Wednesday, June 19, 2013

janji sekadar mimpi..

Posted by mrs yaya at Wednesday, June 19, 2013
*amik ko entry..

memandangkan kita dah tak lama dah nak berpuasa, orang perempuan kompern tengah start nak cari tukang jahit untuk raya nanti kan..ok..mungkin ini melampau bagi lelaki..tetapii.....normal bagi perempuan..nak-nak jenis perempuan yang tak suka cari baju kurung yang dah siap..macam aku..

aku macam biasa,tiap-tipa tahun akan hantar baju kat akak ini..kirenya kami 1famliy ini pelanggan tetap akak ini..dari wan aku,makcik-makcik aku..boleh dikatakan pelanggan akak ini laa..so bila dah dicopkan sebagai pelanggan tetap,kalau hantar lambat pun dia still akan ambil tempahan..takde la lambat sangat..macam tahun-tahun yang lepas..konon la kann...tapi tahun ini,tetiba pula dia dah tak ambil tempahan..masalah kucing nak beranak ke apa akak ini..

arghhh!!!

yang aku nak marah sangat,ibu dah bagitahu awal-awal yang kiteorang maybe lambat hantar baju..macam biasa,datang dengan penuh semangat..kononnya dapat la akak tu jahit..sekali datang,akak tu cakap dah tak dapat nak amik tempahan da..what!!! apekah!/?

pujuk punye pujuk,sebab da janji kan..akak itu terima..tapi untuk sehelai kain ajee..haa!!? raya kedua,aku nak pakai ape??kain batik? akak ini pun,kalau dah tak boleh nak terima tempahan,rasanya boleh jer call..takpun sms ke kan..zaman dah canggih..tak ada nya kiteorang suruh datang rumah bagitahu..kalau tak janji tu,lain la cerita..salah kiteorang..ni dah janji ok..sekali lagi..dahhh janjiiii...

sekarang ini,apa aku nak buat??nak cari tukang jahit lain??diaorang terima ker?kedai repair seluar jeans pun dah tak terima tauu..jahit sendiri??aku memang pandai jahit..memang..sangat pandai.. :( sampai hati akak kan..:(

p/s : raya kedua tahun ini aku takde oke..balik paris..


luahan hati seorang perempuan ataupun wanita,
sadissss,,,, :(

0 comments on "janji sekadar mimpi.. "

Post a Comment

Wednesday, June 19, 2013

janji sekadar mimpi..

*amik ko entry..

memandangkan kita dah tak lama dah nak berpuasa, orang perempuan kompern tengah start nak cari tukang jahit untuk raya nanti kan..ok..mungkin ini melampau bagi lelaki..tetapii.....normal bagi perempuan..nak-nak jenis perempuan yang tak suka cari baju kurung yang dah siap..macam aku..

aku macam biasa,tiap-tipa tahun akan hantar baju kat akak ini..kirenya kami 1famliy ini pelanggan tetap akak ini..dari wan aku,makcik-makcik aku..boleh dikatakan pelanggan akak ini laa..so bila dah dicopkan sebagai pelanggan tetap,kalau hantar lambat pun dia still akan ambil tempahan..takde la lambat sangat..macam tahun-tahun yang lepas..konon la kann...tapi tahun ini,tetiba pula dia dah tak ambil tempahan..masalah kucing nak beranak ke apa akak ini..

arghhh!!!

yang aku nak marah sangat,ibu dah bagitahu awal-awal yang kiteorang maybe lambat hantar baju..macam biasa,datang dengan penuh semangat..kononnya dapat la akak tu jahit..sekali datang,akak tu cakap dah tak dapat nak amik tempahan da..what!!! apekah!/?

pujuk punye pujuk,sebab da janji kan..akak itu terima..tapi untuk sehelai kain ajee..haa!!? raya kedua,aku nak pakai ape??kain batik? akak ini pun,kalau dah tak boleh nak terima tempahan,rasanya boleh jer call..takpun sms ke kan..zaman dah canggih..tak ada nya kiteorang suruh datang rumah bagitahu..kalau tak janji tu,lain la cerita..salah kiteorang..ni dah janji ok..sekali lagi..dahhh janjiiii...

sekarang ini,apa aku nak buat??nak cari tukang jahit lain??diaorang terima ker?kedai repair seluar jeans pun dah tak terima tauu..jahit sendiri??aku memang pandai jahit..memang..sangat pandai.. :( sampai hati akak kan..:(

p/s : raya kedua tahun ini aku takde oke..balik paris..


luahan hati seorang perempuan ataupun wanita,
sadissss,,,, :(

0 comments: