Wednesday, August 28, 2013

persiapan tunang

Posted by mrs yaya at Wednesday, August 28, 2013
bismillahirrahmanirrahim...syukur terhadap ilahi kerana limpah kurnianya dapat saya memberi coretan pada hari ini..ayat poyo dah keluar, dah macam nak beri ucapan pada anak-anak murid dah..okey, meh sini aku nak story-story skit pasal majlis aku..

kejap aku nak refrsh balik kepala otak aku ini..tak tahu nak start cerita dari mana..ermm ermmmm..ohh..ermm...okey..aku dengan adu start buat persiapan ni macam lama juga la..yelah masing-masing tak ada pengalaman,so agak kelam kabut disitu. sampai aku stress asyik marah adu, adu pun stress asyik marah aku.. memang sesuaikan kami..itu la yang dinamakan jodoh..tapi bagi aku macam normal bila masing-masing stress..

aku start dengan baju yang aku nak pakai time majlis.dalam awal bulan5 aku dah pergi jumpa tailor.tailor aku kat kuantan,so kebetulan aku ke kuantan ada majlis adik adu, terus buat appoiment.nampak macam awal kan..hahah! gelojoh kat disitu..firstime pegi dengan manja sebab manja pun nak tempah baju kat situu..aku serah semua kat tailor itu untuk beli kain aku.aku bukan apa,takut terkurang kain la, salah pilih kain lain, so baik aku serahkan aje kat tailor aku. 

barang-barang hantaran aku pergi beli sekali dengan adu dalam bulan6..manjakan, semua mende nak kena ada adu..hahah!! aku lebih suka beli sekali sebab senang.masing-masing pilih apa yang masing-masing suka.jadi takde la ada yang buat "duckface" nanti.u all tahu aje la adu tu, tak dapat apa yang dia nak,mula la nak muncung-muncung..macam gurgurll.. kalau bab bilangan hantaran,hantaran kiteorang sikit aje. 5 balas 7.okey la kan,sebab tunang ini aku rasa macam tak payah banyak-banyak. ingatkan nak buat 1 balas 3 tapi macam melampau sangat kan..hahaha!! takpe darling,kawen nanti kita balas 13 15 ye..hahah! mampuihh!

2 daripada 5 da settle.. .

lepas itu pasal catering  pula.bahagian catering aku takde la nak pening sangat.semua itu aku serah kat famliy aku.ibu aku memang arif pasal catering. kebetulan abah ada kenal makcik yang kiteorang tempah makanan tu.lagi senang kerja ibu.aku pilih catering sebab senang,takde nak kene kemas dapur semua.lagipun aku ini pemalas gila nak ke dapur.basuh pinggan mangkuk kite serah kuasa dekat bibik..nak suruh aku??minta maaf sekali lagi.kecut jari aii time sarung cincin nanti.. meja,kerusi,kanopi pun ibu yang handle kan.. kebetulan jiran makcik aku ada buat servis sewa semua itu.cewahh! kebetulan kan..semua mende nak kebetulan..tak boleh erk??


sehari sebelum majlis, maju bridal datang rumah aku nak pasang pelamin.aku pilih maju bridal ini sebab dia punya design boleh dikatakan up to date juga laa..tapi aku rasa, semua bridal pun dah up to date sekarang.. time tunang,aku cuma buat mini pelamin aje...almaklum la rumah kecik..uikss, yang mana dah tahu rupa pelamin aku,zipkan mulut u all yee..buat-buat tak tahu sudah.. bahgaian mekaup pun aku amik sekali dengan maju bridal.nak cari sendiri rasa macam susah.tarikh aku tu, banyak sangat majlis.jadi aku takut semua dah penuh..so, nak selamat,aku amik pakej sekali dengan makeup.

photographer adik sendiri, cuma untuk outdoor aku minta abang husna..bab yang paling senang.. untung kalau family or kawan yang pandai snap..hehe!..

jadi pada siapa yang nak bertunang tu, koorang listkan apa yang aku list tadi..nak aku pendekkan??okey..aku tolong u all..

1. cincin tunang (menda yang paling penting)
2.pelamin (mini pelamin lagi cuweet)
3. baju tunang (untuk perempuan,untuk lelaki,kemeja pun okey)
4. hantaran  (buat sendiri lagi bagus)
5. makeup 
6. photographer
7. catering (bagi yang pemalas macam aku)
8. kanopi







0 comments on "persiapan tunang"

Post a Comment

Wednesday, August 28, 2013

persiapan tunang

bismillahirrahmanirrahim...syukur terhadap ilahi kerana limpah kurnianya dapat saya memberi coretan pada hari ini..ayat poyo dah keluar, dah macam nak beri ucapan pada anak-anak murid dah..okey, meh sini aku nak story-story skit pasal majlis aku..

kejap aku nak refrsh balik kepala otak aku ini..tak tahu nak start cerita dari mana..ermm ermmmm..ohh..ermm...okey..aku dengan adu start buat persiapan ni macam lama juga la..yelah masing-masing tak ada pengalaman,so agak kelam kabut disitu. sampai aku stress asyik marah adu, adu pun stress asyik marah aku.. memang sesuaikan kami..itu la yang dinamakan jodoh..tapi bagi aku macam normal bila masing-masing stress..

aku start dengan baju yang aku nak pakai time majlis.dalam awal bulan5 aku dah pergi jumpa tailor.tailor aku kat kuantan,so kebetulan aku ke kuantan ada majlis adik adu, terus buat appoiment.nampak macam awal kan..hahah! gelojoh kat disitu..firstime pegi dengan manja sebab manja pun nak tempah baju kat situu..aku serah semua kat tailor itu untuk beli kain aku.aku bukan apa,takut terkurang kain la, salah pilih kain lain, so baik aku serahkan aje kat tailor aku. 

barang-barang hantaran aku pergi beli sekali dengan adu dalam bulan6..manjakan, semua mende nak kena ada adu..hahah!! aku lebih suka beli sekali sebab senang.masing-masing pilih apa yang masing-masing suka.jadi takde la ada yang buat "duckface" nanti.u all tahu aje la adu tu, tak dapat apa yang dia nak,mula la nak muncung-muncung..macam gurgurll.. kalau bab bilangan hantaran,hantaran kiteorang sikit aje. 5 balas 7.okey la kan,sebab tunang ini aku rasa macam tak payah banyak-banyak. ingatkan nak buat 1 balas 3 tapi macam melampau sangat kan..hahaha!! takpe darling,kawen nanti kita balas 13 15 ye..hahah! mampuihh!

2 daripada 5 da settle.. .

lepas itu pasal catering  pula.bahagian catering aku takde la nak pening sangat.semua itu aku serah kat famliy aku.ibu aku memang arif pasal catering. kebetulan abah ada kenal makcik yang kiteorang tempah makanan tu.lagi senang kerja ibu.aku pilih catering sebab senang,takde nak kene kemas dapur semua.lagipun aku ini pemalas gila nak ke dapur.basuh pinggan mangkuk kite serah kuasa dekat bibik..nak suruh aku??minta maaf sekali lagi.kecut jari aii time sarung cincin nanti.. meja,kerusi,kanopi pun ibu yang handle kan.. kebetulan jiran makcik aku ada buat servis sewa semua itu.cewahh! kebetulan kan..semua mende nak kebetulan..tak boleh erk??


sehari sebelum majlis, maju bridal datang rumah aku nak pasang pelamin.aku pilih maju bridal ini sebab dia punya design boleh dikatakan up to date juga laa..tapi aku rasa, semua bridal pun dah up to date sekarang.. time tunang,aku cuma buat mini pelamin aje...almaklum la rumah kecik..uikss, yang mana dah tahu rupa pelamin aku,zipkan mulut u all yee..buat-buat tak tahu sudah.. bahgaian mekaup pun aku amik sekali dengan maju bridal.nak cari sendiri rasa macam susah.tarikh aku tu, banyak sangat majlis.jadi aku takut semua dah penuh..so, nak selamat,aku amik pakej sekali dengan makeup.

photographer adik sendiri, cuma untuk outdoor aku minta abang husna..bab yang paling senang.. untung kalau family or kawan yang pandai snap..hehe!..

jadi pada siapa yang nak bertunang tu, koorang listkan apa yang aku list tadi..nak aku pendekkan??okey..aku tolong u all..

1. cincin tunang (menda yang paling penting)
2.pelamin (mini pelamin lagi cuweet)
3. baju tunang (untuk perempuan,untuk lelaki,kemeja pun okey)
4. hantaran  (buat sendiri lagi bagus)
5. makeup 
6. photographer
7. catering (bagi yang pemalas macam aku)
8. kanopi







0 comments: