Saturday, March 16, 2013

terlambat post : raya cina part2

Posted by mrs yaya at Saturday, March 16, 2013
jam sekarang pukul 2.31 am dan aku still tak dapat nak tidur..bangun dari katil terus buka laptop..mood nak update blog sekarang ini sangat membuak-buak..haa! amik ko..haahhah!! oke..sambungg...


memandangkan dah 2 hari kiteorang kat kL..ye la..aku tengok muka ko..ko tengok muka aku,malam tu tengah lepak dekat bukit ampang,kiteorang cadang nak ke melaka..so hari isnin,mutamad ke melaka..macam biasa,janji gerak pukul 10am..terlanjak bangun.so pukul 11lebih macam itu la kiteorang gerak..buat-buat excited bagai..jalan babaknya jem..aku macam biasa berangan macam anak dato bandar duduk tidoo kat belakang..

dalam area pukul2,baru sampai melaka..nampak tak kat situ..betapa jem nye jalan..dah la jem..sampai sana..sesat pula..sesat itu perkara biasa ye koorangg..nasib zaman dah canggih,gps ada..tapi macam tak guna juga gps..hahahah!!! dalam kepala masing-masing ASAM PEDASsss!!!
GPS la sangat kiteorang nii..hadoiii..

tempat first kiteorang pergi..mahkota parade..pergi sana macam la tempat lain tak ada mall..galok sangat nak pergi kan...hahahah!! perot lapar,terus cari kedai makan..oke..fine..asam pedas kedai itu,sangat biasa..ye la..orang kata asam pedas melaka sangat kaww..so kiteorang nak la juga rasa kaw dia macamana..mungkin salah cari kedai KOT..maybe la kan..ceh! nak sedapkan hati leteww...

kalau tak pergi kat A-famosa memang tak sah kan..hahaha!!!macam pergi rombongan sekolah zaman-zaman dulu..turun dari bas sampai berebut-rebut..bile turun..waaa melaka..hahah!! oke..sambung..sebelum itu,kiteorang ada pergi satu tempat itu..alaa..sori lupa nama tempat.tapi dekat la dengan A-famosa..Jue macam biasa,,tabiat dia..shopping..iskh2..wahahahah!!


last tempat pergi, Melaka River Cruise..sebelum sampai..main duduk pusing-pusing cari parking..bila dah park kereta..kena paw dengan makcik india itu..aku dah agak dah..ni mesti kena paw..mentang-mentang kiteorang orang luar..last-last bagi juga..dah la u paw kiteorang..demand pula itu kena bayar RM5..hello..RM5 itu boleh minum cendol tauu..eeee..benci pula aku..

bila sampai,terasa macam kat mexico..sakit hati pasal kena paw tadi terus hilang..kalau yang tak mampu nak pergi mexico..koorang boleh je datang sini..ahakhakkk!!

sebelum balik kitaorang makan dekat malaca cafe..koorang tak payah nak pergi makan kat situ..sangat tak sedap..kesian kami..sangat SADISSSS...:(

pukul10 pulanggg...macam biasa,hampir-hampir nak sesat..itu normal.. sampai kL dalam pukul12 lebih..aku tak sure sebab dah sangat penat..henpon aku macam biasa,tak berbunyi sebab bopren majok..so tak kol tak msg..Jue tengah majok-majok manja dan lat tengah drive dalam keadaan yang penat..soooo kiteorang pulang dengan perasaan yang agak stress...begitu...

hasil kutipan untuk hari isnin

okey..dah boleh tidorr..nite!.. :)

0 comments on "terlambat post : raya cina part2"

Post a Comment

Saturday, March 16, 2013

terlambat post : raya cina part2

jam sekarang pukul 2.31 am dan aku still tak dapat nak tidur..bangun dari katil terus buka laptop..mood nak update blog sekarang ini sangat membuak-buak..haa! amik ko..haahhah!! oke..sambungg...


memandangkan dah 2 hari kiteorang kat kL..ye la..aku tengok muka ko..ko tengok muka aku,malam tu tengah lepak dekat bukit ampang,kiteorang cadang nak ke melaka..so hari isnin,mutamad ke melaka..macam biasa,janji gerak pukul 10am..terlanjak bangun.so pukul 11lebih macam itu la kiteorang gerak..buat-buat excited bagai..jalan babaknya jem..aku macam biasa berangan macam anak dato bandar duduk tidoo kat belakang..

dalam area pukul2,baru sampai melaka..nampak tak kat situ..betapa jem nye jalan..dah la jem..sampai sana..sesat pula..sesat itu perkara biasa ye koorangg..nasib zaman dah canggih,gps ada..tapi macam tak guna juga gps..hahahah!!! dalam kepala masing-masing ASAM PEDASsss!!!
GPS la sangat kiteorang nii..hadoiii..

tempat first kiteorang pergi..mahkota parade..pergi sana macam la tempat lain tak ada mall..galok sangat nak pergi kan...hahahah!! perot lapar,terus cari kedai makan..oke..fine..asam pedas kedai itu,sangat biasa..ye la..orang kata asam pedas melaka sangat kaww..so kiteorang nak la juga rasa kaw dia macamana..mungkin salah cari kedai KOT..maybe la kan..ceh! nak sedapkan hati leteww...

kalau tak pergi kat A-famosa memang tak sah kan..hahaha!!!macam pergi rombongan sekolah zaman-zaman dulu..turun dari bas sampai berebut-rebut..bile turun..waaa melaka..hahah!! oke..sambung..sebelum itu,kiteorang ada pergi satu tempat itu..alaa..sori lupa nama tempat.tapi dekat la dengan A-famosa..Jue macam biasa,,tabiat dia..shopping..iskh2..wahahahah!!


last tempat pergi, Melaka River Cruise..sebelum sampai..main duduk pusing-pusing cari parking..bila dah park kereta..kena paw dengan makcik india itu..aku dah agak dah..ni mesti kena paw..mentang-mentang kiteorang orang luar..last-last bagi juga..dah la u paw kiteorang..demand pula itu kena bayar RM5..hello..RM5 itu boleh minum cendol tauu..eeee..benci pula aku..

bila sampai,terasa macam kat mexico..sakit hati pasal kena paw tadi terus hilang..kalau yang tak mampu nak pergi mexico..koorang boleh je datang sini..ahakhakkk!!

sebelum balik kitaorang makan dekat malaca cafe..koorang tak payah nak pergi makan kat situ..sangat tak sedap..kesian kami..sangat SADISSSS...:(

pukul10 pulanggg...macam biasa,hampir-hampir nak sesat..itu normal.. sampai kL dalam pukul12 lebih..aku tak sure sebab dah sangat penat..henpon aku macam biasa,tak berbunyi sebab bopren majok..so tak kol tak msg..Jue tengah majok-majok manja dan lat tengah drive dalam keadaan yang penat..soooo kiteorang pulang dengan perasaan yang agak stress...begitu...

hasil kutipan untuk hari isnin

okey..dah boleh tidorr..nite!.. :)

0 comments: