hari ini..mari la aku nak cerita sikit-sikit pasal aku (sambil angkat kening...)..lepas tu,yang nak usya-usya aku tu...boleh la sediakan pen dan kertas....kekeke!!

ok hai..(sambil lambai tangan)..nama aku nurdiyana..so tak payah lah nak panggil aku nurdiyana...tak perlu lah sampai nak panggil nama panjang aku...panggil jer yana..kalau nak lebih sopan,boleh panggil cik yana...tapi kalau rasa koorang lebih tua dari aku..panggil dik yana..kalau yang feeling muda tu..nak panggil kak yana pun aku tak la sentap..cuma....hahah!! tapi kalau nak ber aku ko ker..ber aku mu ker...aku pun tak kisah...kalau tu ko rasa senang..kita layan je lah...tapi kalau yang ber saya awak tu..aku rasa macam.....heheh!! kebanyakkan kawan-kawan aku,semua panggil yana..begitu...

Umur aku tahun ini 18 tahun..tengah tunggu kemasukkan u..nerves ok..ok bye!.hahah!! itu hanya lakonan semata-mata..umur aku muda lagi..baru 24 tahun..first sekolah aku..kat Tadikal Yayasan Islam...lepas tu masuk sek ren kat SEK Ren Keb Sultan Sulaiman II...lepas tu masuk Sek Men Keb Panji Alam...Lepas tu masuk Sek Men Keb Padang Negara...lepas tu masuk Multimedia Collage...dan last sekali aku masuk Pahang Skill Development Centre (kursus 10 bulan)...Jangan la ko orang tanya aku best tak kolej aku..bagus tak kolej aku sebab aku tak ambil port semua tu..yang ada dalam kepala aku..nak cepat habis..hahah! so duduk diam-diam sudah...

Kerja??ok..sekarang ini aku kerja bahagian design..baru je 3 tahun macam tu lah..tapi tak lah 3 tahun kerja tempat yang sama..tapi ini dah start boring macam harem..so plan nak tukar bahagian lain tu....hahah!! kalau koorang nak tanya bab-bab design ini..menaruh harapan aje lah...aku ini bukan pandai sangat pun..kadang-kadang datang bodoh,blur tu...kelaut juga..haha!

Lagi apa yang korang perlu tau? Ha cukuplah tu...kalau ada penambahan tu, tengok la tahun depan,aku buat entry baru..hahaha! #perot aku dah start sakit dah..aku pergi makan dulu ~~

0 comments: