Tuesday, August 16, 2011

lalat

Posted by mrs yaya at Tuesday, August 16, 2011
ape erti lalat...

ok macam biase orang akan pikir lalat tu sejenis serangge..
boleh terbang...suke pergi kat mane2 aje yang dia suke...
dan akan tinggalkan taik...atau telor kot...tak dapat beze..haha!!
berwarne hitam..mate dia besa..binatang yang menggelikan plus pengotor..

itu adelah yang tersurat lah kan....cecece...nak cakap tersurat tersirat ke sekarang..??
bukannnnnnnn...

aku tak suke nak same kan manusia dengan binatang/serangge sebenarnye...
kerana tuhan dah ciptakan kite sebagai manusia...
dan perilaku kite hendaklah seperti manusia..
kalo same sekali dengan binatang..
kite tetap di panggil manusia..kerana tu qada dan qadar dia..
dia mencipta kite dengan beribu alasan..bukan saje2 nak cipta...

ok aku bukan nak cite dose pahale kat sini...huhu!!

fine la aku bukan nye ciptaan tuhan yang sangat mulia ke ape kan..
semua orang di ciptakan tak perfect..semua ade kelemahan masing2..
kalo ko dah buat salah..belajar dari kesilapan...
kalo ko dah tau ko mental atau watsoeva yang berkenaan dengan ko...
ko pandai lah manage diri ko sendiri..

tak salah ko nak mengambil tahu hal orang lain...
aku sendiri pon ambil tahu hal orang lain..
kate kan ko memang tak jelez ngan aku...
ofcoz la ko kate..*tade mase nak jelez laaa*
so diam2 dah la...tak kesah ko nak sakit kan ati aku ke ape kan..
tapi kalo ko nak tuduh2 aku cakap bukan2 kat ko..
silap la weh...aku bukan jenis mulutttt macam tu..

bile aku start bercakap dengan orang yang macam ko..
aku akan bercakap menggunakan otak plus hati...
ko mesti tak pernah gabungkan kedua2 ni kan...
ko try la buat sekali..tak salah kot berfikir sebelom bercakap/menaip...

ok la ko nak cakap aku pompuan ape pon kan...
aku tak pakai tudung..tak tutup aurat...jaje gambar...
ok tu memang aku tau tu dose aku...
tu dose aku dengan allah..dan kalo ko rase mate ko sakit..senang cite tak yah tengok blog aku..tapi tu tak mungkin la ko boleh buat...
sebab aku tau ko memang tak mampu pon nak buat..
but fitnah ni...dose ko dengan sape???
ko mesti tau kan....

aku malas nak terang kan kat ko sebab aku tau ko mesti lagi hebat agame ko dari aku kan...
ko mesti seorang yang terdidik atau pon seorang yang kuat agame...

0 comments on "lalat"

Post a Comment

Tuesday, August 16, 2011

lalat

ape erti lalat...

ok macam biase orang akan pikir lalat tu sejenis serangge..
boleh terbang...suke pergi kat mane2 aje yang dia suke...
dan akan tinggalkan taik...atau telor kot...tak dapat beze..haha!!
berwarne hitam..mate dia besa..binatang yang menggelikan plus pengotor..

itu adelah yang tersurat lah kan....cecece...nak cakap tersurat tersirat ke sekarang..??
bukannnnnnnn...

aku tak suke nak same kan manusia dengan binatang/serangge sebenarnye...
kerana tuhan dah ciptakan kite sebagai manusia...
dan perilaku kite hendaklah seperti manusia..
kalo same sekali dengan binatang..
kite tetap di panggil manusia..kerana tu qada dan qadar dia..
dia mencipta kite dengan beribu alasan..bukan saje2 nak cipta...

ok aku bukan nak cite dose pahale kat sini...huhu!!

fine la aku bukan nye ciptaan tuhan yang sangat mulia ke ape kan..
semua orang di ciptakan tak perfect..semua ade kelemahan masing2..
kalo ko dah buat salah..belajar dari kesilapan...
kalo ko dah tau ko mental atau watsoeva yang berkenaan dengan ko...
ko pandai lah manage diri ko sendiri..

tak salah ko nak mengambil tahu hal orang lain...
aku sendiri pon ambil tahu hal orang lain..
kate kan ko memang tak jelez ngan aku...
ofcoz la ko kate..*tade mase nak jelez laaa*
so diam2 dah la...tak kesah ko nak sakit kan ati aku ke ape kan..
tapi kalo ko nak tuduh2 aku cakap bukan2 kat ko..
silap la weh...aku bukan jenis mulutttt macam tu..

bile aku start bercakap dengan orang yang macam ko..
aku akan bercakap menggunakan otak plus hati...
ko mesti tak pernah gabungkan kedua2 ni kan...
ko try la buat sekali..tak salah kot berfikir sebelom bercakap/menaip...

ok la ko nak cakap aku pompuan ape pon kan...
aku tak pakai tudung..tak tutup aurat...jaje gambar...
ok tu memang aku tau tu dose aku...
tu dose aku dengan allah..dan kalo ko rase mate ko sakit..senang cite tak yah tengok blog aku..tapi tu tak mungkin la ko boleh buat...
sebab aku tau ko memang tak mampu pon nak buat..
but fitnah ni...dose ko dengan sape???
ko mesti tau kan....

aku malas nak terang kan kat ko sebab aku tau ko mesti lagi hebat agame ko dari aku kan...
ko mesti seorang yang terdidik atau pon seorang yang kuat agame...

0 comments: