Tuesday, March 15, 2011

bagaimana menjadi pasangan yang baik?

Posted by mrs yaya at Tuesday, March 15, 2011

muke blagak gile dapat maen badminton...

pasangan yang baik = macam aku? boleh? lalalalalala~~

pernah la jugak orang tanya macam mana aku dengan apiz boleh nampak hepi je.... *nampak jeke? hahahaha! okey memang hepi je ok jangan jelez!*
nak tau tak macam mana?

pertama...kalau korang nak nampak hepi..korang kene hepikan diri sendiri dulu...hahahaha! macam mane tu eh? okey aku paham balik2 kerja penat.kadang2 kena marah dengan bos. kadang2 tension dengan kawan2 or tempat kerja atau tadi kene marah dengan cikgu or pensyarah sebab tak dapat nak hantar asignment atau dapat result macam siot ke watsoever lah..mungkin mood tu hilang lah kan..but what to do. benda dah jadi..just fikir positif. mood yang buruk tak akan boleh memperbaiki semua2 tu kalau bukan kita yang perbaiki diri kita sendiri..wahwahwahhhh..tak boleh bla..hahaha! bila tak ada mood...ada kan mood tu balik dengan memikir benda yang kelakar contoh macam aku teringat masa form3 tak datang sukan pastu kena rotan baek punye dengan cikgu disiplin....semua orang pandang lagi2 kalau kau ada minat lelaki yang paling hensem dalam kelas kau gelakkan kau..malu malu.....pastu aku gelak sorang2..*pembetulan..bukan kau minat lelaki tu..lelaki tu minat kat aku eh..pelisssss...huhu!*

bila kau hepi dan menunjukkan aksi reaksi hepi kat pasangan kau..automatik pasangan kau akan senyum je..hepi sangat2.yelah dia bukan jumpe kau sebab nak gado or nak tengok muke cipanzi kau kan..dia nak jumpe mesti lah sebab rindu gila dan jangan spoil kan mood or plan hari itu..huhu! kalau nak mengadu pun pasal bengang kat some1 or kene marah or ape...mesti mengadu dengan nada yang manja macam aku jugak..lalalala~~ contoh..

*sayangggggg.....tadikan...ada orang nak ngorat2 kat tempat kerja...benci betul..tau lah cantik tapi jangan lah ngorat2..rimas la...nak berhenti kerja....boleh?* -badan kene meliuk lentok tak boleh bla, suara paling manja abad ini-

lepas tu kau akan dapat pelempang mustajab...

okey yang ke 2 pulak..kau jangan poyo..maksud poyo disini adalah jangan nak cover2 perangai kalau dah buruk tu buruk jugak...huahuahua! *maksud perangai buruk ni jangan pulak korang suka2 hati nak kentot or korek idong pulak ye* maksud poyo ialah kau terlalu nak nampak sempurna kat mata pasangan kau tu...nak nampak selalu hensem and cool OMG i dun like it.. bagi aku nak nampak sempurna adalah memang tak boleh dan merimaskan...huhu!

maka kau kene jadi diri sendiri if korang rasa korang lapar makan lah habis2 tak payah nak tinggalkan sikit2 sebab lelaki akan suke bila kau makan habis2 sebab dia yang bayar..hahaha! kalau ko makan tak habis mesti dia rasa rugi gila dia belanja..gituuuu...

yang ketiga, ko kene pandai tarik perhatian pasangan kau..macam mana? alah tu pon nak ajar...huhu! ko kene la pandai buat lawak sikit jangan nak serius je keji..huhu! paling bosan kalau pasangan macam ni..


L: kenapa makan sikit je?

P: kenyang lah tak larat....

L: tak larat tak pe lah biar kan ke ok...

P: ok..


boooooosannnnnnnnnnnnnn...


atleast buat lah lawak if tak nak makan pun...


L: kenapa makan sikit je?

P: malu nak nganga besar2 awak asek pandang kita je...

L: la tak payah la malu saya tak malu pun..

P: kita tau awak memang tak malu tak payah cakap pun takpe..


ok ni macam bangang sikit suka hati kau lah nak buat lawak macam mana pun asalkan pasangan kau rasa hepi kan...

selalu...aku bila jumpa apiz...senyum dulu...hehe! lepas tu akan cakap kat dia..
*tahu dah cantek tak payah puji pun takpa..hehe!* lepas tu dia akan menyampah dengan aku pastu mengadu secara gedik2 dulu...contoh cakap *pape pun boleh..takpun semua pun boleh...tambah dengan muke senyum2 tak ikhlas...hangguk betol..huhu!*

0 comments on "bagaimana menjadi pasangan yang baik?"

Post a Comment

Tuesday, March 15, 2011

bagaimana menjadi pasangan yang baik?


muke blagak gile dapat maen badminton...

pasangan yang baik = macam aku? boleh? lalalalalala~~

pernah la jugak orang tanya macam mana aku dengan apiz boleh nampak hepi je.... *nampak jeke? hahahaha! okey memang hepi je ok jangan jelez!*
nak tau tak macam mana?

pertama...kalau korang nak nampak hepi..korang kene hepikan diri sendiri dulu...hahahaha! macam mane tu eh? okey aku paham balik2 kerja penat.kadang2 kena marah dengan bos. kadang2 tension dengan kawan2 or tempat kerja atau tadi kene marah dengan cikgu or pensyarah sebab tak dapat nak hantar asignment atau dapat result macam siot ke watsoever lah..mungkin mood tu hilang lah kan..but what to do. benda dah jadi..just fikir positif. mood yang buruk tak akan boleh memperbaiki semua2 tu kalau bukan kita yang perbaiki diri kita sendiri..wahwahwahhhh..tak boleh bla..hahaha! bila tak ada mood...ada kan mood tu balik dengan memikir benda yang kelakar contoh macam aku teringat masa form3 tak datang sukan pastu kena rotan baek punye dengan cikgu disiplin....semua orang pandang lagi2 kalau kau ada minat lelaki yang paling hensem dalam kelas kau gelakkan kau..malu malu.....pastu aku gelak sorang2..*pembetulan..bukan kau minat lelaki tu..lelaki tu minat kat aku eh..pelisssss...huhu!*

bila kau hepi dan menunjukkan aksi reaksi hepi kat pasangan kau..automatik pasangan kau akan senyum je..hepi sangat2.yelah dia bukan jumpe kau sebab nak gado or nak tengok muke cipanzi kau kan..dia nak jumpe mesti lah sebab rindu gila dan jangan spoil kan mood or plan hari itu..huhu! kalau nak mengadu pun pasal bengang kat some1 or kene marah or ape...mesti mengadu dengan nada yang manja macam aku jugak..lalalala~~ contoh..

*sayangggggg.....tadikan...ada orang nak ngorat2 kat tempat kerja...benci betul..tau lah cantik tapi jangan lah ngorat2..rimas la...nak berhenti kerja....boleh?* -badan kene meliuk lentok tak boleh bla, suara paling manja abad ini-

lepas tu kau akan dapat pelempang mustajab...

okey yang ke 2 pulak..kau jangan poyo..maksud poyo disini adalah jangan nak cover2 perangai kalau dah buruk tu buruk jugak...huahuahua! *maksud perangai buruk ni jangan pulak korang suka2 hati nak kentot or korek idong pulak ye* maksud poyo ialah kau terlalu nak nampak sempurna kat mata pasangan kau tu...nak nampak selalu hensem and cool OMG i dun like it.. bagi aku nak nampak sempurna adalah memang tak boleh dan merimaskan...huhu!

maka kau kene jadi diri sendiri if korang rasa korang lapar makan lah habis2 tak payah nak tinggalkan sikit2 sebab lelaki akan suke bila kau makan habis2 sebab dia yang bayar..hahaha! kalau ko makan tak habis mesti dia rasa rugi gila dia belanja..gituuuu...

yang ketiga, ko kene pandai tarik perhatian pasangan kau..macam mana? alah tu pon nak ajar...huhu! ko kene la pandai buat lawak sikit jangan nak serius je keji..huhu! paling bosan kalau pasangan macam ni..


L: kenapa makan sikit je?

P: kenyang lah tak larat....

L: tak larat tak pe lah biar kan ke ok...

P: ok..


boooooosannnnnnnnnnnnnn...


atleast buat lah lawak if tak nak makan pun...


L: kenapa makan sikit je?

P: malu nak nganga besar2 awak asek pandang kita je...

L: la tak payah la malu saya tak malu pun..

P: kita tau awak memang tak malu tak payah cakap pun takpe..


ok ni macam bangang sikit suka hati kau lah nak buat lawak macam mana pun asalkan pasangan kau rasa hepi kan...

selalu...aku bila jumpa apiz...senyum dulu...hehe! lepas tu akan cakap kat dia..
*tahu dah cantek tak payah puji pun takpa..hehe!* lepas tu dia akan menyampah dengan aku pastu mengadu secara gedik2 dulu...contoh cakap *pape pun boleh..takpun semua pun boleh...tambah dengan muke senyum2 tak ikhlas...hangguk betol..huhu!*

0 comments: