Saturday, April 30, 2011

Zaman Study......

Posted by mrs yaya at Saturday, April 30, 2011
bila kenang2 balik, masa aku belajar dulu kat MMCE, aku tak ada la study sangat, main banyak..hehe! aku hanya baca buku bila esok nak exam, buat nota bila esok nak kuiz, latihan? tiru orang...hahaha! fine la kan.....aku dengar orang kata study susah....helo aii tak study pun aii boleh lulus tak pernah repeat okey........ (berlagak tak, hahaha)

bila pensyarah bercakap kat depan..aku pun bagi syarahan kat belakang...haha! bila ada kuiz, aku paling tak suka sebab time tu semua orang excited jawab...macam harem....masing2 gaduh nak dapat pointer paling tinggi la,markah paling tinggi la....aku dengar sangat bosan ok..bila aku cakap aku tak tau mula la dorang ejek....celaka gila...hehe! sukati je nak suruh2 aku jangan masuk campur hal dorang...

bila tak tension adalah bila subjek graphic design,tak pun digital advertising ataupun buat math..time ni sebab aku boleh berlagak....hahaha! aku tak ada la terer sangat, tapi kalau kawan aku tak dapat buat, aku akan suruh dorang berenti je la belajar, benda senang pun tak dapat buat...hahahaha! sebenarnya aku lagi najis perangainya....tapi dorang tau la aku gurauuu penuh kasih sayang kata ko...huhu!


paling aku tak boleh bla..kalau ada presentation...baju nak samaaaa....bajet dapat markah penuh padahal time present cakap english gagap2....hahaha!! blablabla...

zaman kat MMCE jugak adalah zaman yang tak sempat nak usha pakwe....rugi kan saya?? hahaha! tapi memang tak semenggah pun....ada la juga lelaki yang berguna kat situ, tapi tak ramai...bila ada pun semua perempuan pun berebut...aku malas berebut, sebab kalau aku berebut kompom aku dapat punya...wah??? wakakakaka!! kang kalau aku dapat mula la kawan aku kata aku kawan makan kawan la...tikam dari belakang la...hahaha! okey yang tu ayat reka sendiri... hiks!! tak kuasa la lelaki2 hot tu nak kat aku yang hidung kembang ni..sob sob sob...

ini pula lecture veberet aku dari sem 1 sampai la last sem...hencem kan..hahah!!dia la yang banyak tolong aku,kawan2 aku..tanpa dia..kompern la aku punye final projek fail..kenapa aku kate macam tu..sebab dia supervisor aku..sebab dia jugak..final projek aku dpat A..hahah!!!pernah la skali tu,kauww2 dia sound kiteorg tapi takpe..sebab hencem..kiteorang redha dan sabor je..hahah!! gatal2..

tapi dalam belajar main2 tu, akhirnya sampai jugak ke garisan penamat...hehe! malas2 nak belajar pun time kuiz aii jawab beriye2 tau....pernah tau time exam....soalan dia bapakk susah gila...ke aku lupa nak study bab ni...haha! konfius....tapi memang susah dia tu melampau2...bukan satu part je susah...semua part okey...apa eh tajuk subject tu...tak silap aku subjek algorithm and data structure, kalau tak silap la... kene hafal coding2 tu..aku rasa sangat blur time tu....aku keluar dengan hampa...bila keluar dewan semua kawan2 aku muka happy...aku tanya senang ke? semua kata SENANG...sob sob sob...ok la aku je yang bodoh...huhu!!

tiba2 dorang kata....jangan risau yana, paper ni memang senang....SENANG NAK FAIL...hahahaha!! banganggg je semua orang..rupanya dorang keluar lagi awal dari aku secara beramai2 sebab tak tau jawab, dorang semua gelak sebab tak payah berdebar2 nak tunggu result, dah tau fail dah..hahahaha! mangkuk betul... tapi yang kitorang ingat fail tu..rupanya tak fail...frust okey....kahkahkah!! siap bila tau tak fail semua pakat nak repeat paper tu...nak bagi fail..macam siot sangat perangai....sebab tu la dulu2 kalau exam susah macam mana pun aku rilex, sebab dapat kawan2 yang macam ni....

aku rindu korang!

0 comments on "Zaman Study......"

Post a Comment

Saturday, April 30, 2011

Zaman Study......

bila kenang2 balik, masa aku belajar dulu kat MMCE, aku tak ada la study sangat, main banyak..hehe! aku hanya baca buku bila esok nak exam, buat nota bila esok nak kuiz, latihan? tiru orang...hahaha! fine la kan.....aku dengar orang kata study susah....helo aii tak study pun aii boleh lulus tak pernah repeat okey........ (berlagak tak, hahaha)

bila pensyarah bercakap kat depan..aku pun bagi syarahan kat belakang...haha! bila ada kuiz, aku paling tak suka sebab time tu semua orang excited jawab...macam harem....masing2 gaduh nak dapat pointer paling tinggi la,markah paling tinggi la....aku dengar sangat bosan ok..bila aku cakap aku tak tau mula la dorang ejek....celaka gila...hehe! sukati je nak suruh2 aku jangan masuk campur hal dorang...

bila tak tension adalah bila subjek graphic design,tak pun digital advertising ataupun buat math..time ni sebab aku boleh berlagak....hahaha! aku tak ada la terer sangat, tapi kalau kawan aku tak dapat buat, aku akan suruh dorang berenti je la belajar, benda senang pun tak dapat buat...hahahaha! sebenarnya aku lagi najis perangainya....tapi dorang tau la aku gurauuu penuh kasih sayang kata ko...huhu!


paling aku tak boleh bla..kalau ada presentation...baju nak samaaaa....bajet dapat markah penuh padahal time present cakap english gagap2....hahaha!! blablabla...

zaman kat MMCE jugak adalah zaman yang tak sempat nak usha pakwe....rugi kan saya?? hahaha! tapi memang tak semenggah pun....ada la juga lelaki yang berguna kat situ, tapi tak ramai...bila ada pun semua perempuan pun berebut...aku malas berebut, sebab kalau aku berebut kompom aku dapat punya...wah??? wakakakaka!! kang kalau aku dapat mula la kawan aku kata aku kawan makan kawan la...tikam dari belakang la...hahaha! okey yang tu ayat reka sendiri... hiks!! tak kuasa la lelaki2 hot tu nak kat aku yang hidung kembang ni..sob sob sob...

ini pula lecture veberet aku dari sem 1 sampai la last sem...hencem kan..hahah!!dia la yang banyak tolong aku,kawan2 aku..tanpa dia..kompern la aku punye final projek fail..kenapa aku kate macam tu..sebab dia supervisor aku..sebab dia jugak..final projek aku dpat A..hahah!!!pernah la skali tu,kauww2 dia sound kiteorg tapi takpe..sebab hencem..kiteorang redha dan sabor je..hahah!! gatal2..

tapi dalam belajar main2 tu, akhirnya sampai jugak ke garisan penamat...hehe! malas2 nak belajar pun time kuiz aii jawab beriye2 tau....pernah tau time exam....soalan dia bapakk susah gila...ke aku lupa nak study bab ni...haha! konfius....tapi memang susah dia tu melampau2...bukan satu part je susah...semua part okey...apa eh tajuk subject tu...tak silap aku subjek algorithm and data structure, kalau tak silap la... kene hafal coding2 tu..aku rasa sangat blur time tu....aku keluar dengan hampa...bila keluar dewan semua kawan2 aku muka happy...aku tanya senang ke? semua kata SENANG...sob sob sob...ok la aku je yang bodoh...huhu!!

tiba2 dorang kata....jangan risau yana, paper ni memang senang....SENANG NAK FAIL...hahahaha!! banganggg je semua orang..rupanya dorang keluar lagi awal dari aku secara beramai2 sebab tak tau jawab, dorang semua gelak sebab tak payah berdebar2 nak tunggu result, dah tau fail dah..hahahaha! mangkuk betul... tapi yang kitorang ingat fail tu..rupanya tak fail...frust okey....kahkahkah!! siap bila tau tak fail semua pakat nak repeat paper tu...nak bagi fail..macam siot sangat perangai....sebab tu la dulu2 kalau exam susah macam mana pun aku rilex, sebab dapat kawan2 yang macam ni....

aku rindu korang!

0 comments: