Tuesday, September 10, 2013

selamat pengantin baru julie & adham

Posted by mrs yaya at Tuesday, September 10, 2013
julie hazira?siapa dia?cewah! duk teka teki pulakk..ok.julie ni kawan aku..nak kate kawan lama tu tak ade la lama sangat.dalam 2,3 tahun juga la kan..eh lama erk?hehe.. tapi cara kami dah macam 5,6 tahun kenal..sama-sama mengumpat, sama-sama dapat dosa..begitu..haha!macam mana kenal? orang selalu pelik macam mana kiteorang kenal. kadang-kadang dah malas nak terangkan camne kiteorang kenal..so next time je la aku cerita iyee..

mula-mula aku kenal dia dulu, aku pun kompius dengan status dia. single ker? dah couple ker? ada sekali tu kiteorang plan nak pergi holiday.so sepanjang holiday tu, henpon dia selalu je duk kring kring kring.. haa.. sah tengah bercinta..aku agak je la kan..mende tu tak pasti lagi..keji kan nak busy body..haha!! lagi keji bile duk pasang telinga..ahha!! eh eh, tak ada sampai macam tu sekali..:)

akhir tahun lepas dia ada bagitahu yang dia nak bertunang..agak terkejut walaupun aku tahu dia tengah berkawan dengan adham (sekarang suami lerr).adham tu aku tak ada la kenal sangat masa tu, jumpa pun tak pernah..cuma yang aku tahu dia budak terengganu..jumpa tak jumpa pun time diaorang tunang..
ni gambar sebelum jadi tunangan orang..aku copy dari instagram aku.haa..alang-alang tu boleh follow aku  diana_aleesya .. haha! pheww!!

bila dia bagitahu tarikh kahwin dia kat aku, harus lah aku datang kan.plan asalnya aku nak pergi belah lelaki jer tapi bila duduk pikir balik, lagi seronok pergi belah perempuan.boleh bergambar sakan kat sana.aku kalau belah lelaki ni, macam malu sikit nak beraksi..hahah! lagi pun lat ada ajak pergi sekali, so aku on je la..

petang jumaat tu aku bertolak ke kuantan.jue nikah malam jumaat tu,so sempat la aku sampai, mandi-mandi dulu.sampai kuantan dalam pukul 6 lebih.lat sampai,kiteorang tapau mcd dulu.makan-makan,terus bersiap nak ke pekan.makan pun dah berjam-jam.agak kelam kabut malam tu.padahal mandi dah awal dah.bersiap macam aku pula yang nak nikah.haha!

30 minit dari kuantan ke pekan.lat bawa kereta macam orang tak betul dah.takut tak sempat nak tengok orang akad nikah ni.tapi alhamdulillah,sampai sana jue duduk posing-posing maut lagi dalam bilik..ceh!!
aku memang suka pakai tudung tak sama tema dengan baju sebab aku dah malas nak pilih-pilih.so lantak laa..
masa dah sampai rumah jue,aku dengan lat agak kompius dengan rumah si jue ni..rasa hari tu rumah kaler lain, ni lain pula kalernya..sampai kat kanopi rumah dia terus tanya, " ni rumah julie kan"..nasib betul..kalau tak,mahu tak malunya salah majlis.
ko tengok dia duk lentok-lentok maut lagi.takde pula aku tengok dia buat muka nervous ke pe..eh baju laily megat..ahahh!!!

dalam pukul10 malam macam tu la,si adham dengan family dia sampai..alhamdulillah sekali nafas je,jue dah sah jadi isteri orang..suka la tuu..kan kan kan..hehe!
haa..tu la adham.aiskk ko ni,takkan orang lain pula.tapi kan aku dah rasa macam pengapit dah bila duduk macam tu.ala,pengapit moden duduk bawah jer..ko rasa tak lat?? hehe!
bergambar dengan puan julie..wah!!

malam tu juga aku gerak balik ke kuantan dengan lat sebab esok lat ada kenduri kahwin kawan opis dia.so sebelum pergi kenduri julie,aku teman lat pergi kenduri kawan dia kat kempadang.tunggu adu kat sana jer.
masuk kereta duduk bebel  kat aku sebab salah masuk lorong.. ade aku kesah?salah dia kot..hahah!
adu dengan am ni sebenarnya dah kenal.kenal-kenal macam tu je la sebelum aku dengan jue kenalkan..masing-masing duduk kerja kat bandar jengka..yang sorang uitm jengka,sorang lagi bank rakyat jengka..jadi tak ada la adu segan-segan nak datang.suka sangat diaorang dengan jengka iyee..menyampah aku..haha!
adu memang dengki dengan aku.semua gambar yang dia snap,semua hancur..yang ni satu je yang ok..tapi aku pula tak ok..
konon-konon kreatif la tu snap kat cermin..hehe!
selamat pengantin baru manja.. :)



0 comments on "selamat pengantin baru julie & adham"

Post a Comment

Tuesday, September 10, 2013

selamat pengantin baru julie & adham

julie hazira?siapa dia?cewah! duk teka teki pulakk..ok.julie ni kawan aku..nak kate kawan lama tu tak ade la lama sangat.dalam 2,3 tahun juga la kan..eh lama erk?hehe.. tapi cara kami dah macam 5,6 tahun kenal..sama-sama mengumpat, sama-sama dapat dosa..begitu..haha!macam mana kenal? orang selalu pelik macam mana kiteorang kenal. kadang-kadang dah malas nak terangkan camne kiteorang kenal..so next time je la aku cerita iyee..

mula-mula aku kenal dia dulu, aku pun kompius dengan status dia. single ker? dah couple ker? ada sekali tu kiteorang plan nak pergi holiday.so sepanjang holiday tu, henpon dia selalu je duk kring kring kring.. haa.. sah tengah bercinta..aku agak je la kan..mende tu tak pasti lagi..keji kan nak busy body..haha!! lagi keji bile duk pasang telinga..ahha!! eh eh, tak ada sampai macam tu sekali..:)

akhir tahun lepas dia ada bagitahu yang dia nak bertunang..agak terkejut walaupun aku tahu dia tengah berkawan dengan adham (sekarang suami lerr).adham tu aku tak ada la kenal sangat masa tu, jumpa pun tak pernah..cuma yang aku tahu dia budak terengganu..jumpa tak jumpa pun time diaorang tunang..
ni gambar sebelum jadi tunangan orang..aku copy dari instagram aku.haa..alang-alang tu boleh follow aku  diana_aleesya .. haha! pheww!!

bila dia bagitahu tarikh kahwin dia kat aku, harus lah aku datang kan.plan asalnya aku nak pergi belah lelaki jer tapi bila duduk pikir balik, lagi seronok pergi belah perempuan.boleh bergambar sakan kat sana.aku kalau belah lelaki ni, macam malu sikit nak beraksi..hahah! lagi pun lat ada ajak pergi sekali, so aku on je la..

petang jumaat tu aku bertolak ke kuantan.jue nikah malam jumaat tu,so sempat la aku sampai, mandi-mandi dulu.sampai kuantan dalam pukul 6 lebih.lat sampai,kiteorang tapau mcd dulu.makan-makan,terus bersiap nak ke pekan.makan pun dah berjam-jam.agak kelam kabut malam tu.padahal mandi dah awal dah.bersiap macam aku pula yang nak nikah.haha!

30 minit dari kuantan ke pekan.lat bawa kereta macam orang tak betul dah.takut tak sempat nak tengok orang akad nikah ni.tapi alhamdulillah,sampai sana jue duduk posing-posing maut lagi dalam bilik..ceh!!
aku memang suka pakai tudung tak sama tema dengan baju sebab aku dah malas nak pilih-pilih.so lantak laa..
masa dah sampai rumah jue,aku dengan lat agak kompius dengan rumah si jue ni..rasa hari tu rumah kaler lain, ni lain pula kalernya..sampai kat kanopi rumah dia terus tanya, " ni rumah julie kan"..nasib betul..kalau tak,mahu tak malunya salah majlis.
ko tengok dia duk lentok-lentok maut lagi.takde pula aku tengok dia buat muka nervous ke pe..eh baju laily megat..ahahh!!!

dalam pukul10 malam macam tu la,si adham dengan family dia sampai..alhamdulillah sekali nafas je,jue dah sah jadi isteri orang..suka la tuu..kan kan kan..hehe!
haa..tu la adham.aiskk ko ni,takkan orang lain pula.tapi kan aku dah rasa macam pengapit dah bila duduk macam tu.ala,pengapit moden duduk bawah jer..ko rasa tak lat?? hehe!
bergambar dengan puan julie..wah!!

malam tu juga aku gerak balik ke kuantan dengan lat sebab esok lat ada kenduri kahwin kawan opis dia.so sebelum pergi kenduri julie,aku teman lat pergi kenduri kawan dia kat kempadang.tunggu adu kat sana jer.
masuk kereta duduk bebel  kat aku sebab salah masuk lorong.. ade aku kesah?salah dia kot..hahah!
adu dengan am ni sebenarnya dah kenal.kenal-kenal macam tu je la sebelum aku dengan jue kenalkan..masing-masing duduk kerja kat bandar jengka..yang sorang uitm jengka,sorang lagi bank rakyat jengka..jadi tak ada la adu segan-segan nak datang.suka sangat diaorang dengan jengka iyee..menyampah aku..haha!
adu memang dengki dengan aku.semua gambar yang dia snap,semua hancur..yang ni satu je yang ok..tapi aku pula tak ok..
konon-konon kreatif la tu snap kat cermin..hehe!
selamat pengantin baru manja.. :)



0 comments: