Sunday, June 16, 2013

kemas : step 1

Posted by mrs yaya at Sunday, June 16, 2013
ibu aku dah banyak kali potpet suruh aku kemas bilik aku tuu..buang apa yang patut..terutamanya..hehehe..bear..ok..aku paham..bukan ibu je yang suruh buang..abah..en adu pun sama..elehh..! en adu tu aku paham sangat kenapa dia suruh buang..wahahah!! turut perintah!

masuk bilik,tak tahu nak start yang mana..tengok barang-barang pun macam takde nafsu nak kemas..nampak tak kat situ..damm! sila salahkan keturunan..cari henpon,tanya en adu,bile tanya,jawapan dia..buang bear tu dulu..ok..mengertii..booooo!!!! 

mood dah malas nak layan..sesi mengemas bermula..tetiba aje keluar idea..first aku nak buang kertas-kertas zaman aku belajar dulu..aku pun tak tahu kenapa sampai sekarang aku masih simpan kertas-kertas,proposal,nota-nota bagai tuu..time tu mula la rindu duduk tengok nota-nota dulu..
colorful punya nota..konon-kononnya boleh masuk dalam kepala otak..hahaah!!gilooo..macam budak-budak tadika..tapi hampeh jugaa...study sambil letak botol mineral kat sebelah..bagi masuk oksigen skit..

subjek yang aku dengan roomate aku paling-paling tak suka..dan sampai sekarang..aku tak paham..ape ni,ape ni?? haahh!! masuk kelas pun,ambil syarat jer..pc buka facebook..
nota yang suci murni..
potong kecik-kecik..buat toyol ke ape aku time ni??

settle bahagian kertas..kemas meja study aku pula..ok..kalau aku bagitahu ini,kompem en adu marah..lepas tu merajuk sebulan..maklumla..sensitif sekarang..macam perempuan!huhh!!
surat cinta ko..wahahahah!!!!!! oke..next--- >

kertas dah buang,..barang-barang dalam meja study dah buang..bear??haa! dah buang..kotak-kotak kasut pun da buang..bagus!! mesti puas hati en adu kan..selalu suruh aku buang bear la,kotak kasut la..macam la bilik dia..

duduk kira-kirakan, plastik hitam macam kemas satu rumah..gile banyaknye aku tak buang sebelum ini.. haa?? gambar??ouch!minta dengan en adu.. ;) barang-barang dalam bilik pun dah ubah semua..habuk-habuk pun da takde..nice!..rasa heaven je bile duduk dalam bilik..huh!! berlagak! hahahah!! oke la..nak masuk bilik da..

bersambung...

0 comments on "kemas : step 1"

Post a Comment

Sunday, June 16, 2013

kemas : step 1

ibu aku dah banyak kali potpet suruh aku kemas bilik aku tuu..buang apa yang patut..terutamanya..hehehe..bear..ok..aku paham..bukan ibu je yang suruh buang..abah..en adu pun sama..elehh..! en adu tu aku paham sangat kenapa dia suruh buang..wahahah!! turut perintah!

masuk bilik,tak tahu nak start yang mana..tengok barang-barang pun macam takde nafsu nak kemas..nampak tak kat situ..damm! sila salahkan keturunan..cari henpon,tanya en adu,bile tanya,jawapan dia..buang bear tu dulu..ok..mengertii..booooo!!!! 

mood dah malas nak layan..sesi mengemas bermula..tetiba aje keluar idea..first aku nak buang kertas-kertas zaman aku belajar dulu..aku pun tak tahu kenapa sampai sekarang aku masih simpan kertas-kertas,proposal,nota-nota bagai tuu..time tu mula la rindu duduk tengok nota-nota dulu..
colorful punya nota..konon-kononnya boleh masuk dalam kepala otak..hahaah!!gilooo..macam budak-budak tadika..tapi hampeh jugaa...study sambil letak botol mineral kat sebelah..bagi masuk oksigen skit..

subjek yang aku dengan roomate aku paling-paling tak suka..dan sampai sekarang..aku tak paham..ape ni,ape ni?? haahh!! masuk kelas pun,ambil syarat jer..pc buka facebook..
nota yang suci murni..
potong kecik-kecik..buat toyol ke ape aku time ni??

settle bahagian kertas..kemas meja study aku pula..ok..kalau aku bagitahu ini,kompem en adu marah..lepas tu merajuk sebulan..maklumla..sensitif sekarang..macam perempuan!huhh!!
surat cinta ko..wahahahah!!!!!! oke..next--- >

kertas dah buang,..barang-barang dalam meja study dah buang..bear??haa! dah buang..kotak-kotak kasut pun da buang..bagus!! mesti puas hati en adu kan..selalu suruh aku buang bear la,kotak kasut la..macam la bilik dia..

duduk kira-kirakan, plastik hitam macam kemas satu rumah..gile banyaknye aku tak buang sebelum ini.. haa?? gambar??ouch!minta dengan en adu.. ;) barang-barang dalam bilik pun dah ubah semua..habuk-habuk pun da takde..nice!..rasa heaven je bile duduk dalam bilik..huh!! berlagak! hahahah!! oke la..nak masuk bilik da..

bersambung...

0 comments: