Wednesday, November 6, 2013

7 tahun yang lepas

Posted by mrs yaya at Wednesday, November 06, 2013
pejam celik pejam celik, dah 7 tahun aku tinggalkan kem..

kadang-kadang tu rindu sangat zaman aku kat kem..;( 

makan sama-sama..
pergi dewan sama-sama..
mandi sama-sama..
riadah sama-sama..
kena marah pun sama-sama sebab lambat..dorm jauh..nama pun perempuan..huhu!
shark in,wawa,aku dan kecik

pergi sana,pergi sini..hu haa hu haa sampai tak ingat dunia..
bebas jer nak buat apa pun..takde orang kisah..
henpon pun seminggu sekali jer pegang....haa..nampak tak aku kuat kat situ??huhuh!! puii!

ni separuh dari budak dorm aku..yang tak pakai uniform tu,warden paling hot..katenya..hihi!
jelitawati dorm7..engko ade?haha!

tapi walaupun ni first time aku berjauh dengan famili aku..boleh dikatakan aktiviti pun agak lasak,tak pernah la pula duduk merayu-rayu nak balik..paling keji pun,menangis..huhu! aci kan..

jangan ingat bila dapat masuk PLKN ni, semua aktiviti kat sana lasak..contoh macam dalam gambar kat atas ni haa.. time ni kelas CB..aku pun tak tahu singkatan ape CB ni..hehe!

setiap bulan,kelas lain-lain..so tiap-tiap bulan,akan jumpa lain-lain orang..lain-lain perangai..lain-lain gaya.. gile ke hangpa..nama jer duduk 1kem ,bukan semua orang pun aku kenal..sebab tu la,kelas CB ni,setiap bulan akan bertukar-tukar..dekat situ la kite akan kenal antara satu sama lain.

aku ingat lagi fisrtday aku kat sana, sampai je kat kem aku dah cuak..dah pikir macam-macam..3 bulan duduk terperak dalam kem tanpa jumpa orang lua.bak kate pepatah,seperti katak dibawah tempurung..nak pengsan pun ada time tu..wahaha! macam melampau jer..

tapi rupa-rupanye tak.. . sangat bahagia disini..hahah!


gambar-gambar kat atas ni, stok muka-muka sedang memberontak..tengok gaya pun dah sama tiap kali group kiteorang tak dapat keluar..aku pun baru perasaan sebenarnya..hahah! time ni sangat sadis bila tengok group lain keluar.. paling zalim,diaorang akan lambai-lambai tangan kiteorang...pftt!

belah malam, biasa aktiviti tak ada la penat sangat..tapi semua orang wajib datang ke dewan makan..orang yang suka memonteng aktiviti malam adalah seorang yang berani.kenapa aku cakap macam tu?haa..kalau nak kena kacau tu..buat la perangai najis camtu..haha! tapi tiap kem,kompem la kan ada perkara-perkara yang tak diingini..itu adalah NORMAL.. ;)

biasa waktu malam, paling-paling bosan,tengok muvi..ala-ala kat pawangan gitu..haha! lain-lain aktiviti tu,aku dah tak berapa ingat..banyak sangat.. aktiviti yang paling hot, aktivit berDATING.. aktiviti ni orang panggil "hubungan 3bulan".. ;p *tak payah nak buat2 terkejut sangat la..menyampah aku..!*

beriadah...tiap-tiap hari,pukul530pm..ini lah pakaian kami..ouch!

yang baju biru tu aku tak tutupkan sebab dia dah memang freehair..
 ketika ini..fuh!! hahah!

time ni part yang paling aku suka.duty malam.group paling last duty.namanya dorm last.semua menda last..sampai lambat pun,kami..semua kami la..

tapi nama jer duty malam..atas meja tu aku tengok dah macam parti liar dah..haha! time ni memang tak pergi ronda pun..tak silap aku,turn aku pukul3am dan kebetulan itulah,aku tertidur..iye..kebetulan..

dan esokkan harinya....macam biasa la..kena marah..tapi tak apa..kami dah biasa..puii! buat salah,tak payah nak pasrah sangat..

wirawati dorm7..

adik-adik yang akan menjalani PLKN ni,tak perlu riso kulit gelap ker..botak ker..badan naik ker..itu adalah normal..aku yakin,kat sana tak ada siapa yang berani nak kutuk kutuk bagai ni..PERCAYA LA CAKAP AII..


bila diingatkan balik masa cg sekolah aku umunkan senarai pelajar ke PLKN..tuhan jer tahu apa aku rasa masa tu..sebut jer nama aku,terduduk aku kat situ..hahah! nampak tak tektik aku kat situ?

balik rumah menangis sebab tak nak pergi..disebabkan aku macam tak percaya,aku try cek kat online..pastu tak puas hati lagi..cek nama dekat paper..tetap ada nama aku..sadis kan..

malam tu,packing baju sambil menangis.kadang-kadang tu dah macam kena halau dengan abah ibu aku dah..hahah! gosok semua baju, takut-takut takada iron kat sana nanti..mengadu kat bofren.konon-konon manja..pftt! hahah!

dalam bas pun menangis..sampai kem pun menangis..henpon kena pegang pun,menangis..kalau boleh semua menda pun aku nak menangis..

tapi...
bila dah duduk sana berminggu-minggu, tak reti bahasa pula tak nak balik..kalau boleh nak sambung lagi 3 bulan..bila dah mula sayang kat kawan-kawan tu,berat sangat nak lepas diaorang..tengok aku ni,sampai sekarang still ingat walaupun dah 7 tahun... . seronok kan... :( sobbb3!!....

oke bye!..sedih sangat dah nii..sob3!! ;(

*teringin nak upload gambar skandel-skande kat sna..wahahah!! mati aku!;p *
















0 comments on "7 tahun yang lepas"

Post a Comment

Wednesday, November 6, 2013

7 tahun yang lepas

pejam celik pejam celik, dah 7 tahun aku tinggalkan kem..

kadang-kadang tu rindu sangat zaman aku kat kem..;( 

makan sama-sama..
pergi dewan sama-sama..
mandi sama-sama..
riadah sama-sama..
kena marah pun sama-sama sebab lambat..dorm jauh..nama pun perempuan..huhu!
shark in,wawa,aku dan kecik

pergi sana,pergi sini..hu haa hu haa sampai tak ingat dunia..
bebas jer nak buat apa pun..takde orang kisah..
henpon pun seminggu sekali jer pegang....haa..nampak tak aku kuat kat situ??huhuh!! puii!

ni separuh dari budak dorm aku..yang tak pakai uniform tu,warden paling hot..katenya..hihi!
jelitawati dorm7..engko ade?haha!

tapi walaupun ni first time aku berjauh dengan famili aku..boleh dikatakan aktiviti pun agak lasak,tak pernah la pula duduk merayu-rayu nak balik..paling keji pun,menangis..huhu! aci kan..

jangan ingat bila dapat masuk PLKN ni, semua aktiviti kat sana lasak..contoh macam dalam gambar kat atas ni haa.. time ni kelas CB..aku pun tak tahu singkatan ape CB ni..hehe!

setiap bulan,kelas lain-lain..so tiap-tiap bulan,akan jumpa lain-lain orang..lain-lain perangai..lain-lain gaya.. gile ke hangpa..nama jer duduk 1kem ,bukan semua orang pun aku kenal..sebab tu la,kelas CB ni,setiap bulan akan bertukar-tukar..dekat situ la kite akan kenal antara satu sama lain.

aku ingat lagi fisrtday aku kat sana, sampai je kat kem aku dah cuak..dah pikir macam-macam..3 bulan duduk terperak dalam kem tanpa jumpa orang lua.bak kate pepatah,seperti katak dibawah tempurung..nak pengsan pun ada time tu..wahaha! macam melampau jer..

tapi rupa-rupanye tak.. . sangat bahagia disini..hahah!


gambar-gambar kat atas ni, stok muka-muka sedang memberontak..tengok gaya pun dah sama tiap kali group kiteorang tak dapat keluar..aku pun baru perasaan sebenarnya..hahah! time ni sangat sadis bila tengok group lain keluar.. paling zalim,diaorang akan lambai-lambai tangan kiteorang...pftt!

belah malam, biasa aktiviti tak ada la penat sangat..tapi semua orang wajib datang ke dewan makan..orang yang suka memonteng aktiviti malam adalah seorang yang berani.kenapa aku cakap macam tu?haa..kalau nak kena kacau tu..buat la perangai najis camtu..haha! tapi tiap kem,kompem la kan ada perkara-perkara yang tak diingini..itu adalah NORMAL.. ;)

biasa waktu malam, paling-paling bosan,tengok muvi..ala-ala kat pawangan gitu..haha! lain-lain aktiviti tu,aku dah tak berapa ingat..banyak sangat.. aktiviti yang paling hot, aktivit berDATING.. aktiviti ni orang panggil "hubungan 3bulan".. ;p *tak payah nak buat2 terkejut sangat la..menyampah aku..!*

beriadah...tiap-tiap hari,pukul530pm..ini lah pakaian kami..ouch!

yang baju biru tu aku tak tutupkan sebab dia dah memang freehair..
 ketika ini..fuh!! hahah!

time ni part yang paling aku suka.duty malam.group paling last duty.namanya dorm last.semua menda last..sampai lambat pun,kami..semua kami la..

tapi nama jer duty malam..atas meja tu aku tengok dah macam parti liar dah..haha! time ni memang tak pergi ronda pun..tak silap aku,turn aku pukul3am dan kebetulan itulah,aku tertidur..iye..kebetulan..

dan esokkan harinya....macam biasa la..kena marah..tapi tak apa..kami dah biasa..puii! buat salah,tak payah nak pasrah sangat..

wirawati dorm7..

adik-adik yang akan menjalani PLKN ni,tak perlu riso kulit gelap ker..botak ker..badan naik ker..itu adalah normal..aku yakin,kat sana tak ada siapa yang berani nak kutuk kutuk bagai ni..PERCAYA LA CAKAP AII..


bila diingatkan balik masa cg sekolah aku umunkan senarai pelajar ke PLKN..tuhan jer tahu apa aku rasa masa tu..sebut jer nama aku,terduduk aku kat situ..hahah! nampak tak tektik aku kat situ?

balik rumah menangis sebab tak nak pergi..disebabkan aku macam tak percaya,aku try cek kat online..pastu tak puas hati lagi..cek nama dekat paper..tetap ada nama aku..sadis kan..

malam tu,packing baju sambil menangis.kadang-kadang tu dah macam kena halau dengan abah ibu aku dah..hahah! gosok semua baju, takut-takut takada iron kat sana nanti..mengadu kat bofren.konon-konon manja..pftt! hahah!

dalam bas pun menangis..sampai kem pun menangis..henpon kena pegang pun,menangis..kalau boleh semua menda pun aku nak menangis..

tapi...
bila dah duduk sana berminggu-minggu, tak reti bahasa pula tak nak balik..kalau boleh nak sambung lagi 3 bulan..bila dah mula sayang kat kawan-kawan tu,berat sangat nak lepas diaorang..tengok aku ni,sampai sekarang still ingat walaupun dah 7 tahun... . seronok kan... :( sobbb3!!....

oke bye!..sedih sangat dah nii..sob3!! ;(

*teringin nak upload gambar skandel-skande kat sna..wahahah!! mati aku!;p *
















0 comments: