Thursday, August 11, 2011

Apa Masalahnya Dengan Warna Pink?

Posted by mrs yaya at Thursday, August 11, 2011
Selalu jugak la aku dengar bila orang tu tengok samting yang bewarna pink, beberapa orang akan cakap euwwww euwwwwww, please la.....bluwek, eiiiiiiiiiiiii....yakssss.....tak ada warna lain ke? pening la tengok warna ni...tak boleh bla okey, malu nak beli...hohoho!

kenapa eh????

Mari kakak Diana selidik kenapa begitu????

padahal biasa je warna pink, cantik la jugak, tak ada la geli mana pun kan..sweet-sweet je aku tengok...bukan apa...aku dah tau kenapa mereka begitu geli dengan warna Pink... :)

1. Kerana kulit mereka tak sesuai dengan warna pink, lalu terpaksa buat-buat tak suka padahal dalam hati suka..hehe!

2. Sebab nampak mereka terlalu feminin dan malu kena ejek dengan kawan-kawan yang rock-rock..tapi aku tau spentot tu ada gak kaler pink kan........

3. Sebab terikut-ikut dengan rakan sebaya...yela kan, kadang2 kita ni okey je dengan warna pink, tiba2 2 3 5 orang geng ko kata warna pink menggelabah, so tak nak di pukul secara beramai2 oleh kawan sendiri, so terpaksa jugak cakap warna pink menggelabah...

4. Sebab dah diterapkan oleh emak abah jangan suka warna pink....so bila korang nak beli barang, terpaksa tolak warna pink dulu...takut pulak mak ayah buang keluarga...

5. Yang lelaki tu, takut orang kata gay pulak, sebab lelaki pakai baju pink kat mata aku agak hot jugak la, pada masa yang sama ada jugak was-was..eh adakah?? haha!

6. Kerana dah ramai sangat orang suka warna pink, so tak nak sama dengan orang, terpaksa suka warna lain pulak...

kan......tak kesah la korang suka atau tak warna pink, yang penting aku suka je...



aku tak ada masalah begitu jugak dengan family aku, mak aku suka pink, adik aku suka pink, walaupun aku suka warna merah, tapi aku tak ada lah allergy dengan warna lain kan...sebab aku rasa aku cantik je pakai warna apa pun...oh pitam...hahaha!

0 comments on "Apa Masalahnya Dengan Warna Pink?"

Post a Comment

Thursday, August 11, 2011

Apa Masalahnya Dengan Warna Pink?

Selalu jugak la aku dengar bila orang tu tengok samting yang bewarna pink, beberapa orang akan cakap euwwww euwwwwww, please la.....bluwek, eiiiiiiiiiiiii....yakssss.....tak ada warna lain ke? pening la tengok warna ni...tak boleh bla okey, malu nak beli...hohoho!

kenapa eh????

Mari kakak Diana selidik kenapa begitu????

padahal biasa je warna pink, cantik la jugak, tak ada la geli mana pun kan..sweet-sweet je aku tengok...bukan apa...aku dah tau kenapa mereka begitu geli dengan warna Pink... :)

1. Kerana kulit mereka tak sesuai dengan warna pink, lalu terpaksa buat-buat tak suka padahal dalam hati suka..hehe!

2. Sebab nampak mereka terlalu feminin dan malu kena ejek dengan kawan-kawan yang rock-rock..tapi aku tau spentot tu ada gak kaler pink kan........

3. Sebab terikut-ikut dengan rakan sebaya...yela kan, kadang2 kita ni okey je dengan warna pink, tiba2 2 3 5 orang geng ko kata warna pink menggelabah, so tak nak di pukul secara beramai2 oleh kawan sendiri, so terpaksa jugak cakap warna pink menggelabah...

4. Sebab dah diterapkan oleh emak abah jangan suka warna pink....so bila korang nak beli barang, terpaksa tolak warna pink dulu...takut pulak mak ayah buang keluarga...

5. Yang lelaki tu, takut orang kata gay pulak, sebab lelaki pakai baju pink kat mata aku agak hot jugak la, pada masa yang sama ada jugak was-was..eh adakah?? haha!

6. Kerana dah ramai sangat orang suka warna pink, so tak nak sama dengan orang, terpaksa suka warna lain pulak...

kan......tak kesah la korang suka atau tak warna pink, yang penting aku suka je...



aku tak ada masalah begitu jugak dengan family aku, mak aku suka pink, adik aku suka pink, walaupun aku suka warna merah, tapi aku tak ada lah allergy dengan warna lain kan...sebab aku rasa aku cantik je pakai warna apa pun...oh pitam...hahaha!

0 comments: