Wednesday, October 16, 2013

nak kena mandi bunga agaknya

Posted by mrs yaya at Wednesday, October 16, 2013
dalam setahun ni kan,dah 3kali WLE kena cium..tu tak termasuk yang flying kiss lagi tu..okey first eksiden,staf bridgestone langgar mesin.hancur separuh bonet kat depan.second eksiden,duduk cium bontot kereta orang sampai ternaik bonet depan.depan lagii..sekarang,haa meh aku cerita..

semalam dalam tengahhari macam tu,aku pergi ambil kazen aku kat rumah dia.wan duduk tanya-tanya pasal kazen aku ni.so,aku whatsaps dia dan dia mungkin datang lambat sebab tak ada transpot.jadi aku pergi la ambik dia.

sampai sana,ya allah ramai sangat sedara mara belah mak dia kat rumah dia.mahu tak mahu terpaksa naik la.lagi pun aku dah biasa dengan diaorang.sementara tunggu dia siap,macam biasa la duduk borak-borak dengan makcik dia kat dapur.borak punya borak,tetiba aje anak makcik dia bagitahu kereta ada orang langgar..perasaan masa tu,ya allah terkejut tuhan jer tahu.aku terkejut bukan apa,sebab baru aje lepas eksiden.oh damm!! 

keluar aje dari rumah,fuh! ramai..segan pula aku.dah macam peminat nak minta sign..bile tengok kereta, !@#$%^&*( laa dalam hati.nak marah pun dah tak guna..perempuan yang langgar tu,turun dari kereta.nasib ko turun kan.kalau lari,aku sumpah ko jadi siput b***..haa berani ko..hehe! dari jauh dia nak datang kat aku, dah nampak muka takut,pucat.langgar kereta orang kot.bukan kereta aku je dia langgar,kereta depan aku sekali dia langgar.betapa tamaknya kan dia sampai dua kereta dia langgar.
yang kesan hitam tu,kesan tayar kereta dia.cuba koorang bayangkan masa tu.. ~~ ~ nasib tak terbalik kereta dia tu.dengar daripada pokpu(pakcik kazen) kate,perempuan ini bawa laju.hmm..adik,ni akak nak habak, dalam kampung orang tak bawa laju.lorong dalam kampung ni kecil adik.hang nak race pun,tu haa hang pergi litar sepang.kat situ hangg boleh la nak tunjuk hebat ke ape ke.nak tunggang terbalik pun,orang tak kisah.

lagi hebat bila dapat tahu tak ada lesen.haa..hebat sangat tu.aku tak berani nak bawa kereta tak ada lesen.dengar dari dia cerita,anak dia nak datang kat dia time dia drive.so macam nak terkam macam tu.aku pun tak dapat nak bayangkan sangat.mungkin dia terkejut ke apa.tu yang terbabas tu..anak tu,bagi la orang pegang dik oii.dah la bawa laju,dalam kampung pula tu.hmm..yang jadi mangsa WLE..tension aku

dia dengan muka takut, rela bayar semua kerugian.aku kalau dia tak kata pun,aku suruh bayar semua sekali.ko langgar,ko bayar la..tak gitu?pftt!

kereta myvi yang depan tu,side mirror tercabut dan ada la sikit kesan calar kat pintu.yang kesiannya,pakcik tu baru jer cat kereta dia.patutla nampak macam kereta baru..muka dah pasrah sangat masa tu.sabar ye pakcik..mari kita sama-sama reda dan pasrah..heheh! pftt!
sementara nak tunggu pintu baru,pokpo ketukkan sikit pintu.yelah,orang kurus macam aku ni tak muat nak masuk kalau boleh buka separuh jer..erk? 
pintu kena cium,kita pun nak cium tiang.macam ini la jadinya..

pintu kena tukar baru, bumper belakang tukar baru dan cat kat tempat calar..aishh! nampak memang la sikit kan tapi kos nyaa..haa..aku tak tahu..pandai-pandai la cari duit tuu..cari masalah,tanggung la kan.nak boleh kan siap pun dah makan masa 2 minggu.tak pasal-pasal nak kena cari kereta lain..hmm..

orang cakap menda nak jadi,kena redha kan..semua tu tuhan dah tentukan..kalau kita berhati-hati pun,nak kena tu tetap kena..aishh! kesian WLE..pasni kami mandikan bunga untuk kamo ye sayangg.. sobb3!!...

p/s:kalau boleh jangan la sebut nak beli kereta baru la..tengok kereta baru la..yang lama akan mengajuk nanti.jaga la hati mereka-mereka ni..

tragedi oktober


0 comments on "nak kena mandi bunga agaknya"

Post a Comment

Wednesday, October 16, 2013

nak kena mandi bunga agaknya

dalam setahun ni kan,dah 3kali WLE kena cium..tu tak termasuk yang flying kiss lagi tu..okey first eksiden,staf bridgestone langgar mesin.hancur separuh bonet kat depan.second eksiden,duduk cium bontot kereta orang sampai ternaik bonet depan.depan lagii..sekarang,haa meh aku cerita..

semalam dalam tengahhari macam tu,aku pergi ambil kazen aku kat rumah dia.wan duduk tanya-tanya pasal kazen aku ni.so,aku whatsaps dia dan dia mungkin datang lambat sebab tak ada transpot.jadi aku pergi la ambik dia.

sampai sana,ya allah ramai sangat sedara mara belah mak dia kat rumah dia.mahu tak mahu terpaksa naik la.lagi pun aku dah biasa dengan diaorang.sementara tunggu dia siap,macam biasa la duduk borak-borak dengan makcik dia kat dapur.borak punya borak,tetiba aje anak makcik dia bagitahu kereta ada orang langgar..perasaan masa tu,ya allah terkejut tuhan jer tahu.aku terkejut bukan apa,sebab baru aje lepas eksiden.oh damm!! 

keluar aje dari rumah,fuh! ramai..segan pula aku.dah macam peminat nak minta sign..bile tengok kereta, !@#$%^&*( laa dalam hati.nak marah pun dah tak guna..perempuan yang langgar tu,turun dari kereta.nasib ko turun kan.kalau lari,aku sumpah ko jadi siput b***..haa berani ko..hehe! dari jauh dia nak datang kat aku, dah nampak muka takut,pucat.langgar kereta orang kot.bukan kereta aku je dia langgar,kereta depan aku sekali dia langgar.betapa tamaknya kan dia sampai dua kereta dia langgar.
yang kesan hitam tu,kesan tayar kereta dia.cuba koorang bayangkan masa tu.. ~~ ~ nasib tak terbalik kereta dia tu.dengar daripada pokpu(pakcik kazen) kate,perempuan ini bawa laju.hmm..adik,ni akak nak habak, dalam kampung orang tak bawa laju.lorong dalam kampung ni kecil adik.hang nak race pun,tu haa hang pergi litar sepang.kat situ hangg boleh la nak tunjuk hebat ke ape ke.nak tunggang terbalik pun,orang tak kisah.

lagi hebat bila dapat tahu tak ada lesen.haa..hebat sangat tu.aku tak berani nak bawa kereta tak ada lesen.dengar dari dia cerita,anak dia nak datang kat dia time dia drive.so macam nak terkam macam tu.aku pun tak dapat nak bayangkan sangat.mungkin dia terkejut ke apa.tu yang terbabas tu..anak tu,bagi la orang pegang dik oii.dah la bawa laju,dalam kampung pula tu.hmm..yang jadi mangsa WLE..tension aku

dia dengan muka takut, rela bayar semua kerugian.aku kalau dia tak kata pun,aku suruh bayar semua sekali.ko langgar,ko bayar la..tak gitu?pftt!

kereta myvi yang depan tu,side mirror tercabut dan ada la sikit kesan calar kat pintu.yang kesiannya,pakcik tu baru jer cat kereta dia.patutla nampak macam kereta baru..muka dah pasrah sangat masa tu.sabar ye pakcik..mari kita sama-sama reda dan pasrah..heheh! pftt!
sementara nak tunggu pintu baru,pokpo ketukkan sikit pintu.yelah,orang kurus macam aku ni tak muat nak masuk kalau boleh buka separuh jer..erk? 
pintu kena cium,kita pun nak cium tiang.macam ini la jadinya..

pintu kena tukar baru, bumper belakang tukar baru dan cat kat tempat calar..aishh! nampak memang la sikit kan tapi kos nyaa..haa..aku tak tahu..pandai-pandai la cari duit tuu..cari masalah,tanggung la kan.nak boleh kan siap pun dah makan masa 2 minggu.tak pasal-pasal nak kena cari kereta lain..hmm..

orang cakap menda nak jadi,kena redha kan..semua tu tuhan dah tentukan..kalau kita berhati-hati pun,nak kena tu tetap kena..aishh! kesian WLE..pasni kami mandikan bunga untuk kamo ye sayangg.. sobb3!!...

p/s:kalau boleh jangan la sebut nak beli kereta baru la..tengok kereta baru la..yang lama akan mengajuk nanti.jaga la hati mereka-mereka ni..

tragedi oktober


0 comments: