Thursday, August 29, 2013

majlis pertunangan part1

Posted by mrs yaya at Thursday, August 29, 2013
oyeaaa!! 17 Ogos 2013, hari yang ditunggu-tunggu kan oleh semua orang yang berkenaan... nampak macam melampau pulak kan..hehe! aku dah pesan dekat semua,kene pakai cantik-cantik..tak kira macam mana sekali pun,harus cantik dan hot..hahah! tapi alhamdulillah,semua mengikut arahan yang diarahkan..gambar-gambar aku semua cantik..tengok,tak sia-sia aku bagi arahan.. 

majlis asal sepatutnya start pukul 2 petang..masih awal tapi dalam pukul7 pagi itu aku dah bangun dan siap mandi semua.meja,kerusi semua dah ada cuma nak susun pinggang mangkuk, angkat itu angkat ini..almaklumlah,aku ini tak ramai adik beradik, so semua mende kiteorang satu famliy kena buat awal-awal.. ibu sangat stress pagi tu, firsttime buat majlis macam ini,pengalaman pun takde, jadi dia takut tak sempat siap..biasa la seorang ibu..nasib ada jiran datang tolong sedikit sebanyak..

kereta pada pagi itu sangat penting..dalam pukul9 aku terpaksa keluar, nak kena ambil cupcake untuk hantaran kekanda ku yang tersayang..ewwuu... *muntah! ibu aku dah pesan awal-awal, bawa kereta elok-elok, balik rumah sebelum pukul11..ouchh! so agak kelam kabut disitu..settle amik cupcake, pergi amik cik usna,bibik dan pinggang mangkuk untuk meja hidang dan last sekali pergi amik muffin untuk meja candy aku..sampai rumah dalam pukul1130 pagi terus kena sembur dengan abah, "ni majlis tunang ke,majlis harijadi?" okey fine..huh!

sampai rumah sempat tolong kejap je, kak sha cakap orang mekup datang dalam pukul 12 tengahari macam itu la.. jadi cik usna terpaksa sambung kerja aku.kelam kabut kau, cepat-cepat mandi.harus wangi buat kali kedua.settle mandi,tengok orang mekup dah siap duduk dalam bilik aku dah.. aku suka dia punya kerja,datang awal dan tepati janji.. good job!! settle mekup dalam sekitar 1-2 petang.. maklum la,muka aku ini banyak nak kene adjust..
koorang tengok sirih yang bentuk bunga tu, pukul2 pagi baru siap. tak sia-sia lambat tidur, sanggup korbankan masa tidur, bersabar, menangis..semua ada..ewaah! macam melampau..pfftt!! heheh
dan
bunga tangan tu buat sendiri..buat sendiri memang cantikkan..kan kan... okey fine! ibu yang buat..:p

sementara nak tunggu adu dengan family dia datang, mari kita bergedik santai kat pelamin.. .tak selalu pun boleh buat macam ni.. ehemm ehemm... . kamera pleass!
first step.. test duduk..choii! salah duduk pulak.. orang cakap kena simpul kaki tuu..bersila tak boleh ker?? eh tak boleh erk??
ok, jangan koorang tanya kenapa muka aku macam tuu..aku pun tak pasti kenapa. tapi okey la, nampak cantik je tuu.. mata ke atas. .
dah macam perempuan melayu terakhir. adu cakap dah macam perempuan solehah.. sopan santun, lemah lembut.. . oh, seronok aku..lempangg!
yang kat sebelah aku tu, orang kuat herbalife..cantik, menawan gituu..lelaki-lelaki di luar sana, beware! beliau masih single.. .
haizan wan shue.. ini semua kawan-kawan aku zaman sekolah, zaman-zaman jahiliah..
mereka lagii.. .
dari kiri, jiran depan rumah, jiran silang 3 buah rumah, wan aku

okey, sambung next entry... bye




0 comments on "majlis pertunangan part1"

Post a Comment

Thursday, August 29, 2013

majlis pertunangan part1

oyeaaa!! 17 Ogos 2013, hari yang ditunggu-tunggu kan oleh semua orang yang berkenaan... nampak macam melampau pulak kan..hehe! aku dah pesan dekat semua,kene pakai cantik-cantik..tak kira macam mana sekali pun,harus cantik dan hot..hahah! tapi alhamdulillah,semua mengikut arahan yang diarahkan..gambar-gambar aku semua cantik..tengok,tak sia-sia aku bagi arahan.. 

majlis asal sepatutnya start pukul 2 petang..masih awal tapi dalam pukul7 pagi itu aku dah bangun dan siap mandi semua.meja,kerusi semua dah ada cuma nak susun pinggang mangkuk, angkat itu angkat ini..almaklumlah,aku ini tak ramai adik beradik, so semua mende kiteorang satu famliy kena buat awal-awal.. ibu sangat stress pagi tu, firsttime buat majlis macam ini,pengalaman pun takde, jadi dia takut tak sempat siap..biasa la seorang ibu..nasib ada jiran datang tolong sedikit sebanyak..

kereta pada pagi itu sangat penting..dalam pukul9 aku terpaksa keluar, nak kena ambil cupcake untuk hantaran kekanda ku yang tersayang..ewwuu... *muntah! ibu aku dah pesan awal-awal, bawa kereta elok-elok, balik rumah sebelum pukul11..ouchh! so agak kelam kabut disitu..settle amik cupcake, pergi amik cik usna,bibik dan pinggang mangkuk untuk meja hidang dan last sekali pergi amik muffin untuk meja candy aku..sampai rumah dalam pukul1130 pagi terus kena sembur dengan abah, "ni majlis tunang ke,majlis harijadi?" okey fine..huh!

sampai rumah sempat tolong kejap je, kak sha cakap orang mekup datang dalam pukul 12 tengahari macam itu la.. jadi cik usna terpaksa sambung kerja aku.kelam kabut kau, cepat-cepat mandi.harus wangi buat kali kedua.settle mandi,tengok orang mekup dah siap duduk dalam bilik aku dah.. aku suka dia punya kerja,datang awal dan tepati janji.. good job!! settle mekup dalam sekitar 1-2 petang.. maklum la,muka aku ini banyak nak kene adjust..
koorang tengok sirih yang bentuk bunga tu, pukul2 pagi baru siap. tak sia-sia lambat tidur, sanggup korbankan masa tidur, bersabar, menangis..semua ada..ewaah! macam melampau..pfftt!! heheh
dan
bunga tangan tu buat sendiri..buat sendiri memang cantikkan..kan kan... okey fine! ibu yang buat..:p

sementara nak tunggu adu dengan family dia datang, mari kita bergedik santai kat pelamin.. .tak selalu pun boleh buat macam ni.. ehemm ehemm... . kamera pleass!
first step.. test duduk..choii! salah duduk pulak.. orang cakap kena simpul kaki tuu..bersila tak boleh ker?? eh tak boleh erk??
ok, jangan koorang tanya kenapa muka aku macam tuu..aku pun tak pasti kenapa. tapi okey la, nampak cantik je tuu.. mata ke atas. .
dah macam perempuan melayu terakhir. adu cakap dah macam perempuan solehah.. sopan santun, lemah lembut.. . oh, seronok aku..lempangg!
yang kat sebelah aku tu, orang kuat herbalife..cantik, menawan gituu..lelaki-lelaki di luar sana, beware! beliau masih single.. .
haizan wan shue.. ini semua kawan-kawan aku zaman sekolah, zaman-zaman jahiliah..
mereka lagii.. .
dari kiri, jiran depan rumah, jiran silang 3 buah rumah, wan aku

okey, sambung next entry... bye




0 comments: