Thursday, August 11, 2011

Hari ke-11 puasa

Posted by mrs yaya at Thursday, August 11, 2011
p/s :jangan mengharapkan tajuk ada kene mengena dengan isi kandungan..kalau tidak kau akan kecewa...


sejak2 cuti ini,plan nak duduk rumah goyang kaki memang tak tercapai...sedih sangat sebab dah lama plan nak goyang kaki,tiba2 tak jadi...eleh tak ada la tiba2 sangat..memang dah tahu tak dapat nak rehat pun..saja nak up up cerita konon2 sentap hati ibu nak plan tak jadi..walaupun begitu apakukesah...huhu!

hari ini aku bangun pagi punya(tengah hari) dalam pukul8 macam tu...tapi dasar mamai dah dalam bilik,keluar bilik dekat pukul12 lebih...takpe anggap je anak dara tak laku..atau lebih manis anak dara modern...

lebih menyayat hati apabila terus terfikir akan kerja-kerja yang bertimbung dan kerja-kerja yang belum print...coii....macam mana boleh teringat ini..kalau tak ingat boleh la rehat lama sikit...hehehe! dah alang-alang teringat tu terpaksa jugak la aku buat2 rajin kan jari jemari yang ala-ala runcing ini mengedit2 dan mengambil buku aku yang berwarna pink itu...aku memang suka pink..siapa yang tak puas hati tu??

so lepas je bosan dengan jari jemari mengedit,pening jugak kepala aku...aku terus amik kunci kereta..keluar amik adik2 kesayangan aku...sambil2 tu..boleh amik udara segar kat luar..maklum lah kepala macam lemas jer duduk dalam rumah lama2...hahah!

punyela banyak giler kereta time tu..orang pula bawa kereta ikut suka hati ajer..macam bapak diaorg punya jalan...nasib baik aku tak ada semput ker,darah tinggi ker..kalau tak terpaksa aku buka puasa tengah hari itew...manjew jew..huhuhuw!disebabkan tengah hari panas tahap yang tak boleh nak pegi...so kepala dah pusing-pusing..terpaksa buka aircond kereta kuat2..naseb rambut pendek kan..kalau panjang,terbang sana sini..sweet gitu...

sebelum sampai rumah,aku singgah kedai..yelah nak print kerja-kerja aku...print punye print..amik ko..RM19..hahah!! takpe2..klin balik..hahah!!sampai rumah,buka laptop..rasa macam ada je mende yang tak print...wah!! kan betol..pastu pergi pula kedai..print..ko tahu la kan..bulan-bulan puasa ini dengan panas teriknya..aku memang tak larat,kekuatan telah di resap oleh matahari yang memancar...memang tak boleh bla...setel print...aku balik dan terus mandi...fulltop..tettt..hahah!

ok la..dah habis bercerita..aku ada kerja lain pulak ini..nak kene pujuk husband aku ini..dia ugut nak keluar rumah malam ini...merajuk sebab tak sempat nak masak kot...
semoga koorang happy hari ini...daaa...

0 comments on "Hari ke-11 puasa"

Post a Comment

Thursday, August 11, 2011

Hari ke-11 puasa

p/s :jangan mengharapkan tajuk ada kene mengena dengan isi kandungan..kalau tidak kau akan kecewa...


sejak2 cuti ini,plan nak duduk rumah goyang kaki memang tak tercapai...sedih sangat sebab dah lama plan nak goyang kaki,tiba2 tak jadi...eleh tak ada la tiba2 sangat..memang dah tahu tak dapat nak rehat pun..saja nak up up cerita konon2 sentap hati ibu nak plan tak jadi..walaupun begitu apakukesah...huhu!

hari ini aku bangun pagi punya(tengah hari) dalam pukul8 macam tu...tapi dasar mamai dah dalam bilik,keluar bilik dekat pukul12 lebih...takpe anggap je anak dara tak laku..atau lebih manis anak dara modern...

lebih menyayat hati apabila terus terfikir akan kerja-kerja yang bertimbung dan kerja-kerja yang belum print...coii....macam mana boleh teringat ini..kalau tak ingat boleh la rehat lama sikit...hehehe! dah alang-alang teringat tu terpaksa jugak la aku buat2 rajin kan jari jemari yang ala-ala runcing ini mengedit2 dan mengambil buku aku yang berwarna pink itu...aku memang suka pink..siapa yang tak puas hati tu??

so lepas je bosan dengan jari jemari mengedit,pening jugak kepala aku...aku terus amik kunci kereta..keluar amik adik2 kesayangan aku...sambil2 tu..boleh amik udara segar kat luar..maklum lah kepala macam lemas jer duduk dalam rumah lama2...hahah!

punyela banyak giler kereta time tu..orang pula bawa kereta ikut suka hati ajer..macam bapak diaorg punya jalan...nasib baik aku tak ada semput ker,darah tinggi ker..kalau tak terpaksa aku buka puasa tengah hari itew...manjew jew..huhuhuw!disebabkan tengah hari panas tahap yang tak boleh nak pegi...so kepala dah pusing-pusing..terpaksa buka aircond kereta kuat2..naseb rambut pendek kan..kalau panjang,terbang sana sini..sweet gitu...

sebelum sampai rumah,aku singgah kedai..yelah nak print kerja-kerja aku...print punye print..amik ko..RM19..hahah!! takpe2..klin balik..hahah!!sampai rumah,buka laptop..rasa macam ada je mende yang tak print...wah!! kan betol..pastu pergi pula kedai..print..ko tahu la kan..bulan-bulan puasa ini dengan panas teriknya..aku memang tak larat,kekuatan telah di resap oleh matahari yang memancar...memang tak boleh bla...setel print...aku balik dan terus mandi...fulltop..tettt..hahah!

ok la..dah habis bercerita..aku ada kerja lain pulak ini..nak kene pujuk husband aku ini..dia ugut nak keluar rumah malam ini...merajuk sebab tak sempat nak masak kot...
semoga koorang happy hari ini...daaa...

0 comments: